![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 10 January 2008 Skąd: Warszawa WJ ![]() |
Alpina się nie zapaliła podczas testów w TG przypadkiem?
-------------------- cztery koła i silnik
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 30 March 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
Alpina się nie zapaliła podczas testów w TG przypadkiem? W Fastline Racing Academy upalamy z klientami 3 Alpiny co tydzień od dłuższego czasu i zero problemów. Petarda to auto jest (zarówno wersja S jak i bazowa), teraz czekamy na eR'kę. A na kolcu na zamarzniętych jeziorach to już w ogóle rozwala system B) -------------------- KZ Kart Łódź 54.1
MX5 Łódź 58.3 / Poznań 1:47.0 / Silesia 1:54.3 Vette C5 Silesia 1:54 |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
Alpina się nie zapaliła podczas testów w TG przypadkiem? Ferrari też się zapalało a nadal kupują ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
A Lotus / Speedster właśnie - piękny, nietuzinkowy, niziutki, malutki, lekutki, bezpośredni i zasługuje żeby po prostu wsiadać i jechać i się cieszyć, nabijać kilometry póki przepisy i zdrowie pozwala, a nie frustrować. A komplikowanie go , pogoń za mocą itp tego nie ułatwia. Na pewno są jakieś przetarte szlaki dot.silnika, skrzyni, chłodzenia, smarowania, elektrykji itd na jakichś forach w UK. Nie da się czegoś skopiować ? po co wyważać pootwierane drzwi. Przetarty szlak to swap na K20/K24. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 31 December 2021 ![]() |
.... 01:00.906 01:00.350 01:00.262 01:00.138 59.885 Tak się zastanawiam jak odnosi się mój czas 1.01.559 prawie seryjną MR2 zw30 (980KG+moje 100KG), silnik seria NA 143 KM. Z modów zawieszenie BCR, semi slick, lekkie koło i nieco odetkany wydech. I ile na Łodzi można szybciej pojechać, gdy dołożę do 1ZZ kompresor (będziemy celować w okolice 200KM - bez kucia). Myślę, że mógłbym urwać jeszcze z 1 sec, gdy w końcu opanuje pracę nóg w zakręcie. Na Łodzi walczę z dużo mocniejszym autami, ale na długich i szybkich torach tracę coraz więcej. -------------------- Toyota MR2 ZW30
1ZZ: Tor Łódź 1.01.55, Tor Poznań 1.57.82 2ZZ: Tor Łódź 1.00.11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Powyżej minuty nie ma się nad czym zastanawiać wg mnie. Łódź to wolny tor i 140KM jackpl robił chyba 58 na extreme.
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Bolidy na slicku, albo inne 300+ 56s, a jackpl 140KM 58s?
![]() -------------------- Toyota MR2 ZW30
|
|
![]()
|
|
jackpl na sliku rekord toru ma do dzisiaj, jak jedziesz 01.59 to sporo pracy
Rekordowy przejazd https://www.youtube.com/watch?v=zVeXlfUgHXY Warto oglądać i wyciągać wnioski, wg opisu Jacka 230KM i jak widzisz wystarcza na rekord toru więc jak dołożysz do 200KM z hakiem to możesz walczyć o rekord toru PS. Jackpl masz nagranie z tych 58s/140KM na extreme? -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
co to była za fura że tylko 140KM ?
co do tego rekordu i tej mocy - czyż miliard konne Porsche ze sportowymi genami podobno cudowny samochód na tor z całym sztabem specjalistów nie powinno w takim razie dzierźyć tego rekordu ? ![]() tylko a to jakiś składak z rur a to jakieś brzydkie Megane a to jakaś powycinana dokoksowana Honda o masie połowy tej MR2 ? To skoro to Porsche robiło czas jak Jackpl i jego 140 KM - gdzie tu sens gdzie tu logika w tych wszystkich wypowiedziach ? -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
co to była za fura że tylko 140KM ? Mev Exocet 1.8BP 140hp Civic 1.3 138HP https://www.youtube.com/watch?v=nK6mDJfXtaI |
|
|
![]()
|
|
kontrolm sądzisz, że F1 pojechałoby tam szybciej ze swoimi gabarytami? Łódź to mały wąski kręty tor, przecież tam byłeś to sam wiesz
|
|
|
![]()
|
|
Civic 1.3 138HP https://www.youtube.com/watch?v=nK6mDJfXtaI to jednak 120KG mniej od mojej auta, a czas to nie 56 a 59.9x s, i rozumiem, że na pełnym slicku? czyli jakieś -1.5 do mojego przejazdu na semi slicku, dobrym co prawda. Jestem pewien, że sekundę mógłbym jeszcze urwać, doskonaleniem techniki, przy obecnej wadze 980kg, a z krótką skrzynią o 59.x mógłbym walczyć. No, ale to jest Łódź.. na innych torach bez mocy wyniku nie zrobię. Dzięki za referencje! -------------------- Toyota MR2 ZW30
|
|
![]()
|
|
ale Ty masz silnik za plecami tak? Jaki masz rozkład masy a jaki ma ten civic?
Ogólnie to można sobie rozprawiać na wiele sposobów ale po co? Chcesz dobrze pojechać i czuć się pewnie to porównaj się do innych MR2 w podobnym spec jeśli jeszcze blisko mu serii. A jak już dłubiesz furę to patrz tylko na rekordy i się do nich równaj. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
kontrolm sądzisz, że F1 pojechałoby tam szybciej ze swoimi gabarytami? Łódź to mały wąski kręty tor, przecież tam byłeś to sam wiesz sądzę że F1 ze swoim skrętem gorszym nawet od XC90 mogła by tam czasu nie zrobić wcale ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie tak i ktoś tam pisałby, że ma 30KM we fiacie 126p i objechał F1. Jałowe dyskusje. Jest rekord jackpl widać czym i jak go zrobił i każdy kto chce może podjąć wyzwanie. Jak sam jackpl wskazuje wcale nie potrzeba sporo mocy.
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie tak i ktoś tam pisałby, że ma 30KM we fiacie 126p i objechał F1. Jałowe dyskusje. Jest rekord jackpl widać czym i jak go zrobił i każdy kto chce może podjąć wyzwanie. Jak sam jackpl wskazuje wcale nie potrzeba sporo mocy. z tą mocą to masz rację bo jednak chyba rekord należy do Alexa i jego gokarta a ile tam mogło być mocy ? 50KM to pewnie max ![]() ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Gokarty to gokarty, samochody zarejestrowane to samochody zarejestrowane, formuły to formuły, motocykle to motocykle. Ja jeżdżę samochodami i się do nich odnoszę. Rekord należy do jackpl
|
|
|
![]()
|
|
No tu bym polemizował bo tem MEV to naprawdę na siłę naciągany "samochód" i ratuje go tylko ta tablica rejestracyjna choć bardziej przypomina ona tablicę z motoroweru na GSX-R 600 co było mi dane zobaczyć
![]() wiadomo to tylko mój punkt widzenia każdy ma prawo się z nim nie zgodzić. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
No można dyskutować nad tym co i jak zaliczać, ale jednak więcej mu do samochodu niż do GSX-R.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 January 2011 ![]() |
nie odbieram zasług za rekordy, wręcz przeciwnie gratuluje kąźdemu kto bije rekordy
... ale wrzucanie MEV-a w kategorie samochodów to dla mnie naciągana historia. -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 16 July 2025 - 17:30 |