Shoutbox 0 nowych PW 

15 Stron V  « < 12 13 14 15 >  
Closed TopicStart new topic
> Seat Ibiza 1.8T, prawie Cupra. Wykres stage 2 na 7 stronie
Feno
post Mon, 12 Dec 2011 - 20:30
Post #261

Frequent User

Dajcie spokój, ciekawy temat, pierwszy raz na forum pokazana możliwość ustawienia LC i FS na standardowym ECU, a tu taki burdel. Admin chyba powinien przychylić się do prośby Kamila i zamknąć temat na jakiś czas.

--------------------
F32 alpine white
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 12 Dec 2011 - 20:30
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
kosiniak
post Mon, 12 Dec 2011 - 20:57
Post #262

Forum Clubber

CYTAT(pinin @ Mon, 12 Dec 2011 - 21:25) *
Ale czekaj... Najpierw piszesz, że k-meal ma jechać, teraz, że Kamil nie ogarnia auta przy okolicach zera stopni na zimówkach, a zakład jest o czas na zawodach, bo RL nie jest wiarygodny?

Proszę Cię...

skoro nie robi czasow takich jakie uda sie k-meal to chyba jest to logiczne? nie sadzisz? Zaklad o czas na zawodach? to ja cie prosze. Na chwile obecna to ani ja, ani k-meal nie piszemy na temat a ty to juz wogole urwales sie z choinki, ale to akurat nie dziwi mnie w ogole. Najlepsze w tym wszytskim jets to, ze najwiecej do powiedzenia maja ci co siedza przed kompem, zamiast zrobic auto i pokazac wszystkim jak ono jezdzi i jakie robi czasy! jak ich zajebisty tuner jest zajebisty!

+Quote Post
pinin
post Mon, 12 Dec 2011 - 22:01
Post #263

Forum Clubber

CYTAT(kosiniak @ Mon, 12 Dec 2011 - 20:57) *
skoro nie robi czasow takich jakie uda sie k-meal to chyba jest to logiczne? nie sadzisz? Zaklad o czas na zawodach? to ja cie prosze. Na chwile obecna to ani ja, ani k-meal nie piszemy na temat a ty to juz wogole urwales sie z choinki, ale to akurat nie dziwi mnie w ogole. Najlepsze w tym wszytskim jets to, ze najwiecej do powiedzenia maja ci co siedza przed kompem, zamiast zrobic auto i pokazac wszystkim jak ono jezdzi i jakie robi czasy! jak ich zajebisty tuner jest zajebisty!

Ja jedynie staram się zrozumieć, a po tym wątku ciężko mi już to przychodzi - o co generalnie jest awantura. Bo od dosyć dawna słynny "głos podlasia" ma pretensje do wielu tunerów i stara się ich zgnoić. Ale niestety, Tobie to nie wychodzi.

Zdajesz sobie sprawę, że 90% forum siedzi i płacze - bo na śmiech już za późno - jak dorośli faceci prowadzą dyskusje poniżej poziomu krytyki? I jakoś dziwnie w znacznej większości tych dziwnych akcji Ty bierzesz udział...
Nie znam Twoich intencji i nie chcę zgadywać, ale ludzie prowokujący takie awantury na tym forum po prostu się ośmieszają, nie tylko w moich oczach, bo rozmawiając ze sporą częścią ludzi z tego towarzystwa na spotach/zawodach/w firmach tunerskich da się zauważyć dokładnie takie samo zdanie...

--------------------
| Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento

www.facebook.com/dragracingsafety

+Quote Post
Kamilbike
post Mon, 12 Dec 2011 - 22:55
Post #264

Forum Homee

Opony to jakies 7 letnie semperity. Na dobra sprawe to k-meal moglby sprobowac zrobic lpszy czas niz ja tamtego dnia bo tez wsiadlby do tego auta pierwszy raz na w miare suchym asfalcie. Powiem tak, dzis wracalem do domu trasa torunska nawierzcnia wilgotna, rozpedzalem sie na mielacej 3, pusc-dodaj gaz juz nie mieli, 6300 przepiecie z 3 na 4 z FS i znow mielone. Wiec Madrzy wszyscy powiedzcie mi gdzie zrobic dobry czas teraz? Pierdolicie jak potluczeni z tym ze to auto to to auto tam to, bo ma tyle mocy. Ok ale gdzie jak i kiedy, jak jest tyle wilgoci ze mozna sie napic otwierajac usta idac na spacerze. Ogarnijcie sie troche i przestancie juz truc. Przeszlo 5 stron bicia piany ktore tak naprawde gowno wnioslo do tematu gratulacje Panowie.

