![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
Najbezpieczniej będzie na swierzych, dobrych zimówkach. Ale jak tor się rozjeździ i zrobi się przyczepnie czasu nie zarobisz.
-------------------- A110S
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
Najbezpieczniej będzie na swierzych, dobrych zimówkach. Ale jak tor się rozjeździ i zrobi się przyczepnie czasu nie zarobisz. +1 z tym że jak tor się rozjeżdzi ale nadal będzie mokry i zimny to z moich obserwacji bardzo dobrze sprawdza się już taka zjeżdżona zimówka z bieżnikiem w granicach 4-5mm aby dobra z wysokiej półki. Ja na takim starawym Ultragripie którego niezmiennie polecam i to zwykłym balonie 185/65R15 robiłem fury na deszczach no jak chciałem na Słomczynie ![]() Strach ponyśleć co by się działo jakbym miał szerszą i niższą oponę ![]() I jak ktoś chce zapytać co na śnieg albo śnieżną breję której w weekend i po weekendzie może być całkiem sporo to tylko i wyłącznie akrtyczne nalewki typu Profil WinterExtrema i podobne. Nie mają sobie równych w takich warunkach i jeszcze można kolec wkręcić to tu to tam. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Dzięki za rady, tak myślałem, chciałbym wykorzystać to co już mam czyli zimówki jednak już troche latek mające i deszczówki . Wiec jak śnieg to od zimówek zacznę. To przszła sob więc jeszcze progn niepewne.
-------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
Chłopaki prośba o opinię, poradę.
Kupuję po raz pierwszy Extreme Vr2 R5A na przód żeby zrobić szybkie kółko na Łodzi w ten weekend. Ma być sucho ale zimno w okolicach +3 stopnie stąd pomyślałem że to dobry wybór. Pytanie do Was czy zostawiać seryjną geometrię przodu czy jednak zrobić kąty tak jak robię pod slicka w ciepłe dni ? Auto Peugeot 206 RC, sportowy amor i sprężyna ale nie gwint. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
Kwsz i rozbieznosc jak dla slicka. Negatyw mozesz dac zamiast -4st jakies -3 bo pewnie w taki dzienn 1,4 g nie wygenerujesz
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Chłopaki prośba o opinię, poradę. Kupuję po raz pierwszy Extreme Vr2 R5A na przód żeby zrobić szybkie kółko na Łodzi w ten weekend. Ma być sucho ale zimno w okolicach +3 stopnie stąd pomyślałem że to dobry wybór. Pytanie do Was czy zostawiać seryjną geometrię przodu czy jednak zrobić kąty tak jak robię pod slicka w ciepłe dni ? Auto Peugeot 206 RC, sportowy amor i sprężyna ale nie gwint. Czym startujesz? Też się wybieram ![]() -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Dzis pogoda dopisuje. Jest 5stopni na plusie. Moze byc szybko
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 14 February 2009 Skąd: Oborniki Śląskie ![]() |
Chłopaki prośba o opinię, poradę. Kupuję po raz pierwszy Extreme Vr2 R5A na przód żeby zrobić szybkie kółko na Łodzi w ten weekend. Ma być sucho ale zimno w okolicach +3 stopnie stąd pomyślałem że to dobry wybór. Pytanie do Was czy zostawiać seryjną geometrię przodu czy jednak zrobić kąty tak jak robię pod slicka w ciepłe dni ? Auto Peugeot 206 RC, sportowy amor i sprężyna ale nie gwint. Też nakupiłem R5A na jutrzejszy SuperOeS. Zobaczymy co z tego wyjdzie. -------------------- `05 Renault Sport Megane 225 5d
|
|
|
![]()
|
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: Rzeszów ![]() |
Chłopaki prośba o opinię, poradę. Kupuję po raz pierwszy Extreme Vr2 R5A na przód żeby zrobić szybkie kółko na Łodzi w ten weekend. Ma być sucho ale zimno w okolicach +3 stopnie stąd pomyślałem że to dobry wybór. Pytanie do Was czy zostawiać seryjną geometrię przodu czy jednak zrobić kąty tak jak robię pod slicka w ciepłe dni ? Auto Peugeot 206 RC, sportowy amor i sprężyna ale nie gwint. Na taką pogodę to mieszanka super miękka W3. -------------------- 306 GTI-6
|
|
|
![]()
|
|
Dzis wygeal Arek Kubiak na slikach michelun mw1
https://www.facebook.com/arkadiusz.kubiak.5686 -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
|
|
![]()
|
|
Na taką pogodę to mieszanka super miękka W3. Chciałbym mieć dziś taką oponę. Dla mnie totalnie nie udana impreza. Jak zaczynałem czuć, że opona zaczyna pracować to był zjazd na parking ![]() Gratulacje dla zwycięzców -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Piwo kompletnie nie trafiłeś z pogodą....jak i my
![]() Na torze zastaliśmy zalegające pokrywy lodowe plus gołoledź w najróżniejszych miejscach a do tego mgła i temperatura -1 zmieniająca się potem powoli w max 2 stopnie i od tak 13 wyszło nawet słońce. A ja zdjąłem zimówki żeby założyć zakupione opony i srogo żałowałem. A potem to wszystko zaczęło się topić i kto miał supermiękką deszczówkę ten wygrał. Warunki zmieniały się wręcz z każdym przejechanym samochodem więc auta z początku listy przecierały szlaki dla tych na końcu. Tommo - byłem białym oklejonym Peugeotem 206 z numerem 9. Jakoś nie było okazji się spotkać pogadać. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
ktoz mogl wiedziec. wiadomo ze jak lod lub nawet mokro i temperatura do 5 stopni to ani a052 ani r5a nie zadzialaja. te mieszanki moglyby zadzialac tylko na suchym przy temperaturze okolo 5 stopni po krotkim dogrzaniu.
