Shoutbox 0 nowych PW 

3 Stron V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Mocne E30 Turbo, M30B35 TURBO
raich
post Thu, 06 May 2010 - 11:00
Post #21

Forum Homee

CYTAT(masilis @ Tue, 04 May 2010 - 23:59) *
jendrek e-30 jaki stopien sprezania po odprezeniu?? miezyles? dwie uszczelki i przekladka to 4.04mm sporo
m30 w seri to 9.2 bez kata

nie zasmiecaj tematu pierdolami!! kazdy maluje jak chce

mi sie podobobaja te kolory,wypowiedz na temat ocb;>? cool.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 06 May 2010 - 11:00
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
wzkurczak
post Thu, 06 May 2010 - 11:21
Post #22

Frequent User

miałem przyjemność siedzieć na fotelu pasażera, i zaskoczyło mnie strasznie jak auto wstaje na 4 biegu, auto było bardzo
zdrowe nawet jako wolnossące,
do tej pory wiedziałem kilka poturbowanych beemek, kilkoma jeździłem, ale nie robiły takie roboty jak ta. auto naprawdę zaskakuje mocą, ja strzelam w 440KM i ponad 500Nm

--------------------
Świat Się Kręci Na Momencie...
Superb III
E30 325tTi

+Quote Post
jendrek e-30
post Thu, 06 May 2010 - 22:32
Post #23

Super User

Na tema stopnia sprężania nie będę się wypowiadał, ale to nie tyle do góry, czapka się uniosła, wszytko się zgniata po skręceniu i to dość mocno, tu był kat 9.1 było, a po za tym trzeba wiedzieć ile razy był silnik rozbierany i ile ma fabryczna czapka grubości ile ma ta zakładana i wtedy na podstawie tego oblicza się grubość przekładki żeby było akcja reakcja do tego dochodzi odpowiednia sprężarka i jest szał. Po wczorajszym to już nie mam słów jak opisać jak to auto lata jest filmik muszę go wsadzić, start z 2 poprawka 3 i zaraz potem 4 i masakra świata nie widać, szał macicy

POZDRO ph34r.gif

+Quote Post
srmcdzwonek
post Fri, 07 May 2010 - 01:27
Post #24

Rookie

Szacunek Jendrek!!! 2 dni temu jeździłem jako pasażer tym bolidem jak dla mnie Kozak przez duże K.

+Quote Post
Terror
post Fri, 07 May 2010 - 13:11
Post #25

Super User

zacny projekt gratki jendrek za wykonanie

moze kiedys uturbisz mi 316? biggrin.gif

--------------------
Ford Fiesta MkIII N7A 238km 244 nm przeszlosc

Vauxhall Astra GTC
Vauxhall Vectra 1.9CDTI

+Quote Post
Jendrus
post Fri, 07 May 2010 - 15:06
Post #26

Rookie

Panowie z czego takie wielkie halloooo! sikacie jak dzieci na widok e30 z turbo domowej roboty.Pozatym po tym co widzialem na bemowie chodzi mi tu o e30 w sedanie z wystajacym turbo ponad maska przewodami biegnacymi na skos w komorze, spodziewal bym sie tylko wielkiego pssss bo mocy to ma tyle co zdrowe 3.5 a nie jakies turbo... Ja poprostu swoje wiem bo widzialem i Jedrasowi Jęczmieniowi e30 czy jak mu tam, jeszcze daleko do auta "generalnie profi".Czy w ogole ten dolot ktos liczyl...?Tak na oko to fakt laik dostanie szalu jak to zobaczy lecz osoba znajaca temat stwierdzi jak na pierwszy raz to calkiem dopuszczajaco.

