Shoutbox 0 nowych PW 

145 Stron V  « < 29 30 31 32 33 > »   
Closed TopicStart new topic
> Seat Leon R31 + GTX 45 by Digitun, Test 6-Ciu cylindrów.
m!xeR
post Sun, 09 Oct 2011 - 17:37
Post #601

Forum Killer

Właściciel o ile mnie pamięć nie myli od początku mówił, że buduje killera na autostrady od prędkości 100km/h w górę. Wykonał plan aż nazbyt dobrze. Auto jeździ i killuje a dodatkowo sprawia frajdę właścicielowi.

Czemu wszyscy starają się przekonać go żeby założył haldex bo w takiej postaci auto nie jest ani streetowe ani uniwersalne ? To trochę tak jak radzić komuś robiącemu Nyskę do wieczornego upalania po rondach żeby założył 4x4 bo przecież będzie bardziej uniwersalnie albo czemu nikt z osób tutaj piszących nie podważał sensu robienia 1000nm i > 700km w dwóch shelby obecnych na forum ?

Rafałek zbudował auto spełniające jego bardzo wąskie i dość specyficzne oczekiwania jaki jest zatem sens dyskutowania o wyścigach na mile, z rolki na 1/4 mili, na 1000m albo zawsze z 50 km/h skoro sam zainteresowany podkreślał, że żaden z tych dystansów go nie interesuje ? Nie pamiętam aby kogokolwiek lub cokolwiek ścigał albo odgrażał się, że chce udowodnić co szybciej jeździ więc po co na siłę prowokować porównania ?

Nie mam zamiaru wywoływać wojny ale zastanówcie się czasem czy to co uskuteczniacie nie jest aby na pewno pozbawione sensu i logiki :-)

ps. Patryk w dygresji o Nysce 2.2t zapewne(bo nie ja się odnosiłem do przykładu tego auta) chodziło o fakt, że mimo całkowitego pozbawienia uniwersalności tego auta nikt nie radził i nie przekonywał na siłę, że lepiej to byłby zrobić 4x4 albo w ogóle dołożyć skrzydła żeby to latało. Nawet jak właściciel jadąc na wprost wpalił w krawężnik bo nie opanował auta kiedy turbina zaczęła dmuchać ;]

--------------------
e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone
scirocco r dsg
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sun, 09 Oct 2011 - 17:37
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
tomicobra
post Sun, 09 Oct 2011 - 17:42
Post #602

Frequent User

panowie ale tutaj troche idziecie juz po bandzie.

"Patryk zgadzam sie z Toba w 100 %, cyferki to nie wszystko, ważne jak auto jedzie w każdych warunkach, to stanowi o tym ze można powiedzieć że jest "ogólnie" szbkie "

no to spora czesc aut z 1/4 mili sie nie nadaje do niczego wiecej. Albo skrzynie tak zestopniowane ze odcinke rzuca przy mecie. albo hamulcow i tylnego zawieszenia nie ma , wiec do time atacku sie nie nadaje.

A juz nie wspomne o potworach typu corsy a z v6 silnikami maksmalnie odelzone. Ani na ulice ani na track day , ani nawet na mile.

Niech kazdy zajmie sie dyscyplina jaka lubi i jakie lubi miec auto , a nie ze auto jest syfiaste bo nie leci na 1/4 mili.

Jeszcze tylko zabraknie zeby ktos napisal ze wszystkie te wasze auta sa do bani bo nie pala 5l na 100km

Na tym forum jest mega napinka na 1/4 mili jakby to jakis wyznacznik byl , dla mnie osobiscie duzo wiecej kierowca ma do roboty w time atacku niz na 1/4 mili. czyli teraz mam wchodzic do kazdego tematu gdzie budowana jest wydmuszka ze to auta jest do bani bo nadaje sie na 1/4

Wszedzie sami latki przypinacie , a nie lubicie jak ktos tez tak robi.

daleko nie szukajac odpalcie sobie filmik s4 golfa ferarri

Komentarze na temat nikolasa kosiniaka i goscia w ferarri. Kazdy polaczek wiedzial o was najwiecej biggrin.gif

Ja lubie takie projekty jak np mustang Alustara , koni i momentu tyle ze moglby w poldrogu rozwijac asfalt. Mocy nie idzie wykorzystac ale tam jakos takich komentarzy nie widzialem . Ze auto z dupy.

