![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 21 June 2014 ![]() |
Opon 245/40R18 jest tak dużo, że używki można kupić za grosze. Dwa Continentale CSC2 z 6mm bieżnikiem kupiłem w zeszłym roku za 150zł, a roczne CSC3 z 8mm bieżnikiem za 350zł. U gumiarzy obok 225/40R18 leży tego pełno.
Nie ma co porównywać 245/40R18 z 195/65R15, ale na pewno jest to rozmiar bardziej popularny choćby od 235/40R18, bo wstawiany w wielu autach na pierwszy montaż. To jest obecnie taki 205/55R16 większych aut - tj. każdy na tym jeździ. ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
az wpisalem w allegro:
245/40R18 znalazl: 1688 195/65/15 znalazl: 10341 skala 1:6 co nie oznacza ze nie masz racji. musze sie zgodzic ze 245/40R18 to bardzo popularny rozmiar rownie popularny co 225/40r18 :1896 ogloszen. -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 21 November 2006 Skąd: Rzeszów ![]() |
Ja jednak zdecydowałem się na te opony. Wybrałem mieszanke S (Miękka) nie ma problemów z trakcją (wcześniej jezdziłem na R888, N-Rally itp) i moge powiedzieć że tej partii produkcyjnej którą ja mam oraz mieszanki o oznaczeniu S problem nie dotyczy
-------------------- pozdrawiam
Grzesiek |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 15 June 2009 ![]() |
a jaki dot masz?problemy jak do tej pory miały tylko dot'y z 2014... coś długo sie czeka na jakąś merytoryczną wypowiedz producenta, tak raczej nie powinno byc. ja zgłosiłem sprawe mailem 1.5 miesiaca temu...
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 14 December 2004 Skąd: Lublin ![]() |
a jaki dot masz?problemy jak do tej pory miały tylko dot'y z 2014... coś długo sie czeka na jakąś merytoryczną wypowiedz producenta, tak raczej nie powinno byc. ja zgłosiłem sprawe mailem 1.5 miesiaca temu... Bo zapewne trwa przepychanka z dostawcą materiału... -------------------- Best ET- 14.5
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 09 October 2006 Skąd: Gdynia ![]() |
Moje pytanie jest: gdzie jest teraz Styku? Nie wiem kim jest w tej firmie, ale reprezentował ją na forum. Jak były pytania o zakup, odpowiadał po chwili. Jak mamy kilku niezadowolonych klientów, milknie! Z całym szacunkiem, ale tak się nie robi. Ja już od tej firmy opon nie kupię. Kupiłem do auta na co dzień i mówiono, że będą trzymać dużo lepiej, ale się szybciej zużywać, ok. Zakupiłem i dupa, do toyo t1sport nie mają nawet startu zarówno w zakrętach jak i ruszaniu (mowa o oponach tornado).
Widać, że firma położyła lachę na całej linii. Zapraszamy w końcu do rozmowy. Każdy z nas jest na kilku forach a zła reklama wam dobrze nie zrobi! -------------------- Sierra RS Cosworth 2.0T YB
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 12 November 2006 Skąd: Gdańsk ![]() |
Wydaje mi sie, ze problem dotyczy tylko mieszkanki "m" sredniej....
-------------------- Rover Coupe Turbo 302km/453Nm
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 10 February 2005 Skąd: Szczecin ![]() |
Twardych też (vide reza).
-------------------- BMW - Freude am Fahren
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
wyluzujcie, może Styku jest na urlopie, albo chory? na pewno coś napisze. profil to nie jest firma z półrocznym doświadczeniem w branży.
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
u mnie tylko z mieszanką M(srednia) dot 2014 był problem, twardej z dotem 2014 nie miałem
wszystko mozna zrozumiec... a ja mam 6szt opon na których nie da sie jezdzic czyli wywalone 1800zł, sezon imprezowy trwa a od 1.5 miesiąca w sprawie nic nie zrobiono... to ze dostawca materiału zawinił to mnie nie interesuje, i ze mogą byc przepychanki na lini producent-dostawca surowca tez. kupiłem produkt od producenta, który jest wadliwy i sie do niczego nie nadaje i chce go zareklamowac tylko tyle. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 21 June 2014 ![]() |
Po Waszych doniesieniach wstrzymam się z zakupem opon. Miałem brać Tornado Sporty SH i XR01 M. Szkoda byłoby wywalić 2500zł w błoto. Czekam na rozwój sytuacji.
|
|
|
![]()
|
|
najlepsze jest to ze w tym tygodniu na maile z zapytaniem o kupno opon xr-01 odpisuje bardzo szybko...
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 21 November 2006 Skąd: Rzeszów ![]() |
moje opony mają są z 34 tygodnia 2013 roku.
