![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
Przepiękna jest ta Supra.
Wybierzesz się nią do Jastrzebia kiedyś? -------------------- A110S
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 01 January 2013 Skąd: SAS garage :) ![]() |
p.s. w kwestii uzupełnienia kolekcji, są oczywiście jakieś pomysły ale żaden nie przewiduje Supry do driftu, który wg. mnie jest po prostu nudny ![]() ![]() Czekam i robię zapas popcornu ![]() -------------------- _http://400metrow.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 01 October 2006 Skąd: Wwa / Octane Squad ;) ![]() |
AE brakuje
Piękna kolekcja! -------------------- WWW.PROCUSTOM.PL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 22 July 2003 Skąd: www.gt-four.pl ![]() |
Przepiękna jest ta Supra. Wybierzesz się nią do Jastrzebia kiedyś? do Jastrzębia Suprą? na pewno nie, chyba że pooglądać bo to auto nie na tor… tam tylko ST205 ![]() Czekam i robię zapas popcornu ![]() zobaczymy ![]() co do performance, to uważam że ST205 w zupełności wystarcza mi do wariowania - i tak mam za mało czasu na to, żeby ją upalać tyle ile bym chciał. Więc każde następne auto będzie szło w kierunku użytku codziennego, żeby można było wsiadać i jeździć kiedy tylko przyjdzie ochota ![]() AE brakuje Piękna kolekcja! AE mówisz ![]() ![]() -------------------- GT-FOUR.pl Romanowski Classic Cars | www.gt-four.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 06 April 2014 ![]() |
Moim zdaniem jak na codzień to Toyota Chaser była by wisienką zestawu
![]() -------------------- Audi S8D4 Będzie
Audi S8D3 Jest i Audi S8D2 Było KTM 660 supermoto, KTM pro50 :) Panonia z koszem , Jeep 4.0, passeratdi i kilka kosiarek :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 01 January 2013 Skąd: SAS garage :) ![]() |
zobaczymy ![]() co do performance, to uważam że ST205 w zupełności wystarcza mi do wariowania - i tak mam za mało czasu na to, żeby ją upalać tyle ile bym chciał. Więc każde następne auto będzie szło w kierunku użytku codziennego, żeby można było wsiadać i jeździć kiedy tylko przyjdzie ochota ![]() W sumie klasyka, to według mnie taki high-end jeśli chodzi o samochody. I bardziej wzbudza u mnie szacunek dla właściciela i osoby odbudowującej niż wszelkie nowe samochody (bo łatwo kupić jeśli ma się pieniądze) lub łatwo przerobić (jesli ma się pieniądz i wiedzę). Ale trafić wymarzoną sztukę, znaleźć do niej części - bo nie wierzę żeby przez 20-30 lat wszystko było serwisowane należycie, odszczurzyć po patentach mechaników ... to już jest sztuka wytrwałości. Stąd czekam z ciekawością ![]() -------------------- _http://400metrow.pl
|
|
|
![]()
|
|
Moim zdaniem jak na codzień to Toyota Chaser była by wisienką zestawu ![]() nie wiem skąd pomysł na chaser, ale to w ogóle nie jest auto ani kultowe ani pasujące do reszty sztuk ![]() ![]() W sumie klasyka, to według mnie taki high-end jeśli chodzi o samochody. I bardziej wzbudza u mnie szacunek dla właściciela i osoby odbudowującej niż wszelkie nowe samochody (bo łatwo kupić jeśli ma się pieniądze) lub łatwo przerobić (jesli ma się pieniądz i wiedzę). Ale trafić wymarzoną sztukę, znaleźć do niej części - bo nie wierzę żeby przez 20-30 lat wszystko było serwisowane należycie, odszczurzyć po patentach mechaników ... to już jest sztuka wytrwałości. Stąd czekam z ciekawością ![]() Trudniej jest utrzymać auta w oryginale, bo o wiele łatwiej jest kupić części do modyfikacji niż poszukać oryginału, którego już w sprzedaży nie ma... Dlatego właśnie takie ST165 i ST185 powinno być jak najbliżej oryginalnych wersji, co niestety wiąże się z tym że użytkowanie takiego auta na co dzień jest lekko uciążliwe. Daltego też pojawiła się np. Supra, która tą lukę wypełnia - można w nią wsiąść, pojechać w trasę 500km i wysiąść niezmęczonym, bo auto jest wygodne, ma automat, nawi, klimę i do tego można jej jeszcze dach zdjąć. A nowu ST205 to typowo do zabawy, więc kolejna luka zapełniona ![]() przy okazji... pierwsze 600 kilometrów za nami - teraz wymiana oleju i dalsze docieranie ![]() -------------------- GT-FOUR.pl Romanowski Classic Cars | www.gt-four.pl
|
|
|
![]()
|
|
Kolejny SuperOES w Kielcach za sterami ST205 8)
![]() FILMIK: więcej: http://www.gt-four.pl/2015/03/24/202/3-sup...marca-2015-roku -------------------- GT-FOUR.pl Romanowski Classic Cars | www.gt-four.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 26 September 2009 Skąd: Tłuszcz/Warszawa ![]() |
Ile ta st205 waży? Przednia szpera jest? Tylna jaka? By powalczyć w Kielcach trzeba by dołożyć ze 100KM i 200Nm + zrobić coś z zawiasem i geometrią
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 24 April 2010 ![]() |
Ile ta st205 waży? Przednia szpera jest? Tylna jaka? By powalczyć w Kielcach trzeba by dołożyć ze 100KM i 200Nm + zrobić coś z zawiasem i geometrią ![]() tja. na pewno Pan Wiktor Bieniek w swojej Hondzie Civic ma 500+ (IV klasa) i dzięki temu depcze po piętach czołówce w EVO ![]() ST205 jest dobrze przygotowane, nic tylko jak najwięcej wjeżdżać się w auto, trenować, a wyniki same przyjdą -------------------- ST205 street & ST185 rally & GSXR1000 K7 street & GSXR600 K4 track & ZXR400 track
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
ten Bieniek Wiktor?
