![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 22 September 2010 Skąd: WPR ![]() |
gratki , w sumie mam w s3 ten sam stage (mi wyszlo ciut mniej km i nm ale seryjny IC i zadnego izolowania dolotu) , do 200 stoperem wychodzi pod 15 ale pewnie jak dodamy przeklamywanie licznika to bedzie to samo. ICek z THS nie jest najlepszą opcją. Gdybym miał wybrać ponownie poszedłbym w Eurojeta. Wiele osób sporo wiedzących mówiło, że lepiej trzyma temperaturę. Nie zmienia to jednak postaci rzeczy, że THS jest jednak lepszy od S3-kowego coolera. Za Eurojetem przemawia też cena... Kolejność cenowa to: APR, THS, Eurojet. Moja zegarownia pokazuje okolice 210 km/h jak racelogic widzi 200. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 31 December 2008 Skąd: MIRAGE ![]() |
Ciekawe co takiego nowego. W razie jakiegoś spota pisz PW ![]() j.w. - PW proszę ![]() Autko wstępnie zmierzone racelogic'iem: 0-100kmh: 4,4-4,5 sek 0-200kmh: 16,5-16,7 sek 1/4: 12,5-12,6 sek Po nowym sofcie lekka poprawka na wszystkich parametrach, jest bono ![]() Dobre wyniki. Gratuluję!! -------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
Michelin PS2 pokonane:
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: www.dogbox.pl ![]() |
jak dobre FWD
![]() -------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 14 December 2006 Skąd: z kosmosu ![]() |
o co chodzi w tym filmiku?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Dlaczego tylko przednia os tak mielila?
-------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 23 April 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Zdaje mi się że widziałem wczoraj auto, szkoda że się nie udało nam złapać
![]() -------------------- IBIZA 2.0 16V TURBO --> 380 KM 404 NM
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 19 November 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT Dlaczego tylko przednia os tak mielila? no właśnie to byla zagadka wieczoru .... ale podobno sie samo naprawiło:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 30 August 2004 Skąd: Lublin ![]() |
w starym haldexie mam na odwrót i dymi mi bardziej z tylnej osi , potwierdza to też ilość gumy która zostaje na asfalcie po dynamicznym starcie , jest jej zauważalnie więcej przy tylnich kołach.
-------------------- Turbokombi C6 3.0TDi V6 281 / 586
|
|
|
![]()
|
|
Film pokazuje, że sterownik haldexa dostaje czasem szału. Pół wieczoru jeździłem jakby na ośce, dopiero po wyłączeniu zapłonu i ponownym zapaleniu haldex zaczął normalnie pracować.
Zachodziłem w głowę co się mogło stać, dopiero jak Jankes6 wsiadł i popatrzyłem z boku, to zauważyłem, że większość pary idzie na przód. O ile nie cała. Sterownik jednocześnie twierdził, że czuje się zajebiście. Dopiero jak (pozdrawiam) panowie z drogówki wydali polecenie "zgasić!" to wszystko wróciło do normy. Tak więc 90% wieczoru jeździłem ośką. Ciężkie życie, trakcję na pełnym ogniu łapałem pod koniec 4. biegu. CYTAT w starym haldexie mam na odwrót i dymi mi bardziej z tylnej osi , potwierdza to też ilość gumy która zostaje na asfalcie po dynamicznym starcie , jest jej zauważalnie więcej przy tylnich kołach. Chciałbym tak. U mnie manto dostaje przednia ośka.Takie ustawienie haldexa pozwala na więcej na torze. Ale poluję na racingowy sterownik do haldexa i wtedy będę mógł posłać więcej niuta na tylną ośkę. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 14 December 2006 Skąd: z kosmosu ![]() |
A ten sterownik to jakis zewnetrzny czy seria?
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 13 January 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Siemanko Zlos widziany dzisiaj pod palmą w centrum, musze przyznac że teraz ładnie to autko Ci chodzi jak byłeś na ułęży to wydechu aż tak nie było słychać.
Pzdr. -------------------- Focus ST 360+ Ps 500 Nm
Downpipe 3'', De-cat 3'', Cat-back 2.75'' Milltek Sport, FMIC Airtec gen 3,injector 550cc, Turbo Focus RS, remap by PromotoR/CompSport |
|
|
![]()
|
|
A ten sterownik to jakis zewnetrzny czy seria? Jeszcze seria, próbuję nabyć inną wersję z przestawnym momentem między ośkami. Moduł ma kilka ustawień: ![]() Siemanko Zlos widziany dzisiaj pod palmą w centrum, musze przyznac że teraz ładnie to autko Ci chodzi jak byłeś na ułęży to wydechu aż tak nie było słychać. Pzdr. Witam i przepraszam, za to, że nie zauważyłem ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 03 May 2011 Skąd: lublin ![]() |
http://www.ecumaster.com/produkty_haldex.html
to moze taki sterownik haldexa juz kilka aut na nim w pl jezdzi i ponoc daje rade i ja tez bede taki wkladal |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
Tak więc 90% wieczoru jeździłem ośką. Ciężkie życie, trakcję na pełnym ogniu łapałem pod koniec 4. biegu. juz wiesz czemu wole z rolki jezdzic ![]() -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 12 September 2009 Skąd: www.Mickey-Garage.pl ![]() |
http://www.ecumaster.com/produkty_haldex.html to moze taki sterownik haldexa juz kilka aut na nim w pl jezdzi i ponoc daje rade i ja tez bede taki wkladal sam złożyłem na nim dwa ople ![]() ![]() -------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
Części wykonywane indywidulanie Racing Custom Parts zapraszam ![]() ![]() Tsunami 0-100km/h - 1.7sec - 1231KM 1171Nm - ET@8,471 / 275km/h |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
Na seryjnym sterownika też dymi z tylnych kół
![]() -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
http://www.ecumaster.com/produkty_haldex.html to moze taki sterownik haldexa juz kilka aut na nim w pl jezdzi i ponoc daje rade i ja tez bede taki wkladal W jakiej firmie wkładasz? Kupno przez sklep internetowy to jakaś pomyłka chyba, skoro trzeba im dać fabryczny układ do modyfikacji. A na ich stronach tylko firma z Krakowa to robi. juz wiesz czemu wole z rolki jezdzic To nawet był fun, do momentu w którym nie zmierzyłem czasów. Wtedy uśmiech jakoś mi przeszedł jak łopatą odjął... ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 03 May 2011 Skąd: lublin ![]() |
W jakiej firmie wkładasz? Kupno przez sklep internetowy to jakaś pomyłka chyba, skoro trzeba im dać fabryczny układ do modyfikacji. A na ich stronach tylko firma z Krakowa to robi. To nawet był fun, do momentu w którym nie zmierzyłem czasów. Wtedy uśmiech jakoś mi przeszedł jak łopatą odjął... ![]() bede sam to zakladal bo zmieniam naped z syncro na 4 motion i sam to zakladam wysylasz im swoj sterownik a oni w jego miejsce daja swoj i reszte wszystkiego potzrebnego do montazu jedynie co sie orjentuje to wiazke tzreba robic w starszych autach a juz w aucie wyposazonym w haldexa niewiem na takim chyba sterowniku sajmon tak palil laczka tylnymi kolami ![]() http://www.youtube.com/watch?v=IHM0emXIS_o...feature=related |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: WKZ ![]() |
golfiarz1 sam sterownik takie rzeczy potrafi?
zlos ktorej generacji jest twoj haldex? -------------------- golf mkI 4x4
golf mkII V8 audi A2 R36 polo 86C XX w budowie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 07 July 2025 - 01:19 |