Shoutbox 0 nowych PW 

45 Stron V  « < 39 40 41 42 43 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Profil XR-01
Łukasz GDY
post Wed, 23 Jul 2014 - 07:51
Post #801

Super User

Marketingowe brednie. Jak z porażki zrobić sukces laugh.gif

Mnie i większość interesuje jedno zadawane wielokrotni pytanie. Czy już wiadomo w jakich partiach były wadliwe produkty i czy obecnie sprzedawane są ich pozbawione?
Z postów wynika, że boimy się kupić wadliwy produkt, gdzie gwarancji nikt nie uzna (bo jak udowodnić, że nie trzyma trakcji jak produkt z przed roku?)

--------------------
Sierra RS Cosworth 2.0T YB
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 23 Jul 2014 - 07:51
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
xtremesystems
post Wed, 23 Jul 2014 - 08:59
Post #802

Super User

dokładnie. odpowiedzi konkretnej nie ma. kolega odpowiada jak trener reprezentacji w piłce kopanej. sprawę trzeba przeanalizowc

+Quote Post
reza
post Wed, 23 Jul 2014 - 12:57
Post #803

Frequent User

Poprostu czekają az sprawa ucichnie, a temat "nieudanych" opon umrze smiercią natruralną, a w miedzy czasie bedą pisac jak to sie nie starają, jak to chcą pomóc, jakcy są dobrzy... ale reklamacji nie uznają.

pozwole sobie zacytować odpowiedz w sprawie reklamacji którą złożyłem:

"Nowy Sącz, dnia 18 lipca 2014r.

Pan Łukasz Sosnowski

Dot. opon 225/45 R17

Działając w imieniu WAP Spółka z o.o. w Nowym Sączu wpisanej do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Krakowa Śródmieścia w Krakowie Wydział XII Gospodarczy KRS pod numerem 0000080784, NIP 7342899450, REGON 492742142, kapitał zakładowy 100.000 zł w całości opłacony, w odpowiedzi na Pana korespondencję elektroniczną przesłaną w dniu 1 lipca 2014r. wyjaśniam co następuje.

W oparciu o zgłoszone przez Pana zastrzeżenia i uwagi odnośnie właściwości zakupionych opon , Spółka dokonała czynności sprawdzających, w wyniku których stwierdzono , że opony posiadają parametry techniczne i właściwości zgodnie z opisem zamieszczonemu na stronie internetowej.
W tym stanie rzeczy zgłoszona prze Pana reklamacja nie może zostać uwzględniona.

Prezez Zarządu
Wojciech Styczyński
"

a wiec zaczynamy w takim razie...

Po 1 Skąd wiecie ze moje opony XR-01 225/45r17 M są w porządku i posiadają odpowiednie parametry, skoro opony są ciągle u mnie? nie chcieliście ich z powrotem, nie prosiliście o odesłanie itd. wiec nie mogliście ich sprawdzić...

po 2 Kupiłem od was przez 3 lata kilkanaście kompletów xr01 w różnych rozmiarach, wydałem na nie kilka tysięcy złotych(nawet kilkanascie), opony były bardzo dobre, jak pisałem o moich sukcesach na nich tutaj na forum to były ochy i achy, ale jak cos poszło nie tak z oponami to nagle cisza, brak wyjaśnień, opowiedzi a po 2 miesiącach ze reklamacji nie uwzględniacie...

po 3 Tak ja pisałem zjeździłem kilkanaście kompletów XR-01 z tego najwięcej w rozmiarze 215/45r17 M i 225/40r18 M, wiec można powiedzieć ze mam trochę pojęcia na temat ich właściwości jezdnych, jeździłem na nich na: minioes, pz, rallysprint, ab cup, rallyland,superoes poznan, kjs itd. a nie po bułki wiec chyba moja opinia jest obiektywna? wiec jeśli ich parametry drastycznie odbiegają od wcześniejszych opon to nie jest to mój wymysł, do tego na forum zgłosiło sie kilka osób które mają problemy z tymi oponami, a pewnie drugie tyle na forum nie napisało o swoich problemach, wiec wygląda to tak ze plują wam w twarz a wy mówicie ze deszcz pada....