--------------------
Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.

+Quote Post
Rogalotti
post Tue, 13 Dec 2011 - 00:10
Post #265

Forum Killer

CYTAT(Fido_dido @ Thu, 08 Dec 2011 - 18:00) *
Wlasnie pokazcie tego flat shifta smile.gif

Wracajac do tematu (zwykłe S3 - 270PS dwie 100kg osoby na pokładzie)

http://www.youtube.com/watch?v=Cakh4LKhWi0...der&list=UL

W aucie do scigania sie na 400m to naprawde skraca czas. Dosyc dobrze/mocno odczuwalne w autach z lekkim kołem zamachowym.

Pozdrawiam.

+Quote Post
w0wacik
post Tue, 13 Dec 2011 - 01:15
Post #266

Frequent User

Od bardzo dawna biernie uczestniczę w życiu forum, tzn. tylko czytam, nic nie piszę...

Czy komuś przyszło na myśl, że poza jakąkolwiek dobrą oponą, jeszcze ważniejsze jest sprawne zawieszenie? I nie tylko amortyzatory, ale też wszelkie silentbloki, i jak ktoś wcześniej wspomniał geometria?

A poziom dyskusji dawno spadł na łeb na szyję. Pamiętam, jak kiedyś tego typu awantury były o Panu P. z firmy na U, ale teraz powiem Wam szczerze, że nie łapie się już kompletnie kto do kogo, po co i o co pije.

--------------------
"When driving a car in real life, please remeber to be a safe driver by wearing a seat belt, using your turn signal and using good judgment"

Mercedes C270CDI T
Mercedes 280CE (C123)
Volkswagen Golf 1.9 TDI
Opel Combo

Pozdrawiam

w0wacik

+Quote Post
gość_k-meal_*
post Tue, 13 Dec 2011 - 07:10
Post #267

CYTAT(Kamilbike @ Mon, 12 Dec 2011 - 22:55) *
Opony to jakies 7 letnie semperity. Na dobra sprawe to k-meal moglby sprobowac zrobic lpszy czas niz ja tamtego dnia bo tez wsiadlby do tego auta pierwszy raz na w miare suchym asfalcie. Powiem tak, dzis wracalem do domu trasa torunska nawierzcnia wilgotna, rozpedzalem sie na mielacej 3, pusc-dodaj gaz juz nie mieli, 6300 przepiecie z 3 na 4 z FS i znow mielone. Wiec Madrzy wszyscy powiedzcie mi gdzie zrobic dobry czas teraz? Pierdolicie jak potluczeni z tym ze to auto to to auto tam to, bo ma tyle mocy. Ok ale gdzie jak i kiedy, jak jest tyle wilgoci ze mozna sie napic otwierajac usta idac na spacerze. Ogarnijcie sie troche i przestancie juz truc. Przeszlo 5 stron bicia piany ktore tak naprawde gowno wnioslo do tematu gratulacje Panowie.

Kamilu, bynajmniej nie chodzi mi o krytyke Ciebie, auta, strojacego czy czegokolwiek innego.
Stwierdzam jedynie, ze jak beda sprzyjajce warunki, to zrobisz tym autem 13 na 1/4 mili. Tyle.

