![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 14 November 2010 Skąd: dwr ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Tylko ze to na dluzsza mete nie ma sensu, nie jest to na tyle szybkie auto zeby byc bezkompromisowym i non stop przy nim grzebac, no ale jak kto lubi
![]() ![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 14 December 2010 ![]() |
No to wypas w końcu znalazłem wariata który robi konkrety
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 30 March 2010 Skąd: Konstancin ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 10 August 2007 Skąd: Tychy ![]() |
Tomek tak jak Ci mówiłem, sam bym chciał taki dupowozik, jak ten Twój potworek
![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 14 December 2010 ![]() |
@Tomp powiedz mi proszę czy jesteś zadowolony z układu od MG? W środku dużo głośniej?
Wyczytałem na innym forum że u mnie niema sensu zmieniać IC (530d 193km) bo sterownik i tak tylko do 1.6 bar ciśnie a do tego IC seryjny wystarczy, co sądzicie o tym? Myślałem że tam wydech z mg, lepsze wtryski i się wykręci przynajmniej w dynasoftcie te 250km. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 23 July 2003 Skąd: Katowice ![]() |
granol, dzieki bardzo
![]() ![]() beamont, Michala, MG moge polecic z calego serca. To juz kolejny samochod, ktory robilem u niego i moge mowic tylko o samych zaletach i profecjonalizmie. Wydech na postoju brzmi prawie jak seria, a pod obciazeniem bardzo rasowo, po prostu jak 'straight six' ale nawet przy wyzszych predkosciach nie mozna mowic o jakims dyskomforcie. Podobnie moge sie wyrazic o Wojtku z Dynosoft. Cierpliwy i solidny czlowiek, ktory zna swoja profesje bardzo dobrze, bardzo polecam. Niestety nie znam zupelnie barier w silniku CR1. Na drobra sprawe 1,6 bara powinno spokojnie dac 300ps. Nie wiem jaki jest IC w e39 ale zdziwilbym sie gdyby byl bardzo rozny in plus w stos. do e46, ktory wbrew opiniom jest bardzo restrykcyjny. Nie wiem czy wymiana wtryskow wystarczy w celu przystosowania ukladu paliwowego, czy cos innego jeszcze wchodzi w gre. No i kwestia skrzyni i przeniesienia napedu. Niemniej nie ma rzeczy niewykonalnych. BMW produkowalo tyle modeli, ze zwsze cos mozna wiekszym lub mniejszym nakladem prac dopasowac Powodzenia -------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 18 January 2010 ![]() |
jakie masz kapcie na tyle ?
|
|
|
![]()
|
|
Na lato na co dzień T1R 235/17/40, na zimę falkeny. Na jakieś spoty, ew. zawody gdyby się zdarzyły mam r888 235/17/40
-------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
gość_shafter_* |
![]()
|
![]() |
Nie zabkuje ci tych T1 R z tyłu ?
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 14 November 2010 Skąd: dwr ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
shafter, nie zwróciłem nawet specjalnie uwagi. Kupiłem nowe, przejeździłem na nich może z 7000 km. Pewnie nie doczekają końca 2011, ponieważ już rozglądam się za czymś lekkim w 18". Jeżdżę teraz tak mało, że jesli byłby to nawet problem, to pewnie nie u mnie
![]() -------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
gość_shafter_* |
![]()
|
![]() |
co miales na mysli piszac ten post ? Bo sam mam zamiar wrzucic nan lato T1 R 255 18 35 ![]() Mialem na mysli to ze E46 dość mocno "ząbkuje" tylne opony jeżeli są wykonane w tzw. "jodełke", generalnie powinna byc asymetryczna opona ze wzgledu na kąty pochylenia tylnych kół. Ja doswiadczylem tego z michałami PS1 (wyzabkowane jak diabli, huczaly powyzej 100km/h nie do wytrzymania) i slyszalem tez o paru innych przypadkach. Auto i zawias 100% proste, wszystko stock m-pakiet |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 21 December 2008 Skąd: podkarpackie ![]() |
Auto i zawias 100% proste, wszystko stock m-pakiet
[/quote] e46 po glebie brakuje regulacji pochylenia koła, u mnie po glebie 20mm tył brakuje 1stopień do prawidłowego ustawienia -------------------- E46 330D 2000r. 242,7km 542,2 nm sprzęgło nie pozwoliło na więcej
Saab 9-3 II 237km na td04-11tk+lpg TRIUMPH SPEED TRIPLE 955i |
|
|
![]()
|
|
Witam jestem nowy na forum osoba zakładająca temat ma e46 z silnikiem 3.0d no i widzę że piszą ty osoby znające się na rzeczy jeśli pomyliłem dział to mnie poprawcie ![]() Mam bmw e39 3.0d cr 1 generacji chciałbym trochę podkręcić parametry mojego silnika, prosiłbym o kilka rad w jaki sposób można to osiągnąć (np od czego wtryski można włożyć bez dużych przeróbek, jak duży intercooler ) Mam także jeszcze jedno pytanie co oznacza skrót IC ? Z góry dzięki za odpowiedz Pozdrawiam Kamil ![]() znajdziesz bez problemu informacje, które Cię interesują dokładnie na tym podforum. Niemniej jednak temat ten nie jest odpowiednim miejscem do zadawanie tego typu pytania. Użyj proszę funkcji szukaj -------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
pozwoliłem sobie uporządkować pierwszy post i wrzucić aktualne fotki
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: cz-wa ![]() |
tomp masz zdjęcie od przodu ??
Widzę że cały czas modzisz ![]() |
|
|
![]()
|
|
Mam takie trochę z boku, dorzuciłem do pierwszego postu. Jak będę miał zdjęcie przodu, to podrzucę
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: cz-wa ![]() |
Widziałem
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
jaka turbina? seryjna? nie myślałeś o portingu?
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 10:29 |