po 4 Te opony są tak słabe ze nie nadają sie do normalnego ruchu ulicznego! porównać je można do jakiejś chińskiej zimówki 195/65r15 a nie semisilcka 225/45r17, jadąc po rondzie 40 km/h opony piszczą jak zarzynane swiniaki a ludzie patrzą i nie wiedzą co sie dzieje, gwałtowne ruszenie powoduje smażenie laka jak pod remizą, jazda na łukach i zakretach jest zbyt niebezpieczna bo nie wiadomo czego sie spodziewac a jazda na mokrym(mokry asfalt bez kałuż) to samobójstwo, auto zachowuje sie jak na lodzie, nie skręca, o rozpędzaniu nie wspomnę, dawne xr01 M trzymały fantastycznie na mokrym...

po 5 skoro posiadam 6szt tych opon( 225/45r17 M 2014r) przeprowadzimy ich testy w porównaniu do Xr-01 215/45r17 M lub 225/40r18 M(mam jeszcze po 4 przyzwoite sztuki z 2013r), będzie to obiektywny test przez postronną osobę która nie będzie wiedziała na jakich oponach jedzie, w ramach testu będzie hamowanie i rozpędzanie na suchej i mokrej nawierzchni, slalom na czas na suchej i mokrej nawierzchni, oraz okrążenie na czas na torze kartingowym również na suchej i mokrej nawierzchni. test zostanie udokumentowany i z pewnoscią pojawi sie w tym temacie.

Zadam sobie ten trud tylko dlatego bo w waszym mniemaniu jestem oszustem? chce od was wyłudzić nowe opony? bo skoro zwracam sie do was z problemem, bo mam 6szt namiastki czegoś co ma być oponą za 1800zł a wy mówicie ze wszystko jest ok to ktoś tu kłamie... Dlatego aby mieć czyste sumienie musze wam udowodnić czarno na białym ze te opony to kibel... Jako firma macie ode mnie ogromny minus, tak nie traktuje sie klientów.

ps. postanowiłem to napisac aby temat tych trefnych opon nie umarł i aby wszyscy wiedzieli jak firma z nim postąpiła

+Quote Post
MadeInPoland
post Wed, 23 Jul 2014 - 13:23
Post #804

Forum Clubber

reza odpowiedzią na reklamację Profil udowadnia, że mentalnie jest na etapie sprzedaży opon do ciągników rolniczych w PRL.

--------------------
Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy

+Quote Post
Łukasz GDY
post Wed, 23 Jul 2014 - 13:25
Post #805

Super User

Może ta partia wyszła zbyt duża, żeby się publicznie przyznać do błędu wink.gif

--------------------

+Quote Post
xtremesystems
post Wed, 23 Jul 2014 - 14:58
Post #806

Super User

CYTAT(MadeInPoland @ Wed, 23 Jul 2014 - 13:23) *
reza odpowiedzią na reklamację Profil udowadnia, że mentalnie jest na etapie sprzedaży opon do ciągników rolniczych w PRL.

czego oczekujesz od producenta nalewek. firma zarabia na <admin - tutaj był zwrot za który chcą mnie ciągać po sądach, usunięty ale każdy może się domyśleć co było>, porównywalnym do Chińczyków. kogos nie stac na ludzka opone a nie chce uzywki to kupuje nalewke. klientami nie sa tzw klienci premium tylko klienci budzetowi i tak właśnie firma ich traktuje. caly czas pisze o głównym produkcie.

opony sportowe to zapewne tylko dodatek,
dodatkowy rynek firmy i promil jest z nich zysku.

jednak musicie pamietac ze do czynienia macie z firmą która ra robi głównie <admin - tutaj było stwierdzenie która podobno naruszało dobra firmy - każdy się domyśli co było ale zostało usunięte>
wiec i ich podejście do klienta będzie takie same w przypadku głównego produktu jak i ich produktu 'premium' czyli opon sportowych

nie mozna ich podejścia porownywac do yoko., czy BStone.

właśnie to jest niestety przywara polskich firm. co za granica jest nie do pomyślenia. dlatego polskie firmy czesto maja problemy na rynku eu i usa. i latke budżetowych mamy (np debica w grupie goodyear). to samo w Aso. ja kupujesz auto wlaza ci w dupe. jak na gwarancji cos si ę zepsuje to musisz walczyc jak na wojnie. szkoda tylko że nie rozumieją ile traca ba takich niezadowolonych klienach

+Quote Post
piwo
post Wed, 23 Jul 2014 - 17:19
Post #807

I live here !

