Shoutbox 0 nowych PW 

14 Stron V  « < 11 12 13 14 >  
Reply to this topicStart new topic
> Idealny tor jazdy w zakrętach gokartem, Zaznacz prawidlowy tor jazdy na rysunku
cubus1
post Thu, 31 May 2012 - 11:30
Post #241

Super User

Aaa to muszę przytyć biggrin.gif
Dobra trza trenowaćwink.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 31 May 2012 - 11:30
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
iacoski
post Thu, 31 May 2012 - 11:57
Post #242

Frequent User

CYTAT(cubus1 @ Thu, 31 May 2012 - 12:30) *
Aaa to muszę przytyć biggrin.gif
Dobra trza trenowaćwink.gif

Z tą wagą to nie jest takie czarno-białe smile.gif

Wiadomo, robi różnicę ale czasami bywa, że wózek z lżejszym pilotem co zyska na mniejszej wadze, traci przez słabsze klejenie i większą ilość "boków".
Na niektórych torach jest to mniej odczuwalne, na innych więcej. Na PP Ursynów i Bemowo z doważaniem do 90kg jeździ mi się dużo lepiej niż bez na przykład smile.gif

--------------------
www.iacoski.com - grafika motoryzacyjna

+Quote Post
cubus1
post Thu, 31 May 2012 - 19:32
Post #243

Super User

CYTAT(soft @ Thu, 31 May 2012 - 11:06) *
Ja robię 39.8-40.1 przy prawie 110 kg, więc to raczej nie kwestia masy... wink.gif Ostatni szeroki biorę na dwa szczyty - wąsko wejście pełnym ogniem, szeroko w geometrycznym szczycie (z 1-1,2 m od bandy po wewnętrznej) tam też odpuszczam gaz, wyjście też możliwie ciasno przy prawej bandzie, żeby "wyprostować następny lewy.

Dzięki smile.gif byłem, zrobiłem 40.046. Rzeczywiście trzeba odstawić przyzwyczajenia z auta. Jest wiele do poprawy. Dziś znów był jakiś event wieczorny więc nie było czasu na więcej prób.

+Quote Post
mateuszKM
post Sat, 13 Oct 2012 - 10:51
Post #244

User

Witam, mam prośbę o zaznaczenie prawidłowego toru jazdy na torze kartingowym w Kielcach:)

Jak ktoś ma doświadczenie z tym torem, to może też zaznaczyć gdzie hamuje, a gdzie tylko odpuszcza gaz, ewentualnie może ktoś ma jakieś "patenty" na niektóre zakręty i nie będzie zbrodnią jak je zdradzi to również był bym wdzięczny:).
Sam byłem na torze dopiero 5 razy i na wewnętrznej cześci toru zrobiłem 31,2 Był to mój pierwszy kontakt z gokartami, więc dopiero sie wczuwałem w maszyny;) Na długiej zszedłem do 58.1, ale moje dwie ostatnie wizyty na torze były nie udane, bo choć znalazłem miejsce gdzie robiłęm błąd (hamowałem, a wystarczyło gaz odpuścić), to albo byłem blokowany, albo jak pojechałem o 14 to karty sie tak ślizgały, że ledwie się jechało:)

+Quote Post
*Sajmon
post Tue, 22 Jan 2013 - 12:44
Post #245

Forum Homee

Jak Panowie warunki na F1K przy takiej pogodzie? smile.gif Wybieram się tam w weekend pierwszy raz ale obawiam się, czy nie będzie problemu z dogrzaniem opon.

+Quote Post
mAbZ
post Tue, 22 Jan 2013 - 12:50
Post #246

Forum Homee

Ja się nie obawiam niedogrzania opon, organizuję właśnie wyścig na śniegu biggrin.gif

http://gokart.raceit.se

--------------------
Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25

+Quote Post
*Sajmon
post Tue, 22 Jan 2013 - 12:51
Post #247

Forum Homee

Złodzieju dobrego humoru biggrin.gif
wink.gif

+Quote Post
mAbZ
post Wed, 23 Jan 2013 - 21:39
Post #248

Forum Homee

Już za 10 dni, na pewnym torze pod Sztokholmem.... biggrin.gif

--------------------
www.youtube.com/mabz25

+Quote Post
mAbZ
post Tue, 05 Feb 2013 - 23:24
Post #249

Forum Homee

Pierwszy raz jeździłem gokartami na takiej nawierzchni. Wspaniała zabawa!

