Shoutbox 0 nowych PW 

45 Stron V  « < 40 41 42 43 44 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Profil XR-01
xtremesystems
post Fri, 25 Jul 2014 - 13:32
Post #821

Super User

ale na szczescie nie mamy tutal firmy produkujacej soft jaką jest małomiekki . i kitu wciskac sobie nie dajemy biggrin.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Fri, 25 Jul 2014 - 13:32
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Pyros
post Sun, 27 Jul 2014 - 17:57
Post #822

User

Dostałem taką samą odpowiedź co kolega Reza. Podczas rozmowy telefoniczniej, usłyszałem taką wypowiedź "jesteśmy za małą i za biedną firmą aby uwzględniać takie reklamacje" Jak widać firma uważa, ze lepiej dla nich będzie przeczekać i nie zwrócić pieniędzy za kilka wadliwych kompletów opon. Jak dla mnie są w wielkim błędzie i odbije się to dla nich wielką czkawką, ponieważ ludzie się teraz przestraszą i będą bali się kupować u nich opony tym bardziej, że nawet nie chcą uznawać reklamacji... Lepiej byłoby zwrócić kilku osobom pieniądze, niż stracić większą liczbę potencjalnych klientów...

--------------------
Rover Coupe Turbo 302km/453Nm

+Quote Post
xtremesystems
post Sun, 27 Jul 2014 - 21:02
Post #823

Super User

a moze rzeczoznawce warto i sie sadzic. potrwa to troche ale dla sa mego przykladu.

albo cos jest dobre albo wadliwe . a nie zalezy to od tego czy firma jest mała i biedna czyli od widzimisie tylko od stanu faktycznego.

jak nie maja kasy na reklamacje ( a wlasciwie bym tu na rękojmie powolywal) to niech buraki sadzą .

+Quote Post
Łukasz GDY
post Sun, 27 Jul 2014 - 21:14
Post #824

Super User

Nie przyznają się i nie uznają reklamacji, gdyż to pewnie dotyczy dużo większej skali (podejrzewam bardzo dużej). Pisałem już dawno, że opony tornado trzymają gorzej od starych zimówek. Zostałem tutaj do nich namówiony i zarazem wprowadzony w błąd. Teraz boję się na zakręcie przycisnąć bo ESP miga jak stroboskop. Nie wiem, czy to cecha tych opon, czy też trafiłem na wadliwą partię i skala jest na prawdę duża. Jeżeli cecha to wprowadzono mnie tutaj w duży błąd (styku). Jeżeli wada to możecie sobie wyobrazić jak duży to może być problem. Moje opony są dokładnie z tego okresu co wasze.
Zróbmy coś z tym bo jeżeli zaczną się wypadki, trzeba mieć jakieś dowody w rękach. Nie chcą oddać za wadliwe gumy, to na pewno nie będą się poczuwać, żeby oddać za rozbitą furę.
Powołanie rzeczoznawcy też może być przydatne, ale zawsze można powiadomić rzecznika praw konsumenta i tvn turbo co im pomoże bardziej zrozumieć klienta wink.gif

--------------------
Sierra RS Cosworth 2.0T YB

+Quote Post
DEMISS
post Mon, 28 Jul 2014 - 18:24
Post #825

Frequent User

Co będzie lepiej kleilo na 1/4 w 300km fwd 850kg, ten profil 185/55/15 czy markgum 205/50/15??

+Quote Post
Kras
post Tue, 29 Jul 2014 - 12:22
Post #826

Forum Clubber

CYTAT(DEMISS @ Mon, 28 Jul 2014 - 18:24) *
Co będzie lepiej kleilo na 1/4 w 300km fwd 850kg, ten profil 185/55/15 czy markgum 205/50/15??

Chyba nie pytasz powaznie...

