![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 13 March 2007 Skąd: WGM ![]() |
część już pewnie widziała ten samochód na innych forach ale od pierwszej chwili kiedy tu zajrzałem, a było to chyba w 2005r to wiedziałem, że kiedyś bede chciał sie tu pochwalić autem. teraz wydaje mi sie, że jest czym. może nie jest nie wiadomo jak szybkie, ale myślę że jest dosyć oryginalne i rzadkie. jest to moje pierwsze autko w życiu i prawde mówiąc zawdzięczam mu sporo wiedzy i umiejętności które zdobyłem przy przebudowie, wcześniej można powiedzieć że znałem sie na samochodach tyle co na markach
![]() troche info o modach i ogólnie o tym co zostało zrobione: Model: Daihatsu Charade G100 1988r cb23 seryjnie 52kunie, dawca 1991 GTti silnik: CB-80 -seryjne turbo (0.9bar) Dolot: -BMW FIMC -Aluminiowe orurowanie -Fujita filter -BOV the sun Plans: -Wieksza przepustnica -inny FIMC exhaust: -DP 2" -środkowy tłumik custom 2" M-tech -Końcowy custom M-tech 2" z tipem 2.25" Plany: gotowe Elektronika: -seryjne ECU -Turbo timer blitz DTT -45mm HKS boost -52mm auto gauge SM peak - EGT, oil temp i ciśnienie Plany: -Megasquirt 2 V3.01PL -Sekwecyjny zapłon na cewkach z audi R8 -Sekwecyjny wtrysk -Wtryski z supry 440cc -VR sensor 36-1 tigger -AFR AEM Układ napędowy: -seryjna skrzynia z GTti -sprzegło NKK -zamach 3.6kg (-44% w stosunku do serii) Plans: -Organic Exedy 3 sprężyny -Docisk heavy duty Suspension: -Amory Tokico -Jakieś obniżające springi -Staby z Gtti -Rozpórki Gtti -tylna rozpórka z daihatsu applause (moded) -Wszystkie poliuretany Super Flex Plans: -Hybrydowy gwint -Whiteline na tył i może przód Braking system: Front: -Zmodyfikowana zwrotnica -Zmodyfikowany zacisk honda 262mm (po regeneracji i malownaniu proszkowym) -Tarcze z BMW E30 -Ferrodo primier Rear: -GTti calipers (po regeneracji i malownaniu proszkowym) -Nowe tarcze, klocki, linki rekawa -Nowe sztywne przewody + modyfikacja na ukłąd przód tył -Hel brake line kit -WIlwood balance regulator -Daihatsu applause servo Plans: -Hydrauliczny rekaw Body kit: -Monte carlo (veastec) body kit -Zmodyfikowane przenide lampy (black inside) -Aerocatch Plans: -Full respray karoserii Interior: -Biały środek -Wydmuszka z tyłu -8 ball -Naba momo -Momo corse D32 -fotele bride (fake) -Sandtler by shcroth 4 punktowe -poflokowana deska na czarno -zamiana koloru wnetrza na czarny (przez malowanie) Plany: Usztywnić jeszcze bude Car audio: -Sony -hertz 10cm Moc:1xx Waga:760kg (1/4 baku) tak wyglądała buda przed lakierowaniem - foto jeszcze za czasów poprzedniego właściciela. ![]() tak wyglądała w chwili zakupu (odkupiłem ją po 4-5 latach stania od lakiernika, bo ktoś nie odebrał roboty) ![]() rozebrana dosłownie do ostatniej śrubki i wnętrze polakierowane własnoręcznie (mój pierwszy raz kiedy trzymałem pistolet w ręku) ![]() ![]() z przodu większy już w 14 by sie nie zmieścił ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jedyne foto z zewnątrz które mam, już troche nie aktualne. ![]() http://www.youtube.com/watch?v=QyAcx-_CTzI auto od jakiś 2 tygodni jest zarejestrowane i na chodzie. powoli eliminuje wszystkie choroby wieku dziecięcego. jeżeli będzie jakieś zainteresowanie tematem to mogę wrzucić jeszcze troche fot z budowy. -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
Bardzo fajne, nietypowe autko.
jaką mocą mniej wiecej dysponuje? Orientacyjne osiągi? Fotel kierowcy jest tak dziwnie nachylony w lewą stronę czy to na zdjeciach tak wyszło? |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
Super , pogratulować. Do czego chcesz używać auta ? ile jest w stanie znieść ten silnik i ile Ty planujesz ?
pozdrawiam ps , jak najbardziej wrzuc wiecej fotek |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 11 January 2009 ![]() |
Gratuluje Projektu, myśl sobie co chcesz ale bardzo się cisze że nie poszła na żyletki. Wrzuć więcej zdjęć
![]() -------------------- Fiesta XR2i ITB
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Bardzo ciekawy wóz i fajne podejście do roboty. Widać, że masz pojęcie o tym, co robisz.