"Dzięki temu że są tak pokręcone projekty jak ten, to tuning ma sens i nie jest nudno. Niektórzy wolą robic po 1000 koni w oście aby karać wszystkich na autostradach, inni wsadać silniki Vipera do Saabów, a jeszcze inni klepią uturbione VRy. I każdy z nich ma frajdę ze swojego projektu. Czy jest sens 1500 koni w Lambo, czy jest sens wkładać V10 do A4 - odpowiedz jest prosta - JEST, bo auto ma cieszyć właściciela i robić WOW. Im bardziej nietypowy projekt tym jest ciekawiej - prostę! Więc po co ta napinka czy auto ma sens - właścicielowi się podoba, jest zajarany i jest zaj..ie! "

WLASNIE!!

--------------------
Repliki

+Quote Post
Mirage
post Sun, 09 Oct 2011 - 17:49
Post #603

Forum Killer

CYTAT(Nikolas @ Sun, 09 Oct 2011 - 17:30) *
Dzięki temu że są tak pokręcone projekty jak ten, to tuning ma sens i nie jest nudno. Niektórzy wolą robic po 1000 koni w oście aby karać wszystkich na autostradach, inni wsadać silniki Vipera do Saabów, a jeszcze inni klepią uturbione VRy. I każdy z nich ma frajdę ze swojego projektu. Czy jest sens 1500 koni w Lambo, czy jest sens wkładać V10 do A4 - odpowiedz jest prosta - JEST, bo auto ma cieszyć właściciela i robić WOW. Im bardziej nietypowy projekt tym jest ciekawiej - prostę! Więc po co ta napinka czy auto ma sens - właścicielowi się podoba, jest zajarany i jest zaj..ie!

Tu się z Tobą muszę zgodzić Nikolas w 100% - "Czy jest sens 1500 koni w Lambo, czy jest sens wkładać V10 do A4 - odpowiedz jest prosta - JEST, bo auto ma cieszyć właściciela".
AUTO MA CIESZYĆ WŁAŚCICIELA!!!!!!!!!!!!!!!!!

--------------------
Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN

+Quote Post
kosiniak
post Sun, 09 Oct 2011 - 17:56
Post #604

Forum Clubber

CYTAT(Rafalek114 @ Sun, 09 Oct 2011 - 15:55) *
Kosiniak ,ale kto teraz znowu jezdzi wykresem ??

troche zle mnie zrozumiales, nie chodzi o to ze konie sa papierowe, tylko ze mocy jest tyle, ze trzeba szukac teraz trakcji a nie nowych turbin? teraz jasniej? nie mialo to nic wspolnego z tym czy leon ma taka moc czy inna! wink.gif

+Quote Post
Rafalek114
post Sun, 09 Oct 2011 - 18:04
Post #605

Forum Clubber

CYTAT(kosiniak @ Sun, 09 Oct 2011 - 17:56) *
troche zle mnie zrozumiales, nie chodzi o to ze konie sa papierowe, tylko ze mocy jest tyle, ze trzeba szukac teraz trakcji a nie nowych turbin? teraz jasniej? nie mialo to nic wspolnego z tym czy leon ma taka moc czy inna! wink.gif

no to faktycznie nie zrozumialem , moze to juz tak z przyzwyczajenia tongue.gif Ja nie bede szukal na sile innej turbiny no chyba ze wpadnie sama w reke lub nadarzy sie jakas okazja cool.gif Co do trakcji to pewnie masz racje ,ale z jej szukaniem to chyba bede musial poczekac do wiosny bo tu gdzie obecnie mieszka to juz prawie zima (4stopnie na polu )

