![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
Pewnie ze istnieja ale w Polsce z nimi problem
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 09 November 2016 ![]() |
Wszystko jest, chodziło właśnie o dostępność i cenę. Ja swój wynalazek składałem około 2021r i wtedy w ogóle nie można było dostać praktycznie nic, nawet z wężami był problem. Pamiętam, że taka sama chłodnica AN10 kosztowała około 300zł a AN12 1200, brak w ogóle podstawki filtra z termostatem wtedy był. Dlatego tak to rozwiązałem, ważne, że działa.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
To fakt że u nas dostępność tego co w świecie powszechne jest mniejsza.
Sam doświadczam... Ale mamy to szczęście że żelazna kurtyna opadła i wszystko można sprowadzić jednak.. Beexit dodal problemów ale wciąż da sie. nie wiem czy powyższy sklep z uk z tymi elementami an12 taki jest ale są tam i porządne gdzie zamówienie z pocz tygodnia jest na koniec tyg w domu. Te podwójne przewody to z jednej strony fajne rozwiązanie bo rozwiązuje problem i dziala. Ale kurcze 2x tyle połączeń a każde połączenie to potencjalny problem. -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
Ja ostatnio za 2000 pavzke z uk zaplacilem 650zl cla.
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Cła z vatem i opłata agencji celnej. Znam to. Ja na przełomie brexitu zapłaciłem 2x VAT plus reszta za kupę części . Cóż . Jak u nas nic nie ma to co zrobić.
EU miewa swoje zalety. Ale to i tak niska cena za uratowanie silnika jeśli wiadomo że an12 trochę drozsze go ocali wobec an 10. Btw użytkownicy Amerykańców pewnie kupują części na zapas zanim cła wystrzelą ... -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
A czego nie korzystacie z usług polskich przewoźników dzięki którym "omija" się problem cła ?
![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
A jakich przewoźników ? Z dużych , zresztą nie tylko , sklepów trzeb by kupić "na kogoś w UK" żeby jakoś kombinując przewieźć ? No i skomplikuje i wydłuży to chyba dostawę . A tak to często kilka dni i w domu cześci są.
A od prywatnych kupowałem jakieś drobiazgi przez przesylarka.pl i się omija, fakt, ale podając niskie wartości. -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]()
|
|
nie wiem czy jest mzoliwosc wyboru przewoznika. ja takiej opcji nie mialem i bylo to zdaje sie fedex.
|
|
![]()
|
|
Ja mam Polaka z magazynem w UK firma Eagle Transport, wysyła się normalnie na magazyn, oni to przewożą do Polski i ponownie nadają już z Polski. Mają harmonogram przejazdów do Polski, zazwyczaj co tydzień wyjazdy, łączą również paczki w jedną.
Sporo rzeczy tak zamówiłem i sporo zaoszczędziłem. Jak ktoś chce wydać kasę to wydaje, jak ktoś chce zaoszczędzić to oszczędza ![]() W stanach też mam podobną firmę, kiedyś nawet zbili mi opakowanie drewniane na silnik v8 który zakupiłem bo takie były wymagania promotora i wzięli za to jakieś grosze. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 10 January 2012 ![]() |
Ja mam Polaka z magazynem w UK firma Eagle Transport, wysyła się normalnie na magazyn, oni to przewożą do Polski i ponownie nadają już z Polski. Mają harmonogram przejazdów do Polski, zazwyczaj co tydzień wyjazdy, łączą również paczki w jedną. Sporo rzeczy tak zamówiłem i sporo zaoszczędziłem. Jak ktoś chce wydać kasę to wydaje, jak ktoś chce zaoszczędzić to oszczędza ![]() W stanach też mam podobną firmę, kiedyś nawet zbili mi opakowanie drewniane na silnik v8 który zakupiłem bo takie były wymagania promotora i wzięli za to jakieś grosze. Masz namiar na tą firmę z USA? Podesłałbyś kontakt? Może być na priv. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sun, 19 October 2003 Skąd: krakooff ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
zamówiłem czesci do mojego projektu z UK, koszt czesci 5 tysi, wysyłka 800 i...prawie 2000zł cła..chore to jest.
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
zamówiłem czesci do mojego projektu z UK, koszt czesci 5 tysi, wysyłka 800 i...prawie 2000zł cła..chore to jest. nie chcę być niemiły ale te usługi transportowe pozwalajace ominąć te żenujące opłaty sa dostępne od wielu wielu lat. Jak ktoś nie lubi się bawić, nie chce mu się szukać itp to oznacza że najzwyczajniej w świecie te pieniądze ma i od ust sobie nie odejmuje. W tamtym i tym roku zamówiłem trochę gratów na te też 5 tysi. Za transport w sumie UK i PL zapłaciłem w sumie też będzie te 600-700 zeta ale cła ZERO. Choć mówią że nikt nie jest tak oszczędny jak Ci bogaci a tu wychodzi że jednak na odwrót ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Piwo i print te 2 tys od 5ciu to naprawdę samo cło? 40proc? Na co jest tyle cła?
To nie jest aby VAT i cło ? VAT kupując (jako osoba prywatna z firmami coś można zdaje się uciec ?) i tak trzeba zapłacić tylko po stronie UK. Ja jak kupuje w sklepie w uk to w cenie bez ich vatu no ale place go u nas. Więc system z przesyłką że sklepu w uk do "kupca " tam tego jednak nie oszczędzi. Oszczędzi deklarując wartość towaru na jakieś 35 funtów pominięcie cła . Zawsze coś ale nie aż 40% bez przesady.. Już nie mówiąc o tym że owe elementy AN12 czy inne z dużym prawdopodobieństwem u Niemców czy Włochów występują w wysyłkowej sprzedaży a nie że nie ma . U nas to wiadomo że jesteśmy pół wieku do tyłu . Ot odkrycie zeszłego roku - radical. Wow kto mógł przypuszczać . Co do tanich sprowadzen łącznie z autem w kawałkach to jeszcze clicktrans pl dodam tu bo mi się kilka razy sprawdzilo . Ale to od prv sprzedawców . -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]()
|
|
to jest vat i clo
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
nie chcę być niemiły ale te usługi transportowe pozwalajace ominąć te żenujące opłaty sa dostępne od wielu wielu lat. Jak ktoś nie lubi się bawić, nie chce mu się szukać itp to oznacza że najzwyczajniej w świecie te pieniądze ma i od ust sobie nie odejmuje. W tamtym i tym roku zamówiłem trochę gratów na te też 5 tysi. Za transport w sumie UK i PL zapłaciłem w sumie też będzie te 600-700 zeta ale cła ZERO. Choć mówią że nikt nie jest tak oszczędny jak Ci bogaci a tu wychodzi że jednak na odwrót ![]() ściągam czesto produkty z Indii i opłaty są znośne, kompletnie sie nie spodziewałem takich chorych opłat przy sprowadzaniu częśći z UK, co do tych bogatych czy biednych itd to nie wiem czy to jakaś personalna wycieczka bo chyba nie do mnie. ![]() ![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 12:16 |