![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 30 March 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
Widzę że opel zawitał w pracowni najszybszych torowych hond... ![]() ![]() +1 -------------------- KZ Kart Łódź 54.1
MX5 Łódź 58.3 / Poznań 1:47.0 / Silesia 1:54.3 Vette C5 Silesia 1:54 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
Widzę że opel zawitał w pracowni najszybszych torowych hond... ![]() ![]() Musiałby K20/K24 i to wolnossące włożyć ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Musiałby K20/K24 i to wolnossące włożyć ![]() Ja wiem, że dobrze zrobione doładowanie kompresorem jest bezawaryjne. Fakt, że nie będzie wow na kreski, ale auto jedzie. 150 koni z litra na kompresorze do ugrania bez stresu. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Tutaj sa takie moce, ze co drugi silnik seryjny w wiekszym sedanie ma tyle, a nawet bywaja mocniejsze diesle w osobowkach do klepania setek tysiecy km.
Inna sprawa, ze turbo i tor to mocne obciazenie cieplne -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 16 November 2004 Skąd: W-wa ![]() |
Tu jest mała i słabo wentylowana komora , może te motory nie odnajdują się w tak wysokich temperaturach .?
|
|
|
![]()
|
|
Tu jest mała i słabo wentylowana komora , może te motory nie odnajdują się w tak wysokich temperaturach .? przecież od chłodzenia silnika są chłodnice a nie komora silnika. Na desce masz wskaźniki i wiesz jakie są temperatury. No chyba że na nie nie patrzysz to pozamiatane.... -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
Może być problem z obiegiem płynu chłodniczego, na torze będzie za mało wydajny.
|
|
|
![]()
|
|
Ale na torze są obroty wysokie więc powinno grać. Z drugiej strony w seryjnym 3ZZ toyoty miałem taki objaw, że powiedzmy 5000 rpm na autostradzie wszystko było cacy, a 6000 rpm płyn łapał temperaturę pomimo wyższej prędkości.
Takie moce jak 300KM nie powinny stanowić problemu w warunkach torowych. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
W czasie jazdy może być cacy z temp ale się zjeżdża i zatrzymuje a jak nie ma podtrzymania obiegu wody ta ciasna komora nie ułatwia oddawania ciepła.
W kitkarach z motocyklowymi silnikami dość powszechne jest stosowanie pomp elektrycznych z podtrzymaniem obiegu i wiatraka chłodnicy po wyłączeniu silnika. A w motocyklach gdzie silnik na wierzchu chyba (?) nie ma takiego podtrzymania. No nie ma jak ma mechaniczna pompę a je się wywala właśnie w kitkarach na rzecz elektrycznych. -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
sporo normalnych aut z silnikiem z przodu ma problem z tzw heat soak i są stosowane różnego rodzaju pompki elektryczne działające parę minut po wyłączeniu silnika. Także to nie lot w kosmos. Ja np. po zjeździe z toru zawsze maska w górę niech się wszystko chłodzi a nie kisi pod maską.
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
-------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
fajne. super wykonanie. mam praktycznie to co on tylko ze z aluminium. on odwalil kawal dobrej roboty. fajnie ze sa tacy pasjonaci. ale zawsze to jest gdzies szukanie kompromisow miedzy legalnoscia a tym kiedy policja cie zatrzyma i zabierze dowod. nie jest takie latwe. policja juz potrafi sie przyczepiac do seryjnych malutkich spojlerow czy wiekszej srednicy felg na kolach bo nieseryjne. pelno filmikow z nadgorliwosci niebieskich.
