![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 13 March 2007 Skąd: WGM ![]() |
Możesz też wypukły napis ( z klapy) wkleić na zderzak i tak zalakierować aby był ładnie wypukły. Pomysł nie głupi, ale rodzi sie kolejny problem. Seryjnie napisy na klapie to naklejki ![]() cichy jak cichy, jak pusto na ulicach to go slychac ![]() No to faktycznie zmienia postać rzeczy ![]() -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Lecimy dalej z tematem, bo mnie wkońcu wiosna zastanie
Teraz coś z cyklu weź to ogarnij - megasquirt ![]() ![]() ![]() ![]() Procek MSII, poprawiona polska edycja płytki 3.01PL, płytka peak & hold na foto jeszcze nie polutowania. Przeróbki: -cewki z VAGa i sekwencyjny zapłon -sekwencyjny wtrysk -boost control -lunch control i flatshift -dodatkowy VR sensor na wałek rozrządu -jakieś pierdoły Tutaj chciał bym podziękować Kubie, czyli kubeq_Sq, przede wszystkim za cierpliwość, bo MS leżał u niego chyba z rok czasu z mojej winy ![]() Docelowy gwincior na przód auta z VW Corrado ![]() ![]() + żeby wszystko ładnie pasowało ![]() I troche spawania ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystko spawam doczołowo, nie jak większość fachowców na zakładke więc sie schodzi dużo dłużej. Na szczeście dużo wstawek nie będzie, bo buda jak na szarade i prawie ćwierć wieku życia jest w fenomenalnym stanie blacharskim. ![]() ![]() Prawy próg wewnątrz i zewnątrz zreanimowany. ![]() Coraz to nowsze dziurki odkrywam, a pomyśleć że zanim to rozgrzebałem był tylko leciutki rdzawy nalot. ![]() ![]() Pas tylni skończony ![]() Kieliszki z tyłu obspawane ![]() Dziury po rurze wlewu done, ale już mi nie starczyło tarczy listkowych żeby spawy zeszlifować. Trzeba jeszcze pomyśleć którędy by tu odpowietrznik puścić ![]() ![]() Mocowanie do FMICa done. Blaszki o grubości 1mm, 3 u góry i jedna od dołu. Trzyma sie bardzo mocno. Był u mnie na oględzinach koleżka który będzie mi lakierował auto i póki co stwierdził, że jest profi. Dostałem wskazówki i licze, że przed wiosną się wyrobie. eine halogen ![]() ![]() Rok produkcji 83 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wstępnie zrobione mocowania, jeszcze zanim przyszły te cholerne mrozy. Czekam aż sie ociepli żeby dokończyć, bo jednak temperatura przy tego typu pracach jest wskazana. Nastąpiła też nie oczekiwana zmiana felgi z zender sport na zeder sport ![]() Docelowa konfiguracja to 15x8 ET0 195/50 bez dystansu (na tył pójdzie 12-15mm) ![]() ![]() oczywiście musze je jeszcze odświeżyć. negatyw: ![]() ![]() Oponka jak widać w delikatnym naciągu, co mi sie podoba. Teraz można myśleć nad łajd body ![]() -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 22 January 2012 ![]() |
Piekne autko robione z pasją, ja planuje zrobić tak fieste mk3 ale to za czas jakis, powodzenia w pracach.
P.S na przedostatniej focie opona jest z bieżnikiem nie w te strone (to T1R?) ale to chyba tylko przymiarka, tak? Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 16 February 2011 ![]() |
Te Twoje halogeny wyglądają jak by miały pasowac do Corrado, znacz same szkła
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 11 January 2009 ![]() |
Teraz można myśleć nad łajd body ![]() Jest szansa, że Bart z GD ma jeszcze widebody z kanarka. Musiałbyś zagadać z nim jeśli poważnie o tym myślisz. Pozdrawiam -------------------- Fiesta XR2i ITB
|
|
|
![]()
|
|
Te body jest już u kogoś innego, widziałem je i wymaga b. dużo pracy i chyba nie jest kompletne. Po za tym nie podoba mi sie, za bardzo zalatuje calibrą jak dla mnie...
-------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 31 August 2010 Skąd: okolice wawy ![]() |
Nie chce nic mówić, bo wszystko robisz sumiennie i dokładnie, ale ta naprawa zderzaka za pomocą żywicy i maty szklanej nie wyjdzie mu na dobre. Tzn żywica nie klei plastiku i z czasem to wszystko zacznie pękać i odłazić.
-------------------- Chcesz mi pomóc? Przeczytaj poniższy link i podaruj 1% podatku
http://www.fsr.pl/portal/fsr/695/5528/Kurach_Rafal.html?search=58898 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 Skąd: Wrocław ![]() |
Może po prostu jak nic z oryginału zrobić wspomnianą wcześniej formę, tak na zaś.
-------------------- Project FiA 6Y20VT - v 1.5
|
|
|
![]()
|
|
Up!
![]() Połowa felg już wypolerowana 8-) ![]() Taki tam prezencik na walentynki- depo ![]() ![]() Większa dziura do powietrza. ![]() ![]() ![]() Orurowanko do nowych partsów ![]() ![]() I finalnie: ![]() ![]() 6cm szerzej na strone. Dzisiaj od rana spawałem prawą strone i nie skończyłem. co sie narzucałem ch%^&* i kur%^&* to moje :evil: -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 May 2009 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Dobrze mi się kojarzą te auto, kibicuję projektowi. Na jakiej oponie będzie to jeździć?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 31 August 2010 Skąd: okolice wawy ![]() |
Wariat!
