Shoutbox 0 nowych PW 

105 Stron V  « < 30 31 32 33 34 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Kupujemy Audi S/RS.........
M3D
post Sun, 26 Dec 2010 - 11:56
Post #621

User

CYTAT(art... @ Sat, 25 Dec 2010 - 21:40) *
Panowie znacie to auto ?? http://allegro.pl/audi-s4-2-7-biturbo-okaz...384331045.html# od jakiegoś czasu sobie mysle nad kupnem m3 e36 albo własnie takiego s4 ale bez ciśnienia w tym temacie ...

P.S. Raceboy wstawiam się za kosiniakiem ... wink.gif

Bardzo podobna do S z Torunia, którą gość sprzedawał z 2 lata temu, potem kupił ją ktoś z Poznania bodajże lub okolic i teraz znowu jest na sprzedaż, troche dziwne.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sun, 26 Dec 2010 - 11:56
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Norbi1
post Sun, 26 Dec 2010 - 12:06
Post #622

Forum Killer

CYTAT(M3D @ Sun, 26 Dec 2010 - 11:56) *
Bardzo podobna do S z Torunia, którą gość sprzedawał z 2 lata temu, potem kupił ją ktoś z Poznania bodajże lub okolic i teraz znowu jest na sprzedaż, troche dziwne.

Co mianowicie jest dziwne?
Ja rzadko miewam auto dłużej niż rok, bo cały czas chce mieć coś innego,szybszego i co w tym jest dziwne?

--------------------
[b]RS4[/b]

+Quote Post
świerzak
post Sun, 26 Dec 2010 - 15:39
Post #623

Frequent User

CYTAT
troche dziwne.

CYTAT
Co mianowicie jest dziwne?

Sorry ale dla mnie to też jest dziwne, jak coś jest dobre to po co to zmieniać, jak auto miało 4-5 właścicieli, to co ? jest dobre ale nikt go niechce .
Każdy poprzedni właściciel stwierdził że jest za wolne ?
Poza tym cena tego audi biggrin.gif ,niedawno znajomy kupił s4 z 2000 r w sedanie za 30 tyś ..........tez ładne i bezwypadkowe .
CYTAT
sadzać po fotelach może mieć te 70tys

Z tymi 70 tyś to przesadził , chyba zapomniał o 2 z przodu

+Quote Post
daniel1d11
post Sun, 26 Dec 2010 - 19:05
Post #624

Forum Homee

CYTAT(świerzak @ Sun, 26 Dec 2010 - 15:39) *
Sorry ale dla mnie to też jest dziwne, jak coś jest dobre to po co to zmieniać, jak auto miało 4-5 właścicieli, to co ? jest dobre ale nikt go niechce .
Każdy poprzedni właściciel stwierdził że jest za wolne ?
Poza tym cena tego audi biggrin.gif ,niedawno znajomy kupił s4 z 2000 r w sedanie za 30 tyś ..........tez ładne i bezwypadkowe .

Ale Wy niektórzy macie myślenie.Teoretycznie polonez jest też dobrym autem jeździ itp więc myśląc jak co niektórzy to trzeba było by nim jeździć póki się nie rozpadnie bo jest dobry..Ktoś kupił sobie kiedyś S4 bo np nie miał więcej kasy dziś ma kasę na lepsze auto więc sprzedaje S4 i kupuje coś jeszcze lepszego i co w tym jest dziwnego?

--------------------
10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<

+Quote Post
Norbi1
post Sun, 26 Dec 2010 - 20:42
Post #625

Forum Killer

CYTAT(daniel1d11 @ Sun, 26 Dec 2010 - 19:05) *
Ale Wy niektórzy macie myślenie.Teoretycznie polonez jest też dobrym autem jeździ itp więc myśląc jak co niektórzy to trzeba było by nim jeździć póki się nie rozpadnie bo jest dobry..Ktoś kupił sobie kiedyś S4 bo np nie miał więcej kasy dziś ma kasę na lepsze auto więc sprzedaje S4 i kupuje coś jeszcze lepszego i co w tym jest dziwnego?

Daniel podpisuje się obiema rencyma wink.gif

--------------------
[b]RS4[/b]

+Quote Post
maron_d
post Sun, 26 Dec 2010 - 21:44
Post #626

Frequent User

CYTAT(Norbi1 @ Sun, 26 Dec 2010 - 20:42) *
Daniel podpisuje się obiema rencyma wink.gif

Ja również. Dodam też do wypowiedzi Daniela, że niektórzy po prostu "jeżdżą rocznikiem" i nawet dobre ale 10-12letnie audi jest po prostu za stare i czas kupić coś nowszego...

