![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 01 June 2010 ![]() |
CYTAT jechał z E36 M3 3.2 z rolki. Ponoć do 200 było równo z drobnym wskazaniem na diesla Ta emeczka ma 5,5 do 100km/h CYTAT Czy dobrze widzę , ekonomizer przy 100 km/h 2tyś obr pokazuje 4 L na 100 ? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 14 November 2010 Skąd: dwr ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Nie irytuje Cie ten glos wydechu? Brzmi troche jak czajnik, albo ja mam takie glosniki
![]() ![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
Nie irytuje Cie ten glos wydechu? Brzmi troche jak czajnik, albo ja mam takie glosniki ![]() ![]() wemnie to budzi agresje choc przy 2.5 tys obr troche taki metaliczny gwizd delikatnie razi ale przyzwyczailem sie ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 03 December 2006 Skąd: Pd ![]() |
Co to za dziadowski wydech tam siedzi? Przeciez z 3.0D da sie wydobyc ladny dzwiek, np: http://www.youtube.com/watch?v=RlEYIhLNgVM&NR=1 lub http://www.youtube.com/watch?v=jjeWZJHgr0o Prawie jak dobra ósemka ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 01 June 2010 ![]() |
CYTAT dobrze widzisz jechalem sobie spokojnie na autobanie wiadomo ze zawsze nie utrymasz stalej predkosci Już myślałem że to jekiś wałek, auto stoji w miejscu i te sprawy . Jak to możliwe , lupo 3L pali 3 litry , a ten z 6 cylindrowym 3L dieslem pali 4 L ? Jak na 3,0 L diesla z turbo to .......nic , mój mercedes 3,0 na bęzynie przy takiej jeździe pali minimum 9 L ( to starsza konstrukcja z 94 r ) więc jak dlamnie 4L to SZOK SZkoda że On , nie jest w cenie gazu...... |
|
|
![]()
|
|
Co to za dziadowski wydech tam siedzi? Przeciez z 3.0D da sie wydobyc ladny dzwiek, np: http://www.youtube.com/watch?v=RlEYIhLNgVM&NR=1 lub http://www.youtube.com/watch?v=jjeWZJHgr0o Prawie jak dobra ósemka ![]() moze dla ciebie jest dziadowski ale dlamnie i dla innych ludzi jest zajeb.... brzmieniem ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 23 July 2003 Skąd: Katowice ![]() |
koniec OT z wydechem, po prostu pod obciążeniem brzmi inaczej, lepiej
-------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
To mam pytanie czy sam wydech dodal mocy? Chodzi mi o pomiary przed i po bez ruszania softu. Drugie pytanie co by sie stalo ,jakby obecny program, ktory macie wgrac do auta seryjnego? Na jakim poziomie jest teraz ustawiony parametr lambdy?
-------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
To mam pytanie czy sam wydech dodal mocy? Chodzi mi o pomiary przed i po bez ruszania softu. Drugie pytanie co by sie stalo ,jakby obecny program, ktory macie wgrac do auta seryjnego? Na jakim poziomie jest teraz ustawiony parametr lambdy? ja jak wrzucilem przelot i byl jeszce przed programem to bylo czuc ze gora sie poprawila ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
po wydechu, program już był (brak pomiaru), poprawiła się reakcja na gaz i zdecydowanie góra -------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
mój brzmi dokładnie tak jak tego gościa po lewej, oczywiście nie mam pojęcia kto to jest ![]() http://www.youtube.com/watch?v=xxknxxSy5nI po wydechu, program już był (brak pomiaru), poprawiła się reakcja na gaz i zdecydowanie góra jak dlamnie troche za cichy ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
No po programie czuc wlasnie ze gora jest lekko slaba. Wlasnie ciekaw jestem tego waszego programu w seryjnym aucie przy takiej temperaturze jak jest obecnie co by wyplulo bo mysle ze cooler w taki mroz dalby rade
![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
przy starcie z 2 biegu i grobe sliki i jest to mozliwe ![]() ![]() I gdzie ten prezent? Juz po swietach ![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 02 January 2007 Skąd: Grabanów-Kolonia ![]() |
Prosimy o wykres
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() przygotowali mi zderzak. Halogeny, blotniki iwloty na tarcze juz mam. W przyszłym tygodniu prawdopodobnie lakier. Muszę niestety dać jakiś siateks, ponieważ nie chce wystawić IC na uszkodzenia ![]() Zastanawiam się and zrobienie filtra stożkowego. Mam na to idealne miejsce ale wiąże się z tym trochę przeróbek. Pytanie czy warto iść w stożek? Czy jeśli zostanie ładnie zrobiony, z dobrym nawiewem, to czy bedzie czuć różnicę w stosunku do wkładki KNa? -------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
Za wiele to sie nie zmienilo na wykresie, chodzilo o wykres kolegi edu. Ciekawe jak sie tym jezdzi
|
|
|
![]()
|
|
nie wiem, na 5 traci przyczepność
![]() Będzie więcej jak się uporam z wibracjami. To jednak chyba zamach -------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
A nie lepiej zejsc z momentu i go wyplaszczyc w okolicach 600Nm? Jak bedziesz sie scigal to i tak bedziesz jezdzil tylko gora wiec szkoda przeniesienia napedu na tak duzy niuton przy nizszych obrotach. To tylko moje zdanie ale bedzie efektywniej mozna tez przeniesc moc na kola. Chyba ze chodzi o cyferki zeby byly duze
|
|
|
![]()
|
|
Dlaczego w samochodzie do jazdy na co dzień (z resztą w jakimkolwiek), miałoby mi chodzić o cyferki. Napęd zostanie zrobiony tak, że będzie działał jak należy, koniec kropka. Zatem moment taki zostanie, i tak został ograniczony. Mnie zależy głównie na elastyczności, zatem jeśli chciałbym zostać przy 600Nm, to nie zawracałbym sobie dupy modyfikacjami. Wydech i remap wystarczyłby.
Mam nadzieję, że po zrobieniu napędu będzie można przejść do dalszych modyfikacji, które pozwolą efektywnie zakręcić silnikiem do 4,5k obr (w sensie, żeby coś tam się działo). Wszystko po kolei Co do utraty trakcji na 5, to każdy diesel nawet na czarnej drodze traci ją dzisiaj. U nas jest bardzo zimno i naprawdę jest ślisko -------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 06:04 |