reza wspolczuje.
masakra z tymi oponami. od wzlotow do upadkow.
w sumie z federalami podobne rzeczy slyszalem (ze keidys byly ok a teraz jakas partia nie klei wogole (3s gorzej na okrazeniu)
coz. kolejny raz widze ze tam gdzie liczy sie kasa ludziom miesza sie w glowie i nie potrafia wyjsc z sytuacji obronna reka (wystarczylo zainwestowac w rynek i wykupic od ludzi te opony ktore uwazaja za zle;ile takich jest? 10 osob co daje 20 opon razy 300zl czyli 6tys zl, wielkie mi co, na pewno duzej mniejsza strata niz upadek marki).
reza fajnie ze przeprowadzisz test

--------------------
930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s
0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s
Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl

+Quote Post
Łukasz GDY
post Wed, 23 Jul 2014 - 17:36
Post #808

Super User

Stracili już chyba więcej, niż odkupienie opon od zgłaszających się osób. Część kupujących nie zna tego forum, kupiła opony pierwszy raz i nie wie dlaczego kleją gorzej od starych zimówek (tu zapewne też mają stratę, bo klient nie wróci).
Brak oficjalnego stanowiska to najgorsze stanowisko. Porównałbym to do nieuczciwego sprzedawcy na allegro.
Czy na prawdę mają to gdzieś, że każdy z nas powtórzy to przynajmniej kilkunastu osobą a one kolejnym? Taka reklama jest najgorsza, bo zasłyszana od "sąsiada".
Gratuluje polityki, róbcie tak dalej. W sumie i tak mieliście wywalone na rozmiarówkę jak się wszyscy pytają.

A Panowie, można też zrobić pozew zbiorowy, gdzie powoła się rzeczoznawców, którzy ocenią produkt na zgodność parametrów. Nikt też wtedy nie ucierpi finansowo smile.gif Odpowiedzi przedstawiciela firmy w tym temacie posłużą jako dowód.

--------------------

+Quote Post
Styku
post Wed, 23 Jul 2014 - 19:36
Post #809

Super User

Czy to, sprawa wyszła w trakcie urlopów oznacza, że ją uciszamy? Brak stanowiska?W czasie trwania sprawy jest czas na dokonanie niezbędnych procedur. Wymagają one czasu. W poście z 2.06. już sprawie została odnotowana i nadano jej tok.
Padło pytanie czy partia nie jest za duża, żeby się przyznać.
Opierając się tylko na tym co zostało tu napisane, mowa jest proszę o poprawienie o 4-5 kompletach. To jest na prawdę mała skala.
Przypadki o których wiemy są już zgłoszone to forum. I chodzi też 1, 2 rozmiary. Możliwe, są to jeszcze jakieś przypadki ale musi ich być na prawdę mało, bo sądząc po tym forum przybywało by ich z dnia na dzień jeśli tylko by to dotyczyło na prawdę pokaźnej partii towaru. A wiemy, że podobnie datowane opony działały dobrze według innych klientów.
Twierdzimy że nie dotyczy to na pewno całej produkcji, nie dotyczy wszystkich surowców w danym rozmiarze, nie dotyczy to wszystkich rozmiarów z jednym i tym samym surowcem. Nie jest tak, że każdy kto kupił dowolną oponę z datą X był z niej niezadowolony.
Jest to na tyle dużo, że nas zaniepokoiło. Jednocześnie nawet największej firmie tak mała skala skutecznie utrudnia "wyłapanie" czy zapobieganie podobnym sytuacjom. Lepiej zapobiegać.
Oczywiste jest to, że jeśli chcemy budować dobre relacje z klientami na lata, a chcemy, nie możemy przejść obojętnie obok tego.
Po dokonaniu procedur sprawdzających możemy stwierdzić, że produkty produkowane po podanej dacie nie mają wad. Nie ma przesłanek, aby sądzić, że wszystkie opony z datą wspominaną na forum były wadliwe.

Jeśli najważniejsze dla forumowiczów jest to czy mają obawiać się, że opony mają nadal wady - naszym zdaniem nie ma nic co by na to wskazywało.

Naszym zdaniem warto by było aby ktoś się wypowiedział, na temat produkcji z czerwca i lipca. Najlepszy by był test aby rozwiać wątpliwości.
Jesteśmy pewni, że wypadnie dobrze. To dobry pomysł, bo zapewnienia producenta mogą nie przekonywać każdego jak widać z niektórych postów.

