![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
witam
mam zagwozdke tzn. do 1.3 ut chce dołożyć kompresor tak aby dało sie jeździć z duzą lochą na kjs i teraz 1. czy można połączyć kompresor szeregowo z turbosprężarką oczywiście kompresor jako pierwszy od kolektora ssącego. czy wytrzyma doładowanie na wejściu rzędu do 2 bar? jeżeli nie wytrzyma to które z modeli "małych" mają sprzęgła? 2. czy znacie wymiary kompresorów eatona np m62 bo nie wiem czy zdołam go upchnąć pod maske nie chce kupić a potem sie okaże że nie pasuje (wiem że jest za bardzo wydajny do moich potrzeb ale za razem najbardziej dostępny) oraz czy macie wymiary najmniejszych kompresorów eatona które mozna kupić w miare łatwo "u nas" np mini czy vw 1,4? pozdrawiam |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 27 November 2006 Skąd: [SRB] Adam ![]() |
M62 nie jest wcale tak łatwo dostępny szczególnie jeśli ma być w dobrym stanie. Łatwiej znajdziesz mniejszego M45 ale dla ciebie to przeciez lepiej. Poniżej dokładne wymiary i mapy kompresorów o które pytasz:
Eaton M45: http://www.capa.com.au/eaton_m45data.htm Eaton M62: http://www.capa.com.au/eaton_m62data.htm |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 17 March 2005 Skąd: ludzi znam tu i tam ![]() |
Jest dokładnie tak, jak pisze korona...
do silników o pojemnościach od 1.0 do 2.0 zalecane są M45... poza tym łatwiej znaleźć Eatona M45 - był montowany min. w nowszych Mercedesach z silnikami o mniejszej pojemności oraz Mini Cooperze S... -------------------- Dupowóz: Honda Accord CL7 Sport GT
Do upalania: Był Civic, nie ma Civica... |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 01 June 2006 ![]() |
jest na allegro od mini
-------------------- V6 Irmscher & supercharged
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 20 July 2007 Skąd: Blitz Team ![]() |
Jezdzi takie tolledo po Krakowie z turbo i kompresorem, jest to robota firmy TTC mysle ze mozesz tam spokojnie udezyc z pytaniami.
|
|
|
![]()
|
|
korona dzięki za linki niestety są tam wymiary kompresorów bez elementów ssących a jak to ma sie z moim pierwszym pytaniem ma ktoś jakiś schemat układu ssącego w vw 1.4bt bo nie wiem czy łączyć (w przyszłości) szeregowo czy równolegle?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 15 December 2003 Skąd: Warka ![]() |
1. Można
2. Poszukaj na stronie producenta. Jak nie znajdziesz daj znać prv, poszukam w literaturze, coś chyba miałem. Ale najpierw sprawdź na www producenta -------------------- stara Toyota
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("hin":352r0sy2) 1. Można dzięki za odpowiedź na pierwsze pytanie . wiem już wszystko czas zacząć wycinać...
2. Poszukaj na stronie producenta. Jak nie znajdziesz daj znać prv, poszukam w literaturze, coś chyba miałem. Ale najpierw sprawdź na www producenta |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 07 October 2016 Skąd: Olsztyn ![]() |
temat stary jak świat ale lepiej tak niż zakładać nowy a jak wpisałem eaton wymiary to wyskoczyło właśnie to
![]() M62 średnica rotatora fi89 mm długość rotatora 153 mm M45? m65? m90? -------------------- Mercedes-Benz M111 2.3 GTX30 + Eaton M62
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 09 September 2006 Skąd: ARS Serwis 4x4 ![]() |
M90 to duża locha, raczej 3.5-4.5L , szukaj M45.
-------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 07 October 2016 Skąd: Olsztyn ![]() |
Nie szukam mam na aucie m45 tylko nie mam gdzie narazie rozkrecic żeby sprawdzić :)chciałem porównać rotatory z m45 od m62 lub m65 rzekomo bardziej wydajnych
-------------------- Mercedes-Benz M111 2.3 GTX30 + Eaton M62
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 01 July 2025 - 09:49 |