-------------------- pozdrawiam
Grzesiek |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 25 October 2006 Skąd: NS ![]() |
Witam
Nie było mojej odpowiedzi natychmiastowej z wielu powodów. Między innymi, co najważniejsze jest to dla naszej branży okres urlopowo-targowy. Odpisywać na e-maile w ogóle nie mamy obowiązku w czasie urlopów. Robimy to w miarę swoich możliwości, ponieważ nam zależy i czasem nie będąc w kraju i mając utrudniony dostęp do sieci. Kontakt telefoniczny i e-mailowy to nasze priorytetowe źródła, które służą nam do komunikacji z klientami. Na które też staramy się jak tylko się da odpowiadać. Na ten moment proszę o wyrozumiałość. A jeśli jest potrzebny szybki kontakt, proszę o telefon lub e-mail. To samo się tyczy spraw indywidualnych. Forum traktujemy od początku jako źródło wymiany informacji, na temat doboru opon przede wszystkim, ale też czerpiemy z tego wiedzę która służy później do poprawy tego co oferujemy. Widzę dużo nowych postów. Potrzebujemy więc chwilę czasu. Postaramy się informować od teraz bardziej na bieżąco. Proszę pamiętać, że nie jesteśmy koncernem, gdzie do jednej tylko dziedziny jest sztab ludzi. Uważam, że pomimo tego do tej pory na dobrą wolę i chęć pomocy z naszej strony nie można narzekać i raczej trudno będzie znaleźć firmę, która równie chętnie poświęca swój czas aby maksymalnie dobrze dopasować produkty i usługi do wymagań. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 08 January 2012 ![]() |
Liczę na 205/45/16 SS
![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 03 June 2014 ![]() |
Straszna cisza zapanowała, czy wiadomo już coś na temat opon z tej nieszczęsnej partii?
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 29 November 2012 ![]() |
mógłby się kolega Styku pokusić o sprostowanie sprawy
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
Witam Nie było mojej odpowiedzi natychmiastowej z wielu powodów. Między innymi, co najważniejsze jest to dla naszej branży okres urlopowo-targowy. Odpisywać na e-maile w ogóle nie mamy obowiązku w czasie urlopów. Robimy to w miarę swoich możliwości, ponieważ nam zależy i czasem nie będąc w kraju i mając utrudniony dostęp do sieci. Kontakt telefoniczny i e-mailowy to nasze priorytetowe źródła, które służą nam do komunikacji z klientami. Na które też staramy się jak tylko się da odpowiadać. Na ten moment proszę o wyrozumiałość. A jeśli jest potrzebny szybki kontakt, proszę o telefon lub e-mail. To samo się tyczy spraw indywidualnych. Forum traktujemy od początku jako źródło wymiany informacji, na temat doboru opon przede wszystkim, ale też czerpiemy z tego wiedzę która służy później do poprawy tego co oferujemy. Widzę dużo nowych postów. Potrzebujemy więc chwilę czasu. Postaramy się informować od teraz bardziej na bieżąco. Proszę pamiętać, że nie jesteśmy koncernem, gdzie do jednej tylko dziedziny jest sztab ludzi. Uważam, że pomimo tego do tej pory na dobrą wolę i chęć pomocy z naszej strony nie można narzekać i raczej trudno będzie znaleźć firmę, która równie chętnie poświęca swój czas aby maksymalnie dobrze dopasować produkty i usługi do wymagań. zabrakło słowa...przepraszam... -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 25 October 2006 Skąd: NS ![]() |
Witam
Powtarzam to co wcześniej napisałem kilkakrotnie. Zapraszam do bezpośredniego kontaktu z nami tak w sprawach doboru opon, jak kupna, jak też w każdej innej sprawie. Forum traktujemy jako możliwość skuteczniejszego dopasowywania mieszanek do potrzeb. Staramy się w miarę możliwości odpowiadać na wszelkie pytania i sugestie, ale forum jest tylko dodatkowym a nie głównym źródłem kontaktów. Oczywiście odnotowaliśmy informacje z forum. Choć sprawa nie jest absolutnie nagminna, jest to kilka zgłoszeń, jest to wystarczająco ważne dla nas, aby dokładnie się jej przyglądnąć. Jesteśmy przekonani co do jakości swoich produktów. Chociaż oczywiście przyznam, że potknięcia zdarzają się nawet najlepszym, a tylko ten kto nic nie robi jest nieomylny. Muszę też przyznać nie zdarzało się nic podobnego w historii firmy ani w linii opon sportowych. Firma należy do najstarszych mając 30 - sto letni staż i zawsze poprawa jakości była najwyższym priorytetem. Na to, że jest to dobry kierunek dowodem najlepszym jest najdłuższy znany nam temat na krajowym forum dotyczący tylko jednej opony, a na pewno opony bieżnikowanej. Od początku widzimy, że klienci docenili to, oraz jak widać też z opinii dobre wsparcie z naszej strony, więc będziemy starali się aby tak pozostało. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 29 November 2012 ![]() |
fajnie "piszecie" Styku. jak jest dobrze to "ja" jak zle to "my"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |