![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 22 July 2003 Skąd: www.gt-four.pl ![]() |
up.
Niestety podczas testów awarii uległa uszczelka pod głowicą. Uszczelka jest już gotowa na montaż, ale przy okazji chciałbym zrobić tulejowanie bloku, co by wzmocnić go odpowiednio na przyszłość. Pytanie: kto w Wawie osadzi porządnie tuleje i w jakiej mniej więcej cenie? -------------------- GT-FOUR.pl Romanowski Classic Cars | www.gt-four.pl
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 12 February 2009 ![]() |
No kurde piękne wozidelko. Kiedys tez sie czailem na taka toyote. strasznie mie podobaja te autka. nastepna bedzie chyba wlasnie celica.
-------------------- Mitsubishi Colt Ralliart 1.5T, 200KM Powered by Maptek
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 23 March 2003 Skąd: B-B, KRAK ![]() |
często spotykam tę toyke w okolicy ronda mateczny oraz ronda grunwaldzkiego w Krakowie
-------------------- Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 23 February 2006 Skąd: Kraków ![]() |
Tzn uszczelka sie sypnela bo sie sypnela, czy dlatego ze auto sie gotuje? Bo takie wiesci doszły do much uszu...
-------------------- Celica Caros Sainz, Outback, Legacy, Q3. Jeszcze sie driftrajka na bazie taczek buduje :)
|
|
|
![]()
|
|
Tzn uszczelka sie sypnela bo sie sypnela, czy dlatego ze auto sie gotuje? Bo takie wiesci doszły do much uszu... to pytanie w stylu - co było pierwsze: kura czy jajo? ![]() ![]() Bo takie wiesci doszły do much uszu... ehh te plotkary ![]() -------------------- GT-FOUR.pl Romanowski Classic Cars | www.gt-four.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2003 ![]() |
a jaka była uszczelka i i led boost-u
w mordę to już trzecia uszczelka w zakutym 3sgte ![]() -------------------- _http://forum.mr2cp.pl/index.php
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 26 December 2009 ![]() |
piekne auto, marzylem kiedys o gt4....niegdys prawie takie kupilem biale po kuzaju ale chyba mi zabraklo na nie....
-------------------- ______________________________________________________
Tor Poznan 1,37.300 dwulitrowym wolnossacym autem. |
|
|
![]()
|
|
No bo jak sie 2 bary dmuchalo.. Chyba ze tuner coś nadpsuł? COś ostatnio Konrad byłeś sceptyczny co do ich warsztatu!?
-------------------- Celica Caros Sainz, Outback, Legacy, Q3. Jeszcze sie driftrajka na bazie taczek buduje :)
|
|
|
![]()
|
|
No i przyleciały Darton'ki
![]() ![]() -------------------- GT-FOUR.pl Romanowski Classic Cars | www.gt-four.pl
|
|
|
gość_toivias_* |
![]()
|
![]() |
jak tam idzie docieranie ? o jakim specyficznym oleju do docierania jest mowa na stronie ?
cały czas kibicuje projektowi, od czasu do czasu zaglądając na stronę. Gratulacje nowego nabytku - zostaje w pełni seryjny? |
|
|
![]()
|
|
jak tam idzie docieranie ? o jakim specyficznym oleju do docierania jest mowa na stronie ? cały czas kibicuje projektowi, od czasu do czasu zaglądając na stronę. Pierwsze 800km jeździ na Millers'ie do docierania silników zmodyfikowanych, później już Castrol tws. A docieranie z przygodami - ubywało płynu chłodniczego i to praktycznie pod całą głowicą. Rozebraliśmy silnik i teorii jest kilka - ale opiszę to za parę dni na stronce jak już będą odpowiednie wnioski razem z dokumentacją zdjęciową. Tak czy inaczej - silnik zostanie wkrótce znów złożony i jeżeli znów pojawią się podobne problemy to się wk....ię na maxa! Gratulacje nowego nabytku - zostaje w pełni seryjny? No ST165 jest totalnym kozakiem! Samochód jest w mega stanie, więc nie zamierzam go nawet lakierować bo teraz wszystko jest w oryginale i tak chcę zostawić. W tym tygodniu będzie już po przeglądzie - wymienione wszystkie płyny, filtry, rozrząd i paski. Muszę zregenerować chłodnicę (bo nowej nie mogę nigdzie znaleźć) i będzie można śmigać na weekendowe wypady ![]() Przy okazji przedstawiam wszystkim nasz nowy nabytek: TOYOTA CELICA GT-FOUR ST165 1988 rok 164 000 km przebiegu oryginalny lakier (poza drzwiami pasażera) totalnie oryginalny egzemplarz przywieziony ze Szwajcarii Plany? -Pozostawienie w totalnym oryginale -Wymiana wszystkich płynów i części eksploatacyjnych -wyprowadzenie wgniotek w blachach -polerka -nowe opony -wymiana chłodnicy i wszystko co się napatoczy, aby samochód mógł bezpiecznie śmigać... Więcej info i zdjęć na stronce: www.gt-four.pl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- GT-FOUR.pl Romanowski Classic Cars | www.gt-four.pl
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 05 December 2008 Skąd: wiśniewo ![]() |
Jest możliwość obejrzenia Twojej ST165 na żywo?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 23 January 2007 Skąd: Wawa ![]() |
Szkoda, że to nie lata już 2 rok mija.....
