Shoutbox 0 nowych PW 

14 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Idealny tor jazdy w zakrętach gokartem, Zaznacz prawidlowy tor jazdy na rysunku
primox
post Tue, 14 Dec 2010 - 10:37
Post #121

User

buni wielkie dzięki!

--------------------
_https://www.facebook.com/szybciejnizrynek
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 14 Dec 2010 - 10:37
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
spoon
post Tue, 14 Dec 2010 - 10:44
Post #122

Forum Homee

CYTAT(mAbZ @ Tue, 14 Dec 2010 - 09:59) *
Żeby zobaczyć jak/czy się rozwijasz.

Wystarczy pamietac swoj najlepszy czas. Idziesz kolejny raz i albo jest lepiej, albo nie. Trzeba do tego archiwum wynikow?

+Quote Post
mAbZ
post Tue, 14 Dec 2010 - 11:02
Post #123

Forum Homee

Nie trzeba, ale jest pomocne.
Pamiętając jedynie najlepszy czas masz do czego dążyć, ale nie widzisz swojego rozwoju (lub stagnacji).

Porównanie wyników poszczególnych okrążeń przydaje się zwłaszcza gdy się dopiero uczysz jazdy,
czyli gdy próbujesz brać zakręty na różne sposoby- po wynikach każdego okrążenia najlepiej widać rezultaty.
Poza tym widząc wszystkie wyniki dojdziesz też szybciej do wniosków nt. różnic między kartami.
No i zwyczajnie ciekawie jest porównać swoje wyniki sprzed roku czy dwóch na tym samym torze ;-))

Ale fakt, że ograniczanie mocy karta za karę pilotem to przesada i też bym taki tor bojkotował.

--------------------
Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25

+Quote Post
cowboy
post Wed, 22 Dec 2010 - 09:34
Post #124

Administrator

byłem wczoraj 3 raz na RCW wink.gif

troszke dach przecieka wiec było trochę rajdowania po kałużach wink.gif okazuje sie że gokart na wodzie moze byc podsterowny wink.gif

za to bylismy w 5 osób na torze wink.gif wiec za drugim przejazdem po wytarciu toru znowu urwałem ponad sekunde wiec jestem zadowolony... tym bardziej że jak zwykle czasy mam bardzo równe (róznica około 0,5 sek max)

cos mi sie wydaje ze te gokarty bardziej skręcone, albo ja lepiej jeżdze, że mi coraz wiecej na odcince jezdzą ... co do przyczepności to chyba jest gorzej niz jak było +15 na dworze, bo nawet na ostatnim zakręcie mam lekkie uślizgi, a tam przeciez nie da sie w zasadzie nic popsuc..

--------------------

+Quote Post
mAbZ
post Tue, 28 Dec 2010 - 22:40
Post #125

Forum Homee

5-7 stycznia będę we Wrocku i chętnie się spotkam na Małej Monzie w któryś z tych dni, ktoś chętny? biggrin.gif

--------------------
www.youtube.com/mabz25

+Quote Post
Jedenasty
post Thu, 30 Dec 2010 - 08:52
Post #126

Forum Clubber

wczoraj przypadkiem miałem okazję polatać na Imoli, tor dno pod względem jakości nawierzchni (szczególnie te deski), obsługa wszystko robi z przymusu i wielką łaską co strasznie wkurza, gokarty są tak różne że na 8 min jazdy 4 to przyzwyczajenie się do jego zachowania - bez sensu. co do samej techniki jazdy to cóż jest to tak banalny tor że z wejścia 21,5 sek zrobiłem w każdym przejeździe, podobno rekord to 20.xx więc albo nauczyłem się jeździć w miarę sensownie kartami i jeździć równo za każdym razem robiąc przyzwoite czasy albo czas jest tragiczny a rekord jest gdzieś w granicach 18-19 sek laugh.gif

pzdr

--------------------
American Muscle.

Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1

+Quote Post
mAbZ
post Wed, 05 Jan 2011 - 20:21
Post #127

Forum Homee

Mała Monza zaliczona - jest na bardzo dobrym poziomie i tor jak na halowy naprawdę nieźle przyczepny.
Zakręty świetnie pomyślane, niektóre łączące sie ze sobą tak że jak pierwszy pojedziesz źle, to wszystkie będą źle.
Co moim zdaniem dodatkowo uatrakcyjnia tor. Bardzo polecam!

Osiągnąłem czas 29,521 ze średnią 30,099 - nieźle jak na pierwszy raz biggrin.gif

Jedyne co to te 6,5 KM to mało, no ale taki jest standard w Polsce więc nie ma co narzekać.

--------------------
www.youtube.com/mabz25

+Quote Post
cowboy
post Wed, 05 Jan 2011 - 20:28
Post #128

Administrator

mAbZ: to teraz na RCW jak jestes rozgrzany... nie jestem fachowcem ale mala monza jest bardzo prostym torem w porównaniu z RCW w Wawie.. duzo szybszym o łagodniejszych łatwiejszych zakrętach
ogólnie to masz bardzo dobry czas

--------------------

+Quote Post
KartingwPolsce
post Fri, 14 Jan 2011 - 12:17
Post #129

Rookie

Wszystkich fanów kartingu zapraszamy na Facebooka - http://www.facebook.com/KartingwPolsce

Na fanpage Karting w Polsce znajdziecie najnowsze informacje o torach, promocjach, ligach, pucharach i innych wydarzeniach!

