Shoutbox 0 nowych PW 

13 Stron V  « < 7 8 9 10 11 > »   
Reply to this topicStart new topic
> EVO 3 Mitsubishi Lancer, mój misiek
bina
post Tue, 13 Jul 2021 - 10:46
Post #161

Frequent User

Powoli do przodu. Ćwierkają że auto już jest prawie poskładane i jeszcze chwila testy na drodze czy wszystko gra. Zeszło się trochę bo po drodze rózne rzeczy czynniki ludzkie których nie przewidzi nikt. Dodatkowo auto ponownie pomalowane. 7 miesięcy więc czekam kiedy znowu się przejadę i odstawiam do kolejnych warsztatów na ostatnie pierdoły i w marcu 2022 koniec przygody.
Wtedy zabieram się za kolejna realizacje i projekt bez pokrycia finansowego.
Pozdro i szerokości Wariaty
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 13 Jul 2021 - 10:46
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
mlody1921
post Wed, 14 Jul 2021 - 12:07
Post #162

Forum Homee

Czego progi sa na zakładke od gory tam jest jakieś przerzłobienie zrobione ?

+Quote Post
bina
post Mon, 09 Aug 2021 - 16:42
Post #163

Frequent User

Tak na gorąco. Firma Porschaft motosport. Omijać z daleka. NIE POLECAM.
Nie chce mi się tu opisywać baboli podczas oddania auta. Teraz laweta i jedzie do mnie. Jak znajdę czas porobię zdjęcia i może kiedyś opiszę co tu się odje..... bało.

+Quote Post
16vg60
post Mon, 09 Aug 2021 - 20:10
Post #164

Forum Killer

To ta firma która robiła podwozie i wklejałeś fotki z prac na poprzedniej stronie, czy coś innego jeszcze?

--------------------
GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars
S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car
GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys

+Quote Post
bina
post Mon, 09 Aug 2021 - 22:42
Post #165

Frequent User

Tak ta firma. Oddała niesprawne auto. Po wyjechaniu z bramy ujechalem 50 metrów i strzelało z dyfra. Przejechane 70 km i na autostradzie praca na 2 cylindry. Pomalowane auto w dwa kolory. Listwy na drzwi przyklejone na gorący klej. Drzwi się nie otwieraja z tyłu, a przednie zachodza zachodzą na tylne i drapią już farbę. Taki cukierek miał być. Niedokrecona klema, i przewody do klem jakby to artysta robił, aku mruga rozladowane. Laweta 1500 zl do domu.
8 miesiecy stania i powiedziałem dosc. Auto wygląda jakby je robił ktoś bez pojęcia w szopie na odpierdol.
Jutro porobie zdjęcia jak bedzie mi się chciało podejść do auta.

+Quote Post
grzesiek84
post Tue, 10 Aug 2021 - 09:35
Post #166

Frequent User

Masakra. sad.gif

--------------------
Crx Ballade Zc1&Bmw E36 328,Bmw E46 330i.

+Quote Post
piwo
post Tue, 10 Aug 2021 - 09:51
Post #167

I live here !

skad ja to znam. i niech ktos jeszcze poleci calosciowo zeby jedna firma robila. tylko wybrane elementy trzeba dawac do roboty i za kazdy element rozliczac czasowo i finansowo. nie ma co wogole zlecac komus wiekszych prac bo potem takie kwaitki. norma. nie pierwszy i nie ostatni jestes.

--------------------
930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s
0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s
Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl

+Quote Post
Andrzejsr
post Tue, 10 Aug 2021 - 10:12
Post #168

Forum Clubber

Reguł nie ma, tak _naj_ lepiej to samemu robić . Ale trudno żeby każdy się na wszystkim znał, a jak się nauczy to będzie się za starym żeby wkorzystać tą naukę (choć mówi się że Polak się zna na wszystkim, chyba od urodzenia wink.gif )
Na pewno trudno zabrać auto gdy porozpoczynane kilka tematów różnych w nim, kto później zgadnie co poprzednik miał na myśli i zechce poprawiać po tym jednym elemencie. Więc i tak @bina że się zebrałeś odebrać nieskończone to brawo !

A co do lawety za 1500 to do takich leciwych i stojących po warsztatach aut warto mieć za stowkę assistance, zwraca się prędko , coś o tym wiem wink.gif

--------------------
Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com

+Quote Post
jackkpl
post Tue, 10 Aug 2021 - 10:32
Post #169

I live here !

