Shoutbox 0 nowych PW 

38 Stron V  « < 17 18 19 20 21 > »   
Closed TopicStart new topic
> AUDI RS4 SEDAN B5 5.0 TFSI, update strona 30
kosiniak
post Wed, 26 Jan 2011 - 00:51
Post #361

Forum Clubber

dajcie sobei z tym spokoj, chyba ze bedzie ci sie podobac jak zacznie to pekac! olej to Nik!
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 26 Jan 2011 - 00:51
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
ZiG
post Wed, 26 Jan 2011 - 01:04
Post #362

Frequent User

CYTAT(kosiniak @ Wed, 26 Jan 2011 - 00:51) *
dajcie sobei z tym spokoj, chyba ze bedzie ci sie podobac jak zacznie to pekac! olej to Nik!

+1

Chyba żadne drzwi nie spasują się tak by były szczelne w okolicy szyb itp. Przedłużanie seryjnych + szyby z poliwęglanu to chyba jedyne rozwiązanie. Do tego cały bok za slupkiem trzeba będzie rzeźbić w szpachli. Jak ten samochod ma być na długie lata to ten pomysł z coupe będzie bardzo ciężki do zrealizowania.

--------------------
Uzależniony od motoryzacji, techniki i rajdów :)

+Quote Post
Nikolas
post Wed, 26 Jan 2011 - 01:15
Post #363

Forum Clubber

Jutro będzie konsultowane i jeżeli okaże się że to mega rzeżba to odpuszczamy.

Myslałem też o łatwiejszym patencie - zostawić ori dzwi i słupek, a tył zaspawać na gładko plus jedna szyba z plexi...

+Quote Post
Lopez84
post Wed, 26 Jan 2011 - 01:21
Post #364

Rookie

Tak to oczywiście było tylko VT ,taka mała warjacja na temat coupe smile.gif . Aby tuning w realu był tak łatwy i szybki wink.gif http://img15.imageshack.us/img15/2225/audicoupe2.jpg

z orginalnymi wymiarami dzwi nie robi juz takiego wrazenia, troche nie wymiarowe wink.gif http://img808.imageshack.us/img808/2910/aaaup.jpg z innej perspektywy http://img717.imageshack.us/img717/5030/rs4coupe.jpg
i od tyłu http://img407.imageshack.us/img407/4875/audiola.jpg

tutaj taki zabieg był by prostszy http://img638.imageshack.us/img638/1401/dsc01481hfmedium.jpg

+Quote Post
peerbe111
post Wed, 26 Jan 2011 - 01:28
Post #365

Forum Killer

Nik to co pokazales wyglada jak nowsza 80/90 Coupe wink.gif

+Quote Post
DAMIAN1991
post Wed, 26 Jan 2011 - 01:30
Post #366

Rookie

Temat Czytam od Momentu powstania i jestem nim zafascynowany.. ale w regułkach Pisze bez och i ach wiec postanowiłem tylko czytać ale dziś się wtrące w temat...

Moim Zdaniem większa rzeźba może stać się niezłym Problemem,zależy właściwie od Wykonania(kwestia kitu) ale jeśli by miało stanąć na przebudowie to drzwi z Audi A3 3D czy (ale tu się zastanawiam czy to możliwe) Golf Mk IV 3D mogły by rozwiązać ten problem tylko wtedy dorabiana tylna szyba

Pomysł na zaspawanie tylnych drzwi też całkiem dobrze brzmi... wydaje mi się ze nawet była by możliwość uniknięcia dorabiana szyb , Tylko nie pamiętam jak wygląda ramka drzwi A4

+Quote Post
brt
post Wed, 26 Jan 2011 - 01:34
Post #367

Forum Killer

dzizas te zaspawane tylnie drzwi wygladaja tragicznie. Taka karykatura s4.

