![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 04 August 2014 ![]() |
Witam.
Z zaciekawieniem przeczytałem cały temat i jako zielona osoba w kwestii opon, mieszanek i całej tej otoczki związanej z oponami bardzo mi to pomogło w zmianie poglądów na temat doboru "bucików". Ale do rzeczy. Jestem posiadaczem monstrum zwanego Fiat CC o pojemności 899cm3. Oczywiście zawias obniżający (FK -40), halt-pasy z tyłu, stabilizator z przodu. Autku także ubyło troszkę kilogramów po wypatroszeniu. Mam zamiar zakupić opony profila w rozmiarze 155/65R13, ale opinii na ten temat nie ma. Wiem że nie ma XR-01 na takie małe felgi , ale firma Profil oferuje opony torowo-uliczne, czyli z bieżnikiem cywilnym w mieszankach sportowych. Zdaję sobie sprawę że to temat slików, ale może ktoś mi pomoże i odpowie na moje pytania. 1. Czy sprawdzał ktoś już te oponki 155/65R13 Eco Comfort 3 Profil Sport? 2. Czy będą konkurencyjne dla opony Yokohama A539 175/50R13, na której startuje wielu zawodników z dużymi sukcesami ( oczywiście chodzi o suchy tor). 3. Czy będą lepsze niż konkurencja - Markgum N-Rally Dodam że jazda jest po torze kartingowym we wrocku, czyli max 2 km próby i dłuższa przerwa, ale też prawdopodobnie kilka kajtków będę chciał zaliczyć z nawierzchnią asfaltową. Co do mieszanek to pewnie i tak będę musiał się nauczyć dobierać i nie liczę na gotowca. ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 31 December 2006 Skąd: Kielce/Wawa ![]() |
Jakie ciśnienia ustawić do Profila XR01 SS dociętego na deszcz, 18 cali - auto Lancer Evo 9.
Asfalt, temp, około 10 stopni, deszcz, próba ok. 4km. -------------------- Seat Leon by TTC Kraków
|
|
|
![]()
|
|
Odzywa się tu jeszcze ktoś?
To jak to teraz jest z Profilami, już poprawiono kolejne partie czy nie? Muszę kupić dwie opony w 18 calach mieszanka SS i nie chcę syfu... -------------------- Seat Leon by TTC Kraków
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 14 March 2009 ![]() |
to kup markowego slicka
|
|
|
![]()
|
|
Żaden markowy slik nie ma homo E i nie działa dobrze na deszczu.
-------------------- Seat Leon by TTC Kraków
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 29 October 2012 ![]() |
Nie ma nic lepszego na deszcz niz profesjonalne deszcze, czyli sliki deszczowe..
A ze nie maja homo e, to juz inna sprawa. |
|
|
![]()
|
|
No ale po co pisać oczywiste oczywistości ??
![]() Jakbym chciał bez frytek, to bym zamówił bez frytek, nie? ![]() -------------------- Seat Leon by TTC Kraków
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 04 November 2002 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
niestety z homo to akurat profile są w tej chwili chyba najlepsze w taką pogodę
-------------------- Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
A Toyo R1R? Względnie jak nie na deszcz to R888 i R888R? Wiem, że dużo drożej od profili, ale przynajmniej nie ma takiego ryzyka, że się trafi na jakąś wadliwą partię. Jak szukałem opon do KJS to się zastanawiałem na tymi Profilami i jak przeczytałem ten wątek to jednak wziąłem R1R.
-------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]()
|
|
nie chodzi o cenę, są po prostu słabsze
![]() -------------------- Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth
|
|
|
![]()
|
|
Zależy od partii Profili
![]() Swoją drogą, do nowego auta dostałem dwa XR01 - trzeba będzie potestować i porównać z R1R, bo obecnie spełniają funkcję zapasówek ![]() -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]()
|
|
ale tylko ss się liczą
![]() -------------------- Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 22 October 2008 Skąd: z mazowsza ![]() |
ja zaryzykowalem u kupilem po raz kolejny profile ze wzgledu na cene, i sa ok
![]() -------------------- Combo C Z32SE
Astra G Opc Z20LET 505m/600nm Kaudi A6 3.0 Tfsi Vette C6 LS2 |
|
|
![]()
|
|
Takie totalnie noobowe pytanie:
Jak poznać w jakiej mieszance są opony Profil XR-01? Mam dwie sztuki i na boku jest oznaczenie H-001. To znaczy, że twarda, czy może ten napis nie oznacza mieszanki, a coś zupełnie innego? ![]() -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: podkarpacie ![]() |
h-001 mieszanka GH twarda
h-003 mieszanka avon twarda m-001 gh srednia .. itd |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 21 April 2011 Skąd: PZNmiastodoznań ![]() |
Jaka mieszanka do audi a4 1600kg quattro 350hp +.
17" ale jaka szerokość?! Będzie odcięta ona tak gym nie bał się jechać w deszcz. Warunki to lato ulica- dynamicznie, ma kleić bez rozgrzewania kilka minut. Raz w miesiącu superoesy lub jakiś kjs. Próby dłg max 3km. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 02 November 2014 ![]() |
Witam Yossarian opony profil oznaczenie XR-01 H-twarda,M-srednia,S-miekka,SS-super miekka,SSR-super miekka wzmocniona na oponie jest zaznaczone w kólku.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 02 November 2014 ![]() |
Czesc Joneg do twojego audi 2szt S-miekkie 2szt SS-super miekkie kleja bez rozgrzewania . Pod koniec lutego będą w sprzedaży tego roczne pełna gama a rozmiar dla ciebie 225/45R17
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 21 April 2011 Skąd: PZNmiastodoznań ![]() |
Czesc Joneg do twojego audi 2szt S-miekkie 2szt SS-super miekkie kleja bez rozgrzewania . Pod koniec lutego będą w sprzedaży tego roczne pełna gama a rozmiar dla ciebie 225/45R17 Naturalnie rozmiar 225/45/17. Dobrze wiedzieć. Myślałem o mieszance średniej na przód i miękkiej na tył... Na temperatury wiosenne- jesienne. Oraz na upały letnie mieć 2 dodatkowe sztuki twardych które byłyby na przód... Jednoznacznie na tył średnia. Ponieważ muszę się jakoś przemieszczać na co dzień do pracy wiec miękka czy super miękka przy tej masie, mocy i temp w lato będzie chyba "zbyt" miękka? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 04 April 2011 ![]() |
a będzie coś szerszego w 16" ?
-------------------- Fiat Coupe 2.5 20VT (Italiano DAZA) > 800HP + DSG powered by WALAS MotorSport
World first Fiat with DSG DQ250 - FB -> Fiat Coupe - YellowProject |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 18 June 2025 - 06:42 |