![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Imo dziewne podejscie ale nie moja sprawa
![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 23 July 2003 Skąd: Katowice ![]() |
dziwne podejście? Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi? Zamiar rozprawienia się z problemami napędu? Posiadanie momentu na poziomie 700Nm jest dziwne?
-------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: cz-wa ![]() |
tomp przycinałeś zderzak ??
|
|
|
![]()
|
|
tak, otwór w m-pakietowym zderzaku jest znacznie mniejszy, niższy. Żeby jakoś to wyglądało, poprosiłem o docięcie góry symetrycznie do dołu. Trochę roboty z tym było, ponieważ trzeba było dorobić "kołnierz" dookoła
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
musisz przerobić wał żeby zlikwidować wibracje, chodzi o to że seryjny tłumik drgań po prostu przestaje tłumić bo jest ściśniety. trzeba połączyć dwa równolegle (jeden za drugim)
|
|
|
![]()
|
|
ok, o którym tłumiku drgań mówisz, ponieważ elementów gumowych, mających za zadanie tłumienie jest kilka?
http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Seda...se/drive_shaft/ Jeśli się to sprawdzi, to proszę od razu o adres prześlę dobre piwo.. skrzynkę dobrego piwa ![]() Chodzi Ci o łącznik wału, nr 2? ![]() Mówisz, żeby ustawić dwa obok siebie i skrócić wał? -------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Pewnie o tym pierwszym przykrecanym do skrzyni. Moze od jakies 740d by przypasowac.
-------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
tak, element nr 2. skrócić wał, dorobić tulejke łączącą oś wału z osią skrzyni , potrzeba także dorobić tulejki niejako spinające dwa łączniki 6 sztuk
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
thx, będę rzeźbić
![]() -------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 14 November 2010 Skąd: dwr ![]() |
Temat Drgania Walu Jest Ciezki Przy tych warunkach i opmkach pare razy dalo o sobie znac na 1 .2 biegu :/ org elastozlacze jest wstanie przenies takie Nm sam zalozylem org i przy zespawanym 2 masie wytrzymuje .Tomp ty masz egr wyrzucony czy tylko softem wylaczony ?
|
|
|
![]()
|
|
egr jest zupełnie wywalony. Cała ta rura poszła won, a otwarte końce zostały zaślepione na obejmach. Oczywiście w sofcie również jest wyłączony. Teraz już nie pokazuje żadnego błędu. Jak go nie wyłączysz, to bedzie not lauf
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: cz-wa ![]() |
Ja u siebie miałem wyłączony tylko softem, czasami po butowaniu tracił moc na jakiś czas
|
|
|
![]()
|
|
to nie zależy od butowania. Mnie się wyłączał w normalnych okolicznościach. Dostaje "chwilowy brak napięcia", przynajmniej taki jest komunikat.
|
|
|
![]()
|
|
egr jest zupełnie wywalony. Cała ta rura poszła won, a otwarte końce zostały zaślepione na obejmach. Oczywiście w sofcie również jest wyłączony. Teraz już nie pokazuje żadnego błędu. Jak go nie wyłączysz, to bedzie not lauf ja mialem dawno to zrobic ale ciezko mirasa zlapac zeby wywalil go softem i wkoncu zhamowal mi fure :/ a jak tam kopcenie spalanie na wtryskach z 535? wozek jeszce nie wyrwany ? |
|
|
![]()
|
|
dymu totalnie zero do 4000 obr. Wózek?
|
|
|
![]()
|
|
dokladnie ten element
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 05 February 2005 Skąd: stołeczne ![]() |
Damn,
Badałem jakiś czas temu temat na zachodnich forach i wychodziło na to, że sprawa dotyczy E46 przed liftem. Tu wnioskuję, że wrzucasz foty swojego auta, które jest po lifcie. Jeśli tak to nieciekawie ... -------------------- 318d z niespodzianką
256 KM / 480 Nm by Masters |
|
|
![]()
|
|
Damn, Badałem jakiś czas temu temat na zachodnich forach i wychodziło na to, że sprawa dotyczy E46 przed liftem. Tu wnioskuję, że wrzucasz foty swojego auta, które jest po lifcie. Jeśli tak to nieciekawie ... akurat to sie stalo u koleszki :/;/;/ czesty przypadek w e46 tak jak mowisz przed liftem :/ ale drugiemu koleszce w cupe po lifcie zdarzylo sie to samo :/ |
|
|
![]()
|
|
Zaloz slicki szpere i rusz z dwojki to zobaczysz 5 sek do paki z dyfrem na ulicy
![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 06:01 |