![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 31 August 2013 ![]() |
Witam
w makland, ktora produkuje wlasne okladziny (100/szt czyli x2, robota 250netto wymiana okladzin) powiedziano mi, ze te luki to nie zadna domieszka kevlaru tylko wlokien bazaltowych czy czegos tam (znaczy gorsze) a ze niby ich produkt to domieszka prawdziwego kevlaru (znaczy lepsze) Ktos ma jakies z tym doswiadczenia? Chodzi o auto na ulice LUKi za szt sa za okolo 40zyla/szt w http://www.nowabelona.com/... tyle, ze jest n grubosci, nie wszystkie maja i tu jest problem bo bez wyciagania sprzegla tego nie sprawdze a wymyslilem sobie ze aby auta nie uziemiac to kupie okladziny, mechanik sciagnie, wymieni okladziny i bedzie w n h auto gotowe Chodzi o 530xd e60 2008r z docelowym momentem 700-750, 2masy raczej ruszac nie bede, docisk - chcialbym sprobowac jak to bedzie na seryjnym a jak sie zjara to moze sachs perf. pozdrawiam, Przemek |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 01 July 2014 Skąd: olsztyn ![]() |
Tylko ze tarcze po wymianie okladzin ,jeszcze sie wywaza,czy mechanik to zrobi??
-------------------- _http://forum.vwzone.pl/viewtopic.php?f=91&...=906656#p906656
|
|
|
![]()
|
|
Tylko ze tarcze po wymianie okladzin ,jeszcze sie wywaza,czy mechanik to zrobi?? no i tak moj plan przygotowania sie do akcji jednodniowej bez wysylek i udu... auta na kilka dni padl... chyba, ze ktos zna jakis zaklad we Wro zajmujacy sie sprzeglami (mi takiego znalezc sie nie udalo) Jak to sie ma co do lub "kevlarowy" vs "prawdziwy kevlarowy" produkt wymienionej wyzej firmy? Pozdrawiam, Przemek |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 04 April 2011 ![]() |
a nie możesz kupić używanej tarczy do Twojego auta, zrobić je w tej formie i po prostu podmienić ?
-------------------- Fiat Coupe 2.5 20VT (Italiano DAZA) > 800HP + DSG powered by WALAS MotorSport
World first Fiat with DSG DQ250 - FB -> Fiat Coupe - YellowProject |
|
|
![]()
|
|
w sumie nie pytam o porade czy kupic czy nie uzywke ale odpowiem...
jakby ktos z wro chcial taka sprzedac np za 100-150pln bralbym jak nic. Uzywane na aledrogo (nic z Wro) w stanie "jak na zdjeciu" to srednio 300pln a w tym momencie wolalbym kupic za 650zyla z vatem nowy zestaw luka z dociskiem, odliczyc vat+netto w koszta, docisk sprzedac za np 100zyla czy trzymac jako backup i w efekcie bez emocji pt "a w jakim stanie sa sprezyny" kosztowalaby mnie "tyle co uzywka z aledrogo" Uprzedzam pytanie: w "punkach regeneracji sprzegiel" nie maja "takiej jak ja" by mi sprzedac "za kaucja" tarcze a po demontazu przyjac moja w rozliczeniu. Prawdopodobnie pogodze sie z uziemieniem auta na kilka dni Pozdrawiam, PRzemek |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 23 March 2013 ![]() |
Czyli jestes pewny że twoja jest w mega hiper dobrym stanie itp ?
Mialem taka akcje, od 9 zaczeli wyciagac silnik. Klient pojechał zawiózł tarcze do obicia, odebrał reszte czesci wracajac odebrał z obicia i to wszystko w sobote. Więc sądzę że wystarczyło by dobrze wszystko zgrać i byś dał rade. |
|
|
![]()
|
|
nie wiem czy moja jest hiper dobra, wiem ze sprzeglo sie nie slizga, nic sie wibruje itp, wiem, ze wg wpsw w bazie aso sprzeglo bylo wymieniane (auto jest tzw "krajowe") przy przebiegu 120 tys a teraz jest 200 z hakiem. Szanse, ze na aledrogo tarcza bedzie u handlarzza w lepszym stanie niz moja oceniam mizernie, widze ryzyko pt "handlarz sprzedaje tarcze np w siedzacymi sprezynami". Z racji mozliwosci wrzucenia w koszta i cen uzywek jezeli juz kupilbym nowa (no chyba, ze luka nowa odbiega jakoscia od tego co szlo na 1wszy montaz/takiej informacji nie mam)
Przemek |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 November 2010 Skąd: Łódź ![]() |
I jak te okładziny kevlarowe z makland-u ?
-------------------- E46Turbo || M50TUB25 @ 1.25bar
https://www.facebook.com/E46Turbo |
|
|
![]()
|
|
Nikt nic ?
|
|
![]()
|
|
Nikt nic ?
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 13 March 2014 ![]() |
ja mam, ale jeszcze nie założyłem
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 15 September 2013 Skąd: Warszawa ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 March 2015 ![]() |
Dociski w BMW zużywają się dość dziwnie, przyłóżcie sobie coś równego zawsze do części roboczej. Używanej prostej jeszcze nie widziałem
![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 24 November 2016 ![]() |
Cześć
Podobno LUK B-8090S też ma domieszkę kevlaru. Czy ktoś się może wypowiedzieć bo sam używał i tego LUKa i tego kevlaru JK102 z Maklandu na tym samym samochodzie (więc wtedy porównanie jest naprawdę mariodajne)? Czy Makland jest faktycznie dużo lepszy od tego kevlaru LUKa? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 18:46 |