+Quote Post
czarny is
post Fri, 07 May 2010 - 15:06
Post #27

User

Co ja widze ałto mojego znajmego jakies 2lata temu miałem okazje sie przejechać na miejscu pasażera bez turb dlamnie to był potwór a teraz to brak słów

+Quote Post
Pan. B
post Fri, 07 May 2010 - 16:35
Post #28

Forum Homee

Furacz musi robić niezły przeciąg z tą motorownią smile.gif

CYTAT(Jendrus @ Fri, 07 May 2010 - 15:06) *
Panowie z czego takie wielkie halloooo! sikacie jak dzieci na widok e30 z turbo domowej roboty.Pozatym po tym co widzialem na bemowie chodzi mi tu o e30 w sedanie z wystajacym turbo ponad maska przewodami biegnacymi na skos w komorze, spodziewal bym sie tylko wielkiego pssss bo mocy to ma tyle co zdrowe 3.5 a nie jakies turbo... Ja poprostu swoje wiem bo widzialem i Jedrasowi Jęczmieniowi e30 czy jak mu tam, jeszcze daleko do auta "generalnie profi".Czy w ogole ten dolot ktos liczyl...?Tak na oko to fakt laik dostanie szalu jak to zobaczy lecz osoba znajaca temat stwierdzi jak na pierwszy raz to calkiem dopuszczajaco.

To może pokażesz na forum jak powinno byc zbudowane profi auto? skoro to jest jest dla Ciebie "dopuszczająco"... dry.gif poza tym "Czy w ogole ten dolot ktos liczyl...?" auto turbo wiec po co? im krotszy i mniejsza pojemnosc calego ukladu tym lepiej (mniejszy lag) ?

--------------------
BMW...freude am fahren...

+Quote Post
sierRKA
post Fri, 07 May 2010 - 17:59
Post #29

Frequent User

CYTAT(Jendrus @ Fri, 07 May 2010 - 15:06) *

co Cie boli???
zbuduj coś sam, a jak masz to się pochwal. wtedy my będziemy mogli krytykować...
nie rozumiem takich typków, ja np nie wdaje się w polemikę z filozofem, poprostu się na tym nie znam to się nie odzywam.
także czekamy profesjonalisto na Twój profi projekt laugh.gif

--------------------
m50b25 vanos i EATON juz pompuje jak trzeba :)

+Quote Post
Allll
post Fri, 07 May 2010 - 21:37
Post #30

Frequent User

Ponieważ jest demokracja to ja będę sikał z rozkoszy i miał kisiel w majtach, bo podobają mi się takie projekty! Gdzie ktoś po prostu nie wywala wora kasy, robi furę sam , a auto ładnie jedzie. Liczy się inwencja, własne zaangażowanie i jakość wykonania - a tu widać to wszystko.

Nie sztuką jest bowiem wywalić full forsy, a potem być objeżdżanym. Sztuką jest zrobić SAMEMU coś taniego i szybkiego - dlatego wyrażam szacun.

Popieram przedmówców, może kolega Jendrus zaprezentuje swoje dokonania, czy jak zwykle sporo polaków jest zawistnym malkontentem ? (obym się mylił)

Do autora projektu : ponawiam pytanie o masę i prowadzenie.

--------------------
www.corsa-a.pl/forum

+Quote Post
kiwi
post Fri, 07 May 2010 - 21:57
Post #31

Forum Homee

Pan znafca Jedrus założył nawet temat w "Projektach "

http://www.racingforum.pl/Silnik-subaru-Ej2ott-t76878.html

Co do BMW....to gatuluje...lubię projekty TAnio Mocno Szybko wink.gif

--------------------
quattro

+Quote Post
jendrek e-30
post Fri, 07 May 2010 - 22:17
Post #32

Super User

Kolega Jendrus jeżeli to ten sam człowiek co wtedy na bemowie od M5 E39 to powiem ci kolego że długo znosisz porażki że nie chciałem ścigać z tobą(powiedziałem że nie sprawia mi frajdy ścigać sie na kresce wolę boczkiem polatać), już na innym forum (oczywiście jeżeli to ty) próbowałeś mi siary narobić że to że tamto. Nie kumam cię stary wyraź precyzyjnie co ci nie pasuje,może się czego nowego nauczę, tam nie było ładnie ale liczył się efekt na kołach, dla ścisłości dodam że jak tamto auto sprzedałem (kolega nowego właściciela) daj się przejechać i po 200m słup na środku mu wyrósł a na co dzień też jeździ mocnym autem. Powiem tak ja nic nie masz do dodanie merytorycznie to szkoda bo może ktoś by wskazał właściwą drogę do sukcesu żeby się wszystkim podobało. Wykres zaprezentuj, swoje auto, wtedy my ci będziemy bić brawo jeżeli będzie do czego. Wiesz powiem ci tak kolego że ty chyba sam to na drutach szaliki umiesz robić lub sam zostałeś zrobiony na nich, troszkę szacunku dla ludzi, a Jęczmień masz na odbycie chyba, bo nie wyraźnie gadasz

POZDRO ph34r.gif

+Quote Post
Qulek
post Fri, 07 May 2010 - 22:58
Post #33

Forum Killer

Nie karmić trolla...