+Quote Post
Stf
post Tue, 13 Dec 2011 - 12:17
Post #268

Frequent User

Osobiscie nie jestem za tym zeby wskazywac na forum ktory tuner best ktory gorszy ale piszac publicznie "ze to ja zrobilem najwiecej mocy w 1.8t z seryjnej k04 w tej galaktyce" dziala na mnie jak plachta na byka. Tym bardziej nie majac na to zadnego potwierdzenia z pomiarow drogowych/przyspieszen itd. jedynie wykres. Nie podwazalem i nie podwazam Witek Twojej wiedzy. Tylko w koncu poprzyj te wielkosci niutkow o ktorych wszedzie piszesz. Jesli nikt nie dorownuje twojemu softowi to auto tez powinno sie jakos wyrozniac w osiagach na ulicy.

Fakty sa takie ze jest auto z cyferkami, wg. ktorych potencjanie powinno robic 13sek. inne auta tak robily. Kamil pojechal. Przetestowal. No i jest szukanie winnych ze piasek i slisko itd. piszac jednoczesnie ze na dwojce juz wiekszy boost by sie przydal i byloby szybciej... Chyba kazdy sie zgodzi ze obecne warunki nie sa super sprzyjajace. No ale to jest trakcja na dwojce czy nie w koncu ? Poza tym co istotne zostala tez podana predkosc na koncu cwiartki czyli po 14.5 sek rozpedzania. Mozna od tego odjac te 0,4sek o ktorych Kamil mowi- ze na super asfalcie tyle pewnie daloby sie urwac. Czyli 0-166km/h w okolicach 14sek. Ja wiem jak przyspieszal moj ex golf i jakos nie widze tutaj szalu cipy nie z tej galaktyki.

--------------------
Nordschleife 7.34 BTG /// 1430kg@340KM _https://youtu.be/7it0StugULU
Tor Poznań 1:42 /// 1320kg@370KM _https://youtu.be/bQfTU5LYmNw

+Quote Post
Nikolas
post Tue, 13 Dec 2011 - 12:45
Post #269

Forum Clubber

Dziś jest sucho, więc trakcja jest. Daje dziś Kamilowi RL i niech upala do czasu aż nie zrobi 13,xx smile.gif

+Quote Post
Kamilbike
post Tue, 13 Dec 2011 - 12:55
Post #270

Forum Homee

Jade wieczorem z kumpela do legionowa, ona wazy 50 kg wink.gif Jak mi sie nie uda zrobic czasu daje jej fure i niech ona kreci czasy 60kg roznicy w masie zrobi napewno swoje tongue.gif Przy okazji nagramy Start z procedury i i zmiany biegow z FS.

Mam prosbe. Przestancie juz przekrzykiwac, zblizaja sie swieta zrob ciemmi taki prezent pod choinke tongue.gif

--------------------

+Quote Post
grzegorzp
post Tue, 13 Dec 2011 - 22:28
Post #271

Super User

wracając do tematu, moglibyście opisać jak działa FlatShift ustawiony na tym ECU?
Czy on przez np. sekundę po puszczeniu gazu i wciśnięciu sprzęgła, wysyła sygnał tak jakby gaz był naciśnięty?
jeżeli tak to ma zadany czas i obroty czy jak?
będę bardzo wdzięczny za dokładny opis jak to działa bo interesuje mnie ten temat.

+Quote Post
Fawor
post Wed, 14 Dec 2011 - 00:35
Post #272

Forum Clubber

niezła maniana..

A'propo FSa, jesli wolno tutaj spytać...bardziej niz filmik rzucony na zegary ogólnie interesowałby mnie film z rzutem na zegar boosta w przejezdzie dwa albo 3 biegi z FS i bez. Byłoby to możliwe do zrealizowania?

--------------------
Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.

+Quote Post
Kamilbike
post Wed, 14 Dec 2011 - 18:16
Post #273

Forum Homee

Nie bo nie ma zegara Boostu, moge zrobic z rzutem na zegar EGT i temp oleju tongue.gif

Wczoraj niestety nic z tego nie wyszlo, za slisko bylo :/ Na grota bylo nawet tak slisko ze na 4 biegu dajac w palnik kola mielily :/ Na obi do 100kmh brak trakcji, jedynie RS4 mialo trakcje :/