--------------------
2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN
2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN
2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN

+Quote Post
staszek 1
post Sun, 09 Oct 2011 - 19:06
Post #606

Forum Killer

nie narzekaj na zimno.....
http://c.wrzuta.pl/wi16197/ccc4dcb1001704f...6c3/zdjecie0985

--------------------
Focus RS , BMW 1 Coupe w budowie

+Quote Post
uczeszsie
post Sun, 09 Oct 2011 - 19:17
Post #607

Frequent User

To forum jest chore. Najpierw była napinka na cyferki, jak cyferki przerosły oczekiwania, to jest napinka o gripa. Będzie 4x4, to sie zacznie o heblowni i masie auta..
..a jak nie będzie sie do czego przyjebać, to sie okaże, że radio masz z dupy !

--------------------
206 S16T 300KM 400Nm by ital-performance

+Quote Post
Mirage
post Sun, 09 Oct 2011 - 19:22
Post #608

Forum Killer

Przepięknie to ująłeś

--------------------
Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN

+Quote Post
golfiarz1
post Sun, 09 Oct 2011 - 19:29
Post #609

Frequent User

to auto i ten wynik przeroslo wiekszosc osób dlatego tak jest

+Quote Post
Nikolas
post Sun, 09 Oct 2011 - 19:39
Post #610

Forum Clubber

Jak jest konkretny projekt to zawsze tak jest smile.gif Zawsze też można porozmawiac o kolorze przez kolejne 12 stron wink.gif Ja to czekam na kolejne filmy jak będzie cieplej.

+Quote Post
slusarkrk
post Sun, 09 Oct 2011 - 19:41
Post #611

Rookie

CYTAT(uczeszsie @ Sun, 09 Oct 2011 - 19:17) *
To forum jest chore. Najpierw była napinka na cyferki, jak cyferki przerosły oczekiwania, to jest napinka o gripa. Będzie 4x4, to sie zacznie o heblowni i masie auta..

tylko czekac az zaraz na temat GTO ktos wejdzie....

+Quote Post
mariuszl
post Sun, 09 Oct 2011 - 19:59
Post #612

Frequent User

Jak czytam posty niektórych, to na myśl mi przychodzi jedno : ZAZDROŚĆ, STRASZNA RZECZ angry.gif .

Gratuluję mocnego i szybkiego auta i życzę bezawaryjnej jazdy smile.gif

Pozdr.

--------------------
Fiat Coupe LE 20vt, gt 2871
Volvo v70r gtx3582

+Quote Post
Rafalek114
post Sun, 09 Oct 2011 - 20:19
Post #613

Forum Clubber

CYTAT(staszek 1 @ Sun, 09 Oct 2011 - 19:06) *

o qurde ... tym foto poszedles po bandzie smile.gif Ale Staszek Ty to chyba sie cieszysz jak widzisz ze jest bialo na dworze cool.gif

--------------------
2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN
2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN
2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN

+Quote Post
slusarkrk
post Sun, 09 Oct 2011 - 20:25
Post #614

Rookie

i teksty pasazera "zes jes pojebany" -bezcenne

+Quote Post
rychu
post Sun, 09 Oct 2011 - 21:53
Post #615

Frequent User

CYTAT(uczeszsie @ Sun, 09 Oct 2011 - 19:17) *

dobre!

BTW jakie jest car audio w tym seacie? pewnie z dupy jakieś laugh.gif

--------------------
www.facebook.com/rotiformpolska

+Quote Post
Matschke
post Sun, 09 Oct 2011 - 22:28
Post #616

I live here !