żeby nie było OT..

Bardzo zacne e30.. Lubie akie projekty, wrażenia z jazdy muszą być przyjemne wink.gif

--------------------
STOP PIJANYM KIEROWCOM
Ford Focus TDCi 123KM@327Nm

+Quote Post
woytek13
post Fri, 07 May 2010 - 23:22
Post #34

Forum Killer

Jendrek, weź ponagrywaj filmiki z widokiem na zegary. Na bank zrobią furorę na YT wink.gif

--------------------

_http://wojciechkulbaka.ownlog.com/

+Quote Post
sierRKA
post Fri, 07 May 2010 - 23:23
Post #35

Frequent User

CYTAT(kiwi @ Fri, 07 May 2010 - 21:57) *
Pan znafca Jedrus założył nawet temat w "Projektach "

http://www.racingforum.pl/Silnik-subaru-Ej2ott-t76878.html

hehe co za typ ten znafca Pan Jędruś. laugh.gif
Jendrek nam sie podoba, ja tylko narazie w fazie ogladania fotek, ale rozmawiałem z "g-rad-em" i on jest baaardzo zadowolony z Twojej włożonej pracy. wink.gif

--------------------
m50b25 vanos i EATON juz pompuje jak trzeba :)

+Quote Post
Allll
post Fri, 07 May 2010 - 23:27
Post #36

Frequent User

Nie ma co bić piany wink.gif Panowie rozmawiajmy o silnikach smile.gif

Pytanie ponawiam o masę i prowadzenie auta wink.gif

P.S. widzę że kolega jest z wawy chętnie bym obejrzał to cudo , gdzie można zastać?

--------------------
www.corsa-a.pl/forum

+Quote Post
raich
post Fri, 07 May 2010 - 23:31
Post #37

Forum Homee

taka pocieta z przodu wydaje sie jeszcze bardziej wredna...

+Quote Post
Qulek
post Fri, 07 May 2010 - 23:34
Post #38

Forum Killer

CYTAT(raich @ Fri, 07 May 2010 - 23:31) *
taka pocieta z przodu wydaje sie jeszcze bardziej wredna...

jakby mówiła.. mam moc i nie zawaham się jej użyć więc bujaj się z lewego pasa..

--------------------
STOP PIJANYM KIEROWCOM
Ford Focus TDCi 123KM@327Nm

+Quote Post
slawe30
post Sat, 08 May 2010 - 13:56
Post #39

Rookie

Witam

wygląda na to że to pierwszy mój post na tym forum, w sumie za duzo nie będe sie rozpisywał bo autko mi sie podoba nawet bardzo, wkleiłem link specjalnie dla pana który jako jedyny ma jakies objekcje co do wykonania prac nad tym autem , jeśli masz jakis samochodzik który jest godzien stanąć nawet na prostej to zapraszam, a tu link żebyś najpierw pomyślał zanim cokolwiek kolego Jendrus nie mylić z jędrkiem - ukłon (dobra robota) napiszesz w takiej formie ;

Pozdrawiam Cie serdecznie kolego Jedrus

http://www.youtube.com/watch?v=MQyBb9LJtQM

moze jakosc nie jest najlepsza ale postaram sie jeszcze po niedzieli cos dołożyc w lepszej jakości

Pozdrawiam wszystkich fanatyków B.. i nie tylko

--------------------
www.motpol.com.pl

+Quote Post
Ddomi
post Sat, 08 May 2010 - 16:17
Post #40

Frequent User

~13 s do 200 biggrin.gif masakra..

+Quote Post