-------------------- TP 1:49,856 FWD
Focus 1.6 100 km - Daily Focus 2.0T 370 km - Track |
|
|
![]()
|
|
Na corolla clubie było ze tuleja jedna opadła? O 0,5 cm?
![]() -------------------- Celica Caros Sainz, Outback, Legacy, Q3. Jeszcze sie driftrajka na bazie taczek buduje :)
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 15 February 2008 Skąd: ;) ![]() |
HEj,
mam kilka pytan o wskaznik EGT. Jak sie sprawuje? Jakie sondy zastosowano ? Gdzie mozna takie nabyc i jaki jest ich koszt mniej wiecej? Jak z szybkoscia reakcji? Z gory dzieki. Jesli nie na ogolnym to PW bede wdzieczny. Pozdrawiam, Konrad |
|
|
gość_toivias_* |
![]()
|
![]() |
coś się ruszyło w projekcie?
p.s. widziałem na stronce, że szukasz węża gumowego do st 165 - trafiłem na takie ogłoszenie, może akurat będą mieli: http://auto-onderdelen.marktplaats.nl/oldt...n-tot-1987.html |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 09 June 2011 ![]() |
jak by co niedaleko mam do tego skladu co podales link moge zadzwonic i zapytac
|
|
|
![]()
|
|
Otaku Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
Gdzie ten silnik byl tulejowany, ze tuleja opadla?
Krasnobrodzka? -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
Jest możliwość obejrzenia Twojej ST165 na żywo? No pewnie. Niedawno stała w kieleckim salonie Toyoty - aktualnie stoi w radomskim ![]() Szkoda, że to nie lata już 2 rok mija..... Mnie również szkoda, ale nie odpuszczam - niedługo kolejne wcielenie silnika, także do skutku - aż zacznie zap...lać! Na corolla clubie było ze tuleja jedna opadła? O 0,5 cm? ![]() 0.05mm - opadła i blok popękał między tulejami. Jest cała dokumentacja foto, także kiedyś w podsumowaniu wrzucę wszystko na stronkę dla potomnych ![]() HEj, mam kilka pytan o wskaznik EGT. Jak sie sprawuje? Jakie sondy zastosowano ? Gdzie mozna takie nabyc i jaki jest ich koszt mniej wiecej? Jak z szybkoscia reakcji? wskaźnik kupiony tu: http://airprofi.pl/sklep/product_info.php?...products_id=282 Sondy mają na miejscu dopasowane do tego wskaźnika. Działa bardzo fajne, płynnie wszystko pokazuje. Jest warning, który można ustawić także więcej nic nie trzeba. widziałem na stronce, że szukasz węża gumowego do st 165 - trafiłem na takie ogłoszenie, może akurat będą mieli: http://auto-onderdelen.marktplaats.nl/oldt...n-tot-1987.html Dzięki za info. jak by co niedaleko mam do tego skladu co podales link moge zadzwonic i zapytac Napisałem do nich - jak odpiszą, to chętnie skorzystam z twojej pomocy, aby potwierdzić że to na pewno ta część. DZIĘKI!!! Gdzie ten silnik byl tulejowany, ze tuleja opadla? Krasnobrodzka? Tak na Krasnobrodzkiej. Przy okazji parę update'ów o ST165: nowa chłodniczka na którą czekałem 2.5 miesiąca: nowe oponki: nowe tarcze: i totalny przegląd i wymiana wszystkich płynów: i wreszcie podłużna tablica z tyłu ![]() -------------------- GT-FOUR.pl Romanowski Classic Cars | www.gt-four.pl
|
|
|
![]()
|
|
No to wreszcie mamy finał. Poniżej wrzucam wykresik - opis wszystkich perturbacji i dodatkowych rzeczy, które zostały zrobione w aucie znajduje się na mojej stronce: www.gt-four.pl
W skrócie: -złożenie silnika w Toyota Romanowski Radom -FMIC Vibrant Performance (Show z Motorsportshop.pl) -Orurowanie IC z alu (SSG) -MSD 6A -alu CAI (SSG) -nowy aku -wywalenie klimatyzacji Wynik: MOC: 369 KM @ 6262 MOMENT: 452 Nm @ 4545 Doładowanie: 1.4 bara ![]() -------------------- GT-FOUR.pl Romanowski Classic Cars | www.gt-four.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 21:38 |