CYTAT(PatTDI @ Sun, 09 Oct 2011 - 13:06) *
Własnie przez takie pierd...nie 1/4 w Polsce przestaje istniec. Bo kazdemu cos nie pasuje. Ten chce z rolki, tamten na mile a jeszcze inny na 1000m bo na mile ma za krotka skrzynie i wogole. Trzeba myslec co sie robi bo moc to nie wszystko i mimo ze moc Rafałowi wyszła niezla to ja uwazam ze samochod nie jest szybkim samochodem streetowym....dlaczego?? Bo biorac pod uwage warunki atmosferyczne to szybkli moze byc tylko na suchej nawierzchni i to w cieple dni. Wszyscy sie napinaja.....ja mam tyle.....on tyle....a widziałes ile on ma ja pier..... Samochod streetowy to taki ktorym mozesz pojechac na wakacje, zrobisz min 100tys km bez awarii, wyglada pod maska prawie seryjnie a jak przyjdzie co do czego to bedzie szybki ze startu i rolki rowniez.
Proponuje kazdemu z Was przejechac sie chociaz raz na zawpody (1/4mili) na Wegry. Tam zobaczycie ze czy to fwd,awd,rwd moze byc szybkie i to w klasie street. Ale jak widac wystarczy objechac 2-3ech samochodow w jeden wieczor zeby zaczely krazyc legendy na temat potwornego potwora ktory polyka wszystko co sie rusza. Zeby nie bylo ze OT to tak jak juz pisalem.....wynik super tylko szkoda ze samochod nie nadaje sie do niczego oprocz pokazania kto ma wieszkego na wieczornych spotach..........aha bym zapomniał...tylko w lecie.

Ku&€a, w koncu znalazla sie madra osoba w tym watku i napisala cos konkretnego i madrego.... Nic dodac nic ujac.....
A Leon 600 KM FWD to najbardziej bezsensowny projekt w naszych warunkach atmosferycznych, bo na ulicy ze swiatel przegra nawet z seryjnym Evo X, bo zanim trakcje zlapie, to juz dojedziecie do nastepnych swiatel....bez sensu.....Szkoda kasy jak cholera, mozna bylo zrobic o wiele fajniejszy projekt i powiedzialbym klientowi tak samo jak Pat napisal....

--------------------
730KM/970Nm i 585KM/750Nm
www.tdiracing.pl
www.ventumair.eu - Szkola Pilotow

+Quote Post
Fawor
post Sun, 09 Oct 2011 - 22:42
Post #617

Forum Clubber

jeden lubi blondynki, drugi jak mu nogi smierdzą..

--------------------
Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.

+Quote Post
marcinzz
post Sun, 09 Oct 2011 - 22:43
Post #618

Rookie

Zaglądanie komuś do kieszeni jest chyba nie na miejscu? Miał fanaberię zrobić 630KM/730Nm w FWD i zrobił. Ile na to ktoś wydał i czy mógł wydac inaczej to nie powinno raczej nikogo interesować.

Ode mnie pełen szacunek, nawet nie myślałem że z takiej bazy można tyle zrobić. Bezawaryjnej jazdy i na przyszły sezon 7 z przodu.

+Quote Post
shaft45
post Sun, 09 Oct 2011 - 23:01
Post #619

Frequent User

Gdyby krytycy mieli dobre argumenty to możnaby przyjąć, że nie jest to czysta zawiść. Ale są one tak naciągane, że aż bije po oczach...

--------------------
[YOU] do zobaczenia na drodze.

+Quote Post
pinin
post Sun, 09 Oct 2011 - 23:19
Post #620

Forum Clubber

A mnie zastanawia jedno. Abstrahując już od Właściciela, tunera i sensu robienia auta o takich parametrach w FWD...

Jestem ciekaw, bo do tej pory w Polsce nie było praktycznie ponad 450 konnego 20vt, ile wytrzyma głowica, która przy ponad 400km uważana jest za awaryjną. Tak, wiem że można wszystko wymienić, ale nawet supertech potrafił się urwać.

Jednakże chylę głowę przed wynikiem! Mocno mnie ciekawi trwałość silnika - z czystej ciekawości dawaj znać co jakiś czas co i jak smile.gif

--------------------
| Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento

www.facebook.com/dragracingsafety

+Quote Post

145 Stron V  « < 29 30 31 32 33 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 02 October 2025 - 18:19