Więcej zdjęć:
http://gokart.raceit.se/resultat.html#6.0

--------------------
www.youtube.com/mabz25

+Quote Post
PMT
post Wed, 06 Feb 2013 - 15:48
Post #250

User

CYTAT(cubus1 @ Thu, 31 May 2012 - 19:32) *
Dzięki smile.gif byłem, zrobiłem 40.046. Rzeczywiście trzeba odstawić przyzwyczajenia z auta. Jest wiele do poprawy. Dziś znów był jakiś event wieczorny więc nie było czasu na więcej prób.

Cześć. Kurde to ładne czasy już wykręcasz biggrin.gif Ja teraz byłem po dłuższej przerwie i aż wstyd się przyznać, ale zrobiłem coś koło 42,50 mellow.gif Hehe, nie chce się usprawiedliwiać, ale mam dziwne wrażenie, że coś ten gokart słabo szedł, czyżby ten limiter działał? Wiele okrążeń straciłem niestety na wymijanie dzieci.

Może ktoś pokusiłby się o rozrysowanie idealnego toru jazdy na F1K?

+Quote Post
cowboy
post Wed, 06 Feb 2013 - 16:36
Post #251

Administrator

troche w temacie

najdłuzszy tor gokartowy w PL powstaje we Wrocławiu - na kostce ?!

http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/754...t.html?cookie=1

to Mała Monza tam sie przeniesie ?

http://www.malamonza.pl/Aktualnosci-97,Mal...--Tor-NIECZYNNY

--------------------

+Quote Post
Luke555
post Thu, 07 Feb 2013 - 08:45
Post #252

User

CYTAT(cowboy @ Wed, 06 Feb 2013 - 16:36) *
troche w temacie

najdłuzszy tor gokartowy w PL powstaje we Wrocławiu - na kostce ?!

http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/754...t.html?cookie=1

to Mała Monza tam sie przeniesie ?

http://www.malamonza.pl/Aktualnosci-97,Mal...--Tor-NIECZYNNY

Cześć,
na stadionie będzie tor firmy Le Mans znanej głównie z małych torów przy marketach (większość bez pomiaru czasu nawet). Mam nadzieję, że ten tor na stadionie będzie nastawiony bardziej "wyczynowo" niż dla przypadkowych przechodniów.

Mała Monza jeszcze nie zdradziła swojej lokalizacji, na pewno będzie to Wrocław. Swoją drogą troszkę nie rozumiem tego zachowania z marketingowego punktu widzenia.
Pozdrawiam,
Luke555

--------------------
[url]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/479807_457585747604990_1581591468_n.jpg[/url]

+Quote Post
cowboy
post Thu, 07 Feb 2013 - 09:02
Post #253

Administrator

ciekawe jak z przyczepnością na kostce betonowej w kontekscie wyczynowego nastawienia, no i zabezpieczenie tych słupówwydaje sie niezbyt profi

--------------------

+Quote Post
luke8
post Thu, 07 Feb 2013 - 13:03
Post #254

Super User

Kostka jest mocno taka se, mam porownanie bo w bdg sa 2 tory jeden "marketowy" drugi profesjonalny osobiscie wole pojezdzic na prawdziwym torze nawet bez pomiaru czasu niz smigac po betonie/kostce z pomiarem. Jak ktos ma niedaleko to polecam w sezonie letnim wpasc do bydgoszczy na nowiutki profi tor (oddany w zeszlym roku).

--------------------
<--LUKE-->

+Quote Post
mAbZ
post Sun, 10 Feb 2013 - 21:50
Post #255

Forum Homee

Miałem dziś okazję przejechać sie gokartami elektrycznymi.

Brak dźwięku silnika i wysoka waga nie nastrajały zbyt pozytywnie,
ale z drugiej strony wysoki moment obrotowy i moc aż 15 KM brzmią nieźle.
No i jest tak: gokart waży aż 230 kg i to czuć zwłaszcza podczas hamowania.
Jest też trochę szerszy z tyłu i trzeba się przestawić, zanim się przestanie szorować tyłem o bandy.
Za to mocy ma sporo i zabawa i tak jest przednia!

Niestety, ładunku elektrycznego wystarczy tylko na 8 minut jazdy non stop.
(a ładowanie trwa drugie tyle)

W sumie - polecam.
A za parę miesięcy powinna być nowa generacja Sodi, o 50 kg lżejsza i jeszcze trochę mocniejsza!

