![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
jest cudowna ale do muzeum. Szkoda po prostu upalać
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 22 July 2003 Skąd: www.gt-four.pl ![]() |
Teraz to już naprawdę brzmi groźnie
![]() Prawdopodobnie będzie strojony w przyszłym tyogdniu... -------------------- GT-FOUR.pl Romanowski Classic Cars | www.gt-four.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 21 January 2005 ![]() |
juz wystrojone?
![]() -------------------- Za szybko jechałem? Nie. Za nisko Pan leciał....
323 GTR user |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 February 2009 Skąd: Białystok reprezentant ![]() |
a ja mam takie pytanko jak sprawa wyglada z klatka jak jedziesz na przeglad albo zatrzymuja cie paly ??
|
|
|
![]()
|
|
jeżeli auto nie ma ksiązki samochodu sportowego to nie powinno przejść przeglądu bo klatka zagraża życiu. Tak tłumaczył mi to pewien diagnosta. Jak auto ma książke samochodu sportowego to i policjant i diagnosta musi robić przegląd zgodnie z nią
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 February 2009 Skąd: Białystok reprezentant ![]() |
kur*a mać jakaś paranoja, czyli jak chce mieć nie rollbara i rury idące tak jak przednie i tyle słupki to nie moge z tym jezdzic bez tej ksiazki sam. sportowego ??
|
|
|
![]()
|
|
jeżeli auto nie ma ksiązki samochodu sportowego to nie powinno przejść przeglądu bo klatka zagraża życiu. Tak tłumaczył mi to pewien diagnosta. Jak auto ma książke samochodu sportowego to i policjant i diagnosta musi robić przegląd zgodnie z nią niestety nie masz racji... W przepisach o przeglądach technicznych nie ma słowa o takich rzeczach - jedyne co to diagnosta może dokonać dodatkowego przeglądu jeżeli nie jest pewien czy konstrukcja samochodu nie zagraża bezpieczeństwu. Dlatego też mam opinię rzeczoznawcy, który potwierdził prawidłowy montaż klatki w swojej opinii. Klatka jest zrobiona zgodnie z załącznikiem J, posiada certyfikat i została zrobiona przez firmę, która posiada odpowiednie pozwolenia uprawniające ją do takich przeróbek więc jej montaż nie zagraża bezpieczeństwu. Poza tym, myślę że to nie miejsce na tego typu dyskuje ![]() -------------------- GT-FOUR.pl Romanowski Classic Cars | www.gt-four.pl
|
|
|
![]()
|
|
TTe masz racje i nie. Masz papier na klatke ale masz auto cywilne. A w aucie cywilnym takich rzeczy mieć nie wolno. klatka ma być w aucie sportowym dla bezpieczeństwa a podstawą do stwierdzenia tego jest wlaśnie książka auta sportowego. Ale nie o tym temat podoba mi sie bardzo twoje cacuszko
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 11 October 2007 Skąd: Tarnów ![]() |
Ilość miejsc w dowodzie?? Jeśli masz wbite 4 lub5 , a masz kaltke??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 October 2006 Skąd: Kraków / BK ![]() |
Robisz przegląd dodatkowy, idziesz z papierem do urzędu i zmieniasz wpis w dowodzie na 2 miejsca.
-------------------- - Nissan 200sx s14a 2.0T
- Daily use Audi A3 8P Sportback 2.0 TDi |
|
|
gość_toivias_* |
![]()
|
![]() |
jakiś update w temacie? strojenie już było? chyba pogoda średnio dopisuje... Czekam z niecierpliwością na jakiś filmik.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 23 January 2007 Skąd: Wawa ![]() |
A czemu średnio, przecie to 4 łapy.
-------------------- TP 1:49,856 FWD
Focus 1.6 100 km - Daily Focus 2.0T 370 km - Track |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 03 January 2009 ![]() |
niestety nie masz racji... W przepisach o przeglądach technicznych nie ma słowa o takich rzeczach - jedyne co to diagnosta może dokonać dodatkowego przeglądu jeżeli nie jest pewien czy konstrukcja samochodu nie zagraża bezpieczeństwu. Dlatego też mam opinię rzeczoznawcy, który potwierdził prawidłowy montaż klatki w swojej opinii. Klatka jest zrobiona zgodnie z załącznikiem J, posiada certyfikat i została zrobiona przez firmę, która posiada odpowiednie pozwolenia uprawniające ją do takich przeróbek więc jej montaż nie zagraża bezpieczeństwu. Poza tym, myślę że to nie miejsce na tego typu dyskuje ![]() To nie ma znaczenia gdzie i jak została wykonana klatka, po prostu podczas normalnej jazdy (bez kasku), możesz uderzyć głową o rure i to moze sie naprawde zle skonczyc |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 22 June 2007 Skąd: O-ka ![]() |
a jak w szybe uderzysz pewnie tez fajnie nie bedzie
![]() -------------------- Było lekkie A4 2.7biT
Była Integra Type R JDM Jest Civic b16 gt35 |
|
|
![]()
|
|
W przypadku szyby ja zbijesz, a w przypadku stalowej klatki to klatka rozbije ci łeb - taka jest różnica.
-------------------- TP 1:49,856 FWD
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
temat klatki,bezpieczenstwa i przeglądów z nią przewijał sie na forum, wróćmy do tematu tego auta
![]() -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
jakiś update w temacie? strojenie już było? chyba pogoda średnio dopisuje.. Na razie jest niestety tak jak napisałem na stronie, czyli pogoda trochę nas wstrzymuje z testami. Rozpędzić się nie jest problem, natomiast wyhamować trzeba a nikt ryzykować nie będzie całego projektu dla kilku dni wcześniejszego odbioru auta. Ponadto czekamy jeszcze na część, która leci przez te zawieruchy z Anglii, więc trochę nas wstrzymuje. Na pewno w tym samym dniu, kiedy samochód będzie już wystrojony i gotowy do prezentacji wykres to wrzucę info na stronkę i na forum. Już też się doczekać nie mogę jak to będzie zapierdzielać na ostatecznym setupie. -------------------- GT-FOUR.pl Romanowski Classic Cars | www.gt-four.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 03 December 2008 Skąd: LUBLIN ![]() |
W przypadku szyby ja zbijesz, a w przypadku stalowej klatki to klatka rozbije ci łeb - taka jest różnica. no tak , tylko jak masz klatkę to przeważnie masz fotele kubełkowe oraz pasy . zawodnicy rajdowi ma dojazdówkach nie mają kasków i porozbijanych łbów ! |
|
|
![]()
|
|
Taki argument podasz panu Policjantowi podczas kontroli? LOL
Na pewno cię wysłucha i puści wolno ![]() -------------------- TP 1:49,856 FWD
|
|
![]()