![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 February 2009 Skąd: Białystok reprezentant ![]() |
a jak zrobiles ze napisy seryjne zostały ??
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 09 June 2012 ![]() |
Dajhajsu jakoś mi się skojarzyło twoje dajhajsu
![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 20 April 2010 Skąd: Złotów ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 13 March 2007 Skąd: WGM ![]() |
UP, co prawda mało rejsingowy, ale coś tam idzie powoli do przodu.
![]() Od czasu tego zdjecia schudłem 10kg, tak więc ooj dawno nic nie wrzucałem ![]() ![]() ![]() Rosso corsa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj pomalowałem wnęki w czarny mat i rozkleiłem klatke. Całość prezentuje sie tak: ![]() ![]() Pracy z komorą było równie dużo jak z wnętrzem przez to, że z poprzedniego lakieru po czasie zrobiła sie "chropowata kaszka" ![]() ![]() ![]() ![]() I finalnie: Tu akurat ładnie widać perłe ![]() ![]() A to też fotka z dzisiaj. Komora na gotowo. Wycięte i wypolerowane dwie lojfy i nawoskowane jakimś megsem. ![]() -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 May 2009 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
pięknie, aż pałka mięknie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 February 2009 Skąd: Białystok reprezentant ![]() |
dywanik pod nogi bedzie żeby nie rysował się lakier ??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 06 March 2005 Skąd: Witten/Radzionków ![]() |
Najlepszy! Tylko teraz powiedz co wyjdzie z tego miksu kolorow, jaka buda bedzie z zew bo juz nie kapuje ;]
-------------------- Poprostu Szołpas ;)
Polska mysl techniczna na niemieckiej autobanie ... 176b9000 + td04 ^ 0,8 bara - stage 1 ;] |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 04 January 2007 Skąd: żywiec ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 05 January 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Mi by było szkoda malować tak ładnie komorę... Coś się zarysuje i będzie dupa. Ale szacun za mega dobrą robotę!
-------------------- Było:
Astra F Kombi GL '92 1.4 8v -> 2.0 8v. Vectra B Kombi Sport Zender '01 2.6 24v. Jest: Volvo V70 '98 T5 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 November 2004 Skąd: Łódź ![]() |
Kolor środka miazdży. Myslałem, że komora też pójdzie w czerwień.
coraz piękniejszy się robi.... ![]() -------------------- don't be such a wimp
STOP Pijanym kierowcom. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 30 April 2006 Skąd: Skarżysko-Kamienna / Warszawa Wawer ![]() |
Esktra, coraz więcej ludzi przywiązuje uwagę nie tylko do samego performance, ale jak to wygląda !
![]() -------------------- VW 16V++ :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 18 February 2004 Skąd: MIASTO MOCY... WROCŁAW ![]() |
super wygląda az nie wiem czy swoj srodek robić na biała w projekcie
![]() -------------------- Fuel Games Part I am 21.05.2011 Rothenburg 1/4 ET 13,6 SCIERWOLOT
https://picasaweb.google.com/112471818709940932677/SIERRACOSWORTHKOSIARZ http://www.youtube.com/user/Kosiarzzz http://tnij.org/cosworth Mój projekt |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 31 August 2010 Skąd: okolice wawy ![]() |
Wnętrze bajka! Myślałem że komore silnika też takim lakierkiem tryśniesz.
Za same lakiery pewnie kupe szmalu wywaliłeś? -------------------- Chcesz mi pomóc? Przeczytaj poniższy link i podaruj 1% podatku
http://www.fsr.pl/portal/fsr/695/5528/Kurach_Rafal.html?search=58898 |
|
|
![]()
|
|
Najlepszy! Tylko teraz powiedz co wyjdzie z tego miksu kolorow, jaka buda bedzie z zew bo juz nie kapuje ;] Taki kolorek jak komora silnika, czyli shaphir black z bmw. @Rafciu, lakiery na szczęście nie są takie drogie. Bazy brałem z t4w, bo są tanie, idealne na całościówki. Co innego cała reszta - spachle, podkłady, konserwacje, kleje, pierdoły typu kubki, zmywacze... Na tym nie oszczedzałem, ale przynajmniej nie boje sie że ruda wejdzie, albo lakier odpadnie. -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
Up!
Buda gotowa do lakierowania. Jeszcze kilka elementów do skończenia i całość może pojedzie do komory. ![]() Pomalowałem sobie kilka elementów silnikowych ![]() ![]() ![]() Udało sie dorwać jak z darmo używane w stanie jak nówki tarczo-piasty ori daihatsu z włoch razem z łożyskami ![]() Na tył do kompletu wpadną sportowe klocki robione na zamówienie. Odebrałem ze szlifierni graty silnikowe: Blok silnika z przymusu splanowany -0,15.Rozmawiam z comertic, żeby mi uszczelke na zamówienie z MLS zrobili. W przyszłym tygodniu wyśle im oryginał na wzór (Ciekawe ile będzie szło)... ![]() Reszta gratów: ![]() Wyważony cały układ korbowodowy z dociskiem i kolem pasowym. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Koło pasowe musiało zostać przetoczone, dopiero przyspawali zębatke tigiem i wyważyli całość ![]() zamach widać po odwiercie, że też był wyważany ![]() Wałek balastowy po polerce ![]() ![]() Wał korbowy po szlifie na 0.25 ![]() W poniedziałek blok i jakieś graty lecą do piaskowania. Jak sobie wszystko pomaluje to składam dół. -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
ja bym nie piaskował bloku ani pokrywy zaworów, ponieważ bałbym się później żeby nie zostało ani grama piasku w zakamarkach bo niestety grozi to fuck upem silnika. przemyśl to może lepiej po złożeniu silnika wyczyścić go chemią i potem ładnie pomalować
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
ja bym nie piaskował bloku ani pokrywy zaworów, ponieważ bałbym się później żeby nie zostało ani grama piasku w zakamarkach bo niestety grozi to fuck upem silnika. przemyśl to może lepiej po złożeniu silnika wyczyścić go chemią i potem ładnie pomalować +1 pokrywe jeśli się da rozebrać na części pierwsze i dokładnie wyczyścić to spoko ale do bloku bym z piachem nie podszedł pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Blok bym potraktował sodowaniem. Robiłem już taki myk i świetnie się to sprawdza, a i nie ma strachu przed późniejszymi problemami.
-------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 31 August 2010 Skąd: okolice wawy ![]() |
Ja tam dekle, czy bloki piaskowałem. Najważniejsze aby późnej to mega dokładnie umyć ciepłą wodą i chemią.
-------------------- Chcesz mi pomóc? Przeczytaj poniższy link i podaruj 1% podatku
http://www.fsr.pl/portal/fsr/695/5528/Kurach_Rafal.html?search=58898 |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Thu, 06 January 2011 Skąd: Olesno/Piaseczno ![]() |
Świetny projekt. Podoba mi się podejście.że jak już rozebrany to robić na cacy! Swoją drogą ciekawe te gazety czytacie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 19:27 |