![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Wykres idealny, szczerze zaskoczony jestem pozytywnie.
-------------------- Lexus IS200t
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
no myslałem ze bedzie nawet lepiej tak ci to autko "lata" ALE widać coś w audi poprawili jesli RS4 nie trzymają standardowo mocy a tutaj niespodzianka, idealny wykresik..widocznie hamują auta przed sprzedażą żeby znowu ryfy z mocą nie było
![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Jak się dba to się ma
![]() -------------------- F32 alpine white
|
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Mnie to wcale nie dziwi. Juz wczesniej z tego co bylo slychac Adam Twoja fura latala zacnie. Az moze nazbyt zacnie ![]() Czy to RS4 to Pawla ? A czy kurde jest jedno RS4 w Polsce ![]() Pozdrawiam, Pablo |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 01 May 2006 ![]() |
A czy kurde jest jedno RS4 w Polsce ![]() Pozdrawiam, Pablo Pawel oczywiscie ze nie jedno, ale z opisu Elbrotha wynikalo iz RS4 mialo graty by Milltek i GruppeM co w kontekscie produktow wymienionych w Twojej stopce przyznasz, iz nasuwalo dosc jednoznacznie skojarzenia ![]() ![]() Elb pelne gratulacje za super egzemplarz. Ciekawe jak wychodza inne S5. Widzial ktos na sieci jakies wykresy ? |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Pawel oczywiscie ze nie jedno, ale z opisu Elbrotha wynikalo iz RS4 mialo graty by Milltek i GruppeM co w kontekscie produktow wymienionych w Twojej stopce przyznasz, iz nasuwalo dosc jednoznacznie skojarzenia ![]() ![]() Elb pelne gratulacje za super egzemplarz. Ciekawe jak wychodza inne S5. Widzial ktos na sieci jakies wykresy ? Piotruś wiesz dobrze, że nigdy tego nie zrobię i nikomu tego nie będę polecał ![]() Marne nie marne nigdy z RS4 nie będzie uliczny streetkiler, więc jak ktoś chce takiego wyjadacza to zły adres ![]() BTW, a Ty co? Gdzie jest Twój wyjadacz? |
|
|
![]()
|
|
ja długo myslałem czy nie zadłużać i montować kompresor ale jak popatrzyłem na czasy esek z kompresorem to nie jest tak różowo..robia ok 12,5 na 1/4 mili więc żadna rewelacja jak na 470KM niestety ;( Rs4 mają po kompresorze tak ponad 500...520 czy 530 jakoś więc pewnie przy tej wadze też niziutkie 12.xx niby to jest bardzo szybko ale jednak prawie 30tysi to dużo jak na zjechanie troche ponad pól sek na 1/4 mili. Rs4 są piękne i nie ma ich co psuć, zgadzam się w 100% ale Pablo troche z ceną tego silnika to przesadziłeś....http://www.allegro.pl/item995544576_silnik_4_2_fsi_skrzynia_biegow_rs4_a4_8e0.html
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Ciekawe jak wychodza inne S5. Widzial ktos na sieci jakies wykresy ? Na stronie Super Sprinta jest wykres przed i po z hamowni Maha. Przed jest 359KM a po 376KM. Seria: ![]() W sumie wygląda dość podobnie. Moment max jest identyczny, moc max osiągana jest wyżej i jest o 10KM wyższa - auto widać lepiej oddycha na wysokich obrotach. Nie wiem czy jest to wynik kręcenia wyżej, czy po prostu hamowali nówkę sztukę, a u mnie już 8kkm przebiegu, więc pewnie trochę syfu się w dolocie nazbierało :-) -------------------- 2021 Audi R8 V10
1991 Ferrari Testarossa |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
ja długo myslałem czy nie zadłużać i montować kompresor ale jak popatrzyłem na czasy esek z kompresorem to nie jest tak różowo..robia ok 12,5 na 1/4 mili więc żadna rewelacja jak na 470KM niestety ;( Rs4 mają po kompresorze tak ponad 500...520 czy 530 jakoś więc pewnie przy tej wadze też niziutkie 12.xx niby to jest bardzo szybko ale jednak prawie 30tysi to dużo jak na zjechanie troche ponad pól sek na 1/4 mili. Rs4 są piękne i nie ma ich co psuć, zgadzam się w 100% ale Pablo troche z ceną tego silnika to przesadziłeś....http://www.allegro.pl/item995544576_silnik_4_2_fsi_skrzynia_biegow_rs4_a4_8e0.html Taką cenę podało mi towarzystwo w ASO. Nie sprawdzałem rynku wtórnego, także być może można kupić taniej. Dowiadywałem się w 2006r, więc możne nie mieli pojęcia jak to zazwyczaj bywa, tak więc jak widać można i za 12k zł ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 02 October 2005 ![]() |
Prnit, a Ty trochę przesadziłeś z ceną kompresora do RS4. Zestaw Stage 3 kosztuje 14900 USD, do tego koszt transportu ok. 1000 PLN + cło + VAT + montaż + zestaw sprzęgła + OCT = lekko 55-60 kpln.
