![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 03 December 2010 ![]() |
buni wielkie dzięki!
-------------------- _https://www.facebook.com/szybciejnizrynek
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 02 May 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Nie trzeba, ale jest pomocne.
Pamiętając jedynie najlepszy czas masz do czego dążyć, ale nie widzisz swojego rozwoju (lub stagnacji). Porównanie wyników poszczególnych okrążeń przydaje się zwłaszcza gdy się dopiero uczysz jazdy, czyli gdy próbujesz brać zakręty na różne sposoby- po wynikach każdego okrążenia najlepiej widać rezultaty. Poza tym widząc wszystkie wyniki dojdziesz też szybciej do wniosków nt. różnic między kartami. No i zwyczajnie ciekawie jest porównać swoje wyniki sprzed roku czy dwóch na tym samym torze ;-)) Ale fakt, że ograniczanie mocy karta za karę pilotem to przesada i też bym taki tor bojkotował. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
byłem wczoraj 3 raz na RCW
![]() troszke dach przecieka wiec było trochę rajdowania po kałużach ![]() ![]() za to bylismy w 5 osób na torze ![]() cos mi sie wydaje ze te gokarty bardziej skręcone, albo ja lepiej jeżdze, że mi coraz wiecej na odcince jezdzą ... co do przyczepności to chyba jest gorzej niz jak było +15 na dworze, bo nawet na ostatnim zakręcie mam lekkie uślizgi, a tam przeciez nie da sie w zasadzie nic popsuc.. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
5-7 stycznia będę we Wrocku i chętnie się spotkam na Małej Monzie w któryś z tych dni, ktoś chętny?
![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
wczoraj przypadkiem miałem okazję polatać na Imoli, tor dno pod względem jakości nawierzchni (szczególnie te deski), obsługa wszystko robi z przymusu i wielką łaską co strasznie wkurza, gokarty są tak różne że na 8 min jazdy 4 to przyzwyczajenie się do jego zachowania - bez sensu. co do samej techniki jazdy to cóż jest to tak banalny tor że z wejścia 21,5 sek zrobiłem w każdym przejeździe, podobno rekord to 20.xx więc albo nauczyłem się jeździć w miarę sensownie kartami i jeździć równo za każdym razem robiąc przyzwoite czasy albo czas jest tragiczny a rekord jest gdzieś w granicach 18-19 sek
![]() pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
Mała Monza zaliczona - jest na bardzo dobrym poziomie i tor jak na halowy naprawdę nieźle przyczepny.
Zakręty świetnie pomyślane, niektóre łączące sie ze sobą tak że jak pierwszy pojedziesz źle, to wszystkie będą źle. Co moim zdaniem dodatkowo uatrakcyjnia tor. Bardzo polecam! Osiągnąłem czas 29,521 ze średnią 30,099 - nieźle jak na pierwszy raz ![]() Jedyne co to te 6,5 KM to mało, no ale taki jest standard w Polsce więc nie ma co narzekać. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
mAbZ: to teraz na RCW jak jestes rozgrzany... nie jestem fachowcem ale mala monza jest bardzo prostym torem w porównaniu z RCW w Wawie.. duzo szybszym o łagodniejszych łatwiejszych zakrętach
ogólnie to masz bardzo dobry czas -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 14 January 2011 ![]() |
Wszystkich fanów kartingu zapraszamy na Facebooka - http://www.facebook.com/KartingwPolsce
Na fanpage Karting w Polsce znajdziecie najnowsze informacje o torach, promocjach, ligach, pucharach i innych wydarzeniach! |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 03 December 2010 ![]() |
Panowie, pozwolę sobie odświeżyć temat RCW
nie było mowy o zakręcie 15 z mapki sajmona - jak to jechać? hamować przed, czy tylko na odpuszczonym? z linią też mam problem bo tem nie bardzo jest "zewnętrzna" na wejściu i zastanwia mnie kombinacja 10i11 - czy lepiej 10 ogniem, hamulec i 11 na odpuszczonym, czy przy wchodzeniu w 10 odpuscic i bez hamulca na odpuszczonym doleciec az do szczytu 11? -------------------- _https://www.facebook.com/szybciejnizrynek
|
|
|
![]()
|
|
mnie tam stawia bokiem tylko na odpuszczonym w 15, musze lekko kopnąć hamulec ale ja to jestem amatorem totalnym
btw: na fejsie piszą że sa załozone nowe oponki w kartach, ktoś testował ? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 02 May 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Nowe opony sa zakladane regularnie, wiec nie jezdzi sie na drutach. Wieksza roznica w czasach wynika z temperatur, niz z nowych/starych opon.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 08 June 2004 Skąd: Cov ![]() |
Aczkolwiek jakoś na dniach padł nowy rekord: 54.9X.
