![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 15 April 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie odbieraj tego jako zaczepki
![]() Chciałem się jedynie dopytać czy aby nie strzeliłeś sobie w kolano stawiając je na czas lakierowania. Nie ma to jak dokonać czegoś samemu, cieszy bardziej ![]() -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 29 September 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
Z ciekawości - jakim pistoletem i kompresorem lakierowane? Wygląda na niezłą robotę
![]() -------------------- E36 + forged M50B30 + GT3582 / 620HP/720Nm
E46 + M54B30 + GT3076 + E85 / 520HP/610Nm |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 13 March 2007 Skąd: WGM ![]() |
Pistolety to sico RP podróbki iwaty, 1.4 do bazy i klaru, a 1.7 do podkładu. Kompresor 100l jednotłokowy, czyli nic specjalnego, ale jak ktoś umie to nawet i odkurzaczem ładnie pomaluje
![]() -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 07 December 2012 Skąd: WI ![]() |
odkurzacz o tyle lepszy że nie pluje wodą z zasobnika ... krótkie pytanie? na jakim ciśnieniu roboczym kładłeś powłokę bezbarwną ?
|
|
|
![]()
|
|
Dawno nic nie pisałem, bo wszystko idzie powoli... bardzo powoli... Nic nie chce pasować, a ja nie chce składać na wariata, żeby później nie było miliona fuckupów do poprawy. Pozytyw tego jest taki, że trafiło mi sie sporo fajnych gratów do auta. między innymi nowe ori tylnie tarcze (rzecz niespotykana)
![]() chońska ameliniowa chłodnica ![]() Graty eksploatacyjnie za pół darmo ![]() Wszystkie łożyska w furce bedą są nowe i porządne ![]() Uszczelka MLS wyższa o 0.2mm od serii (ale wyjdzie na to samo, bo blok i głowa były planowane) ![]() Miałem wkładać OEM, ale nie przepuszczam okazji jak moge coś kupić za pół ceny. ![]() KOD WYSTĄPIŁ(Y)) NASTAĘPUJĄCY(E) BŁĄD/BŁĘDY Przepraszamy, ale umieściłeś większą niż można ilość grafik -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
Fotka lakieru po polerce (chyba jak na pierwszy raz wyszło to całkiem całkiem)
![]() ![]() ![]() Pierdoła - nowe oświetlenie tablicy ![]() Modyfikacja pedała od gazu. Wydłużony + przykrecone tulejki do podniesienia, dodatkowo je wspawałem, żeby nie było fail'a podczas jazdy. ![]() ![]() No i teraz całość jest równo, powinno bez problemu dać sie robić przegazówki przy redukcjach ![]() ![]() ![]() ![]() Lekka wykładzina ![]() ![]() Troche filcu, żeby było przyjemnie pod nogami ![]() Tutaj chyba niedokończone, ale wiecej fot nie mam ![]() ![]() Zawieszenie z tyłu to wydumka wiec zrobiłem regulacje w tylnich wahaczach, żeby nie było problemu z geometrią. ![]() ![]() W miedzy czasie silnik sie troche składał - 1.0 ![]() ![]() ![]() Było wiecej fot, ale znikły z netu ![]() Żeby było porządnie staram sie skrecać na nowych śrubkach, ewentuanie takich w ładnym stanie. ![]() Poli wyczyszczone przed ponownym montażem ![]() Zawias wypiaskowany i tryśnięty lakierem ![]() ![]() ![]() Zbiornik zabezpieczony i od dołu tryśnięty na biało (lepiej sie pracuje przy podwoziu, bo odbija fajnie światło - dosyć istotne przy moim ciemnym garażu) ![]() Z góry, robiłem go wcześniej i malowałem z pizdoletu. Przewody gumowe przejrzane, część wymieniona. ![]() Układ hamulcowy typu przód/tył ![]() Pierdoła w postaci naprawionego gwintu mocowania wahacza ![]() Do łączników staba użyje uniboli, bo seryjne sie czesto psują i są drogie. ![]() ![]() W miedzy czasie z głowicy i jej elementów lecą ameliniowe wióry (chyba jedyna rzczecz której nie robie sam) ![]() ![]() ![]() Takie tam porównanko seryjnych kółek z dupowozu do tych co bedą na aucie ![]() ![]() Zawias jeszcze wymaga przeróbek. ![]() Tutaj znowu porównanie do fabryki ![]() Swoją drogą to upalam już niecały rok wózek po lewo prawie że co tydzień na bemowie i sie nie chce popsuć ![]() No i już takie najbardziej aktualne fotki. Fragment wydechu z tyłu owinąłem bandażem, bo zauważyłem, że linki recznego sie lekko nadtopiły. ![]() Obniżanie kolumny kierownicy ![]() ![]() ![]() Zawias przód praktycznie gotowy, gorzej z tyłem... ![]() ![]() Widok który mi utrudnia prace. Zamiast sie wziąś za robote to sie bezczynnie gapie ![]() -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