--------------------
Kra$
And JDM again... :)

+Quote Post
3voQ
post Mon, 04 Aug 2014 - 20:42
Post #827

Rookie

kupował ktoś ostatnio 18tki, bo mi się skończyły i muszę wymienić?

ale spokojnie nie kupię nowych dopóki Styku nie "weźmie tematu na klatę"

+Quote Post
Łukasz GDY
post Mon, 04 Aug 2014 - 20:48
Post #828

Super User

Styku po urlopie chyba przestał interesować się klientami i forum na którym wszystkich namawiał. Jakoś brach chęci uznania gwarancji. Jeszcze raz napiszę, może pozew zbiorowy skoro przedstawiciele i producent mają to w dupie?

--------------------

+Quote Post
Łukasz GDY
post Mon, 04 Aug 2014 - 20:49
Post #829

Super User

Styku po urlopie chyba przestał interesować się klientami i forum na którym wszystkich namawiał. Jakoś brach chęci uznania gwarancji. Jeszcze raz napiszę, może pozew zbiorowy skoro przedstawiciele i producent mają to w dupie?

--------------------

+Quote Post
3voQ
post Mon, 04 Aug 2014 - 21:23
Post #830

Rookie

Dajmy Chłopu szansę do końca miesiąca na załatwienie sprawy jak należy. Jak zachowa się profesjonalnie to znaczy, że jest dojrzałym producentem i człowiekiem, który chce robić interesy, a nie puszczać brzydkie bąki. W końcu najlepsi popełniają błędy a jak nie, to mamy odpowiednie organy, które temat przejmą a taka reklama to smród, który w najlepszym wypadku będzie się wlekł za nim latami..

proponuję zrobić listę na forum, kto co kupił i kiedy, kiedy złożył reklamację, czy reklamacja została rozpatrzona pozytywnie czy nie i niech Styku (jeśli wyrazi taką chęć dalej się udziela i updatuje statusy spraw), przykładowo:

L.P. Nick; Rodzaj opony, mieszanki, rozmiar, data zakupu, data reklamacji, rozpatrzona pozytywnie - TAK/NIE (wyjaśnienie)
1. Kwiatkowski, XR-01 M, 225/45 R17, 01.06, 14.06, NIE (nie oglądałem opon ale twierdzę, że są zgodne z wymaganiami (staram się nie być złośliwy))
2.
etc.

łatwiej będzie później złożyć pozew wink.gif, jeśli w ogóle będzie trzeba - wierzę w ludzi więc i w tym przypadku myślę, że bez tego się obejdzie...jednak czas pokaże czy warto..

tak czy siak, trzymam kciuki za obie strony!!

+Quote Post
xtremesystems
post Thu, 11 Sep 2014 - 09:23
Post #831

Super User

i lipka

+Quote Post
Barthek
post Fri, 12 Sep 2014 - 11:28
Post #832

Rookie

Witam
Stoje przed kupnem oponek 225/45/17 dopiero zaczynam zabawę z KJS i moje źródło informacji to głownie internet a sporo tu tego smile.gif Wstępnie zdecydowałem się na profile bo są najtańsze i były kilka dobrych opinii a negatywne zawsze się znajdą to już norma jak ze wszystkiem. Tylko jak to jest z tymi reklamacjami są uwzględniane w razie "W"czy mam liczyć na szczęście że opona będzie "działać" jak powinna ? Miał ktoś taką sytuacje i dostał kasę albo wymienili oponki ? Czy ta jest pierwsza z opisanych wyżej...
Pozdrawiam

+Quote Post
reza
post Fri, 12 Sep 2014 - 12:59
Post #833

Frequent User

z tego co wiem to kilku osobom(3-4) nie uwzgledniono reklamacji, odpowiedz dostały taką jak ja(wklejona w tym wątku). no własnie równiez jestem ciekaw czy są osoby którym uwzgledniono reklamacje?
w temacie cisza, producen przestał sie udzielac, forumowicze przestali pisac...

ps. dostałem wiadomosci pw od paru osób które równiez miały problemy z tymi oponami, prosiłem te osoby aby swój problem opisał w tym wątku ale tego nie zrobiły, wiec jeszcze raz prosze te osoby aby opisały tutaj swoje problemy z tymi oponami i próby reklamacji aby pokazac jak była skala tego zjawiska. i aby była swiadomosc ze producent ewidentnie zawinił a po tym wszystkim po prostu nas olał...

