![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 06 August 2010 ![]() |
Leć na hamownie i daj znać ile w końcu to dokładnie ma tych kucy xd
Pojedynek z M3 e46 wskazany xd |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 14 November 2010 Skąd: dwr ![]() |
dzisiaj mialem okazje stanac z porsche cayenne turbo start z rolki 60 do 200 Bmw gora
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 31 December 2008 Skąd: MIRAGE ![]() |
docelowo tyle nie bedzie, a dalej będzei bardziej płasko ale dziękuję Tutaj chodzi o to, że kiedyś na tym forum była wielka dyskusja na temat trudności/niemożliwości osiągnięcia na rozsądnym setupie, 3xx ps. Chciałem potwierdzić, że się da. Już pół roku temu Wojtek zrobił w jednym samochodzie na podobnym setupie 306ps/680Nm ale własciciel nieczęsto jest na tym forum Fajny wynik. Przyjemnie się pewnie jeździ. Chodzi mi taki samochód po głowie.. -------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 03 December 2006 Skąd: Pd ![]() |
Jaki czas od 0 do 200 km/h robi prezentowane BMW? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 23 July 2003 Skąd: Katowice ![]() |
nie wiem, jeszcze nie mierzyłem, nie było czasu, wkrótce sprawdzę
-------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 20 October 2010 Skąd: Puławy ![]() |
Siema tomp mam takie pytanko jak ci się sprawuje to sprzęgło? ja mam 330cd po lifcie na sofcie od compsportu jakieś 260km i 580NM. Seria mi się ślizgała, założyłem sahs performance przez chwile było ok a teraz znów się ślizga nie wiem o co kaman podobno to jedno z najmocniejszych sprzęgieł do tego modelu, Coś musi być nie tak ze sobie rady nie daje tylko co? Może to wina dwumasu jest org i zaczyna troszke klekotać. A i dodam jeszcze że jak się długo pojeździ jakieś (100km) to przestaje się ślizgać tak jak by sie nagrzewało?
-------------------- e46 330cd in progres.....
....<3 To uczucie kiedy w prawej szybie widzisz lewy zakręt <3.... |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 04 July 2008 ![]() |
dziwne, ze sie slizga. tymbardziej w coupe czyli najlzejszej mozliwej budzie e46 z tym silnikiem
przy jakich obrotach masz max moment? moze podjedz do compsportu i zrob mala korekte |
|
|
![]()
|
|
Żadna korekta momentu... Jest sporo możliwości powodujących uślizgi nie z winy samego sprzegla. Oczywiście teoretycznie może to być jakaś wada fabryczna SP ale to chyba najmniejsze prawdopodobieństwo. Jeżdżą projekty nawet z 750Nm i nie ma tego problemu, zatem stawiałbym w pierwszej kolejności na coś innego, na czele z nieprawidłowym montażem (złożeniem zestawu)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Mozesz miec juz nierowna powierzchnie kola zamachowego od tego ze wczesniej Ci sie slizgalo.
-------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 20 October 2010 Skąd: Puławy ![]() |
Mozesz miec juz nierowna powierzchnie kola zamachowego od tego ze wczesniej Ci sie slizgalo. No tak z tym że jeżeli powierzchnia była by nierówna to ślizgało by sie chyba cały czas a np 1,2,bieg nic sie nie dzieje 3 czasem puści a na 4 i wyżej no to już porażka moment mi wchodzi od 2000 i idzie do 4.3 chyba nie pamiętam dokładnie musiał bym zerknąć na wykres nie chce z chodzić za bardzo z programu bo do compsportu mam masę drogi a poza tym nie po to to robiłem zęby teraz z tego rezygnować najbardziej dziwi mnie to ze jak się poślizga parę razy czy jak jest np powyżej 17/18 na dworze to usterka znika jest też czasem tak ze np przy redukcji z 6 na 3 wchodzi mi około 3 tyś obrotów i sprzęgło łapie pośliźnie sie przez chwile a zaraz wraca jak na gumce albo bungee i dalej ciągnie nie wiem co jest z tym nie tak w następnym tygodniu umówiłem sie na rozebranie sprzęgła wydałem kupe kasy na SP a on nie działa coś tu nie hallo. -------------------- e46 330cd in progres.....
....<3 To uczucie kiedy w prawej szybie widzisz lewy zakręt <3.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
To oczywiste ze im wyzszy bieg tym zjawisko sie bedzie bardziej nasilac ze wzgeldu na wyzsze obciazenie sprzegla. U niektorych slizgal sie tez dwumas sam w sobie
![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
w przyszlym tygodniu bede mial SP, potem bede ie zastanawiał
![]() ale oczywiście gratuluje. Jakie masz teraz parametry? -------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Sachs Performance, tarcza organiczna i docisk, on board. Wibracje zlikwidowane do minimum, w tym sensie, że w użytecznym zakresie obrotów nie występują. Różnica jest naprawdę kolosalna. Sprzęgło chodzi wyraźnie ciężej ale naprawdę wszystko w granicach rozsądku
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: cz-wa ![]() |
Tzn że jest tak jak kiedyś pisałeś... Część wibracji stwarza sprzęgło
|
|
|
![]()
|
|
dokładnie tak
|
|
|
![]()
|
|
Żeby nie było, że się nic nie dzieje, to wrzucam fotkę z założonym tylnym zderzakiem m-technic oraz (czego nie widać, chyba na szczęście) ze zrobionymi profi poszerzeniami (wewnętrznymi) tylnych błotników
![]() Plany też się trochę zmieniają. W biturbo nie ma opcji żebym się bawił. Będzie, mam nadzieję, ze w krótkim czasie, hybryda albo przerobione turbo z najnowszego 3.0d. Z wtrysku alkoholu zrezygnowałem i może kiedyś zdecyduję się psikać jakieś bardziej przyjazne dla diesla związki ![]() -------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: cz-wa ![]() |
tomp jeszcze coś jej na klapie brakuje
![]() |
|
|
![]()
|
|
a czemu nie ma dwu rurki z tylu jak w org ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 06:03 |