--------------------

+Quote Post
grzegorzp
post Wed, 14 Dec 2011 - 20:04
Post #274

Super User

opisz proszę jak dokładnie działa u Ciebie FS

+Quote Post
Kamilbike
post Thu, 15 Dec 2011 - 07:53
Post #275

Forum Homee

A skad ja mam wiedziec jak dziala, nie zdjemuje nogi z gazu przy bucie i od 5tys moge zmienic bieg z FS. Wiem jeszcze ze dziala od 85% wcisnietego gazu. Dzialania tego ja nie znam, ile milisekund na zmiane biegu trzeba itd to wie Witek. On tez np nie wie jakie skladniki mialy farby na regeneracje skor w jego aucie. Zostawil auto i odebral zrobione, ja tak samo smile.gif

--------------------

+Quote Post
Pawel-2005
post Thu, 15 Dec 2011 - 11:20
Post #276

Forum Killer

no po zegarze boost widać że fajnie to działa:) sprzęgło zapewne bardziej dostaje w tyłek ale to wiadomo
a i małe pytanko ile te s3 z tym flatshift miało KM NM i ile wagi?
odnośnie czasów ibizy to serio dajcie sobie siana to jest ośka więc z tymi czasami poczekajcie to wiosny i wtedy możecie marudzić czy auto jedzie czy nie:P

a mi jedynie chodziło o to że przy takim boost przy seryjnych przepływach i stopniu sprężania 9.5 nie zrobimy 370nm i nadal tak uważam a odnośnie mocy i jak auto jedzie to stwierdzam że to nie jest czas na weryfikacje tego na drodze bo być może być cięzko przy obecnej pogodzie i poczekajcie do wiosny aż będzie cieplej:)

+Quote Post
Kamilbike
post Thu, 15 Dec 2011 - 11:32
Post #277

Forum Homee

Pawel S3 270KM czyli pewnie ok 370Nm dwa razy po 100kg na fotelach.

--------------------

+Quote Post
Rapix
post Thu, 15 Dec 2011 - 11:46
Post #278

Forum Killer

a waga s3 to około 1450kg

--------------------
Pozdrawiam Rapix

+Quote Post
Pawel-2005
post Thu, 15 Dec 2011 - 12:07
Post #279

Forum Killer

no ciekawe ile się zyskuje na FS w przypadku tak małej turbiny jak k04 bo tak mniej wiecej sobie zmierzyłem czas 50-150 i porównałem i siebie to moja ex była o około 1s szybsza ale i waga mniejsza bo jechałem sam (80kg) a auto ważyło 1370kg( z taką ilością paliwa jak na filmiku) ale niestety z padającym sprzęgłem i dwumasem bo ciekawe ile bym jeszcze urwał na tych 3 zmianach biegu mając FS
robił ktoś może porównania tak mniej wiecej ile się zyskuje w 1.8t przy danej turbinie(najlepiej większej niż k04)?

+Quote Post
Rogalotti
post Sat, 17 Dec 2011 - 22:08
Post #280

Forum Killer

CYTAT(Pawel-2005 @ Thu, 15 Dec 2011 - 12:07) *
no ciekawe ile się zyskuje na FS w przypadku tak małej turbiny jak k04 bo tak mniej wiecej sobie zmierzyłem czas 50-150 i porównałem i siebie to moja ex była o około 1s szybsza ale i waga mniejsza bo jechałem sam (80kg) a auto ważyło 1370kg( z taką ilością paliwa jak na filmiku) ale niestety z padającym sprzęgłem i dwumasem bo ciekawe ile bym jeszcze urwał na tych 3 zmianach biegu mając FS
robił ktoś może porównania tak mniej wiecej ile się zyskuje w 1.8t przy danej turbinie(najlepiej większej niż k04)?

Tak ja robiłem, jest duza różnica. W tym aucie nie mogłem przepinac szybko biegów, zobaczcie że przód opada co zmiana. Nie mogłem bo biegi zgrzytały. A przejazd był głównie po to żeby pokazac włascicielowi jak ma obsługiwac programowalna LC oraz FS.

Pozdrawiam.

+Quote Post

15 Stron V  « < 12 13 14 15 >
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sunday, 29 June 2025 - 02:32