![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 27 August 2006 Skąd: zza węgła ![]() |
Napis na tylnim blotniku mistrz:D ogolnie dobrze ze uratowales furaka choc widac ze jest poturbowany.gratki i oby mniej takich przygod To nie tylko taki sobie napis: click |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Fri, 29 December 2006 ![]() |
hahahha dobrze widzieć szatana znowu na torze
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 31 October 2008 Skąd: Gdańsk ![]() |
w sumie, to podziwiam Cię za dystans do siebie i do zaistnialych zdarzen oraz za tak szybka odbudowe auta - szacun.
![]() powodzenia na kolejnych zawodach, bedziesz w lipcu w Koszalinie, Kołobrzegu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sat, 08 September 2007 Skąd: Toruń ![]() |
auto stało się bardzo medialne... widać nawet w nowych pytaniach na egzamin się pojawia
![]() ![]() http://kwejk.pl/obrazek/210863 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 01 July 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
zaCHamować lol
-------------------- QUATTRO ist fur sissies
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 24 March 2003 Skąd: Niepolska ![]() |
To egzamin na prawko, a nie próbna matura
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 12 November 2008 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
w sumie, to podziwiam Cię za dystans do siebie i do zaistnialych zdarzen oraz za tak szybka odbudowe auta - szacun. ![]() Jaką odbudowe? Z tego co widziałem, myślałem, że uszkodzenia będą większe. Jednak bardzo dużo pomogła klatka, która zapobiegła większemu zgnieceniu budy. Ale podziwiam, nie dystans, ale cały projekt i solidne podejście. Pozdro MUSK. -------------------- Z cyklu: Keep AE86 Alive!
_http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=86682 |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 16 August 2011 ![]() |
Jak tam miewa sie driftowoz ? Jakie nowe fotki ?
-------------------- Daily: Passat Variant Highline 2012'; CFGB + DSG
Weekend: RX-8 HP 2004' |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 26 March 2011 Skąd: Myszków ![]() |
Mógłbyś wrzucić zdjęcia całego nowego układu wydechowego od kolektorów?
-------------------- If in doubt, flat out.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Tue, 22 December 2009 ![]() |
Pewnie interesują Cię zdjęcia układu jak wyglądał on w miarę seryjnie i na którym wyszło 250KM i 310Nm. Natomiast jakiś czas temu ze znajomym postanowiliśmy wyrzeźbić coś nieco bardziej indywidualnego a zdjęć tego starego nie mam.
Wykres na starym wydechu: ![]() Ogólnie to strasznie zaniedbałem ten temat. Bardzo dużo przez ostatnie pół roku się wydarzyło i poświęciłem setki godzin pracy aby auto w 100% ogarnąć i odbudować prawie, że od podstaw. Tak z grubsza niektóre ze zmian: Bez wymiany dachu się nie obeszło ![]() Po wstawieniu nowego dachu wyglądała tak: ![]() Potem zabrałem się za ogarnianie i dalsze odchudzanie tyłu: ![]() Odświeżyłem klatkę: ![]() I powoli reanimowałem auto kawałek po kawałku dalej (tutaj odświeżony już tył) starając się nie stracić sezonu: ![]() Co kończyło się częstymi awariami na zawodach: ![]() Po sezonie postanowiłem całe auto rozebrać i wymienić wszystko co budzi podejrzenia, wzmocnić niektóre elementy, odświeżyć wszystko co wymagało odświeżenia i wprowadzić kilka dodatkowych zmian. W związku z dalszym powiększaniem skrętu i docelowymi kołami na przód 17"x10" Trzeba było trochę wyciąć: ![]() Podczas generalnego remontu auta po sezonie rozebrałem zawieszenie i po odczyszczeniu podłogi pojawiło się pęknięcie dookoła jednego z mocowań wózka w związku z tym trzeba było to wzmocnić ![]() A skoro już i tak wszystko rozebrałem to całość zawieszenia dałem do piaskowania i proszkowego malowania: ![]() ![]() Remont podłogi: ![]() ![]() Kombinując dalej z przednim zawieszeniem stanęło na tym, że jednak bez poszerzania nadkoli się nie obędzie: ![]() Obecny wygląd auta: Koła przód 17"x10" z oponną 215/40/17 Koła tył 17"x11" z oponą 225/45/17 1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() 6. ![]() 7. ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 February 2009 Skąd: Białystok reprezentant ![]() |
kuba mam takie pytanie czy driftując na takim naciągu opona nie spadnie ani nie podwinie się ?? ponieważ zastanawiam się czy jak zrobie podobny naciag u siebie w civicu to opona np przy 250km/h nie zejdzie mi z felgi
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 25 December 2004 Skąd: Łódź ![]() |
Stroi strasznie. Wydech od kolektorów idzie cały podwójny czy jest złączany i rozłączany w którymś momencie?
-------------------- RX-7 FD3s // Viper // Soarer // JZS147 // 325i // 523i // 323 BG 2,5V6 // Kadett C QP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 31 October 2008 Skąd: Gdańsk ![]() |
Piękna jest..
![]() Sry, ale naprawdę nic innego nie jestem w stanie powiedzieć, niesamowicie mi się podoba. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 27 May 2005 ![]() |
koła z zaciągiem są raczej do lansu, a do zabawy jest drugi komplecik
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 30 April 2006 Skąd: Skarżysko-Kamienna / Warszawa Wawer ![]() |
Znajomy na większy i nagminnie lata ponad 200kmh - nie ma co się bać jak jest dobra opona.
-------------------- VW 16V++ :)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 31 August 2010 Skąd: okolice wawy ![]() |
o kurwa!!!!!!! piękna jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-------------------- Chcesz mi pomóc? Przeczytaj poniższy link i podaruj 1% podatku
http://www.fsr.pl/portal/fsr/695/5528/Kurach_Rafal.html?search=58898 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 30 January 2005 Skąd: GGC Inc. ![]() |
że chciało Ci się tą bude odbudowywać to jestem pełen podziwu
felgi to stalówki oplowskie poszerzone? -------------------- Sierra P100 pick-up 89r. - SOLD
Silvia S15 Nurburgring facelift edition - SOLD M3 E46 LCI www.nissantech.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 03 November 2008 Skąd: Łódź ![]() |
Wszytsko GIT tylko po Who You ta lekka maska :]
i dobry kapelton poszerzony z insigni 17 cali? |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 31 October 2008 Skąd: Bielawa ![]() |
Przekot!!!
P.S Dobry naciag nie jest zly ![]() ![]() ![]() -------------------- Czerwone sa szybsze.....Tak, tak, taktaktakkktakta
Corrado 1.8 20VT+ Audi UR Quattro 2.1 10VT Audi Coupe Quattro 2.2 20VT+ |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 03 October 2006 Skąd: Kielce ![]() |
Jestem pod wrażeniem. Prze kocur jest z tego auta. Fajnie że odbudowałeś.
-------------------- STOP PIJANYM KIEROWCOM
Ford Focus TDCi 123KM@327Nm |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 27 June 2025 - 01:08 |