Były już 2 cykle produkcyjne, z czego jeden jest w toku. Jeśli problem by był drastycznym uchybieniem ze strony producenta, sprawa trwała by do dziś a z każdym dniem by przybywało informacji. Tymczasem nic nie wskazuje na to, że tak jest.
Proszę osobiście o nie "gdybanie" i wyciąganie pochopnych wniosków. Czepianie się o liczbę mnogą czy pojedynczą czy pisanie, o jakości naszych produktów jeśli się z nich nie korzystało nikomu nie przyniesie niczego dobrego. Jeśli chodzi o sprawy pojedynczych osób, odpowiemy na każdy e-mail czy telefon, jak zawsze i zapraszam zainteresowanych. Forum naszym zdaniem nie służy do załatwiania takich spraw.

+Quote Post
bartus
post Wed, 23 Jul 2014 - 20:17
Post #810

Frequent User

CYTAT(Styku @ Wed, 23 Jul 2014 - 19:36) *
Jeśli najważniejsze dla forumowiczów jest to czy mają obawiać się, że opony mają nadal wady - naszym zdaniem nie ma nic co by na to wskazywało.

CYTAT
W oparciu o zgłoszone przez Pana zastrzeżenia i uwagi odnośnie właściwości zakupionych opon , Spółka dokonała czynności sprawdzających, w wyniku których stwierdzono , że opony posiadają parametry techniczne i właściwości zgodnie z opisem zamieszczonemu na stronie internetowej.
W tym stanie rzeczy zgłoszona prze Pana reklamacja nie może zostać uwzględniona
.

To miały jakieś wady czy nie miały?

--------------------
BMW - Freude am Fahren

+Quote Post
Łukasz GDY
post Wed, 23 Jul 2014 - 20:20
Post #811

Super User

Bez oględzin i zdjęć laugh.gif laugh.gif To tylko potwierdza wiarygodność tego co mówią i piszą laugh.gif laugh.gif

--------------------

+Quote Post
reza
post Wed, 23 Jul 2014 - 22:27
Post #812

Frequent User

piszecie zeby pisac maile, zgłaszac itd. ze to sprawdzacie ze zalezy wam na załatwieniu sprawy itd. po czym nie uwzgledniacie reklamacji bo "NIE". teraz piszecie ze czesc opon z tego okresu w tym rozmiarze była ok, a czesc chyba nie... skąd wiecie czy moje był ok czy nie?moze wiele osób poprostu nie wie ze ma "bubla" i mysli ze tak ma sie zachowywac ta opona?moze sporo osób nie ma odwagi sie zgłosic lub szkoda jej nerwów i czasu bo i tak nic to nie da? ja na początku tez miałem odpuscic temat ale jak sie okazało ze są jeszcze inne osoby z takim problemem to postanowiłem cos z tym zrobic i co?i nic to nie dało bo wy dalej swoje zeby zgłaszac, ze sie staracie, sprawdzacie a i tak w koncu nic nie wiadomo...

co z tego ze teraz są juz ok, ze z oponami z lipca i czerwca nie ma juz "chyba" problemów, to nie zmienia faktu ze były opony słabe które sie nie nadawały do niczego i powiniscie cos w tej sprawie zrobic, a wy chcieliscie przeczekac całą sytuacje i liczyliscie ze sprawa ucichnie, w miedzy czasie nie uwzglednicie kilku reklamacji i jakos to bedzie.

kazdemu moze sie cos nie udac, ale trzeba umiec sie do tego przyznac i przyjąc to na klate, a nie prawic od 2 miesiecy piekne wywody bez konkretów, pisac o wszystkim tylko nie o tym czy faktycznie zrobiliscie jakąś partie wadliwych opon, jak mozecie pisac ze wszystko z oponami jest ok jak ich nie sprawdziliscie?czy uważacie ze opony które mam i których dotyczy ta sytuacja są pełnowartosciowym produktem i tak mają sie one zachowywac? gdyby opony był ok to bym na nich jezdził, zużyły by sie kupiłbym nastepne tak jak to robiłem do tej pory ale poprostu trafiłem na jakis bubel a wy mi mówicie ze wszystko jest ok, kupiłem u was do tej pory jak policzyłem z 11 kompletów z których byłem zadowolony ale te 225/45r17 M nie nadaja sie do niczego poza spaleniem!

ps. a i opony bardzo szybko sie zużywają, normalnie znikają w oczach, tak szybko schodzących opon jeszcze nie widziałem.