+Quote Post
primox
post Wed, 02 Feb 2011 - 11:02
Post #130

User

Panowie, pozwolę sobie odświeżyć temat RCW
nie było mowy o zakręcie 15 z mapki sajmona - jak to jechać? hamować przed, czy tylko na odpuszczonym? z linią też mam problem bo tem nie bardzo jest "zewnętrzna" na wejściu
i zastanwia mnie kombinacja 10i11 - czy lepiej 10 ogniem, hamulec i 11 na odpuszczonym, czy przy wchodzeniu w 10 odpuscic i bez hamulca na odpuszczonym doleciec az do szczytu 11?

--------------------
_https://www.facebook.com/szybciejnizrynek

+Quote Post
cowboy
post Wed, 02 Feb 2011 - 11:30
Post #131

Administrator

mnie tam stawia bokiem tylko na odpuszczonym w 15, musze lekko kopnąć hamulec ale ja to jestem amatorem totalnym

btw: na fejsie piszą że sa załozone nowe oponki w kartach, ktoś testował ? wink.gif

--------------------

+Quote Post
spoon
post Wed, 02 Feb 2011 - 18:57
Post #132

Forum Homee

Nowe opony sa zakladane regularnie, wiec nie jezdzi sie na drutach. Wieksza roznica w czasach wynika z temperatur, niz z nowych/starych opon.

+Quote Post
*Sajmon
post Wed, 02 Feb 2011 - 21:15
Post #133

Forum Homee

Aczkolwiek jakoś na dniach padł nowy rekord: 54.9X.

-->primox
Ja tam przed 15 zjeżdżam do lewej, na czarne, na tą "zewnętrzną" maksymalnie jak się da, mocny hebel, blisko szczytu, jak najwcześniej gaz, i szeroko... właściwie to książkowy nawrót.
A w kombinacji 10 i 11 jest ważne, aby nie przegiąć z prędkością i nie spóźnić szczytu - trzeba jak najwcześniej gaz wcisnąć, bo dalej jest długa "prosta". Ja robię tak, że w 10 narzucam lekko gokart w lewą stronę wytracając trochę prędkości, i potem kontruję do prawej z hamowaniem łapiąc już przyczepność przed szczytem. Tak naprawdę jak wytracisz tą prędkość to już od Ciebie zależy - tam jest ważne jak najwcześniej wcisnąć gaz, i jak najpóźniej zacząć hamować... czyli tak jak w każdym zakręcie wink.gif

+Quote Post
Chester
post Thu, 03 Feb 2011 - 09:31
Post #134

Forum Killer

Byłem wczoraj, tor bardzo fajny, ale było strasznie ślisko. Nie wiem czy to kwestia temperatury, opon czy brudnego toru...
Czas niestety kiepski bo 1:00, chociaż większość osób jeździła na poziomie 1.04, kolega który jeszcze jakiś czas temu jeździł regularnie 58s nie mógł również zejść poniżej 1 minuty. Śmigał też Maurycy Kochański z kolegami czas to 58.4

Następny wypad jak zrobi się zdecydowanie cieplej.

--------------------
Ecu-Tune.Pl

+Quote Post
cowboy
post Fri, 04 Feb 2011 - 12:57
Post #135

Administrator

CYTAT(Chester @ Thu, 03 Feb 2011 - 09:31) *
Byłem wczoraj, tor bardzo fajny, ale było strasznie ślisko. Nie wiem czy to kwestia temperatury, opon czy brudnego toru...
Czas niestety kiepski bo 1:00, chociaż większość osób jeździła na poziomie 1.04, kolega który jeszcze jakiś czas temu jeździł regularnie 58s nie mógł również zejść poniżej 1 minuty. Śmigał też Maurycy Kochański z kolegami czas to 58.4

Następny wypad jak zrobi się zdecydowanie cieplej.

dziwne ja byłem w grudniu, podobne temperatury + woda z przeciekającego dachu o sie poprawiłem prawie o 1,5 sekundy
te nowe opny to jak widac nie pomagają

ps. moze ktos usunąc wpisy bota, zamiast dawac mu ostrzeżenia smile.gif

--------------------

+Quote Post
hshanek
post Sun, 06 Feb 2011 - 23:49
Post #136

User

Bylem dzisiaj pierwszy raz w RCW ... czasy slabe 1:00:xx, w najlepszym zabraklo mi 0.01s zeby przelamac bariere 1 min. Powiedzcie mi czy to normalne ze 1/3 toru sie przejezdza na odcince? Lapalem odciecie przy wjedzie w 7, wyjsciu z 9, 13, 18 ... i od 18 non stop na odcieciu az do 2.

+Quote Post
Jedenasty
post Mon, 07 Feb 2011 - 09:12
Post #137

Forum Clubber

tak to norma

pzdr

--------------------
American Muscle.

+Quote Post
Jedenasty
post Thu, 03 Mar 2011 - 09:23
Post #138

Forum Clubber

http://www.torkartingowyopole.pl/ - czy ktoś ma mapkę tego toru i ew. sugestie jak tam jeździć po zakrętach coby było szybko ?

pzdr

--------------------
American Muscle.

+Quote Post
mAbZ
post Thu, 03 Mar 2011 - 13:25
Post #139

Forum Homee

CYTAT(AWSA @ Thu, 03 Mar 2011 - 09:23) *
http://www.torkartingowyopole.pl/ - czy ktoś ma mapkę tego toru i ew. sugestie jak tam jeździć po zakrętach coby było szybko ?

Jest malutki schemacik tutaj:
http://www.torkartingowyopole.pl/index.php/walory.html

--------------------
www.youtube.com/mabz25

+Quote Post
hshanek
post Fri, 04 Mar 2011 - 23:15
Post #140

User

W RCW zmienili setup toru, dodatkowo teraz jest mega slisko i mozna polatac bokami ... wink.gif

+Quote Post

14 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 05 July 2025 - 16:08