Jezeli tak ma wygladac ten woz, do tego ma byc w kolorze rozowy mat, to ja bym mu do kolekcji kupil felgi z misiem w srodku a na tyl koncowki wydechowe hello kitty.

laugh.gif

--------------------
TOMARACING - ul. Sloneczna 157a Lesznowola
Serwis, modyfikacje, strojenia, chiptuning, hamownia.
Zapraszamy!
5o4 oo8 238

+Quote Post
Sportmile
post Wed, 26 Jan 2011 - 01:35
Post #368

Forum Homee

Hello kitty jest juz zarezerwowane w jednym z projektow .... wiec wybierz cos innego . Ide spac budz mnie rano . POzdr. for all

--------------------
Najgorszy Tuning w Mieście

+Quote Post
DAMIAN1991
post Wed, 26 Jan 2011 - 01:44
Post #369

Rookie

Karykatura Czy ja wiem Audi S2 Było dość Ładne... A Projekt jest pionierski wiec Niech jest taki z od A do Z... Oczywiście Dochodzi Kwestia Gustu... Ale Jak dla Mnie to będzie wyglądać Mega... A jeśli Auto poważnie będzie 2 osobowe to po jasną Ch**** Komu drzwi z Tyłu... Jest Ku temu by je jakoś wyelminować sposobność...

+Quote Post
m!xeR
post Wed, 26 Jan 2011 - 01:53
Post #370

Forum Killer

Jeżeli mielibyście zostawiać przednie drzwi w seryjnych wymiarach(nie wnikam czy seryjne czy lekkie odpowiedniki) to tylne lepiej chyba dla obniżenia masy wstawić lekkie i "zamknąć" je szpachelką zamiast spawać seryjne. Nie buduję samochodów ale taka sugestia nasunęła mi się na bazie któregoś z projektów amsu (chyba blue demon)

--------------------
e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone
scirocco r dsg

+Quote Post
BartekSz
post Wed, 26 Jan 2011 - 08:13
Post #371

Forum Killer

IMO A4 3d wyglada jak Astra Coupe dry.gif - jak macie plan rozpisany to jedzcie w/g ksiazki i kalendarza. Zazwyczaj jak robi sie wyjatek od reguly to potem wyjatek stanie sie regula i co rusz jak pojawi sie jakis pomysl to bedzie sie budowa samochodu przeciagala w nieskonczonosci i skonczy sie jak z autem Stana... cool.gif

+Quote Post
Mestwin_Krol
post Wed, 26 Jan 2011 - 08:42
Post #372

User

Ogólnie najlepiej podpasować długie drzwi (krótkie drzwi i zapsawanie tylnych to kupa) i słupek z błotnikiem od innego auta (nie wiem czy to jest możliwe w waszym przypadku) , tylna boczna szyba poliwęglan

Mi zrobienie jednej strony zajęło jeden dzień ( robię sam i nikt mi nie pomagał)

+Quote Post
Nikolas
post Wed, 26 Jan 2011 - 08:43
Post #373

Forum Clubber

Stana auto po kilku latach trafiło do Sportmile i w ciagu miesiąca Juz jeździło na spoty:) Dzis rozwazymy wszystkie za i przeciw.

+Quote Post
cowboy
post Wed, 26 Jan 2011 - 09:04
Post #374

Administrator

Nikolas...moim zdaniem: róbcie 2 doora, olejcie harmonogram. Ja bym tak zrobił i tak robie... jesli jest cos co mi sie spodoba to robię, wolałbym poczekać miesiąc lub 2 dłużej
jedyna opcja to chyba przedłużenie oryginalnych drzwi, tak aby przesunąc słupek B i jakies 15 cm do tyłu - wtedy cofnięcie fotela kierowcy ma sens, bo inaczej kierując głowę w lewo Nikolas bedzie widzial słupek
zrobienie szyb z poliwęglanu to akurat najmniejszy problem
klatkę róbcie obowiązkowo - zobacz jak moze ładnie wyglądać wnętrze audi B2, a co dopiero B5

ta srebrna 3D to w ogóle zrobiona jest ala S2 B4, bo to juz nie jest sedan

--------------------

+Quote Post
VIP
post Wed, 26 Jan 2011 - 09:19
Post #375

Super User

Panowie a może drzwi od a3 8p 3d pasowałyby w miarę łatwo ? rolleyes.gif

--------------------
0-100 - 2.8
100-200 - 6.0

+Quote Post
kisielisodd
post Wed, 26 Jan 2011 - 10:22
Post #376

Forum Homee

Znowu walenie konia pod kolor i ilości drzwi, śmietnik się robi.