+Quote Post
dacko
post Fri, 12 Sep 2014 - 13:47
Post #834

User

Też mam problem z xr01 a dokładniej 215/45/17, mieszanka średnia, DOT 1214.
W zeszłym tygodniu przejeżdżałem przez Nowy Sącz więc podrzuciłem im opony, mam dostac odpowiedź do 14 dni.

reza, narazie nic nie pisałem bo czekam na odpowiedź, ale wątpie w pozytywne zakonczenie całej sprawy, pewnie odeślą je z powrotem i napiszą że sa zajebiste

--------------------
STI Type RA

+Quote Post
dacko
post Fri, 26 Sep 2014 - 08:22
Post #835

User

Dostałem odpowiedż od producenta który sprawdził opony i stwierdził że nic im nie dolega.
Serwis z Nowego Sącza gdzie kupiłem opony zaproponował mi atrakcyjne rabaty na przyszłe zakupy, w ten oto sposób jedzie do mnie kolejny komplet xr01 mieszanka M.
Jak tylko sprawdze opony napisze czy wszystko jest ok.
Ja o sprawie zapominam, mam nadzieję że Wam też uda się sprawę rozwiązać.

--------------------
STI Type RA

+Quote Post
reza
post Fri, 26 Sep 2014 - 11:22
Post #836

Frequent User

czyli producent nie posuwa sie do winy?za to posrednik/sprzedawca wziął na siebie po częsci odpwiedzialnosc producenta?
jak mozna zapomniec o sprawie skoru producen cie olał?to ze sprzedawca ci to jakos zrekompensował nie załatwia tematu wadliwych opon do których producen nie chce sie przyznac...

+Quote Post
dacko
post Fri, 26 Sep 2014 - 12:40
Post #837

User

Stwierdziłem że nie mam chęci ani czasu na inne załatwienie sprawy.
Sprzedawca zaproponował mi rabat a mógł w sumie nie zrobić nic.
Zazwyczaj staram się załatwiać sprawy polubownie, warunki które zaproponował sprzedawca mi odpowiadają więc dla mnie sprawa jest zamknięta.

--------------------
STI Type RA

+Quote Post
reza
post Fri, 26 Sep 2014 - 15:58
Post #838

Frequent User

ja nie mam pretensji do ciebie, tylko chodzi mi o podejscie producenta. czemu sprzedawaca-posrednik ma ponosic koszty błedu producenta...

producent powinien sie uczyc podejscia do klientów od tego sprzedawcy/posrednika, który postanowił zrekompensować tobie swoim kosztem błąd producenta na który nie miał najmniejszego wpływu, takie podejscie sie ceni.

+Quote Post
Łukasz GDY
post Fri, 26 Sep 2014 - 16:03
Post #839

Super User

Ale jeżeli wszyscy tak podchodzić będziemy do tematu, to producent uzna, że nic się nie stało. Kolejne buble będzie nam wciskał, bo i tak od niego kupisz.
Przepraszam, ale mam działalność usługową, jeżeli coś bym spierdzielił i nie naprawił, polecili by po całości bez jakichkolwiek sentymentów. W skrajnych przypadkach by mnie zniszczyli. Nie wiem dlaczego mamy się na to godzić?!

--------------------

+Quote Post
dacko
post Sun, 01 Mar 2015 - 21:40
Post #840

User

Chciałem tylko napisać że kolejne xr-01 które kupiłem zaczęły już działać tak jak powinny smile.gif
Jechałem ostatni superoes w Kielcach na mieszance średniej, przy temperaturze 8 stopni po dogrzaniu kleiły nawet nieźle, kładły się na zakrętach ale trzymały.

Ta sama opona na bardzo przyczepnym i niszczącym opony torze w Biłgoraju przy temperaturze około 15-20 nie działała, mocno się przegrzewała.
Twarda mieszanka na przodzie pewnie zrobiłaby robotę.

--------------------
STI Type RA

+Quote Post

45 Stron V  « < 40 41 42 43 44 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 10:05