![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
wedlug VINu w moim BKC seryjnie była montowana KKK
lecz spokoju mi nie daje jak mogła się wgnieść gruszka sprężarki ?! Chłopaki wymieniali mi również egr i nikt tam inny nie grzebał....a starej sprężarki nie widziałem.... -------------------- .: B6 105KM -->150KM 320Nm by DYNOSOFT :.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 26 June 2008 Skąd: Kraków ![]() |
uderzenie mechaniczne kamieniem lub coś w ten deseń
|
|
|
![]()
|
|
ale turbo jest usytuowane u góry miedzy przegrodą a silnikiem a silnik w passatach jest mocno zabudowany od spodu...
-------------------- .: B6 105KM -->150KM 320Nm by DYNOSOFT :.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 26 June 2008 Skąd: Kraków ![]() |
wobec tego pozostaje albo wina montażu albo grucha walnela w sciane grodziowa innej pocji raczej nie ma.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 05 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
ale turbo jest usytuowane u góry miedzy przegrodą a silnikiem a silnik w passatach jest mocno zabudowany od spodu... Turbo montowane z dołu jest,pokazywałem ci ze uderzenie było mechaniczne bo belka silnika była ułamana!! -------------------- Ecuproject wrocław 513399363,502730289
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 18 November 2008 Skąd: PL ![]() |
czyli co auto było przed modami walone???? miało wypadek itd. bo nie kumam
jesli tak to ułamana podłużnica świadczy o dużym strzale co ma negatywne skutki dla całego osprzetu i samego silnika |
|
|
![]()
|
|
fakt gruszka od turbo jest wręcz skierowana ku dołowi i turbo jest montowane za silnikiem na dole
owszem coś wspominałeś ,nie pamiętam co dokładnie! tudzież wspomniałeś iż to zbędna rzecz nie ma się czym przejmować i można latać. Nic nie pokazywałeś ![]() Jakby była belka silnika ułamana to czy mógłbym normalnie tym autem jeżdzić? tudzież przecież osłona silnika byłaby pęknieta etc etc. Auto nie było nigdzie uderzone gdyż przed zakupem było sprawdzane w warsztacie blacharskim tudzież sprawdzona była historia po VINie gdyż auto było poleasingowe do konca serwisowane.... Oczywiście sprawdzę to wszystko i wtedy się wypowiem bo już zgłupiałem. BTW nie rozmawiamy tu o stanie auta przed zakupem lecz o fakcie iż coś ze sprężarką się stało na przestrzeni tyg lub dwóch od diagnostyki do podkręcaniaó -------------------- .: B6 105KM -->150KM 320Nm by DYNOSOFT :.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 23 March 2003 Skąd: B-B, KRAK ![]() |
cos mi sie widzi ze ten woz mial niezla przeszlosc jesli chodzi o strzaly. oj mirass smrod widze sie zrobil straszliwy tylko ja nie wiem o co. Co do własciciela auta wymagasz ludzkiego podesjcia itp nie lepiej bylo do mirassa albo gula zadzwonic i zalatwic sprawe. czytajac forum mozna dojsc do wniosku ze oni chca zalatwic to po bozemu a ty kolego raz dzwonisz do nich raz piszesz na forum i sie z tego syf robi okrutny a woz jakis igla stan to chyba nie byl.
-------------------- Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest |
|
|
![]()
|
|
Po wypiciu melisy doszedłem do wniosku iż lepiej nie robić większego gnoju
lepiej faktycznie zamilczę, bo wyjdzie z tego jakaś masakra :/ -------------------- .: B6 105KM -->150KM 320Nm by DYNOSOFT :.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 12 June 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
chyba właściciel auta ma prawo napisać, że coś mu się w aucie spier...liło! Przecież nikogo nie oczernia tylko opisuje sytuację, a niektórzy odbierają to jako atak. Wiadomo, najfajniej jest jak są same ochy i achy, ale życie nie zawsze jest takie różowe.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 23 September 2007 ![]() |
Wie ktoś dokładnie jak było z tymi sprężarkami? wiem, że były i garetty i KKK tylko nie wiem czy rocznikowo czy jakieś serie wychodziły - chodzi oczywiście o BXE
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 05 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Do wózka belki silnika jest przykecana osłona dolna,i jedno mocowanie jest ukruszone (prawdopodobnie od jakiegoś uderzenia),obok tego jest turbo które tez było nie wiadomo czemu uderzone mechanicznie w gruszke.
Najwazniejsze aby sie autko naprawiło i jezdziło dalej bezawaryjnie.Z mojej strony pomogłem tyle co potrafiłem,nad autem siedzialem cały dzień spr. po kolei listwe pompek,pozniej wałek,pozniej ciśnienie na cylindrach.Klienta nic za to nie skasowaliśmy bo i tak będzie już mial wydatki,niestety dalej nie miałem czasu sie tym autem zajmowac bo mamy terminy na 3 tyg. w przód zajęte,zresztą widać po Blogu naszym ile sie tego najechało teraz.Pokierowaliśmy co i jak może zrobić i jakie ma alternatywy.Nawet załatwiliśmy miejsce w zaprzyjaznionym warsztacie na swap drugiego silnika. -------------------- Ecuproject wrocław 513399363,502730289
|
|
|
gość_shafter_* |
![]()
|
![]() |
a tak wogole to kto o zdrowych zmysłach będzie gonił gnojowoza ze stałą prędkościa przez kilka godzin lub upalał do upadłego..... chociaż ostatnio koleś sie pochwalił jak sprowadził z niemiec do polski 1.9tdi 115KM w audi a4b6 2004 i przez kilka godzin w 3 osoby nie schodził po niżej 180km/h są i tacy... nie pochwalam Jezdzilem tak zarowno moim bylym ASZ 4motion i tak samo jezdze teraz 3.0d i nigdy nie mialem najmniejszych problemow. 3.0d znosi bez zajakniecia jazde 220-250 przez ladnych kilka godzin, olej motul temperatura 115-120c. Albo silnik do dupy, albo olej do dupy albo jego chlodzenie ... |
|
|
![]()
|
|
shafter ile miales mocy w swoim golfie ???
|
|
gość_shafter_* |
![]()
|
![]() |
Nie pamietam, tyle ile dalo sie zrobic na sprezarce ARL i intercoolerze ARL, bez wałkow ...
|
|
|
![]()
|
|
pewnie kolo 190 miales nie ??
|
|
gość_shafter_* |
![]()
|
![]() |
jo, jakos tak
|
|
|
![]()
|
|
no to kolego wiesz ze to nie jest jakis hardcore znowuz jak na stary poczciwy kibel
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 20 September 2006 Skąd: Poznań ![]() |
Fajny temat...
![]() Więcej pi..a niż to warte. Tak to bywa z autami które mają na liczniku przelot "150tys km..." -------------------- Chiptuning, BOXy, serwis DPF, Hamownia 4x4 - Poznań, Wałbrzych, Trójmiasto
www.tuneforce.pl www.dpfserwis.pl https://www.facebook.com/TuneFORCE |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 21 April 2005 Skąd: Wawa ![]() |
Troszkę odkopię i się podpytam
![]() Z jaką w końcu bezpieczną prędkością mogę latać na autostradzie powiedzmy przez godzinę zdrowym AWX z przebiegiem 95000 km po bezpiecznym ![]() Jak jeździłem szybko przez dłuższy czas w zeszłym roku to było to 170-180 maks przez jakieś 2 godz. 200+ tylko na krótkich odcinkach. -------------------- O3 1.8 TSI + Monterey 3.1 LTD
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 08 August 2025 - 14:44 |