![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
I znów dziękuję za uznanie. Nawet nie wiecie jakie to ważne przy budowie takiego wozu. Czasem były chwile zwątpienia a takie komentarze mocno podbudowują.
A teraz coś z cyklu "urzekła mnie Twoja historia" ![]() Przyznam się, że gdy zakładałem ten temat w zeszłym roku, auto było już gotowe, ale nie jeździło. Byłem załamany... Na pierwszym strojeniu (było to dokładnie 1 kwietnia LOL) straciłem nieznacznie ciśnienie oleju i auto zostało odstawione do znajomego mechanika w Bielsku Białej, który pierwotnie składał mi silnik. Gdy okazało się, że wytarte są główne panewki, zabrałem wóz do siebie i postanowiłem rozebrać motor i poskładać go osobiście. Straciłem już zaufanie, nawet do znajomego mechanika i dlatego wziąłem się za to sam. Pierwszy raz w życiu składałem silnik od podstaw, a on wytrzymał nie tylko cały sezon moich testów, ale ma się również świetnie przy nowych, obecnych parametrach. Z tego najbardziej jestem dumny ! Gdy wtedy po napisaniu tematu przeczytałem teksty, które można przeczytać na pierwszej stronie, od razu było mi lepiej, łatwiej i wiedziałem, że trzeba to skończyć i zrobić to porządnie. Co do sprzedaży - nie muszę tego robić, ale rozsądek podpowiada, że może komuś się bardziej przyda. Miałem też kilka ciekawych propozycji, ale jak ja mam wysłać wóz do Stanów haha? Niedawno zostałem ojcem (mam syna !), więc priorytety nieco się zmieniły, no i czasu coraz mniej. Ale jak nikt nie da tyle, ile chcę to nie sprzedam. Niech tym razem ON na mnie czeka ! ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 28 November 2009 ![]() |
Trochę od innej strony, można tak montować pasy a dokładnie czy jest tak bezpiecznie bo sam bym tak chciał a każdy mi mówi, że musi być belka by nie szły od dołu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Nie jestem pewien. Moje pasy mają ruchomy napinacz, dlatego nie wydaje mi się to źle rozwiązane. Na dodatek są przykręcone w miejsce fabrycznych zapięć od tylnych pasów.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 06 January 2007 Skąd: to wiesz? ![]() |
gratulacje Tomku!!, nie wiem czy pisałem czy nie
![]() ![]() ![]() pozdro -------------------- Jaguar XKR V8 Kompressor Stage1+
Porsche Cayenne II V6 TDI Stage1+ |
|
|
![]()
|
|
No chyba nie sądzicie, że nie kupiłbym/zbudowałbym za jakiś czas czegoś innego? Wytrzymałbym pewnie jakieś 2 lata w najlepszym wypadku
![]() PS. rodzinne auto mam i mimo, że nie ma jeszcze roku, muszę je szybko sprzedać, bo jak się syn dowie, że był wożony dieslem to dopiero mi nie wybaczy ! Nie wiem, co mną kierowało heh |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 September 2003 Skąd: Poznan ![]() |
Cześć
Tomek Gratki naprawde fajnego autka, rozumiem Ci,ę ja też jakoś nie mogę sie przekonać żeby sprzedać Leona ![]() ![]() Paweł -------------------- Leon 4x4 1.8T 440 KM,480 Nm & Tomson
--------------------------- --------------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
jak mozesz sobie na to pozwolic, to zostaw! wiesz ze ta choroba nie ma konca!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
tomekkk: nie sprzedawaj, mój syn dzisiaj skończył 17 miesiecy i kreci fajerą jak szalony, normalnie nie można go wyjąć z auta
![]() ![]() ani sie obejrzysz bedziesz z nim jeździł ![]() gratulacje potomka... jak rozumiem pierworodny ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
gratulacje potomka... jak rozumiem pierworodny ? dokaldnie, gratki!!! Cowboy ma racje, moj ma 2latka i 7miesiecy, zna juz wszystkie marki aut i smiga na czym bys go nie posadzil! jak jedziemy M to tylko krzyczy tata gazuuu! a jak idziemy bokiem to krzyczy, uwazaj wypadek ![]() |
|
|
![]()
|
|
kosiniak: mogę sobie pozwolić, tu nie chodzi o pieniądze
![]() cowboy: tak, pierworodny. Ma 4 miesiące i już się nie mogę doczekać jak go przewiozę ![]() paweł: dzięki. Ja też sentyment mam ogromny. Na dodatek żona jest przeciwna sprzedaży. Po prostu wie, jak wiele poświęciłem czasu i sił, nie mówiąc już o pieniądzach. PS. przed chwilą wróciłem z przejażdżki do Katowic i z powrotem. Na koncie kolejne skillowane motory, ale nie wiem jakie (Romety to to nie były heh). Wiem jednak, że R1 nie dam jeszcze rady ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 18 March 2011 Skąd: Sz-n ![]() |
Szkoda auta by sprzedawać nawet sam widzisz wyjechać raz na jakiś czas skilować obojętnie co zawsze cieszy i wraca się dumnym na hawire!!
![]() ![]() pozdr -------------------- Pozdrawiam
Piotrek |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 September 2003 Skąd: Poznan ![]() |
-------------------- Leon 4x4 1.8T 440 KM,480 Nm & Tomson
--------------------------- --------------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 October 2006 Skąd: Kraków / BK ![]() |
moj ma 2latka i 7miesiecy, zna juz wszystkie marki aut i smiga na czym bys go nie posadzil! jak jedziemy M to tylko krzyczy tata gazuuu! a jak idziemy bokiem to krzyczy, uwazaj wypadek ![]() Poczekaj aż zrobi prawko i zabierze M na całą noc to będziesz inaczej śpiewał ![]() Żeby nie było OT mogę napisać że świetne auto ale to żadna nowość ![]() -------------------- - Nissan 200sx s14a 2.0T
- Daily use Audi A3 8P Sportback 2.0 TDi |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
świetne auto, masa pracy kupa wkładu tylko gratulowac
![]() trzymaj go dla syna na przyszlosc niech wie czym tata sie rozbijal gratki syna! sam niedawno zostalem ojcem ![]() -------------------- Ford Fiesta MkIII N7A 238km 244 nm przeszlosc
Vauxhall Astra GTC Vauxhall Vectra 1.9CDTI |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 30 March 2010 Skąd: Konstancin ![]() |
Aj tam chyba nie będzie trzymał 18 lat samochodu?
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 20 July 2005 Skąd: Złotów ![]() |
autko jest petardowe , tyle czasu nakladu niech nawet stoi 15 lat i czeka
![]() kosiniak tak tak a jak by bylo prawko , tato jade tylko do kolegi po zeszyty ! normalnie 15km w ta i spowrotem a na drugi dzien patrzysz 120 zrobione ![]() ![]() ![]() -------------------- Repliki
|
|
|
![]()
|
|
Dzisiaj przyszła do mnie paczka ze Stanów
![]() Muszę jednak podziękować firmie Compsport, czyli Patrykowi i Szymkowi za pomoc, którą zawsze otrzymuję od nich. I to zawsze w świetnej atmosferze i przy kupie śmiechu hehe Thank You Mishimoto ! ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 26 March 2011 Skąd: Myszków ![]() |
TOMEKKK, a Ty chciałeś auto sprzedać
![]() -------------------- If in doubt, flat out.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 16 July 2025 - 11:48 |