CYTAT(Andrzejsr @ Tue, 10 Aug 2021 - 10:12) *
Reguł nie ma, tak _naj_ lepiej to samemu robić . Ale trudno żeby każdy się na wszystkim znał, a jak się nauczy to będzie się za starym żeby wkorzystać tą naukę (choć mówi się że Polak się zna na wszystkim, chyba od urodzenia wink.gif )
Na pewno trudno zabrać auto gdy porozpoczynane kilka tematów różnych w nim, kto później zgadnie co poprzednik miał na myśli i zechce poprawiać po tym jednym elemencie. Więc i tak @bina że się zebrałeś odebrać nieskończone to brawo !

A co do lawety za 1500 to do takich leciwych i stojących po warsztatach aut warto mieć za stowkę assistance, zwraca się prędko , coś o tym wiem wink.gif

Tak to w tym hobby jest, trzeba robić samemu, wtedy przynajmniej wiadomo, kto spie...ł biggrin.gif

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
Bio
post Tue, 10 Aug 2021 - 12:20
Post #170

Forum Killer

ciekawy zbieg okoliczności: szykuje się "radosny przegląd twórczości", a firma najwyraźniej wywaliła fanpage na FB biggrin.gif

--------------------
Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind
Insta: @tqmmpl
Twitter: @tqmmpl

+Quote Post
siewcu
post Tue, 10 Aug 2021 - 18:57
Post #171

Forum Clubber

Coś czuję, że w takim razie ta firma może niedługo zniknąć. Dawaj to od razu do rzeczoznawcy, żeby opisał stan na papier i oddaj to kumatemu prawnikowi.

+Quote Post
bina
post Thu, 12 Aug 2021 - 05:14
Post #172

Frequent User

W poniedziałek mialem podcięte skrzydła. I nie chciało mi się wchodzić do garażu. We wtorek o 23 silnik uruchomiony pomogli koledzy są tu na forum. Nie chodzi jeszcze prawidlowo bo poza nie podpietymi np IAT niektóre inne przewody nie były podpięte niektóre przewody elektryczne odcięte. To łapie lewe powietrze bo np wężyk od podciśnienia wydechu urwany nie podłączony. To na tyle w temacie. Bo jest zrobiona obszerna relacja foto i wideo, ale był już rzeczoznawca i prosił, aby się nie wypowiadać na tą chwilę w temacie powalczymy o stracone 24 tys zł za to co zostało całkiem źle zrobione dobrze że nie zapłaciłem 7 tys przy odbieraniu auta rozliczenia końcowego.
Na poprawienie samopoczucia działam dalej. Przelana kasa na emu black. Będzie nowa wiązka i wtyczki bo teraz jest gemela z przewodami. Dzisiaj jadę do blacharza aby ustawić regulację drzwi aby dało się to normalnie otwierać.
Trudno córka dostanie auto takie jakie jest a jak przyjdzie czas będzie polakierowane ponownie jak auto będzie już jej. Mój nowy projekt poczekam z nim dłużej, ale jak życia starczy to się zacznie.

+Quote Post
bobson
post Thu, 12 Aug 2021 - 07:23
Post #173

Frequent User

Sytuacja jest straszna ale będzie dobrze Mariusz! Głowa do góry.

--------------------
Fiesta XR2i ITB

+Quote Post
cowboy
post Thu, 12 Aug 2021 - 11:19
Post #174

Administrator

o kurcze ale lipa
trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie problemu
faktycznie profil na FB zablokowali/usunęli..

--------------------

+Quote Post
tomicobra
post Tue, 17 Aug 2021 - 12:22
Post #175

Frequent User

Podaj do assistance za 100 zł które ma 500-600 km po polsce i jest w przypadku awarii a nie tylko wypadku.

Binuś tylko nie odpuszczaj im tego, wiem że to kolejne nerwy ale 24 tyś to nie jest czapka śliwek.

--------------------
Repliki

+Quote Post
Andrzejsr
post Tue, 17 Aug 2021 - 13:50
Post #176

Forum Clubber

CYTAT(tomicobra @ Tue, 17 Aug 2021 - 12:22) *
Podaj do assistance za 100 zł które ma 500-600 km po polsce i jest w przypadku awarii a nie tylko wypadku.