-->primox Ja tam przed 15 zjeżdżam do lewej, na czarne, na tą "zewnętrzną" maksymalnie jak się da, mocny hebel, blisko szczytu, jak najwcześniej gaz, i szeroko... właściwie to książkowy nawrót. A w kombinacji 10 i 11 jest ważne, aby nie przegiąć z prędkością i nie spóźnić szczytu - trzeba jak najwcześniej gaz wcisnąć, bo dalej jest długa "prosta". Ja robię tak, że w 10 narzucam lekko gokart w lewą stronę wytracając trochę prędkości, i potem kontruję do prawej z hamowaniem łapiąc już przyczepność przed szczytem. Tak naprawdę jak wytracisz tą prędkość to już od Ciebie zależy - tam jest ważne jak najwcześniej wcisnąć gaz, i jak najpóźniej zacząć hamować... czyli tak jak w każdym zakręcie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 22 November 2002 ![]() |
Byłem wczoraj, tor bardzo fajny, ale było strasznie ślisko. Nie wiem czy to kwestia temperatury, opon czy brudnego toru...
Czas niestety kiepski bo 1:00, chociaż większość osób jeździła na poziomie 1.04, kolega który jeszcze jakiś czas temu jeździł regularnie 58s nie mógł również zejść poniżej 1 minuty. Śmigał też Maurycy Kochański z kolegami czas to 58.4 Następny wypad jak zrobi się zdecydowanie cieplej. -------------------- Ecu-Tune.Pl
|
|
|
![]()
|
|
Byłem wczoraj, tor bardzo fajny, ale było strasznie ślisko. Nie wiem czy to kwestia temperatury, opon czy brudnego toru... Czas niestety kiepski bo 1:00, chociaż większość osób jeździła na poziomie 1.04, kolega który jeszcze jakiś czas temu jeździł regularnie 58s nie mógł również zejść poniżej 1 minuty. Śmigał też Maurycy Kochański z kolegami czas to 58.4 Następny wypad jak zrobi się zdecydowanie cieplej. dziwne ja byłem w grudniu, podobne temperatury + woda z przeciekającego dachu o sie poprawiłem prawie o 1,5 sekundy te nowe opny to jak widac nie pomagają ps. moze ktos usunąc wpisy bota, zamiast dawac mu ostrzeżenia ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 30 July 2008 Skąd: Wawa ![]() |
Bylem dzisiaj pierwszy raz w RCW ... czasy slabe 1:00:xx, w najlepszym zabraklo mi 0.01s zeby przelamac bariere 1 min. Powiedzcie mi czy to normalne ze 1/3 toru sie przejezdza na odcince? Lapalem odciecie przy wjedzie w 7, wyjsciu z 9, 13, 18 ... i od 18 non stop na odcieciu az do 2.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
tak to norma
pzdr -------------------- American Muscle.
|
|
![]()
|
|
http://www.torkartingowyopole.pl/ - czy ktoś ma mapkę tego toru i ew. sugestie jak tam jeździć po zakrętach coby było szybko ?
pzdr -------------------- American Muscle.
|
|
![]()
|
|
http://www.torkartingowyopole.pl/ - czy ktoś ma mapkę tego toru i ew. sugestie jak tam jeździć po zakrętach coby było szybko ? Jest malutki schemacik tutaj: http://www.torkartingowyopole.pl/index.php/walory.html -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 30 July 2008 Skąd: Wawa ![]() |
W RCW zmienili setup toru, dodatkowo teraz jest mega slisko i mozna polatac bokami ...
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 05 July 2025 - 13:19 |