![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 20 March 2010 ![]() |
polecam poliuretany,-przy wkładaniu użyj jakiegoś dobrego mazidła dla lepszego wcisku i nic nie będzie skrzypiało-a jak będzie to zawsze można się tego pozbyć -np:wstrzykiem w miejsce pisku-ja mam auto na drogi publiczne i nigdy nic mi nie skrzypiało -polibusze są dużo mocniejsze i usztywniają auto-brak bujania wychyłów itp. najlepiej jak zadzwonisz do firmy np: w pl olkusz itp. i zapytasz o słabe punkty zawieszenia w e36,a tam jak sprzedają tego tony to wiedzą,co i w jakim aucie jest za słabe- jakie gumy lecą najszybciej-lub często! Jeżeli nie chcesz zmieniać całego kompletu jaki produkują to to z zapytaniem będzie najlepszą opcją! Ja użytkowałem auto 5lat,zanim zmieniłem na poliuretan a i tak zapytałem dodatkowo i dokupiłem dodtakowe - zaznaczam ,że nie zmieniłem wszystkich gum na poliuretan ,bo moim zdaniem nie było takiej potrzeby- ale teraz będzie,bo byłem zachwycony ich działaniem! Najlepszy efekt jak wstawiłem gwint i polibusze -wtedy moja e30 prowadziła się jak nowa -tam gdzie skręcisz tam pojedzie przy prawie każdej prędkości
![]() ![]() ![]() -------------------- just ssuck my...
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 29 December 2009 ![]() |
Miałem poli tuleje w e30 z przodu na wahaczach i w porownaniu do seryjnej bylo o wiele precyzyjniej ale pomimo przesmarowania popiskiwaly na DUZYCH poprzecznych nierownosciach.
-------------------- E36 3.0t 400/500 drift
Superb III 2.0t 350/500 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 07 July 2009 Skąd: Kraków ![]() |
wymiana swożni pływających na stałe myle HD POMAGA! w ostrzejszej jeździe zwłaszcza jak hamulesz na skręconych kołach, poprostu KWSZ się nie zmienia.
wymiana tylnich mocowań na te acentryczne od myle hd też pomaga bo koło się bardziej kładzie przy skręcie. ja do tego mam jeszcze sachs performance amory czerwone i glebe eibacha federn, i jest naprawde baardzo dobre prowadzenie polecam taki pakiet. nie inwestowałem w poliuretany bo ludzie piszą że się rozlatują czy cuś. -------------------- E36 M50B30 sprzedana... / 191hp@250hp i 260@318Nm
E60 535d obecna / 272hp@427hp i 560@788Nm |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sun, 16 March 2003 Skąd: Sweden ![]() |
Mam wszystko wymienione w aucie co sie dalo i nie zauwazylem ze cos sie sypie.
-------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
Audi A4 B8 TDI Avant by KingSoft |
|
|
![]()
|
|
a szperałem po goglach i wiesz jedni piszą że szał inni że szmelc, nie miałem do czynienia z tym nigdy a jeżdzę dużo cywilnie po kraju i nie chciałem ryzykować że mi soś się " rozleci po xxxx km " to kupiłem tak jak kupiłem i nie nażekam dobry kompromis między jazdą cywilną a wymiataniem po winklach,
pewnie poliuretan czy powerflex lepszy ale na codzień juz całkiem zęby dzwonią ;] -------------------- E36 M50B30 sprzedana... / 191hp@250hp i 260@318Nm
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 22 November 2009 ![]() |
Siemanko,
Mam u siebie w e36 compact założony cały zestaw poliuretanowych elementów w przednim jak i tylnym zawieszeniu ( stabilizatory też). Prowadzenie się poprawiło, czucie auta, zwłaszcza w zakrętach także. Auto służy do zabawy po drogach oraz do track day' ów. Przelatałem już 15tyś km i nic nie skrzypi, nie trzeszczy i nie pęka... Poliuretany to twardsza odmiana Polibusz Olkusz, polecam. Reasumując, gdybym sluchał opowieści literatów do tej pory jeździłbym na seryjnych gumach, zamawiaj, montuj, ciesz się jazdą. Może jesteś z Warszawy to się spikniemy? Serecznie pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
a szperałem po goglach i wiesz jedni piszą że szał inni że szmelc, nie miałem do czynienia z tym nigdy no własnie i teraz też piszesz ze nie kupiłeś bo się rozlatują ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
ale wiesz na początku łańcucha komus może się rozleciały i stąd ta fama
![]() nieno nie miałem nigdy do czynienia z tym wynalazkiem, nie mam własnego zdania. aha a po założeniu acentrycznych tuleji wahacza tylnego wcale nie jest konieczne ustawianie zbierzności, owszem zmieniła się ale u mnie nadal była w normie bo potem jednak ustawiałem ale popatrzyłem jak było i jak się zmieniło. ja jestem spod Krakowa jak cuś. -------------------- E36 M50B30 sprzedana... / 191hp@250hp i 260@318Nm
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 24 June 2025 - 19:01 |