![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 17 December 2009 Skąd: Kruszwica ![]() |
Panowie, pytanie o starego VW 1,9 td.
Padła głowica w T4 ABL, mam pod ręką głowicę z 1,9 SDI. Da się ją wkomponować do ABL? Głowica SDI ma inne wtryski, inny wałek (wcześniej otwiera zawory podobno) no i wystające końcówki wtrysków i świec żarowych. Da się to wszczepić do Td? -------------------- Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.
B6 1.8T@GT28RS>B9 2.0T Allroad Punto Evo 1.4T |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 10 January 2012 ![]() |
Raczej nie, SDI jest już na bezpośrednim wtrysku, a TD z komorą wstępną. Tłoki też są inne.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Szkoda chyba kombinować, niby sprawne głowice idzie znaleźć do tego po 300-500zł, kwestia poszukania.
-------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Właśnie że nie ma wyboru zbyt dużego (wkręcane wtryski), a te które są w normalnych pieniądzach sprawne nie są. W okolicy nie ma, z netu dwie już trafiłem uszkodzone (nieszczelne), a jak mam dać 700 czy 1.000 to wolałbym już przerobić gniada wtrysków w głowicy SDI pod te z z T4 chyba, tylko nie wiem czy się da?
Albo wszczepić mu cały silnik TDI. -------------------- Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 10 January 2012 ![]() |
Właśnie że nie ma wyboru zbyt dużego (wkręcane wtryski), a te które są w normalnych pieniądzach sprawne nie są. W okolicy nie ma, z netu dwie już trafiłem uszkodzone (nieszczelne), a jak mam dać 700 czy 1.000 to wolałbym już przerobić gniada wtrysków w głowicy SDI pod te z z T4 chyba, tylko nie wiem czy się da? Albo wszczepić mu cały silnik TDI. Najlepiej wyjdzie swap na TDI bez elektroniki, czyli mTDI (na mechanicznej pompie). |
|
|
![]()
|
|
Zgłębiam temat, jak jest silnik z wiązką to będzie działał w pełni, np. AFN, jak w Passacie czy Golfie. Tylko ciężko mi blisko z wiązką dostać, musi jeszcze w aucie być, zanim go rozczłonkują.
-------------------- Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Mechaniczna pompa na taki swap jak kolega wyżej wspomniał chyba lepiej się nadaje, bo tam z tego co pamiętam do odpalenia potrzebny jest plus na pompę i masa do silnika, prostota ogromna.
![]() -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Tak, mam taką pompę w ABL. Ale mając ECU i wtrysk elektroniczny można precyzyjnie ustawić pompę (kąt wtrysku) i wykorzystać pełen potencjał silnika. Doświadczeni użytkownicy piszą że różnica jest kolosalna.
Namierzyłem wreszcie silnik kompletny, ale bez wiązki - jak jej nie zdobędę to uruchomię na mechanicznej. Mam nadzieję ![]() -------------------- Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 08 March 2023 ![]() |
Czy w 2023 roku warto kupić samochód z silnikiem diesel?
-------------------- _https://www.praca.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
Ić stont.
|
|
|