Shoutbox 0 nowych PW 

105 Stron V  « < 22 23 24 25 26 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Kupujemy Audi S/RS.........
Norbi1
post Sun, 05 Sep 2010 - 20:56
Post #461

Forum Killer

CYTAT(kosiniak @ Sun, 05 Sep 2010 - 19:36) *
tak ziom, przeczytaj pierwszy post w temacie, 1str.

Czytałem ,czytałem i kiedyś jak temat powstał i dziś powtórnie.
Myślałem,że może zasłyszane od kogoś, ale jak zbadałeś go organoleptycznie i taka ocena to OK wink.gif

--------------------
[b]RS4[/b]
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sun, 05 Sep 2010 - 20:56
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
kosiniak
post Sun, 05 Sep 2010 - 21:14
Post #462

Forum Clubber

bylismy we 3, ja, AW69 I Sportmile smile.gif najbardziej zrazila mnie krzywa podluznica :/

+Quote Post
rychu
post Mon, 20 Sep 2010 - 21:44
Post #463

Frequent User

zna ktos moze to auto?

http://otomoto.pl/audi-s4-avant-C15247500.html

zastanawiam sie czy jest sens jechac i ogladac

+Quote Post
tomiw
post Mon, 20 Sep 2010 - 23:15
Post #464

Super User

Tak żeby zasadom stało się zadość:

Powiedzmy że również jestem zainteresowany.

+Quote Post
rychu
post Tue, 21 Sep 2010 - 15:21
Post #465

Frequent User

bylem obejrzec ta eSe

Samochod stoi bardzo bardzo bardzo bardzo dlugo u mechanika. z daleka widac ze ostro walony w dupe.

lewy reling rozsuniety jak widac a prawy jest scicniety i chyba pekniety od spodu

Prawdopodobnie zlamany i przekoszony w lewo. na zdjeciach widac na dachu miejsce zlamania. na lakierze rowniez beznadziejne malowanie po dzwonie.

tylne drzwi odstaja i sa przekoszone po obu stronach.

silnik pozostawiam bez komentarza. jakby po bombie. widac na fotach. koles jest trzecim wlascicielem bo na szybie sa wlepki GD, pozniej WP, teraz blachy WI 1682L.

przez telefon oczywiscie wszystko idealne. dobrze ze mialem tylko kilka km bo bym goscia udusil za ta scieme

+Quote Post
bracus
post Tue, 21 Sep 2010 - 16:33
Post #466

Frequent User

ludzie dajcie spokój z wklejaniem S4 b5 za 20 tysięcy po samej cenie widać że szkoda czytać takie ogłoszenia
dobrzy wujkowie i samochody jako trzecie w rodzinie starszej pani lekarki to się skończyły jeszcze w 2005 roku a może i wcześniej

--------------------
F2.0/F2.5V6/F1.8/VW1.9TDI/VW2.0TDI/Audi2.7bt/Audi2.7bt/Fiat1.9JTD/Audi2.7bt/Forek 2.5T/XC70D5Aut
znaczy się zdziadziałem na poważnie :)

+Quote Post
rychu
post Tue, 21 Sep 2010 - 17:20
Post #467

Frequent User

daleko nie mialem wiec podjechalem z ciekawosci, jak mu sie uda naprawic to wystawi za te 27tys i wtedy znowu sie ludzie beda zastanawiac i jezdzic a szkoda czasu

+Quote Post
jerzu
post Tue, 28 Sep 2010 - 08:17
Post #468

User

A znak może ktoś z Was takie autko?
http://moto.allegro.pl/audi-s4-quatro-265-...1233337962.html

+Quote Post
rychu
post Tue, 28 Sep 2010 - 08:22
Post #469

Frequent User

wlascicel kupil i okazalo sie ze silnik zdechl. byla przekladka, nie ogarniaja przeladowan i tez cos nie smiga, skrzynia buczy pomiedzy 70-90 km/h. walona w dupe i przodem

+Quote Post
game
post Wed, 29 Sep 2010 - 17:16
Post #470

User

witam wszystkich i..
kopiuję mojego posta z forum S/RS:

..i mamy nową sztukę

http://allegro.pl/show_item.php?item=1248287854

szkoda że nie widziałem wcześniej oferty ponieważ byłem wczoraj w Kołobrzegu, przejeżdżając przez Drawsko Pomorskie...
z tych słabych zdjęć nasuwa mi sie kilka stwierdzeń:
fota 1 i 3 patrząc od lewej: swirlsy na krawędzi maski przy grillu i na tylnym prawym słupku: nieprofi polerka lub częste szczotki na automatach mialbym swój halogen to byłoby wsio jasne
fota ponownie 3: label RS 4 jakiś krzywy czy wydaje mi się?
fota 6: motorownia jakoś przesadnie ujebana, choć to nie wyznacznik jego stanu. brak maskownicy aku wszyscy widzą.
fota 7: na pewno fotel kierownika nie ma nalatane 93 tkm...
poza tym (wiem, czepiam się ) foty z wnetrza są spod budynku a reszta z placu (inny czas? dlaczego? różnie to bywa)
BTW kojażę to auto zza Bremen w kierunku NL, wystawione na mobile, była dobra cena..ale głowy nie dam że to ten egzemplarz

EDIT: popatrzcie na pozostałe aukcje sprzedającego. jak ktoś będzie zainteresowany trza mieć czujność wzomożoną

--------------------
www.wspinaczka-sportowa.pl

+Quote Post
designer
post Wed, 29 Sep 2010 - 22:05
Post #471

Forum Killer

Gość handluje częściami do m.in do RS-ów czyli ma styczność z rozbitkami....

