![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 14 October 2006 Skąd: że znowu ![]() |
Aaa to muszę przytyć
![]() Dobra trza trenować ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 24 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Aaa to muszę przytyć ![]() Dobra trza trenować ![]() Z tą wagą to nie jest takie czarno-białe ![]() Wiadomo, robi różnicę ale czasami bywa, że wózek z lżejszym pilotem co zyska na mniejszej wadze, traci przez słabsze klejenie i większą ilość "boków". Na niektórych torach jest to mniej odczuwalne, na innych więcej. Na PP Ursynów i Bemowo z doważaniem do 90kg jeździ mi się dużo lepiej niż bez na przykład ![]() -------------------- www.iacoski.com - grafika motoryzacyjna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 14 October 2006 Skąd: że znowu ![]() |
Ja robię 39.8-40.1 przy prawie 110 kg, więc to raczej nie kwestia masy... ![]() Dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 16 August 2008 Skąd: kielce ![]() |
Witam, mam prośbę o zaznaczenie prawidłowego toru jazdy na torze kartingowym w Kielcach:)
![]() Jak ktoś ma doświadczenie z tym torem, to może też zaznaczyć gdzie hamuje, a gdzie tylko odpuszcza gaz, ewentualnie może ktoś ma jakieś "patenty" na niektóre zakręty i nie będzie zbrodnią jak je zdradzi to również był bym wdzięczny:). Sam byłem na torze dopiero 5 razy i na wewnętrznej cześci toru zrobiłem 31,2 Był to mój pierwszy kontakt z gokartami, więc dopiero sie wczuwałem w maszyny;) Na długiej zszedłem do 58.1, ale moje dwie ostatnie wizyty na torze były nie udane, bo choć znalazłem miejsce gdzie robiłęm błąd (hamowałem, a wystarczyło gaz odpuścić), to albo byłem blokowany, albo jak pojechałem o 14 to karty sie tak ślizgały, że ledwie się jechało:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 08 June 2004 Skąd: Cov ![]() |
Jak Panowie warunki na F1K przy takiej pogodzie?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
-------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 08 June 2004 Skąd: Cov ![]() |
Złodzieju dobrego humoru
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Już za 10 dni, na pewnym torze pod Sztokholmem....
![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Pierwszy raz jeździłem gokartami na takiej nawierzchni. Wspaniała zabawa!
![]() ![]() Więcej zdjęć: http://gokart.raceit.se/resultat.html#6.0 -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 08 June 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Dzięki ![]() Cześć. Kurde to ładne czasy już wykręcasz ![]() ![]() Może ktoś pokusiłby się o rozrysowanie idealnego toru jazdy na F1K? |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
troche w temacie
najdłuzszy tor gokartowy w PL powstaje we Wrocławiu - na kostce ?! http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/754...t.html?cookie=1 to Mała Monza tam sie przeniesie ? http://www.malamonza.pl/Aktualnosci-97,Mal...--Tor-NIECZYNNY -------------------- |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 21 May 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
troche w temacie najdłuzszy tor gokartowy w PL powstaje we Wrocławiu - na kostce ?! http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/754...t.html?cookie=1 to Mała Monza tam sie przeniesie ? http://www.malamonza.pl/Aktualnosci-97,Mal...--Tor-NIECZYNNY Cześć, na stadionie będzie tor firmy Le Mans znanej głównie z małych torów przy marketach (większość bez pomiaru czasu nawet). Mam nadzieję, że ten tor na stadionie będzie nastawiony bardziej "wyczynowo" niż dla przypadkowych przechodniów. Mała Monza jeszcze nie zdradziła swojej lokalizacji, na pewno będzie to Wrocław. Swoją drogą troszkę nie rozumiem tego zachowania z marketingowego punktu widzenia. Pozdrawiam, Luke555 -------------------- [url]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/479807_457585747604990_1581591468_n.jpg[/url]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
ciekawe jak z przyczepnością na kostce betonowej w kontekscie wyczynowego nastawienia, no i zabezpieczenie tych słupówwydaje sie niezbyt profi
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 31 October 2003 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Kostka jest mocno taka se, mam porownanie bo w bdg sa 2 tory jeden "marketowy" drugi profesjonalny osobiscie wole pojezdzic na prawdziwym torze nawet bez pomiaru czasu niz smigac po betonie/kostce z pomiarem. Jak ktos ma niedaleko to polecam w sezonie letnim wpasc do bydgoszczy na nowiutki profi tor (oddany w zeszlym roku).