|
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Prnit, a Ty trochę przesadziłeś z ceną kompresora do RS4. Zestaw Stage 3 kosztuje 14900 USD, do tego koszt transportu ok. 1000 PLN + cło + VAT + montaż + zestaw sprzęgła + OCT = lekko 55-60 kpln. Tak pisząc szczerze to lepiej mieć pod nogą 3,0 TFSI Stage 2 na 453KM ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Poszukiwania serii ? U mnie wystarczy nalac porzadnego paliwa i auto jezdzi. Co prawda po Aralu Ultimate 100 wysadziło błąd (po 300 km) ale jak zapindala teraz.... A spalanie ? Autostrada , 140 / 150 / 160 - 11,9 l/100 ,miasto korki do 25 l / 100 . Wiec mało to nie jest.
-------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 18 May 2007 Skąd: Białystok ![]() |
Tak pisząc szczerze to lepiej mieć pod nogą 3,0 TFSI Stage 2 na 453KM ![]() Widać silnik ten można nazwać godnym następcą 2,7 bi-turbo. -------------------- Szczęśliwi paliwa nie liczą ;)
Chipped by MR Motors |
|
|
![]()
|
|
Prnit, a Ty trochę przesadziłeś z ceną kompresora do RS4. Zestaw Stage 3 kosztuje 14900 USD, do tego koszt transportu ok. 1000 PLN + cło + VAT + montaż + zestaw sprzęgła + OCT = lekko 55-60 kpln. no z tą ceną to myślałem o S4 i tam tyle wychodzi...własnie moja eska odjechała w siną dal..bye bye V8 ![]() ![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
OT, tak to
![]() ![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Ile KM?
![]() -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
sprawdz podpis.
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Odnośnie 4.2V8 ja postanowiłem zmienić jeszcze jedną dla mnie dość istotną rzecz, czyli sprzęgło kompletne, a dwumas zamienić na jednomas. Stąd też wlaśnie montujemy zestaw Sachs Performance z jednomasem w układzie 530nm+. Ogólnie sprzegło w RS4 nie jest jego mocną stroną i chyba ogólnie w wersjach z literką S ... V8. Podzielę się wrażeniami jak już będzie wszystko gotowe, a zestaw wygląda tak:
![]() BTW, co najlepsze kompletne sprzęgło np.: do 997 Carrery 4S oraz jego cena też nie zwalają z nóg - 2.400 zł ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
Tak patrzę ten Racelogic piękna sprawa... a i Twoje Audi również wymiata, nie ma co - ciekawe czy producent utrzyma już ten azymut i V-ki znów zaczną latać po wtopach z niedoborem mocy w poprzednich jednostkach. Jaka jest pi razy drzwi masa Twego S5 ? I ile ważysz? ![]() no myslałem ze bedzie nawet lepiej tak ci to autko "lata" ALE widać coś w audi poprawili jesli RS4 nie trzymają standardowo mocy a tutaj niespodzianka, idealny wykresik..widocznie hamują auta przed sprzedażą żeby znowu ryfy z mocą nie było ![]() Mam wrażenie, że jak długo się powtarze nie sprawdzoną/nie zweryfikowaną informację, to powoli staje się ona prawdą ![]() Elberoth czy wiesz może z jakiego chipsetu GPS korzysta Racelogic ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 21 June 2025 - 07:11 |