a na mokre waruny w temp do 5 stopni to tylko w3a albo wlasnie jakies mega miekkie deszczowki. a na lozd to chyba zadna opona nie jest dobra. -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
|
|
![]()
|
|
W3A, supermiękki deszczowy RGC który podobno jest lepszy niż W3A lub docięty rallycrosowy mięciutki AVON
![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Może nie rano ale w popołudniowej sesji myślę że bym rozgrzał Advana ale to trzeba zrobić kilka kółek.
Miękka deszczówka która działa od ruszenia. Próba wolna i kręta spokojnie by wystarczyła. -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Może nie rano ale w popołudniowej sesji myślę że bym rozgrzał Advana ale to trzeba zrobić kilka kółek. Miękka deszczówka która działa od ruszenia. Próba wolna i kręta spokojnie by wystarczyła. No w tym kierunku to faktycznie chyba najwolniejszy i najbardziej kręty tor po jakim jezdziłem. Szczerze - mało zabawy jak dla mnie. Specyfika takiej trasy w takim terminie wręcz wymusza stosowanie opon które działają od startu albo kocy grzewczych. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Mamy tutaj użytkowników Yoko AD09? Chciałbym poznać relacje z pierwszej ręki, filmiki z YT znam.
-------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 14 February 2009 Skąd: Oborniki Śląskie ![]() |
Piwo kompletnie nie trafiłeś z pogodą....jak i my ![]() Na torze zastaliśmy zalegające pokrywy lodowe plus gołoledź w najróżniejszych miejscach a do tego mgła i temperatura -1 zmieniająca się potem powoli w max 2 stopnie i od tak 13 wyszło nawet słońce. A ja zdjąłem zimówki żeby założyć zakupione opony i srogo żałowałem. A potem to wszystko zaczęło się topić i kto miał supermiękką deszczówkę ten wygrał. Warunki zmieniały się wręcz z każdym przejechanym samochodem więc auta z początku listy przecierały szlaki dla tych na końcu. Tommo - byłem białym oklejonym Peugeotem 206 z numerem 9. Jakoś nie było okazji się spotkać pogadać. Start na 4x R5A był dość zabawny. Pierwsze dwie sesje to totalna ślizgawka, trzecia już było lepiej. Dwie ostatnie na suchym kleiło, w szczególności na drugiej pętli. Sekcja zakrętów na górce była permamentnie śliska przez zalegający śnieg na obrzeżach, dodatkowo ostatni prawy też jakiś wg. mnie nieprzewidywalny. Opuszczanie ciśnienia na tylnej osi nie wiele wnosiło, na seryjnym zawiasie i geometrii opona totalnie zimna po przejeździe. Może było ślisko i średnia ilość przejazdów, ale udało się chociaż spotkać ludzi z forum ![]() Wracając do tematu to powinno się udać pojechać na tym samym zestawie opon SuperOes Toru Poznań, 08.02. Miejmy nadzieję, że będzie mniej mroźno. -------------------- `05 Renault Sport Megane 225 5d
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 26 November 2021 ![]() |
Hej chłopy szybkie pytanie odnośnie opon, pytanie ogólne chociaz ja póki co jeżdzę na extremach - czy dobrze kombinuje ze mieszanka srednia bedzie lepiej trzymac niz mieszanka twarda zakładając, że obie pracują w optymalnej temperaturze?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 14:20 |