--------------------
29256

+Quote Post
M3D
post Sun, 26 Dec 2010 - 22:16
Post #627

User

Oczywiście. A to, ze kilku ( z rzędu ) poprzednich właścicieli sprzedaje to w bardzo krótkim odstępie czasu, to czysty przypadek. Na pewno wszyscy oni jak jeden znudzili się tą mocą i wszyscy kupili coś mocniejszego laugh.gif

+Quote Post
wzi13
post Sun, 26 Dec 2010 - 22:54
Post #628

Frequent User

Tylu teorii spiskowych co w tym topicu ciezko znalesc w wielu hollywoodzkich sensacjach :X
Panowie moze warto czasami zobaczyc auto o ktorym sie rozmawia nie tylko na zdjeciach bo to ze 4 osoby sprzedaly je w jakis tam czasie moze co prawda znaczyc ze to pasc ale rownie dobrze moze znaczyc tyle ze jest tak zajebi.te ze zaraziolo poprzednich wlascicieli na rs4 moze albo nowe s4 whatever...

Zreszta Daniel podsumowal to najlepiej

+Quote Post
świerzak
post Mon, 27 Dec 2010 - 11:17
Post #629

Frequent User

CYTAT
Ale Wy niektórzy macie myślenie.

Ja mam takie myślenie, patrze żeby auto mialo jak najmniej właścicieli, pierwszą rzeczą o którą pytam przy kupnie auta jest to ilu miało wlaścicieli i jak długo dany właściciel posiada auto.
Może dla niektórych , to ilu właścicieli miało auto nie ma znaczenia , i tłumaczą sobie "pewnie im się znudził lub stac ich na lepsze auto "

CYTAT
A to, ze kilku ( z rzędu ) poprzednich właścicieli sprzedaje to w bardzo krótkim odstępie czasu, to czysty przypadek.

Albo to że jest właścicielem od roku i od roku próbuje sprzedać auto .
http://moto.allegro.pl/audi-s4-super-stan-...1383082975.html
Auto sprowadzone w 1999 do Polski, poprzedni wlaściciel ..... kobieta, obecny posiada auto od sierpnia, ks. serwisowej brak.

+Quote Post
aw69
post Mon, 27 Dec 2010 - 12:28
Post #630

Forum Homee

Nikt tez nie pomyślał że ludzi moze poprostu nie stać na utrzymanie takiego auta, jakoby sie wydawało zanim kupili takiego smoka, i z perspektywy czasu nie uśmiecha im się lać wache za ponad 5 zł za litr i cieszyć się spalaniem 16 litrów benzyny i dlatego sie pozbywają....Ale na forum drazu czarne scenariusze smile.gif Nikt nie oglądał tego auta ale najwiecej ludzi ma do powiedzenia o danym egzemplarzu.....
P.S. Ta szara S4 ihmo bardzo ładniutka, jakbym szukał teraz S4 odrazu bym pojechał ją obejrzeć.

Ale pierdolenie nie moge tego czytać....po co snuć takie spekulacje (moja S4 po sprowadzeniu ze szwajcari przez rok miała 2 właścicieli i co z tego ?) Pojechałem obejrzałem ją dogłębnie i kupiłem po 2 latach nie żałuje ani troche bo to naprawde zdrowy egzemplarz.

+Quote Post
m!xeR
post Mon, 27 Dec 2010 - 12:51
Post #631

Forum Killer

w sumie już mam ostrzeżenie za OT : ale...mój Mesiu miał 7 czy 8 właścicieli (nie chce mi się zaglądać w papiery)...był kupowany w stanie igiełka z przebiegiem potwierdzonym w aso ~150k km. Ja użytkuję go już od +/- 2 lat i hmmm wiem,że prędzej czy później zamienię na coś lepszego, bardziej ekonomicznego, nowszego. Teraz auto ma 12 lat...miało ok. 7 właścicieli, na potrzeby tego co chcę napisać przyjmijmy,że każdy z nich miał je ok. 2 lat. Ja o zmianie auta myślę po ok. dwóch latach a jestem tylko studentem. Wcześniej auto miały osoby prowadzące dobrze prosperujące firmy mogące pozwolić sobie na fanaberie zmiany znacznie znacznie wcześniej. Jaki z tego wniosek ?
Wydaje mi się,że auta z pewnej półki cenowej, te już drogie ale nie najdroższe często zmieniają właścicieli bo tych stać na kaprys zmiany auta co roku i dopłacenia kilkudziesięciu kafli do nowej zabawki ale nie stać/nie chcą mieć 2-3 auta równocześnie.
Co do s4 ale i takiego e55 teraz to już auta,które są nie ukrywajmy mało warte w stosunku do tego co były warte kiedyś i często zdarza się to o czym pisał ktoś wyżej(chyba aw69), ludzie kupują tanie stosunkowo mocne auto po czym okazuje się,że przerastają ich koszty użytkowania. Bo okazuje się,że części to od a4 1.9tdi nie podchodzą , bo okazuje się,że 10l przy spokojnej jeździe to zupełnie nierealne etc.
Są paździerze które już po zdjęciach można skreślić i nawet nie dzwonić pod numer z ogłoszenia ale jeżeli zdjęcia wydają się być ok, rozmowa telefoniczna z właścicielem również to po co szukać na siłę pretekstu do tego aby nie jechać i oglądać ?