gość_pontony_* |
![]()
|
![]() |
Super sie to oglada, efekt bedzie swietny, pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Super. Ja jak skończę remont też się biorę za swoje |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 31 August 2010 Skąd: okolice wawy ![]() |
Prze kot! Wygląda bojowo
![]() A możesz napisać gdzie to lakierowałeś? Garaż, stodoła, podwórko, komora? Pytam bo musze swoje subarbi trysnąć i nie wiem gdzie to robić, tzn w jakim pomieszczeniu ![]() -------------------- Chcesz mi pomóc? Przeczytaj poniższy link i podaruj 1% podatku
http://www.fsr.pl/portal/fsr/695/5528/Kurach_Rafal.html?search=58898 |
|
|
![]()
|
|
Przecież widać na wcześniejszych zdjęciach...
-------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 10 October 2005 Skąd: MARKI ![]() |
Przedni zawias z Golfa mk2/mk3??
super projekt trochę takich pojazdów jeździ po Warszawskich ulicach, ale żaden nie jest w takim stanie profi robota. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
piekny pojazd
![]() ![]() -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 02 May 2012 Skąd: Poznań ![]() |
Mistrzostwo świata
![]() ![]() -------------------- My hobby, my hole life - Astra GSI Turbo
Przemieszczacz - Audi A4 1.8 Avant |
|
|
![]()
|
|
Przedni zawias z Golfa mk2/mk3?? super projekt trochę takich pojazdów jeździ po Warszawskich ulicach, ale żaden nie jest w takim stanie profi robota. Zawias z corrado VR6 (chyba tam jakaś różnica w sprezynach jest). Nie mam pojecia gdzie Ty widujesz te samochody, bo ja znam osobiście tylko jedno gtti z wawy. Podejrzewam, że w PL nie ma wiecej niż 15-20 sztuk które jeżdżą. -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 24 June 2012 ![]() |
widze na fotkach czesto wystepuję niezbędny klucz : szklana pięćsetka
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 May 2009 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Fajnie, że idzie naprzód. Rzadko kiedy oglądam wszystkie zdjęcia po kolei, ale Twój projekt jest wyjątkowo ciekawy. Kibicuję
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Ilość MODYFIKACJI bez ściemy...Powala, rewelacyjny projekt ! Koło jest kozackie, a pojeście do auta masz profesjonalne
![]() Życzę udanej eksploatacji ![]() -------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 07 September 2011 ![]() |
Fajnie widzieć ze dzieje się coś w projekcie, auto dobrze mi znane i widziane nie raz. Jak jeździło
![]() Właściciel pozytywnie zakręcony !! Podoba mi się dbałość o szczegóły. Trzymaj tak dalej. -------------------- Moc i moment !!!!!!!!! To jest to, co chce mieć pod dostatkiem, lecz moje marzenie nigdy się nie spełni bo tego nigdy za wiele !!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 15 April 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Jest!
Czekałem i się doczekałem aktualizacji. Naprawdę pracę brną do przodu niczym tsunami. Fajnie, że nie idziesz na skróty i nawet śrubki wymieniasz na nowe jeśli się tylko da. Czekamy na zakończenie budowy ![]() -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 10 October 2005 Skąd: MARKI ![]() |
KAMILcom białe gtti z Warszawy. Swojego czasu był jeszcze zielony/seledynowy 1.0 turbo które przyjechało z 3miasta, ale zostało rozbite. Graty z tego drugiego mają żyć w Subaru Justy.
Nie miałeś kiedyś może Golfa mk1? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 13:50 |