Nie jestem agentem TU , mam auta w rożnych TU ubezpieczone (Wiener/Gothaer, Warta, Hdi , Generali, nie pamiętam) , w każdym jest albo w cenie pakietu z AC, OC albo za z grubsza właśnie 100-200zł. Patrzę zawsze tak - o ile brak Assistance obniża cenę i tak to wychodzi. (i tak, zwracam uwagę na odległość przynajmniej z 500-700km min , brak minimalnej odległości i właśnie awarię nie wypadek). Mają sposoby na schodzenie z cenami ... ostatnio z Generali korzystałem, "rozmowa" przy zgłaszaniu odbyła się z... automatem smile.gif ale o dziwo wszystko zadziałało szybko i skutecznie.

--------------------

+Quote Post
tomicobra
post Tue, 17 Aug 2021 - 15:38
Post #177

Frequent User

NIe chce robić binusiowi syfu ale przy OC takiego assisatnace nie widziałem, jak są z dużymi kilometrami to tylko wypadek, może przy AC inaczej przy OC na auta 15 letnie ani jednej oferty nie było. 100-200 km max.

Tak zerkam na poprzednie foty i się zastanawiam czy drzwi malowane wogole były skoro 2 odcienie wyszły, że błotnik i drzwi w innych odcieniach, patrząc po maskowaniu to wątpie smile.gif

--------------------
Repliki

+Quote Post
Andrzejsr
post Tue, 17 Aug 2021 - 15:50
Post #178

Forum Clubber

CYTAT(tomicobra @ Tue, 17 Aug 2021 - 15:38) *
NIe chce robić binusiowi syfu ale przy OC takiego assisatnace nie widziałem, jak są z dużymi kilometrami to tylko wypadek, może przy AC inaczej przy OC na auta 15 letnie ani jednej oferty nie było. 100-200 km max.

Tak zerkam na poprzednie foty i się zastanawiam czy drzwi malowane wogole były skoro 2 odcienie wyszły, że błotnik i drzwi w innych odcieniach, patrząc po maskowaniu to wątpie smile.gif

To nie syf, dobrze wiedzieć jak praktycznie wygląda "budowanie" auta w realu oddając do różnych wykonawców, czaem oddalonych, z wszelkimi pobocznościami, w skład których wychodzi także co jakiś czas laweta . To co ostatnio używałem to tylko OC ma , nie ma AC i jest , auto z 1998r , i obejmuje awarię, a limitu nie pamiętam ale zawsze proszę o te kilkaset km więc raczej ma. Nie ma zastępczego lub hotelu ale to nie po to. Może dlatego że od kilku lat ma ciągłość, nie wiem, zawsze proszę pośrednika żeby znalazł i znajduje, więc są takie Assistance.

--------------------

+Quote Post
kontrolm
post Tue, 17 Aug 2021 - 16:21
Post #179

Forum Clubber

Ikona grupy

mam starego grata 30 letniego ubezpieczonego OC w PZU i zapłłaciłem dodatkowo 180 zł za holowanie po całej Polsce bez limitu kilometrów również w razie awarii hotel auto zastępcze dodatkowo jak dopłacę 100wkę to mam to samo na całą Europę.

--------------------
VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę

+Quote Post
soltyk
post Thu, 19 Aug 2021 - 09:31
Post #180

Super User

Bina, ale wtopiles! Bylo juz pare razy pisane, zeby nie zostawiac auta na dlugo w niesprawdzonym warsztacie. 8 miesiecy w plecy! Bardzo ci wspolczuje.

Ostatnio tez mialem problem z pewnym warsztatem. Dalem woz na wymiane przewodow hamulcowych. Nic nie zrobili i jeszcze przetrzymali mi auto przez dodatkowe 4 dni (zrobili sobie wolne). Tym sposobem zatrzymali mnie z inna robota, co mialem porobic w weekend. Juz wiem, ze sa niekompetentni i nigdy wiecej nie dam im samochodu. W sumie bylem 2 tygodnie w plecy. No ale u ciebie, 8 miechow i tyle kasy ... rece opadaja, idzie sie zalamac.

Trzymaj sie i wyciagnij wnioski z tej kosztownej lekcji.

A co do lawety za 1500 to do takich leciwych i stojących po warsztatach aut warto mieć za stowkę assistance, zwraca się prędko , coś o tym wiem ;)

Nonsens. Jaka jest szansa, ze auto ktore stoi 8 miechow w roku, bedzie potrzebowalo lawety? Assistance wykupuje sie dla pojazdow, ktote jezdza non-stop i robia dziesiatki tys. rocznie. Tu kolega zwycajnie mial pecha.

+Quote Post

13 Stron V  « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 02 August 2025 - 15:50