https://www.youtube.com/watch?v=azZfAj1nBTc o jakich pięciuset koniach mówisz? Przecież tam jest 200 z jakimś plusem.. -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 23 February 2006 Skąd: Kraków ![]() |
Fawor to z ironia bylo
-------------------- Celica Caros Sainz, Outback, Legacy, Q3. Jeszcze sie driftrajka na bazie taczek buduje :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 24 April 2010 ![]() |
-------------------- ST205 street & ST185 rally & GSXR1000 K7 street & GSXR600 K4 track & ZXR400 track
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 26 September 2009 Skąd: Tłuszcz/Warszawa ![]() |
tja. na pewno Pan Wiktor Bieniek w swojej Hondzie Civic ma 500+ (IV klasa) i dzięki temu depcze po piętach czołówce w EVO ![]() 7 sekund na tak krótkim przejeździe to deptanie po piętach ? ![]() ST205 jest dobrze przygotowane, nic tylko jak najwięcej wjeżdżać się w auto, trenować, a wyniki same przyjdą Nie mówię że jest źle przygotowana, podałem tylko czym odstaje od najszybszych aut w stawce. Trening wiadomo że procentuje, ale weź pod uwagę że reszta kierowców i aut też nie cofa się w rozwoju. Więc o realizację takich założeń jak objechanie wszystkich subaru w stawce daleka droga. |
|
|
![]()
|
|
Pare Subaru i EVO sie udało. Z reszta wiadomo, na SuperOesie wszyscy z czołówki uzbrojeni po zeby. Stałem na starcie i z ciekawości patrzyłem czy chociaż jeden z pierwszych 20 kilku pojedzie chociaż na semi slickach, gdzie tam... Nawet w miarę seryjne audi A4 , cicho odjechało w dal na pełnym slicku. A ALSy to juz prawie nagminne
-------------------- Celica Caros Sainz, Outback, Legacy, Q3. Jeszcze sie driftrajka na bazie taczek buduje :)
|
|
|
![]()
|
|
Ile ta st205 waży? Przednia szpera jest? Tylna jaka? By powalczyć w Kielcach trzeba by dołożyć ze 100KM i 200Nm + zrobić coś z zawiasem i geometrią ![]() Przedniej szpery nie ma i tego brakuje najbardziej ![]() Mocy mi raczej nie brakuje na Kielce, jest wystarczająco. Najgorsza jest długość skrzyni, bo w miejscach gdzie powininenem iść na 3, mam wbite 2 - bo trójka muli, a drójka jest za dużo. No i ja - na superoes jeżdże raz na 2-3 miesiące ![]() ![]() -------------------- GT-FOUR.pl Romanowski Classic Cars | www.gt-four.pl
|
|
|
![]()
|
|
Nowe dancing shoes dla Carlosika - klasyczne OZ Superturismo 18"
![]() ![]() P.S. Jutro SuperOES w Kielcach - wpada ktoś pokibicować GT-FOUR.pl ? ![]() ![]() -------------------- GT-FOUR.pl Romanowski Classic Cars | www.gt-four.pl
|
|
|
![]()
|
|
Ech piękny jest...
|
|
|
![]()
|
|
No więc zapraszamy na wystawę wszystkich zabawek GT-FOUR.pl wraz z gościnnymi autami Toyoty i Lexusa.
M.in. Corolla AE86, Lexus RCF i wiele innych... 19 kwietnia w Toyota KIELCE 26 kwietnia w Toyota RADOM więcej info: ![]() ![]() -------------------- GT-FOUR.pl Romanowski Classic Cars | www.gt-four.pl
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- GT-FOUR.pl Romanowski Classic Cars | www.gt-four.pl
|
|
|
![]() ![]() |