+Quote Post
hz10
post Wed, 23 Jul 2014 - 23:13
Post #813

Forum Clubber

czy ciężarki w liczbie 200g na opone to też norma? pytam bo za prl też mniej więcej tyle sie zakładało. widać poprodukcyjna kontrola jakości nie istnieje a wyważarki do sprawdzania bez montażu nie kosztują majątku. za to ja musiałem przed klijentem świecić oczami... przy swojej wyważarce.

+Quote Post
Tommo
post Thu, 24 Jul 2014 - 08:55
Post #814

Forum Clubber

Nigdy nie jeździłem i nie zamierzam jeździć na tym produkcie. Kolega się skusił i założył do evo. Na treningu w Kielcach każdy szybszy zakręt opony darły ryja, że aż uszy więdły. Chwila jazdy i płyneło wszystko. Jaka cena taki produkt.
W sporcie oszczędności najwięcej kosztują.

--------------------
A110S

+Quote Post
Łukasz GDY
post Thu, 24 Jul 2014 - 17:51
Post #815

Super User

To 4 czy 5 kompletów? Macie sztab inżynierów i nie potraficie liczyć? Każda z tych osób miała takiego pecha, że trafiła na 4 wadliwe opony skoro wyszło ich tak mało? Brak spójności w tym co piszecie. Wiem, wiem, za chwilę opony zostaną zużyte lub zmienią właściciela (na portalach aukcyjnych było już dużo prawie nowych opon z tego okresu) i macie problem z głowy. Zaproście kolegów, zróbcie wspólny test, który zostanie opisany na forum (ale nie waszych nowych wybranych produktów tylko opon klientów). Napiszcie z jakim DOT są to opony i będzie jasne. Po teście przeproście klientów, wymieńcie produkt na pozbawiony wad i zwróćcie koszty jakie musieli ponieść w celu przeprowadzenia testu. Jeżeli tak zrobicie to wyjdziecie z twarzą a jeżeli dalej będę czytał te bzdury to ja już nic z waszych produktów nie kupię i będę to szeroko odradzał.

--------------------

+Quote Post
deejey!
post Thu, 24 Jul 2014 - 18:34
Post #816

Forum Killer

Ja również tego nie kupie do czasu jak będę pewny, że są ok. Z kumplem chcieliśmy zamówić po 2 pary na łebka czyli 8 szt opon no i jak mamy zmarnować pieniądze to jaki to sens.......

A szkoda, bo z początku były pozytywne opinie.

--------------------
E46Turbo || M50TUB25 @ 1.25bar
https://www.facebook.com/E46Turbo

+Quote Post
staszek 1
post Thu, 24 Jul 2014 - 20:06
Post #817

Forum Killer

A ja mam te opony w 18" dwie super miękkie dwie miękkie i jestem z nich zadowolony . Auto to evo . Na początku trochę mnie drażniły miękkie boki ale idzie sie przyzwyczaić ( ciśnienie 2.8 bara ) na suchym i mokrym asfalcie trzymają dobrze . Mam je otwarte na zewnątrz , problem pojawia sie jak na drodze stoi jakaś warstwa wody , ale to sa sliki wiec nie mam pretensji .

--------------------
Focus RS , BMW 1 Coupe w budowie

+Quote Post
xtremesystems
post Thu, 24 Jul 2014 - 21:45
Post #818

Super User

bardzo dobrze ze w koncu skonczylo sie kółko wzajemnej adoracji profili. bo jesli cos jest do dupy to jest . a nie zaklinamy rzeczywistosc

podobnie powinno sie stac z oponami federal drugiego kolegi sprzedawcy. no chyba ktos na glowe upadl zeby pisac ze opony moga pekac w poprzek i jest to ich cecha a nie wada i nie podlega gwarancji

rece opadaja

+Quote Post
Kajman
post Thu, 24 Jul 2014 - 21:46
Post #819

I live here !

racja

--------------------
Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth

+Quote Post
soldi
post Fri, 25 Jul 2014 - 09:17
Post #820

Frequent User

CYTAT(xtremesystems @ Thu, 24 Jul 2014 - 21:45) *
to ich cecha a nie wada

stara zasada "it's not a bug it's a feature" wink.gif

+Quote Post

45 Stron V  « < 39 40 41 42 43 > »