![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
i chyba wlasciwy wybor
![]() a nie lepiej michelin pilot super sport? troszke nowsze opony niz juz leciwe sport cup. http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2011-...r-Tyre-Test.htm albo chociaz sport cup + -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
ja na suche i mokre w 17 calach testuję ostatnio R1-R w rozmiarze 275/40/17 i naprawdę dają radę, 245/45/17 już natomiast tak dobrze się nie sprawuje
pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 24 January 2010 ![]() |
Poradźcie coś 225mm na felgę 16", profil jak najniższy. 595RS-R ani R888 nie robią w takim rozmiarze. :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
A jak Ci policzyć profil skoro nie napisałeś co masz seryjnie?
Sam sobie sprawdź: http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon Oczywiście że R888 jest w 225x16", profil 45 lub 50. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 24 January 2010 ![]() |
mAbZ
Nie zależy mi wybitnie na dokładności wskazań szybkości. Najchętniej widziałbym 35. W kwestii rozmiarów opieram się na informacjach z polskiej strony toyo. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 26 February 2010 Skąd: München ![]() |
Mabz mieszkam w SE i tak sie składa,że jeżdże Linkiem 25m i to właśnie takie pojazdy przyczyniają się do kolein bo DMC wynosi 55 ton.aTo nie wina osobówki.Sorry za OT
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Oczywiście że ciężarówki się przyczyniają, ale mówić że kolce nie niszczą dróg to jak zawracać Wisłę kijem..
Przyjrzyj się ulicom, na których w ogóle nie jeżdżą ciężarówki, za to dużo aut osobowych na kolcach. Koleiny pogłębiają się po każdej zimie, a w powietrzu unosi się tyle drobinek asfaltu, że powietrze w centrum Sztokholmu należy zimą do najgorszych w Europie! Tak samo było w Oslo, póki nie wprowadzili wysokich opłat za jazdę na kolcach. I wcale nie jestem preciwnikiem kolców- przeciwnie, sam na nich jeżdżę. Ale dość tego OT. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 25 August 2011 Skąd: Oświęcim ![]() |
Ja R888 lub avon ZZR na mocniejsze wypady a tak to zazwyczaj Potenza RE050
-------------------- スープラ - for life !
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 27 March 2010 ![]() |
REGAL RACER 225/40 R18 92 W XL
Miał ktoś kontakt z tymi oponami? Jakieś wrażenia, przeczytane opinie? Przeszukałem cały Internet i znalazłem jedynie opinie na forach niemieckich i brytyjskich. Od opinii zachwalających do mocno krytycznych. Z góry dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 25 February 2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Wygląda jak chińska podróbka Parady- cena to potwierdza.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Regal to południowoafrykańska odnoga Dunlopa.
r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 02 July 2008 Skąd: Poznań ![]() |
A jak się sprawuje Yokohama Advan Sport? szukam opony 225/45/17 która spisze się w suche i deszczowe dni... R888 to zapewne świetna opona ale w PL pogoda w kratkę...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
nie wiem jak Advany ale Tojki R1-R robią robotę
![]() pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 02 July 2008 Skąd: Poznań ![]() |
Szukam jakiejś alternatywy cenowej do R1R, Yoko ma dobrą cenę, ale jak z jej właściwościami jezdnymi??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 02 May 2009 Skąd: PL ![]() |
Jeździł ktoś na Falken FK452 ?
Miała by być zupełnie na codzien, czasem do ostrzejszego polatania po mieście. |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
u mnie w audi a4q były założone
i bez jakiś rewelacji. choć patrząc na cenę to dobry zakup |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 04 June 2004 Skąd: Poznań ![]() |
jeździłem na tych Falkenach i całkiem dobrze się spisywały, złego słowa nie powiem - mocne rwd na e-szperze więc i miałem je tylko na tyle więc jak w deszczu to nie powiem
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 09 May 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
Waszym zdaniem opona 595rs-r zda egzamin do jazdy po drogach autem rwd ? W deszczu zdecydowanie ostrożna jazda. Byłem zdecydowany na t1r, i mam zagwozdkę, zwykla czy semislick.
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 19 April 2008 Skąd: Łódź ![]() |
Waszym zdaniem opona 595rs-r zda egzamin do jazdy po drogach autem rwd ? W deszczu zdecydowanie ostrożna jazda. Byłem zdecydowany na t1r, i mam zagwozdkę, zwykla czy semislick. Z własnego doświadczenia (seryjna Honda S2000) jestem w stanie porównać zachowanie 3 różnych opon w jeździe codziennej: 1. Goodyear Eagle F1 -> jak dla mnie totalna tragedia, na mokrym śliskie, na suchym w miarę ok ale zużyła się w miesiąc ![]() 2. Federal 595 RS-R -> zimna kiepsko klei, dosyć długo się nagrzewa. Na mokrym szybko traci przyczepność. Na suchym, po rozgrzaniu totalna rewelacja ![]() 3. Toyo R1R -> Nie będę ukrywał że na moim aucie w codziennej jeździe te spisują się najlepiej. Bardzo dobrze trzymają na suchym (fakt, gorzej od Federali ale do 240 KM w zupełności wystarczają), o dziwo mają niezłą żywotność -> po ok. 5000 km (w tym 1x tor Kielce i 1x tor Poznań) jeszcze mają sporo mięsa! Na deszczu spisują się nieźle -> nie tak dobrze jak typowa opona cywilna ale zdecydowanie lepiej niż RSRy czy F1ki. Ogólnie bardzo polecam komuś kto ma w miarę mocne auto i szuka czegoś na drogę + okazjonalne upalanie. -------------------- www.stormriders.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 03 August 2025 - 08:08 |