![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Jak już będę kiedyś w przyszłości tylko i wyłącznie na lawecie jeździł to na pewno założę jakiś 3kg:) , teraz i tak coś muszę kupić, a zyskuję za 200zł różnicy (bo i do matiza to ze 150 by trzeba wydać) - 7 kg mniej niż mam - wysoko i bardzo z przodu.
To tańsze kilogramy niż z maski laminatowej na przykład. Matiza (30Ah i 300A) tak z tego co patrzyłem to 9kg ważą (a niektóre 10) . -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 22 January 2004 Skąd: bełchatów ![]() |
Porszak jaki dałeś przekrój przewodu głównego z tyłu na przód? 30 lub 35, nie pamietam już, ale próbowałem rowniez 50 na plusa. na minusa caly czas jest te wspomniane 30-35. -------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
-by Richard Petty NASCAR racedriver corsa c16xe N/A 176KM/187Nm powered by corsasport.pl |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 03 October 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
Ja mam 18ah i zero problemów z odpalaniem, ale tylko i wyłącznie dlatego, że mam wyłącznik prądu i każdy postój prąd off, natomiast zauważyłem, że na jazdach jak jest duża przerwa też warto odłączyć, z tym, że auto mam od niedawna, może akumulator trochę rozładowany, dziś ładuję i zobaczymy w perspektywie 2 tygodni co to będzie. Pozdr
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 15 August 2013 Skąd: śląsk ![]() |
W EVO/STI bez problemu się spisuje Shorai. Oczywiście mówimy o sporcie.
http://www.4turbo.pl/akumulator-shorai-lfx...2,3,27081,30310 |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
No no 36Ah, 540 A i 2 kg fiuu....
-------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
GrzesiekK mam 13:1.
Porszak nie uwierzę w takie spadki napięcia przy takich przekrojach. Wykonane przeze mnie przewody rozruchowe 35mm2 o długości 7,5m nie mają tak istotnych spadków napięć. Powtórzę ostatni raz. Jak chcecie montować aku z przeznaczeniem do czołgu czy statku morskiego to montujcie, Wasza sprawa. 36Ah, 530 A to możecie odpalać Leopardy, ale może tu o tankracing mowa? -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 09 December 2007 ![]() |
GrzesiekK mam 13:1. ....... Kurna to ja nie wiem ![]() -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
No wiesz, ja mam tylko 4 cylindry, ale wiem, że Leopard ma co najmniej 10, haha. Szukaj problemów gdzieś indziej, tyle mogę Ci poradzić i wyrzucaj ten ołowiany klocek, który może Cię zabić w razie W.
Mierzyłeś pobór prądu przy starcie? Stawiam 2 flaszki Pravda, że nie przekracza 200A. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
No wiesz, ja mam tylko 4 cylindry, ale wiem, że Leopard ma co najmniej 10, haha. Szukaj problemów gdzieś indziej, tyle mogę Ci poradzić i wyrzucaj ten ołowiany klocek, który może Cię zabić w razie W. Mierzyłeś pobór prądu przy starcie? Stawiam 2 flaszki Pravda, że nie przekracza 200A. Wiesz sprawa u mnie wygląd tak, z racji budowy dolotu i odległości pierwszej listwy paliwowej od zaworów nie koniecznie ten wynalazek zapali z pierwszych obrotów ![]() ![]() -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
To chyba masz seryjne wałki.
Zresztą sam policz sobie o ile zwiększą się opory po zwiększeniu stopnia sprężania o np 10%. Biorąc pod uwagę, że pewnie masz dolot z 260 przy 1mm to w ogóle sprawa nabiera podejrzanego obrotu. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
Czyli pewne, że nie mniej niż 260 przy 1mm, więc stopień dynamiczny nie miażdży remizy.
P.S. Chyba, że masz wał 8kg, zamach 1,5kg i sprzęgło 2kg. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Jacek no już bez takich mi tutaj
![]() -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
Xsara kit car ma takie masy wg homologacji więc masz pole do popisu. Niestety nie ma w homolo akumulatora, ale pamiętam jak 206 WRC nie wyjechały rankiem z parku zamkniętego z powodu małych baterii.
No ale chłopaki z Peugeot Sport nie czytają forum i się nie znają. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Nie mam budżetu na takie zabawki, ustąpię pierwszeństwa Tobie
![]() -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
To mi się marzy. Gdyby nie homologacja gr A. Ostatnim czasem (od dwóch lat i już drugi przekonuję do diety żeliwny blok silnika. Wszyscy uważają, że te aluminiowe są lżejsze, buhaha. Znajomy Prof metalurg, który mnie odwiedza w garażu powiedział jak zobaczył masy, że to cyt: 'nieprzyzwoicie dużo Pan zebrał'.
Wczoraj przygotowując nowy blok ze szlifierką kątową pytałem go co 2 minuty: Am i insane? (on pochodzi z USA). Śmiał się i odpowiadał, że tak. P.S. Ale to ostatni rok w RSMSL. Na 2017 idziemy do OPEN RMSP i będzie prawdziwy poligon. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
No coś słyszałem właśnie, że lubisz się bardzo ze szlifierką
|
|
|
![]()
|
|
To moja najlepsza przyjaciółka. Wszyscy twierdzili, że xsara musi ważyć 1100, a ja już muszę swoją doważać.
P.S. A w temacie aku, żeby nie było, to mam pokusę na 2,5kg. Piotr twierdzi, że aż tak nie zaryzykuje, ale ponieważ mam CBR1100XX to mam co przy okazji testować. Więc jak zbuduję nowy motor to będą testy mniejszego aku. Ale jak chłopaki są na etapie testów 10kilogramowych klocków to życzmy im powodzenia. Tylko co chcą zobczyć? To, że zapali? No wiadomo, że zapali. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Ja bym sobie bardzo chętnie wsadził 2,5kg dobre aku ale znam lepsze sposoby spożytkowania takich pieniędzy na moje auto
|
|
|
![]()
|
|
Jakich? Przecież te śmieszne Odysseye nie są wcale takie drogie. Zważywszy, że nie trzeba ich wymieniać co rok.
Ja to uważam, że 500PLN/kg to jest jeszcze dobra cena, ale to sprawa indywidualna. Natomiast jak jesteśmy przy xsarze kit car to coś trzeba było zrobić, żeby objechać wszystkie WRC razy 2, prawda? -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 24 July 2025 - 15:39 |