Edit 13 10.2022 pisze nie w nowym poscie bo wkurwiony i nie ma za bardzo czym sie chwalic. Auto poskladane, podstrojone u niutona i dzis dzien sadu na torze lodz. Nie bede sie zalil tylko napisze ze pojezdzilem tylko jedna 10minutowa sesje i czas 59.885 na 1 sesji gdzie dopiero tor zaczynal kleic. Potem bylo holowanie z toru auta ktore nagle zgaslo i koniec jazd. nie jestem jeszcze wjezdzony ( za mna moze lacznie z 15 kolek na torze lodz). Potencjal jest na 58... na semisliku i do tego bede dazyl ale juz nie w tym roku. 01:07.780 01:01.206 01:01.340 01:00.906 01:00.350 01:00.262 01:00.138 59.885 Nr1 https://tor-lodz.pl/pliki/subpages/0040aa8c...cfb904bdbf0.pdf -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
fajne. super wykonanie. mam praktycznie to co on tylko ze z aluminium. on odwalil kawal dobrej roboty. fajnie ze sa tacy pasjonaci. ale zawsze to jest gdzies szukanie kompromisow miedzy legalnoscia a tym kiedy policja cie zatrzyma i zabierze dowod. nie jest takie latwe. policja juz potrafi sie przyczepiac do seryjnych malutkich spojlerow czy wiekszej srednicy felg na kolach bo nieseryjne. pelno filmikow z nadgorliwosci niebieskich. Nie mógłbyś żyć w takiej Słowacji. Na przegląd musisz jechać z kołami zgodnymi z tym, co jest w homologacji ![]() -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 March 2009 Skąd: Czechy ![]() |
W Czechach jest to samo, ale jest jeden ogromny plus. Praktycznie kazda modyfikacje mozesz wpisac do tzw TP "technický průkaz", nawet 10 zestawow kol, inny silnik, klatke, wydech itp.
Wiec tutaj kij ma dwa konce, z jednej strony musisz to "zarejestrowac" ale z drugiej strony, latwo mozesz i wtedy full legal. Dlatego jestem, gdzie jestem ![]() |
|
|
![]()
|
|
Słowacja historycznie dogadywala sie z Hitlerem wiec tu nie ma zadnego zaskoczenia. CCC dziala w europie do dzisiaj a nawet przezywa renesans
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
W Czechach jest to samo, ale jest jeden ogromny plus. Praktycznie kazda modyfikacje mozesz wpisac do tzw TP "technický průkaz", nawet 10 zestawow kol, inny silnik, klatke, wydech itp. Wiec tutaj kij ma dwa konce, z jednej strony musisz to "zarejestrowac" ale z drugiej strony, latwo mozesz i wtedy full legal. Dlatego jestem, gdzie jestem ![]() to jest ogólnie ciekawe, bo z tego co się dowiedziałem, to jak ktoś w SK planuje tuningi - rejestruje wóz na Czechy, robi wszystko, nawet jakieś dziwne swapy silników/homologacji, wpisuje to w Czeskie papiery, a potem rejestruje na Słowacji ![]() Słowacja historycznie dogadywala sie z Hitlerem wiec tu nie ma zadnego zaskoczenia. CCC dziala w europie do dzisiaj a nawet przezywa renesans Co ma CCC i Adolf do tego, to nie wiem :V -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
![]()
|
|
Masz nagranie z tej zlamanej minuty? Twoje auto zgaslo?
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
Nie mam. Gps jackowy przestal dzialac ( brak zasilania w gniazdku zapalniczki czy sie wysunela nie mam pojecia?). I jednoczesnie wideo w telefonie sie nie wlaczylo. Ja nie panuje w tym aucie nad niczym. Filmy maja 2s. A odczyt z gps jedno rozgrzewkowe okrazenie. Nie chce o tym gadac. Jak bedzie o czym wroce do tematu. Obecnie mam zamiar troche kasy wydac na wiazke i przejscie z emu clasic na black. I bede atakowal w przyszlym roku. Obecnie mam zalamke bo to auto powoduje tylko stres i koszty i zero przyjemnosci.
Wiem ze w aucie jest potencjal z drugiej strony nie mam czasu by sie do niego zblizyc przez ciagle usterki. -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Mi też czasem się wypina ładowarka z gniazda zapalniczki i brakuje sygnału. Zawsze staram się pamiętam to poprawiać.
Teraz coś Ci się z autem popsuło? Po co Ci ten black? Skoro jesteś zrezygnowany to nie dokładaj sobie zmartwień. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 06 February 2013 Skąd: Namysłów ![]() |
Pewnie znowu silnik zdechł.
-------------------- Crx Ballade Zc1&Bmw E36 328,Bmw E46 330i.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 16 July 2025 - 12:08 |