![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 17 March 2005 Skąd: ludzi znam tu i tam ![]() |
To ta sama skrzynia, co w Bentleyu Continentalu GT.
Shift time = ~200 ms ...czyli tyle, co GT-R. Źródło: http://www.netcarshow.com/bentley/2012-continental_gt/ -------------------- Dupowóz: Honda Accord CL7 Sport GT
Do upalania: Był Civic, nie ma Civica... |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Panowie przepraszam za offtop ale ukraść ten samochód może tylko idiota, to auto jest tak rozpoznawalne i oryginalne że na żadnych zawodach czy pokazach nie mogło by się potem pojawić w europie czy nawet usa bo wieści i filmiki szybko by doszły do polski chyba że ktoś lubi mieć zakazany owoc w garażu na widok którego się brandzluje...
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
To ta sama skrzynia, co w Bentleyu Continentalu GT. Shift time = ~200 ms ...czyli tyle, co GT-R. Źródło: http://www.netcarshow.com/bentley/2012-continental_gt/ Skrzynia taka sama, ale słyszałem ze w RS6 programowo coś ulepszali...? Ale jeżeli jest tak szybka jak w GT-R to jestem w szoku. Dzięki! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 17 March 2005 Skąd: ludzi znam tu i tam ![]() |
Skrzynia taka sama, ale słyszałem ze w RS6 programowo coś ulepszali...? Ale jeżeli jest tak szybka jak w GT-R to jestem w szoku. Dzięki! http://en.wikipedia.org/wiki/Shift_time Podobno w obu - RS6 oraz w Conti GT jest ulepszona w stosunku do tej skrzyni z A8 np. -------------------- Dupowóz: Honda Accord CL7 Sport GT
Do upalania: Był Civic, nie ma Civica... |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 21 June 2003 ![]() |
Shift time = ~200 ms ...czyli tyle, co GT-R. Czy aby na pewno GT-R też ma taki długi czas zmiany? 200ms to 0,2 sekundy. A to całkiem sporo. Dobry manual można szybciej obsłużyć. -------------------- 7:39,9
2:35,8 1:37,9 |
|
|
![]()
|
|
Czy aby na pewno GT-R też ma taki długi czas zmiany? 200ms to 0,2 sekundy. A to całkiem sporo. Dobry manual można szybciej obsłużyć. No nie wiem jak można policzyć czas zapięcia biegu z manualem przez kierowcę, ale tu jest cytat: A shift time of 0.2sec might sound slow compared with a Scuderia’s 0.06sec, but it honestly doesn’t feel like it needs to be any faster. Even if you have to flick a paddle late on the way into a corner because it’s a tightening downhiller not the opening sweeper you were anticipating, you don’t think twice. Changes are seamless to the point where you simply don’t give them a second thought, yet there’s also just enough whiff of mechanical meshings to make it less anodyne than Volkswagen’s DSG. Wydaje się więc ze automat w RS6 jest całkiem szybki, co mnie bardzo cieszy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 10 October 2005 Skąd: Kraków/Łódź/Tarnów/Dębica ![]() |
A jak wygląda "strzał z sprzęgła" w skrzyni od RS6
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 July 2010 Skąd: Wisła ![]() |
Nik, ja mam inne pytanie, jakiego siatexu używałeś w twoim niebieskim na zderzak?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
A jak wygląda "strzał z sprzęgła" w skrzyni od RS6 ![]() Hamulec do oporu, gaz do deski, silnik wkręci sie na jakieś 2 tyś obr (w starym RS6 było 2tyś obr, a w RS6+ 3tyś obr), puszczasz hamulec i startujesz. Tiptronici tego nie lubią ![]() -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
gość_Młody-Bydgoszcz_* |
![]()
|
![]() |
Auto jeszcze nie odpalone a tutaj już myślą o kradzieży, Sceptycy
![]() Już nie mówicię że automat jest wolny, w RS6 to standard, tutaj najprawdopodbniej będzie szybszy za pomocą cudów Sportmile. O nic się nie bójcie, tutaj wszystko jest przemyślane. Co do odzyskiwania auta, nie takie rzeczy się widziało ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
molo - pytanie do mojego tunera.
raich - i jaki jest czas zmiany biegu w manualu przez kierowcę? simpson - ze względu na trakcję raczej nie będę tego używał. p.s. Myślałem ze w GT-R skrzynia jest sporo szybsza niż w RS6 ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 21 February 2012 Skąd: Głogów ![]() |
|
|
|
gość_Młody-Bydgoszcz_* |
![]()
|
![]() |
60 sekund to dobry film
![]() Ja tam tylko czekam jak to odpali, będzie pogrom! |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 24 October 2011 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 30 August 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
jak już by sie ktoś zdecyodwał to na bank byś je odzyskał ![]() Jeszcze umyją i zatankują. Jak tam postęp prac? Udało wam się już ogarnąć auto żeby nie gasło po 3 sekundach? trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na porcje kolejnych newsów |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 18 June 2025 - 22:15 |