![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 23 October 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
M5 E39 400KM jest wolniejsze od mojego S5, i to zarówno z kreski (co naturalne - przewaga 4x4) jak i z rolki. Poniżej wykres przyspieszenia 40-195km/h dla S5 i M5 E39 (niebieska linia Audi): Ooo moja kreska haha ![]() ![]() Elb, ja w sobote nie moge, chyba ze Ty dzisiaj mozesz z wieczora ![]() Powiem szczerze, że ciężko mi znaleźć jakąś prawidłowość w tym wszytskim.... Jak miałem ~310 KM na RWD 540i to S5 (Auto firmowe Narva) uciekło mi od 70 do 200 z 3, 4 długości. Na cargo kolega od M5 315KM miał ustawke z rolki i z miejsca z S5, i wygrał.... Dołoże jeszcze, że teraz z 400KM M5 leciałem drzwi w drzwi z RS6 ABT 504KM, a RS4 B7 powinien być szybszy.... ![]() Boogie a ten kolega co objechal S5 to namaszczony przez Ciebie był? ![]() Troche po złości, ale nawet gdybym nie widział na własne oczy jak S5 zapina, to jedyne wytlumaczenie objechania 315km S5 byloby takie ze kierownik w nim zaspal na dobre dobre kilka sekund. Zreszta mam nadzieje za chwilke pokazemy znowu kreske i rozwiejemy wątpliwości.Z rolki oczywiscie, bo dobrze wystartować nie jest łatwo. 40 w góre w opór. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: w-wa ![]() |
do 220 styknie zeby ogarnac temat
![]() -------------------- Focus RS MK3 Tor Poznan 1.46.2
Megane RS CUP Tor Poznan 1.50.1 BMW E36 2.0 260KM Tor Poznań 1.40.1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Możemy się w weekend na Wale Miedzeszyńskim (długa prosta) umówić ok 22.00 - sprawdzimy i Lancera i, i BMW M5. Dajcie znać czy możecie.
Ja dziś nie mogę. -------------------- 2021 Audi R8 V10
1991 Ferrari Testarossa |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
ja moge wtorek i srode najbliższą bo jutro to wypadam na mazurki a w czwartek lece dopingować naszego mistrza F1- RK
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie jutro wypad na weekend, więc cokolwiek od wtorku.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 02 October 2005 ![]() |
Dajcie znać do Wału mam blisko
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 09 October 2009 Skąd: Polska ![]() |
ja też chętnie się spotkam
![]() -------------------- S8 D3 5.2 V10
A8 D3 4.2 TDI V8 S6 C6 5.2 V10 S4 B7 4.2 V8 |
|
|
![]()
|
|
To może być wtorek, bo we środę rano lecę do Monachium na kilka dni.
Stempel - dawaj, to jeszcze ciebie skillujemy :-p -------------------- 2021 Audi R8 V10
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Dzisiejszy wykres audi s6 rok 2000 czyli poczciwe 4.2, bez katów.
![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Czas i miejsce dogramy na PW. Teraz to Wał chyba spalony, bo wszyscy już o tym przeczytali :-)
-------------------- 2021 Audi R8 V10
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 02 October 2005 ![]() |
Tam często stoją przyczajeni. Ja miałem zamiar tylko popatrzeć. Jeszcze mi stan punktów nie pozwala
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 03 November 2003 Skąd: W-wa/ Radom ![]() |
Boogie a ten kolega co objechal S5 to namaszczony przez Ciebie był? ![]() Troche po złości, ale nawet gdybym nie widział na własne oczy jak S5 zapina, to jedyne wytlumaczenie objechania 315km S5 byloby takie ze kierownik w nim zaspal na dobre dobre kilka sekund. Zreszta mam nadzieje za chwilke pokazemy znowu kreske i rozwiejemy wątpliwości.Z rolki oczywiscie, bo dobrze wystartować nie jest łatwo. 40 w góre w opór. Nie, znajomy po prostu hehehe lubi sobie pojeździć. Proponuje tutaj nie podawać ani miejsc ani terminów, podjadę również na miejscówkie ![]() -------------------- Boogie
Sprzedam SkRzYnIe Manual 6-b z M5 e39 w super stanie, info na priv |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 ![]() |
Czy mi sie wydaje czy bedzie łamac przepisy ruchu drogowego:P. Hahaha.
Napiszcie potem co i jak wyszlo. Fajnie by bylo gdyby ktos cos nagral. Pozdrooo |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Nie zapomnijcie kamer
![]() BTW, moc książkowa tej S6. -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 04 July 2008 ![]() |
i jak odbyly sie jakies pomiary albo kreski?
|
|
|
![]()
|
|
No odbyła się drobna potyczka żentelmenów i wyszło iż Elb/S5 na _prostej_ z 2/50 nie jedzie na tyle szybciej żeby choć przez chwile M5 wyprzedzić.
Różnica na plusik dla M5 (może o długość, może o pół żeby nie dzielić się na obozy), no ale to na _prostej_ i w warunkach z góry ustalonych więc na zwykłej drodze kto lepiej wahluje ten będzie z przodu. A pomijam sytuacje kiedy nie jest sucho wtedy nie mam wątpliwości znając swoje RWD kto będzie na prowadzeniu. Kwestie takie jak poziom paliwa (akurat się podtankowałem do ok 60 litrów), papcie czy temp zewnętrzna i waga samochodu też pomijam. Fenomenalny dzwięk seryjnego S5 i zacne lampy widziane z perspektywy lusterka wstecznego - kwestie nie do pominięcia ![]() Ale oniec OT bo na pasku coś o S4 się wyświetla ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 03 November 2003 Skąd: W-wa/ Radom ![]() |
Szkoda że nie miałem okazji dołączyć hehe
-------------------- Boogie
Sprzedam SkRzYnIe Manual 6-b z M5 e39 w super stanie, info na priv |
|
|
![]()
|
|
To była szybka, spontaniczna akcja, zakończona spotkaniem z radarem na wale, LOL.
Za pierwszym razem z przyspałem o ułamek sekundy ze startem i M5 odjechało o 1 długość, może nawet 1,5 długości. Aż się zdziwiłem, bo myślałem, że pójdzie gładko. Za drugim razem, po wyjściu z pierwszego szoku, ruszyliśmy równo i wydaje mi się że nawet zyskałem z pół metra nad M5, ale niestety ścigaliśmy się tylko do ok 170, bo w tym momencie ryczko100 wyczaił radar i dał po heblach. Jak by jednak nie patrzeć, różnice w szybkości aut są tak minimalne, że jest to wszystko dzieleniem włosa na czworo. Następnym razem trzeba zabrać jakąś kamerę. -------------------- 2021 Audi R8 V10
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 04 July 2008 ![]() |
to moze powtorzcie wyscig w bardziej dogodnych warunkach - z miejsca i rola. jaki widac egzemplarz egzemplarzowi nie jest rowny. ryczko100 masz shamowane auto?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 21 June 2025 - 11:20 |