![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 03 March 2009 ![]() |
Zastanawiam się jednak, czy nie lepiej [...] podczas dohamowania być maksymalnie po prawej i mieć gokart ustawiony równolegle do trasy (BŁĘKITNA LINIA). IMHO pewnie że lepiej, z tym że trzeba wtedy jeszcze szerzej pojechac na wejsciu tak aby przy szczycie byc juz ustawionym do zakretu nr3 (linia prosta) i chyba tak samo zreszta nalezało by pojechać zakręt nr8 ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 08 June 2004 Skąd: Cov ![]() |
IMHO pewnie że lepiej, z tym że trzeba wtedy jeszcze szerzej pojechac na wejsciu tak aby przy szczycie byc juz ustawionym do zakretu nr3 (linia prosta) i chyba tak samo zreszta nalezało by pojechać zakręt nr8 ![]() Zakręt 8 - to jasne ![]() W zakręcie 2 to inna bajka ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
wczoraj byłem ponownie, z powodu niskich temperatur brak przyczepności na zakrętach wiec marne czasy na poziomie 57,25 sek, ale jakimś cudem 12 udało mi się przechodzić bez uślizgu a gazu praktycznie nie odpuszczałem z kolei przy tak niskich temp w połowie 9 trzeba także lekko ująć by nie zaczęło stawiać bokiem i wyrzucać z na zewnętrzną
pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
heh, a ja byłem pod Wrocławiem na Małej Monzy, tor chyba otwarty w czerwcu
ogólnie to prosto z Wawy jechałem żeby zdązyć i z samochodu w biegu zakładałem kask i zrobiłem 30,9... moze nie jakas rewelacja ale biorac pod uwagę ze po takiej trasie w deszczu juz ledwo zywy byłem to i tak nieźle ![]() tor jak to Monza szybki, mniej techniczny niz w Wawie, łagodniejsze nawroty i nie ma takich kombinacji jak na RCW, za to swietna jest strona www oraz system kart stałego klienta.. mailem dostaje sie tabele z czasami...na stronce tworzy sie zespoły i mozna sobie oglądać wyniki - troche tego brakuje na RCW - takiej oprawy IT mielismy turniej ala F1, trening, kwalifikacje i wyscig taki real race ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
RCW też miało wprowadzić taki system i połączyć z innymi torami w PL, czemu są opóźnienia nie wiem
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
Wczoraj też podjechałem do RCW
![]() -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 03 March 2004 Skąd: Gliwice ![]() |
a niskie-średnie 58 przy wadze ok. 100kg na RCW to dobrze czy źle?
-------------------- 'Nigdy nie jest żle, ale zawsze może być lepiej' ;)
|
|
|
![]()
|
|
dobrze ale zawsze może być lepiej
|
|
![]()
|
|
a i panowie na RCW sprawdzajcie czy nie macie skręconego karta bo dwa razy mi się taki trafił i teraz za każdym razem to sprawdzam, wystarczy wcisnąć pedał gazu i zobaczyć czy po prawej stronie za bakiem pod czarnym plastikiem od wydechu na maksa wychyla się ramię przepustnicy
|
|
![]()
|
|
Wczorajszy czas - 56.669
![]() I będzie lepiej ![]() --->AWSA Wszystkie karty są skręcone ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie mowie o ogolnym skreceniu ka
![]() ![]() ![]() pzdr -------------------- American Muscle.
|
|
![]()
|
|
Aaa to się nie zrozumieliśmy
![]() Przy okazji - w karcie nr 2 pedał gazu ma strasznie szeroki zakres działania. Pedał jest mocno odchylony w naszą stronę i w momencie kiedy cofamy stopę do tyłu (żeby odpuścić gaz), nie ruszając pięty z podłogi, to w moim przypadku (fizycznie nie jestem w stanie bardziej wygiąć stopy) gaz wciąż jest jeszcze minimalnie wciśnięty. Strasznie denerwująca rzecz, bo bez zginania nogi w kolanie, jak się zapomnimy, to zawsze mamy wciśnięty na dohamowaniu hamulec i gaz jednocześnie. Ale to taka uwaga, która może się komuś przyda na przyszłość ![]() --->AWSA Camaro nie zmieścisz się tam w winklach ![]() |
|
|
![]()
|
|
2 i 13 lub 12 ma taką przypadłość ale nie zawsze, czasem też 4
a Camo samo sobie winkle powiększy ![]() pzdr -------------------- American Muscle.
|
|
![]()
|
|
RCW też miało wprowadzić taki system i połączyć z innymi torami w PL, czemu są opóźnienia nie wiem pzdr jest juz nowa stronka ! http://rcw.waw.pl/ ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Fajny tor! 850 m jak na halowy to gigant! Tylko gokarty jakieś słabe, pewnie 6km?
Odnośnie Monzy we Wrocławiu: może mi ktoś podpowiedzieć w którą stronę się na nim jeździ? W kierunku przeciwnym od wskazówek zegara wygląda mi na ciekawszy. Będę tam w styczniu i chcę się koniecznie przejechać: ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: CH / PL ![]() |
od lewego górnego rogu w dół obrazka
![]() -------------------- 996 tt / M. Gransport
|
|
|
![]()
|
|
Fajny tor! 850 m jak na halowy to gigant! Tylko gokarty jakieś słabe, pewnie 6km? Odnośnie Monzy we Wrocławiu: może mi ktoś podpowiedzieć w którą stronę się na nim jeździ? W kierunku przeciwnym od wskazówek zegara wygląda mi na ciekawszy. Będę tam w styczniu i chcę się koniecznie przejechać: 6,5KM http://www.malamonza.pl/gokarts dokładnie patrząc na rysunek jest w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara zaczyna sie w lewym gornym rogu a konczy w prawym górnym - zjazd do garazu -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki. No, to mam 30,9 do pobicia
![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 17 March 2005 Skąd: ludzi znam tu i tam ![]() |
Mi się udało na RCW zejść do 58.xx przy ~90kg masy. Dopiero jak jechałem za kimś szybszym to zszedłem poniżej minuty. Zdecydowanie muszę popracować nad linią - najgorzej idą mi nawroty - zbyt małą prędkością je pokonuję i strasznie brakuje mi mocy na wyjściu...
-------------------- Dupowóz: Honda Accord CL7 Sport GT
Do upalania: Był Civic, nie ma Civica... |
|
|
![]()
|
|
Co innego na torach otwartych, ale na takich śliskich, halowych masa to nie zawsze wada.
Przeciwnie- możesz ją obrócić w zaletę, jeśli będziesz się wychylał na zewnątrz- lepiej wtedy dociążysz koło mające więcej przyczepności i łatwiej odciążysz koło, które przyczepności w zakręcie powinno mieć jak najmniej - wewnętrzne tylne ![]() A brak mocy na wyjściu to przypadłość biorąca się często ze... zbyt szybkiego wejścia w zakręt. Spróbuj hamować wcześniej/więcej niż ci się wydaje rozsądnym i zacznij stopniowo dodawać gazu jeszcze przed apeksem. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 05 July 2025 - 01:19 |