--------------------
e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone
scirocco r dsg

+Quote Post
M3D
post Mon, 27 Dec 2010 - 13:48
Post #632

User

Ale o tym niebieskim był tutaj już temat, chyba jeszcze za czasów streetracing.pl Sam byłem je oglądać jak sprzedawał je gość z Torunia. Nic specjalnego, troche silnik dziwnie chodził, PODOBNO tuningowany przez MTM, nawet miał jakieś naklejki, PODOBNO 305 koni, ale wykresu brak, k.s. brak, wtedy chciał chyba 30 000, ja bym nie ryzykował takich pieniędzy na ten egzemplarz.

+Quote Post
Owko
post Mon, 27 Dec 2010 - 14:21
Post #633

don padre

świerzak i mixer tygodniowy zakaz pisania za filozofowanie offtopic

zachęcam do powrotu do zacnego tematu zakupów szybkich audi

--------------------
Giulia/i3/S40/e36

'Who controls the past controls the future. Who controls the present controls the past'.

+Quote Post
becior
post Wed, 29 Dec 2010 - 01:52
Post #634

Rookie

A co to za znaczenie ma ile auto miało właścicieli...Liczy się tylko to czy właściciele dbali jak należy wink.gif

+Quote Post
zyzy
post Wed, 29 Dec 2010 - 08:40
Post #635

Forum Homee

czy są różnice w kosztach eksplatacji między S4 2,7bt, a S4 4,2 n/a?
Jak sprawują się automaty w s4 ('03-05)4,2??

--------------------
Brakuje mi VTEC'a :(
MX-5 uczymy się RWD

+Quote Post
Kolba_leon
post Wed, 29 Dec 2010 - 09:39
Post #636

Super User

CYTAT(zyzy @ Wed, 29 Dec 2010 - 08:40) *

to jest pytanie dotyczące zakupu? bo za cene s4 4.2 masz prawie dwie s4 2.7
różnica w spalaniu napewno. Co do skrzyni do lagadula pisał, że strasznie zamula 4.2 na tipie.
a jeżeli chodzi o części do s4 4.2 to części są droższe o ok 30% od zwykłej a4 z tego co ja zaobserwowałem. Mowa oczywiście o ori częściach

pzdr

+Quote Post
gelon
post Wed, 29 Dec 2010 - 09:40
Post #637

Super User

Myśle że różnica pomiędzy 2.7 vs 4.2 to przede wszystkim spalanie. 2.7 potrafi być "ekonomiczny" a 4.2 chyba nie ma tej opcji smile.gif

--------------------
diesel power

+Quote Post
arts_ch
post Wed, 29 Dec 2010 - 10:30
Post #638

Super User

CYTAT(gelon @ Wed, 29 Dec 2010 - 09:40) *
Myśle że różnica pomiędzy 2.7 vs 4.2 to przede wszystkim spalanie. 2.7 potrafi być "ekonomiczny" a 4.2 chyba nie ma tej opcji smile.gif

tylko kto kupuje takie auta dla oszczednosci? kupujacy zazwyczaj wie ile pali taki wynalazek, chociaz trafiaja sie zainteresowani "mocno" ktorych pierwsze pytanie w sluchawce to i ile pali smile.gif

--------------------
Golf VI R20, RS4 B5 progress...

+Quote Post
gelon
post Wed, 29 Dec 2010 - 10:44
Post #639

Super User

Jeśli do takich aut zakładają lpg to chyba świadczy o tym że ktoś chce jeździć ekonomicznie smile.gif Teoretycznie spalanie nie powinno interesować użytkowników tych aut tylko fun,ale jak sam napisałeś czasem pierwsze pytanie to ile pali smile.gif

--------------------
diesel power

+Quote Post
lagadula
post Wed, 29 Dec 2010 - 11:23
Post #640

Forum Homee

CYTAT(zyzy @ Wed, 29 Dec 2010 - 08:40) *

Spalanie w trasie od 10 - 17 litrów. Przy 3000 rpm, to jest ok 155 km/h pali 11-12 litrów. Zasięg w trasie to ok 450 km + rezerwa.
Miasto to wartości ok 20 litrów, dla zakorkowanego Poznania.

Skrzynia to doskonały ZF 6hp19. Zabiera trochę przyspieszenia, ale mi odpowiada w takim zestawieniu. Ma bardzo fajny tryb ekonomiczny na D. Jak dla mnie to szybkie , komfortowe kombi.

Edit:

Wahacze są takie same jak w innych A4, oprócz głównego, który ma inny sworzeń. Klocki hamulcowe to popularny model (duży zacisk Audi). Jedynie tarcza hamulcowa jest tylko do S4.
Problemem jest dostęp do osprzętu silnika.

--------------------
5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P

+Quote Post

105 Stron V  « < 30 31 32 33 34 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 21 June 2025 - 05:17