Gratulacje i prosimy o więcej zdjęć z zewnątrz |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sun, 16 March 2003 Skąd: Sweden ![]() |
super projekt i super autko !
-------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
Audi A4 B8 TDI Avant by KingSoft |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 11 October 2007 Skąd: Tarnów ![]() |
Wiecej fot !!! . Super że robisz sam .
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 11 February 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
Gratuluje Projektu, myśl sobie co chcesz ale bardzo się cisze że nie poszła na żyletki. Wrzuć więcej zdjęć ![]() poszła na żyletki... To jest inna buda -------------------- Czekam na wybuch...
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 31 October 2010 Skąd: Silesia ![]() |
jaka moca sie teraz legitymuje? pewnie w tej budzie cokolwiek co ma ponad 100ps już lata ponadprzeciętnie
-------------------- GromoService
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
wazyles go moze?
...super wyglada biale wnetrze,naprawde. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 20 August 2007 ![]() |
Wrzucaj te fotki z budowy bo mam taki w garażu (choć właściwie dostał eksmisje do stodoły na zimę) i by się przydały
![]() Fajnie porobiony ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 13 March 2007 Skąd: WGM ![]() |
moc katalogowo 101KM i 130nm 0-100km/h 7.8s
teraz myśle że przynajmniej ze 120KM trzeba będzie to kiedyś zweryfikować waga seryjnie około 800kg teraz myśle że będzie jakieś 7xx, wsumie hebel tylko wleciał cięższy co do fot: we wnętrzu ktoś dał jakieś dziwne zabezpieczenie o konsystencji tynku ![]() szary - dawca, docierałem w nim silnik po remoncie. ![]() ![]() ![]() ![]() podłoga w nowej budzie vs. w starej ![]() pod lakier buda została przygotowana zgodnie ze sztuką... ![]() zakonserwowana ![]() silnik wyciągałem samemu ![]() ![]() ![]() ![]() i jeszcze taka fota jak wygląda z zewnątrz, bo więcej nie mam ![]() przebieg nie kręcony ![]() ![]() wyremontowany, ale bruudny ![]() troche zabawy i myśle że wygląda lepiej ![]() ![]() ![]() hebel robił mi kumpel za przysługę, bo to on wymyślił ten mod i miał zwrotnice na wzór. oczywiście zacisk i zwrotnica później była odnowiona ![]() FIMC ![]() budżetowa rozpórka na tył -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 11 February 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
Wrzucaj te fotki z budowy bo mam taki w garażu (choć właściwie dostał eksmisje do stodoły na zimę) poka poka -------------------- Czekam na wybuch...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Fri, 04 April 2008 ![]() |
Naprawde profi podejście do tematu,auto kompleksowo zreanimowane,wszystko wyglada jak by wyjechało zaledwie wczoraj z fabryki.W dodatku wszystko robione z głową.Mam nadzieje,że auto na wiosne uderzy na rolki.Wielkie gratulacje i szakunec za ogrom włożonej pracy,bardzo lubie takie projekty
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy ![]() |
bardzo ciekawie wyszlo - gratuluje malo spotykanego projektu projektu
-------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 11 January 2009 ![]() |
poszła na żyletki... To jest inna buda Fakt, źle się wyraziłem miałem na myśli całe auto... Tak czy inaczej gratulacje za odbudowę. -------------------- Fiesta XR2i ITB
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 May 2009 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Kolega jeszcze ze 2 lata miał coś takiego, też pusta w środku, z dwoma kubełkami. Latało całkiem fajnie, ta buda nic nie waży
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 November 2004 Skąd: Łódź ![]() |
Bardzo dobrze dopracowane detale, ciekawy projekt.
-------------------- don't be such a wimp
STOP Pijanym kierowcom. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
gtti to marzenie
![]() -------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Świetnie gratuluje ogromu włożonej pracy. 6 fotka jest zaje....a Normalnie bandzior
![]() Nie był jeszcze strojony ? -------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 17 July 2025 - 08:55 |