![]() -------------------- Chcesz mi pomóc? Przeczytaj poniższy link i podaruj 1% podatku
http://www.fsr.pl/portal/fsr/695/5528/Kurach_Rafal.html?search=58898 |
|
|
![]()
|
|
Dobrze mi się kojarzą te auto, kibicuję projektowi. Na jakiej oponie będzie to jeździć? Prawdopodobnie parada spec 2. -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
Auto wygląda jak by 5 latek dobrał się do wiadra z koksem. Super
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
plastykowe poszerzenia a'la s13 tez bylby rozsadnym rozwiazaniem.
|
|
|
![]()
|
|
Prezentuje moją zmodyfikowaną konsole środkową która powstaje w wolnej chwili od pół roku
![]() Jak ją dostałem wyglądała nędznie: klik Rozebrałem do zera, odrdzewiłem, pomalowałem na czarno, obiłem nową gąbką, na to alkantara + nowa czarna uszczelka na rant i meszek z materiału bride. W panel z płyty wbudowałem wskaźnik AFR AEM'a, TT blitz'a i voltomierz kupiony za dwa piwa i wyjście do komunikacji z megasquirtem. Kupa pracy, ale efekt zajebisty 8-) ![]() ![]() ![]() Jeszcze nie jest skończona na 100%, nie odkleiłem nawet folii z wskaźników ![]() Aha na foto widać też nowy pół kubeł dla pasażera który pół roku temu wymieniłem w zamian za stary sztywny kubeł i szelki. Nie chce mi sie już więcej słuchać jaki to kubeł nie wygodny i patrzeć jak każdy sie meczy żeby zapiąć sie w szelki. przykładowe zdjecie lewy błotnik jednak poszedł do kosza, bo jednak za dużo szpachli by poszło na niego. no nic nauka kosztuje, wkońcu ma być ideał. Zmieniłem przy okazji troche linie i generalnie jest dużo lepiej od strony technicznej. ![]() ![]() ![]() Zawias na tył w 90% pasuje już do auta po duuużej rzeźbie. ![]() Mniej więcej tyle będzie szerzej z tyłu + wjedzie większy negatyw. Zabrałem sie w miedzy czasie za MS'a którego chce odpalić przed wyjęciem silnika. Na początku podziękowania ![]() ![]() ![]() Tym rzeczą dziękujemy ![]() Troche stuffu do ogarniecia: ![]() ![]() ![]() ![]() No to teraz "tylko" wszystko zamontować :suchy: ![]() Wyrzeźbione mocowanie do czujnika położenia wału + jeszcze nie ustawiony trigger ![]() ![]() Wyrzeźbiona zaślepka do zaślepienia zaworu powietrza dodatkowego w nowej przepustnicy + mocowanie czujnika temp powietrza. Oprócz tego zrobiłem miliard innych rzeczy, a końca i tak nie widać Wreście kumpel zdjął opony dla mnie. 4x yoko parada spec-2 195/50 około 5mm zdrowego mięcha. Felgi wypolerowane (jak złoże auto to jeszcze je dopieszcze), skrecone na nowych krótszych (lżejszych) śrubkach. Na szybko wciągniete tylko 2 opony, po przygodach z partaczami z wulkanizacji... ![]() Wczoraj skorzystałem z pogody i zaślepiłem dziury po przeciwmgłowych. Użyta została mata szklana+ żywica poliestrowa> szpachla z włóknem> zielona szpachla z mniejszym wlóknem > szpachla do plastików. ![]() Przy okazji popracowałem troszke w miedzy czasie nad przednim zderzakiem. Rzeźbiłem mocowania halogenów. Fot brak. Później pociąłem nowy błotnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oba błotniki wymagają jeszcze troche pracy, ale pzedemną "łatwiejsza" część, choć na pewno nie mniej czasochłonna. ![]() Tak poza tym skompletowałem już wszystkie potrzebne materiały (oprócz lakieru i klaru) do szeroko pojętego lakierowania i posprzątałem w garażu ;-) W tygodniu zabieram sie za walke z kablekami ![]() PS. prosze o wybaczenie, ale opis przekleiałem z innego forum ![]() -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 November 2004 Skąd: Łódź ![]() |
Za przeklejanie nieszkodzi. Miło się czyta.
Świetna robota z wykonaniem środkowego panelu. Myślałem, że taki kupiłeś. Dużo modzenia sie opłaciło. Przy drążku zmiany biegów też przydałaby się ładna listwa ozdobna. Co zamierzasz z tyłem (poszerzenia również ?)? Powodzenia w modach. -------------------- don't be such a wimp
STOP Pijanym kierowcom. |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Tue, 27 December 2011 ![]() |
Poszerzenie auta mnie zabija. Nie moge sie doczekac efektu końcowego.
Widzę też, że pod maską znalazło się miejsce na Wunder-Baum ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Co to za fajne czarne wtyczki do złącz rastrowych ? one są jakoś zabezpieczone przed wilgocią itp ? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Najzwyklejsze molexy jak w zasiaczu komputerowym
-------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
Ale są czarne , mniej przypałowo to wygląda w samochodzie . Ja nigdzie nie widziałem takich .
pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 06:24 |