--------------------
www.youtube.com/mabz25

+Quote Post
pHej
post Sat, 16 Mar 2013 - 22:29
Post #256

Frequent User

CYTAT(*Sajmon @ Tue, 22 Jan 2013 - 12:44) *
Jak Panowie warunki na F1K przy takiej pogodzie? smile.gif Wybieram się tam w weekend pierwszy raz ale obawiam się, czy nie będzie problemu z dogrzaniem opon.

Mocno spóźniony, ale co tam biggrin.gif Dzisiaj byłem w F1K i przy życiówce latem ~40.0 dzisiaj nie byłem w stanie pojechać poniżej 44. Każde dodanie gazu to poślizg, bardzo mocno trzeba pracować prawą nogą w zakręcie.
Jako ciekawostka jeszcze, jechałem w tej kolejce razem z Natalią Kowalską. Zrobiła czas troszkę ponad 42s ale styl jazdy to poezja, tam gdzie ja machałem kierownicą i wachlowałem gazem żeby się nie ślizgać ona pięknie, płynnie na raz, bez najmniejszego uślizgu. Ogromna przyjemność.

--------------------
Enjoy!

+Quote Post
Kenet
post Sun, 17 Mar 2013 - 20:40
Post #257

Forum Killer

Też wczoraj byłem na F1K - ciężko teraz dobre czasy robić, trochę za zimno, żeby z marszu dobrze karty kleiły.

W listopadzie miałem okazję pojechać bieg z Kubą Giermaziakiem i Patrykiem Szczerbińskim. Udało mi się wygrać:

Ale nie jeździłem tam jak było ciepło. PB mam z listopada 40.803, wczoraj jeden przejazd tylko, ~42,5 z tego co pamiętam.

Na RCW jest od tygodnia nowa konfiguracja - polecam, mistrzowskie ustawienie i też baaaardzo ślisko momentami.

--------------------
Pure driving, real racing...that makes me happy.

+Quote Post
mAbZ
post Wed, 03 Apr 2013 - 00:11
Post #258

Forum Homee

Kilka postów wcześniej dałem filmik z elektrycznymi gokartami.
Odrobinę inna technika jazdy tymi dość ciężkimi autkami (230 kg)
pozwoliła mi uciąć sporo z poprzedniego czasu.
Tym razem najszybszy czas dnia i siódmy czas miesiąca marca:

--------------------
www.youtube.com/mabz25

+Quote Post
Picek
post Tue, 29 Oct 2013 - 14:41
Post #259

Rookie

Witam,

Dziś byłem na F1 i jest tragedia , własnie ten frgament i następną nawrotkę i zakręty aż do długiej prostej zostały nagumowane , najlepsze jest to że nagumowanie zaczyna się w połowie zakrętu więc wchodzimy w zakręt i nagle bum gokart kręci bączka bo przednie koła złapały nagumowaną warstwę, jeździłem tydzień temu i było super , 3- 4 kółka o rozgrzane opony i mońza jeździć a teraz jest poprostu tragedia , mam nadzieje że albo to zerwą albo się to wytrze przez następne parę dni , jak narazie polecam po przyjechaniu na tor poobserwować jak się zachwuja jeżdżący na tym właśnie odcinku , jak jadą pełnym gazem jak przyklejeni to odradzam jazdę , jest bez sensnu. Czas okrążenia już nie zależy od umiejętności przynajmniej na połowie toru , bo jest tak nagumowany że się jedzie jak po szynach.

+Quote Post
Picek
post Tue, 29 Oct 2013 - 14:44
Post #260

Rookie

CYTAT(PMT @ Thu, 19 Apr 2012 - 11:52) *
Zaznaczyłem na czerwono fragment poniżej.
Tutaj jakoś za każdym razem miałem największe problemy z pokonaniem tego fragmentu "szybko" wink.gif

Edit: domyślam się jednak, że Tobie chodzi o ten pierwszy zakręt o 180stopni, na którym jest bardzo wąsko, trzeba mocno wyhamować i zarzucić tyłem, żeby wózek się zmieścił? wink.gif

Dziś byłem i ten odcinek i następne zakręty aż do długiej prostej nagumowali , jedzie się jak poszynach przez co jest bez sensu, mam nadzieje że to zmienią , bo tak nagumowany jest że kierownicę z rąk wyrywa,

+Quote Post

14 Stron V  « < 11 12 13 14 >
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 05 July 2025 - 04:53