![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 03 October 2006 Skąd: Kielce ![]() |
Zrobią na gwarancji czy z racji modyfikacji płacisz za części ??
-------------------- STOP PIJANYM KIEROWCOM
Ford Focus TDCi 123KM@327Nm |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
wątpie zeby uznali gwarancje...
-------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
co to znaczy haldex poleciał? do tej pory były opinie, że jest pancerny... wiadomo co się stało? Czym nowsza generacja tym mniej wytrzymała. -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
Czym nowsza generacja tym mniej wytrzymała. to Twoje 2,8 to wogole jakies pancerne bylo ... malo ze skrzynia dawala rade to i haldex sobie radzil ![]() -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
co to znaczy haldex poleciał? do tej pory były opinie, że jest pancerny... wiadomo co się stało? Co to znaczy twoim zdaniem 'pancerny' ? Bo to akurat można różnie interpretować. Czym nowsza generacja tym mniej wytrzymała. Haldex I gen działa chyba trochę inaczej niż Haldex IV generacji nie uważasz? Mniej wytrzymały to pojęcie względne, zwłaszcza, że spięty jest cały czas. w starym haldexie mam na odwrót i dymi mi bardziej z tylnej osi , potwierdza to też ilość gumy która zostaje na asfalcie po dynamicznym starcie , jest jej zauważalnie więcej przy tylnich kołach. Chciałbym tak. U mnie manto dostaje przednia ośka. Takie ustawienie haldexa pozwala na więcej na torze. Ale poluję na racingowy sterownik do haldexa i wtedy będę mógł posłać więcej niuta na tylną ośkę. zlos to, że koledze dymi bardziej z tylnich opon to nie oznacza, że tył 'dostaje więcej'. Tył kręci się równo z przodem i to ile dostaje jest zależne akurat od podłoża. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
to Twoje 2,8 to wogole jakies pancerne bylo ... malo ze skrzynia dawala rade to i haldex sobie radzil ![]() U mnie też zdarzało się wymieniać ale po tym jak urywał się tłumik drgań i wał walił po wszystkim co się da łącznie z haldexem. -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 02 June 2009 Skąd: Wrexham/Rzeszów ![]() |
A prułeś wnętrze? Moja golfina waży 1450kg + 100kg kierownik, całkiem sporo. Anyway, teoretyczne rozważania. Na razie fura stoi w serwisie, haldex mi poleciał i czekam na części z germanii. Wg serwisu części będą w 5-10 dni ![]() Wnętrze mam seryjne + fotelik dla dziecka ![]() Współczuje awarii ![]() -------------------- Audi A3 ATD 241 KM 445 Nm by R-performance ET - 13,716 - Było
Mitsubishi Lanser Evo X by 4Turbo 390 KM 530 Nm - było |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 22 September 2010 Skąd: WPR ![]() |
zlos to, że koledze dymi bardziej z tylnich opon to nie oznacza, że tył 'dostaje więcej'. Tył kręci się równo z przodem i to ile dostaje jest zależne akurat od podłoża. Wiem, że haldex mieli zawsze równo obiema osiami, nie tego oczekiwałem. Chodzi o rozkład momentu między osiami i minimalizację podsterowności na torze. Tyle i nic więcej, na pewno nie chcę "dymić z tylnych kół" ![]() Wnętrze mam seryjne + fotelik dla dziecka ![]() Współczuje awarii ![]() To waga porównywalna ![]() Wstępnie wygląda na to, że pierdyknął zawór w haldexie: CYTAT(VCDS) Address 22: AWD Labels: Redir Fail! Control Module Part Number: 0BR 907 554 A HW: 0BR 907 554 A Component and/or Version: Haldex 4Motion 3016 Software Coding: 0000005 Work Shop Code: WSC 00000 000 00000 VCID: 43814B3F7B05 1 Fault Found: 02248 - Valve for Controlling Clutch Operating Angle (N373) 003 - Mechanical Failure - Intermittent Na razie czekam, aż haldex będzie rozebrany na części pierwsze i wtedy zobaczę, czy część jest w ogóle w kraju. Jeśli nie ma, to dupa i 7 dni czekana aż Kulczyk przywiezie część z germańskich fabryk. Na razie więc podkradam auto żonie. Nie jest łatwo ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 20 October 2010 Skąd: wawa ![]() |
Złoś bedziemy moim smigać
![]() -------------------- seat Leon 490 hp sold
Audi A3 R32 turbo project coming soon |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
nie jeszcze nie ale jest 1.3 bar i 4 z przodu
![]() -------------------- seat Leon 490 hp sold
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
tego nie wiem musisz Patryka pytac. chce bezpiecznie ile bedzie tyle bedzie. jak widac da sie zrobic 4 z przodu z małego doładowania
![]() nie bede robił ot. bedzie skonczony to sie pochwale -------------------- seat Leon 490 hp sold
|
|
![]()
|
|
Fakt, koniec OT.
Ale kończąc: Patryk zrobi że mucha nie siada ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 19 November 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
Ja Ci mowie.. Haldex nie potrzebny tylko "Chińskie" opony:))))
|
|
|
![]()
|
|
Ja Ci mowie.. Haldex nie potrzebny tylko "Chińskie" opony:)))) Twoje są jakieś z chińskiego reaktora atomowego wzięte, ja bałbym się takie nałożyć bo bym do końca wyłysiał ![]() EDIT: Już wiem. Padł mi zawór oleju przy haldexie, sam haldex wygląda na zdrowy, w oleju nie ma opiłków. Czekam na część... EDIT 2: Wymieniony zawór, trwało to trochę. Ale na gwarancji i trudno mieć pretensje o to, że VAG części wozi chudymi osiołkami przez góry Afganu ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 26 July 2007 Skąd: Ełk ![]() |
hymmm dlatego na filmiku powyżej nie chciał łapać na 4y buty ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
a umiesz czytac?
-------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 26 July 2007 Skąd: Ełk ![]() |
yyy sory przegapiłem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
zlos Ty wazysz pake?
![]() ![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 04 July 2025 - 18:24 |