-------------------- <--LUKE-->
|
|
|
![]()
|
|
Miałem dziś okazję przejechać sie gokartami elektrycznymi.
Brak dźwięku silnika i wysoka waga nie nastrajały zbyt pozytywnie, ale z drugiej strony wysoki moment obrotowy i moc aż 15 KM brzmią nieźle. No i jest tak: gokart waży aż 230 kg i to czuć zwłaszcza podczas hamowania. Jest też trochę szerszy z tyłu i trzeba się przestawić, zanim się przestanie szorować tyłem o bandy. Za to mocy ma sporo i zabawa i tak jest przednia! Niestety, ładunku elektrycznego wystarczy tylko na 8 minut jazdy non stop. (a ładowanie trwa drugie tyle) W sumie - polecam. A za parę miesięcy powinna być nowa generacja Sodi, o 50 kg lżejsza i jeszcze trochę mocniejsza! -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 27 February 2005 Skąd: Wesoła ![]() |
Jak Panowie warunki na F1K przy takiej pogodzie? ![]() Mocno spóźniony, ale co tam ![]() Jako ciekawostka jeszcze, jechałem w tej kolejce razem z Natalią Kowalską. Zrobiła czas troszkę ponad 42s ale styl jazdy to poezja, tam gdzie ja machałem kierownicą i wachlowałem gazem żeby się nie ślizgać ona pięknie, płynnie na raz, bez najmniejszego uślizgu. Ogromna przyjemność. -------------------- Enjoy!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 July 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Też wczoraj byłem na F1K - ciężko teraz dobre czasy robić, trochę za zimno, żeby z marszu dobrze karty kleiły.
W listopadzie miałem okazję pojechać bieg z Kubą Giermaziakiem i Patrykiem Szczerbińskim. Udało mi się wygrać: ![]() Ale nie jeździłem tam jak było ciepło. PB mam z listopada 40.803, wczoraj jeden przejazd tylko, ~42,5 z tego co pamiętam. Na RCW jest od tygodnia nowa konfiguracja - polecam, mistrzowskie ustawienie i też baaaardzo ślisko momentami. -------------------- Pure driving, real racing...that makes me happy.
|
|
|
![]()
|
|
Kilka postów wcześniej dałem filmik z elektrycznymi gokartami.
Odrobinę inna technika jazdy tymi dość ciężkimi autkami (230 kg) pozwoliła mi uciąć sporo z poprzedniego czasu. Tym razem najszybszy czas dnia i siódmy czas miesiąca marca: -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 29 October 2013 ![]() |
Witam,
Dziś byłem na F1 i jest tragedia , własnie ten frgament i następną nawrotkę i zakręty aż do długiej prostej zostały nagumowane , najlepsze jest to że nagumowanie zaczyna się w połowie zakrętu więc wchodzimy w zakręt i nagle bum gokart kręci bączka bo przednie koła złapały nagumowaną warstwę, jeździłem tydzień temu i było super , 3- 4 kółka o rozgrzane opony i mońza jeździć a teraz jest poprostu tragedia , mam nadzieje że albo to zerwą albo się to wytrze przez następne parę dni , jak narazie polecam po przyjechaniu na tor poobserwować jak się zachwuja jeżdżący na tym właśnie odcinku , jak jadą pełnym gazem jak przyklejeni to odradzam jazdę , jest bez sensnu. Czas okrążenia już nie zależy od umiejętności przynajmniej na połowie toru , bo jest tak nagumowany że się jedzie jak po szynach. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 29 October 2013 ![]() |
Zaznaczyłem na czerwono fragment poniżej. Tutaj jakoś za każdym razem miałem największe problemy z pokonaniem tego fragmentu "szybko" ![]() ![]() Edit: domyślam się jednak, że Tobie chodzi o ten pierwszy zakręt o 180stopni, na którym jest bardzo wąsko, trzeba mocno wyhamować i zarzucić tyłem, żeby wózek się zmieścił? ![]() Dziś byłem i ten odcinek i następne zakręty aż do długiej prostej nagumowali , jedzie się jak poszynach przez co jest bez sensu, mam nadzieje że to zmienią , bo tak nagumowany jest że kierownicę z rąk wyrywa, |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 05 July 2025 - 04:53 |