--------------------
Pozdrawiam
A.

+Quote Post
brt
post Wed, 26 Jan 2011 - 10:23
Post #377

Forum Killer

CYTAT(VIP @ Wed, 26 Jan 2011 - 09:19) *
Panowie a może drzwi od a3 8p 3d pasowałyby w miarę łatwo ? rolleyes.gif

Panowie a moze skupmy sie na parametrach i osiagach tego wozu. Wyglad to sprawa drugorzedna. Ja rozumiem ze takie auto ma wygladac fajnie ale chciabym przypomniec ze bedzie rozowy mat biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
TOMARACING - ul. Sloneczna 157a Lesznowola
Serwis, modyfikacje, strojenia, chiptuning, hamownia.
Zapraszamy!
5o4 oo8 238

+Quote Post
bracus
post Wed, 26 Jan 2011 - 10:27
Post #378

Frequent User

wydumek 700+ konnych jest kilka a naprawdę fajnego "skończonego" projektu do polansowania się na streecie, zawodach, zlotach itp. (i to nie tylko w PL) nie ma dlatego popieram w całej rozciągłości takie podejście do tematu - gdyby udało się rzeczywiście zrobić 2door to czapki z głowy panom i majty z tyłka paniom happy.gif

--------------------
F2.0/F2.5V6/F1.8/VW1.9TDI/VW2.0TDI/Audi2.7bt/Audi2.7bt/Fiat1.9JTD/Audi2.7bt/Forek 2.5T/XC70D5Aut
znaczy się zdziadziałem na poważnie :)

+Quote Post
aplikatorzy.pl
post Wed, 26 Jan 2011 - 10:42
Post #379

User

Pomysl rewelacja,ale wykonanie tego to inna sprawa. Pomijajac harmonogram i milion nowych klopotow to jak wpsomnial Kosiniak to sie bedzie sypac.
Gdyby auto bylo tylko do zadawania lansu to owszem,ale to bedzie auto wyczynowe w ktorym mimo klatki i dosc sztywej budy pojawia sie dosc duze przeciazenia.
Buda nie bedzie miala latwo,a im wiecej na niej kitu tym bardziej bedzie to wszystko potem pekac,a znajac apetyt Nika to mocy bedzie przybywac....
Mimo,ze to by byla wisienka na torcie to ja bym sobie odpuscil raczej.

--------------------
TOTALLY WRAPPED!!!!!

www.facebook.com/aplikatorzy

+Quote Post
cowboy
post Wed, 26 Jan 2011 - 11:08
Post #380

Administrator

aha... wycięcie połowy podłogi nie bedzie pekać i rdzewieć, za to drzwi które nie przenoszą raczej obciążeń i nie są narazone na bezpośrednie działanie soli, piasku i zwiru rzucanego przez koła sie posypią .. ??
nie takie składaki ludzie robią np robiąc sport quattro i jak cos jest zrobione porządnie to nie zgnije w dwa lata

zobaczcie ze tam praktycznie nie ma miejsca na pedały, wiec trzeba je przesunać ze 25 cm do tyłu auta, podobnie jak fotel kierowcy o czy wspominał Nikolas

niedawno przymierzałem finalnie sie w swoim audi do fotela i powiem tak, gdyby nie to że to 2-door to bym miał bardzo kiepską widoczność na boki, a poza tym oparcie fotela które mam na krzyzu klatki będące za słupkiem B wygląda dosyć dziwnie smile.gif

nie chce się madrzyć ale po prostu tez mam cofnięty fotel o ponad 30cm i takie mam odczucia

jesli bedzie porządna klatka to buda wytrzyma, poza tym widziałem na projekcie zastrzały do słupków B od głównego pałąka ? czy mi się wydawało ?

aha i moim zdaniem trzeba w przeróbce bazować na drzwiach z RS4 a nie kombinować drzwi z A3 - no chyba że kąt nachylenia szyby w A3, profile progów, dachu są takie same w A3 ?

--------------------

+Quote Post

38 Stron V  « < 17 18 19 20 21 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sunday, 21 September 2025 - 02:02