![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Ten wątek został wydzielony z innego tematu tak by uporządkować dyskusje.
na początek lektura Tuning Audi S2 - http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=43646 Tuning Audi S2 czesc 2 - http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=52018 Pomysł na 500KM w 2.2 turbo 20V - http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=58133 Albert ------------------------------------------------------------- Albert gratuluje skończonego projektu, naprawdę grubo poszedłeś, auto całkowicie przebudowane ![]() Powinno trafić do gazet, może znowu będzie co czytać ![]() Mam kilka pytań -czemu zdecydowałeś się na panewki z rs2, a nie np. ACL -czemu zrezygnowałeś z Tiltonów, powiedz coś więcej -czy jeździsz na seryjnych półosiach i czemu ? -jaka jest masa potwora -kiedy następne video z upalania powodzenia ! -------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny. Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Mam kilka pytań -czemu zdecydowałeś się na panewki z rs2, a nie np. ACL -czemu zrezygnowałeś z Tiltonów, powiedz coś więcej -cz ty jeździsz na seryjnych półosiach i czemu ? -jaka jest masa potwora -kiedy następne video - panewki RS2 działają, nie wiem czy są w ogóle ACL - mam Tiltona, pedały + siłowniki + regulator ciśnienia ... trochę trwało zanim dobrałem odpowiedni siłowniki do pedałów ale teraz jest juz ok - seryjne półosie dają rade ... - masa 1200kg bez kierowcy z wszystkimi płynami + ~15 litrów paliwa - video na wiosnę -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260 VERKLINE |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 30 January 2005 Skąd: GGC Inc. ![]() |
Albert, jeżeli można sie zapytać to jaka jest cena takiego kitu do suchej miski ??
-------------------- Sierra P100 pick-up 89r. - SOLD
Silvia S15 Nurburgring facelift edition - SOLD M3 E46 LCI www.nissantech.pl |
|
|
![]()
|
|
poszło PW
-------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 Skąd: łódzkie ![]() |
ta pompa bierze napęd z rozrządu? możesz powiedzieć coś więcej odnośnie działania suchej miski w S2 z czym to się je i dlaczego zwykła pompa nie wydoli?
![]() |
|
|
![]()
|
|
napęd z koła pasowego. Generalnie to temat na inny w wątek, skrótowo, chodzi o to ze na zakrętach odpływa olej, smok zaciąga powietrze, nie ma smarowania ... jest boom.
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 29 April 2006 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
A temat ze skrzynią i lejącym sie olejem ogarniety ??
|
|
|
![]()
|
|
zobaczymy
![]() -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 27 June 2004 Skąd: dziesiąta/sławinek ![]() |
Albert gratuluje skończonego projektu, naprawdę grubo poszedłeś, auto całkowicie przebudowane ![]() Powinno trafić do gazet, może znowu będzie co czytać ![]() Mam kilka pytań -czemu zdecydowałeś się na panewki z rs2, a nie np. ACL -czemu zrezygnowałeś z Tiltonów, powiedz coś więcej -czy jeździsz na seryjnych półosiach i czemu ? -jaka jest masa potwora -kiedy następne video z upalania powodzenia ! Panewki ACL można tylko dobrać z innego auta,(podobno całkiem nieźle pasują podajże z dodge srt4) ale nie każdego to interesuje, do S2 nie występują orginalne zamienniki z tej firmy... -------------------- Audi S2 ABY/ RS6 / Porsche 911 Turbo X50 Techart kit
|
|
|
![]()
|
|
Panewki ACL można tylko dobrać z innego auta,(podobno całkiem nieźle pasują podajże z dodge srt4) ale nie każdego to interesuje, do S2 nie występują orginalne zamienniki z tej firmy... całkiem nieźle to mogą pasować buty, ale panewki to raczej muszą pasować idealnie. Panewki z RS2 działają bardzo dobrze. Są drogie, dostępne w ASO, ale są sprawdzone, a to najważniejsze. -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
A skoro mowa o panewkach:
Albert, wiem ze w tamtyce 2,2T jestes juz mocno zakorzeniony, przeczytałes juz setki tematów na najrózniejszych forach itp. itd. to moze bedziesz wiedział jak jakosciowo wyglada panewki 034 coated na tle tych RS2? -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 08 April 2005 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Może załóżcie temat, "pytania do Alberta"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Sutener Mocy Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z Mokotowa ![]() |
Może załóżcie temat, "pytania do Alberta" ![]() Jakie straty?!? Z tego co pamiętam w hądach zmiana ori pompy na Petersona dawała zyski kilku koni... Tu się rospisał prof.Ryży w temacie suchej miski, przy okazji zakładania jej do civica: http://racehonda.pl/viewtopic.php?f=8&...e538c3eb25ce1cf -------------------- VTG crew
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 08 April 2005 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Jakie straty?!? Z tego co pamiętam w hądach zmiana ori pompy na Petersona dawała zyski kilku koni... Tu się rospisał prof.Ryży w temacie suchej miski, przy okazji zakładania jej do civica: http://racehonda.pl/viewtopic.php?f=8&...e538c3eb25ce1cf Dzięki, widzisz ja to dupa jestem ![]() EDIT: Dobre to jest... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Moje pytanie dotyczące panewek, nie było skierowane konkretnie do ACL. Wiadomo, że przy takich projektach wymienia się z czasem "cały samochód".
Czy nie lepiej było by poszukać jakichś [ dla przyjkładu ! ] powlekanych teflonem ? wykonanych na zamówienie ? -------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny. Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]()
|
|
w jakim celu ? RS2 działają i przy 800KM też nie robią problemu
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 20 October 2007 Skąd: Płońsk ![]() ![]() |
Moje pytanie dotyczące panewek, nie było skierowane konkretnie do ACL. Wiadomo, że przy takich projektach wymienia się z czasem "cały samochód". Czy nie lepiej było by poszukać jakichś [ dla przyjkładu ! ] powlekanych teflonem ? wykonanych na zamówienie ? Ale Albert chyba wyraźnie napisał ze te z RS2 są sprawdzone i działają bardzo dobrze. EDIT:Albert byleś szybszy ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Albert - rozumiem ze zarówno główne jak i korbowe nalezy kupowac od RS2?
Czy sa dostepne na rózne szlify? Bo np. w dowiadywałem sie w InterCarsie o główne panewki GLYCO, sputtery i sa dostepne tylko na nominał. -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
ja kupuje główne i korbowodowe od RS2 silnik ADU
niestety nie wiem, zawsze kupowałem na nominał, przekręć do ASO i się do wiesz podobno te ASO RS2 to dokładnie to samo co panewki kolbensmit ale tego jeszcze nie sprawdziłem. -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 30 April 2025 - 12:56 |