![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 30 August 2004 Skąd: Lublin ![]() |
cowboy ma rację , auto musiałoby wjechać na rolki dobre kilka godzin przed pomiarem
![]() -------------------- Turbokombi C6 3.0TDi V6 281 / 586
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Stempel tylko twoj guru mimo proszenia podlaczal przez obd . Krzysiek kalibruje obroty przez co nie ma jaj z 50 dodatkowymi hp po korekcjach. Chcesz zweryfikowac to sie ustaw na lanie , prosimy cie juz od dobrych 5 stron
![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 02 October 2005 ![]() |
a mnie sie wydaje ze czujnik temp oleju lezał na półce stąd jego odczyt jest taki jak temperatura otoczenia.... niemozliwe żeby olej tak wystygł, przeciez auto musiało wjechac na rolki itp.. ps. gdzie widać że auto było podpiete pod OBD ? A gdzie nie widać ? To tylko moja dywagacja i refleksja, wiem jak u mnie wychodziło, przy temp. oleju 70-80 st. C. a jak przy 100 i więcej st. C. Adam - dla mnie nikt nie jest guru. A sam wiesz, że można mierzyć i "mierzyć". |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 30 July 2008 Skąd: Wawa ![]() |
Przejrzałem wątek z grubsza raz jeszcze i nie znalazłem porównania rs4 z syfem i rs4 bez syfu z tym samym programem, wydechem bez nitro itp. Macie może takie porównanie ile tak naprawdę daje samo czyszczenie? Bo to, że FSI nie trzymają mocy to widać ale jaka jest tego dokładna przyczyna to nie znalazłem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
A gdzie nie widać ? nie widać bo nie ma fotki z hamowania, zeby było widać jakies kable do złącza czy wsadzony czujnik zamiast bagneta do sprawdzania poziomu oleju jak to zwykle MAHA ma...wiec pytam gdzie Ty to widzisz bo napisałeś: Jak widzę auto było podłączone przez ODB. nie wiem gdzie Ty to widzisz bo chyba nie po wykresie ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
CYTAT Stempel tylko twoj guru mimo proszenia podlaczal przez obd . Krzysiek kalibruje obroty przez co nie ma jaj z 50 dodatkowymi hp po korekcjach. Z tym sie również zgodze....Tylko Poniedziałek ma jakis chory zwyczaj robienie takich praktyk i podawanie wyników z kosmosu na wykresach ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
hehe, no tak podaje temp powietrza zasysanego juz z dolotu i jak temp jest np 60 st C to po korekcji wychodzi srylion koni
![]() a powietrze zasysane to powinno byc takie jak podczas pomiaru i po to sie robi korekcje zeby wyniki odnosic tdo temp wzorcowej w normie DIN 70020 chyba koło 19,5 st C w zależnosci czy pomiar letem czy zimą podawanie tam wartości z dolotu to IMO jakas paranoja, bo wtedy wykres pokazuje ile by auto miało koni jakby układ chłodzenia (Intercooler) maił 100% (albo i więcej gdy pomiar latem w upał) sprawności i schładzał temp w dolocie do temperatury wzorcowej ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 30 January 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Pal licho wolnossace, ale doladowane to maha po obd nie umie obliczac. Trzeba tam w opcjach wtedy zmienic czujnik do korekcji, o ile jest na co
![]() ![]() A pozatym dla korekty din nie sama temperatura jest wazna, cisnienie tez jest podane. -------------------- TOMARACING - ul. Sloneczna 157a Lesznowola
Serwis, modyfikacje, strojenia, chiptuning, hamownia. Zapraszamy! 5o4 oo8 238 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Auto zalane po korek paliwem. 2 osoby bez nitro. 0-200km/h 400hp.
I jak? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: Otrębusy ![]() |
Jakie czasy wyszły bo nie widać? Generalnie jak na niejeżdżące 4.2 jest b. dobrze.
![]() -------------------- [b]RS4[/b]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Całkiem żwawo
![]() -------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 24 March 2010 ![]() |
4.4 do 100kmh i 12.6 na 1/4 w tym przejeździe.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 04 February 2010 ![]() |
A kto prowadził? :-P
-------------------- M57N xd
JZDA |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
ładnie zapier....
![]() -------------------- Ford Fiesta MkIII N7A 238km 244 nm przeszlosc
Vauxhall Astra GTC Vauxhall Vectra 1.9CDTI |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 07 October 2007 Skąd: cała polska ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Zawsze myślałem ,że RS4 B7 zawsze będzie sklepane przez RS4 B5, ale odszczekuje to.
Arka B7 leje moje B5 bez problemu. Dane mi było również jechać tym autkiem jako pasażer i co mnie mile zaskoczyło w porównaniu do B5 to pełna moc po zmianie biegu, w B5 musi przez ułamek sekundy układ napełnić się ciśnieniem i dopiero jest but, w B7 pełna piz.. od razu. Hamulce wyrywają oczy ze łba, ale coś tam Arek rezał i nie jest to ori zestaw. -------------------- [b]RS4[/b]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Ja też byłem podobnego zdania wcześniej, ale to auto naprawdę idzie i nie puchnie. W konfronatacji ze zdrową M5 E39 400hp idąc z rolki ten Rs4 nim bardziej się rozpędza tym bardziej odchodzi. BMW 1M seria też z rolki dostało sporo długości, więc ten RS mnie coraz bardziej zadziwia.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
ustanie ze mna to ochloniecie
![]() |
|
|
![]()
|
|
ustanie ze mna to ochloniecie ![]() Ta Twoja padlina to tylko do lansu się nadaje ![]() -------------------- [b]RS4[/b]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
zapytaj zainteresowanego do czego sie nadaje
![]() |
|
|
![]() ![]() |