Znaczek RS z tyłu krzywy na bank, fotel świadczy o przebiegu ok 200k km, bo mój przy 165k wygląda podobnie, choć lepiej wink.gif Zdjęcia bardzo słabej jakości huh.gif

IMO w przypadku tych aut przebieg nie jest istotny, a stan techniczny. VAG w łapę + VIN do sprawdzenia i będzie wiadomo czy dalej drążyć temat. Jakby można było go gdzieś shamować to byłoby wiadomo czy dręczą go typowe bolączki RS-a czy coś dodatkowego. Od siebie mogę dodać żeby sprawdzić działanie skrzyni biegów, bo trudności z zapięciem szczególnie 1 i 2 mogą świadczyć o tym że skrzynia się kończy.....

--------------------
M57N xd
JZDA

+Quote Post
lagadula
post Thu, 30 Sep 2010 - 08:29
Post #472

Forum Homee

CYTAT(game @ Wed, 29 Sep 2010 - 17:16) *
witam wszystkich i..
kopiuję mojego posta z forum S/RS:

..i mamy nową sztukę

http://allegro.pl/show_item.php?item=1248287854

szkoda że nie widziałem wcześniej oferty ponieważ byłem wczoraj w Kołobrzegu, przejeżdżając przez Drawsko Pomorskie...
z tych słabych zdjęć nasuwa mi sie kilka stwierdzeń:
fota 1 i 3 patrząc od lewej: swirlsy na krawędzi maski przy grillu i na tylnym prawym słupku: nieprofi polerka lub częste szczotki na automatach mialbym swój halogen to byłoby wsio jasne
fota ponownie 3: label RS 4 jakiś krzywy czy wydaje mi się?
fota 6: motorownia jakoś przesadnie ujebana, choć to nie wyznacznik jego stanu. brak maskownicy aku wszyscy widzą.
fota 7: na pewno fotel kierownika nie ma nalatane 93 tkm...
poza tym (wiem, czepiam się ) foty z wnetrza są spod budynku a reszta z placu (inny czas? dlaczego? różnie to bywa)
BTW kojażę to auto zza Bremen w kierunku NL, wystawione na mobile, była dobra cena..ale głowy nie dam że to ten egzemplarz

EDIT: popatrzcie na pozostałe aukcje sprzedającego. jak ktoś będzie zainteresowany trza mieć czujność wzomożoną

Mistrz..... Ten tema powinien się nazywać "Kupujemy 10-letniego RS4 w stanie jak z fabryki, za 20k"

Nie bronie tego sprzedawcy, ale trochę żeś pojechał.
1. Na tych zdjęciach gówno widać. Zatem o "swirlsach" mozesz pogadać z niewidomy.
2. Nie wygląda mi na to żeby logo było krzywe, ale pewnie ty masz miarkę w oczach.
3. Rozumiem że od teraz muszę zastanawiać się jak mam ubrudzić / umyć "motorownie" zeby jakis baran z takim hitem nie wyjechał ? Osobiście lubię mieć przesadnie czysto pod maską, ale widzę że to oznacza że coś jest kombinowane...ok
4. Widziałem fotele po przebiegu 100k w gorszym stanie. Ale widzialem też po 200k w stanie jak nowym. Zgadnij od czego to zalezy ? Poza tym na tych zdjęciach nadal gówno widac. Od oceny przebiegu jest weryfikacja VIN, nie twój "patrz".
5. W klapce od aku czesto lamia sie łapki. Nie wiesz o tym ?
6. Teraz bedę pamiętał że wystawiając auto na allegro, muszę robić zdjęcia z jednego miejsca i ciurkiem, zeby mi ktoś nie zarzucił że coś kombinowałem. No cóż...

Twój post przypomina mi opisy z forum audi , gdzie kazde a4 jest w dramatycznym stanie. Jak mi kiedyś jakiś przyjedzie ogladac auto to go pogonie kijem normalnie.....

Edit: Sprawdziłem VIN. W systemie jest "zero danych". Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Coś jest zakombinowane z numerem.

--------------------
5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P

+Quote Post
game
post Thu, 30 Sep 2010 - 10:33
Post #473

User

CYTAT(lagadula @ Thu, 30 Sep 2010 - 08:29) *
Mistrz..... Ten tema powinien się nazywać "Kupujemy 10-letniego RS4 w stanie jak z fabryki, za 20k"

Nie bronie tego sprzedawcy, ale trochę żeś pojechał.
1. Na tych zdjęciach gówno widać. Zatem o "swirlsach" mozesz pogadać z niewidomy.
2. Nie wygląda mi na to żeby logo było krzywe, ale pewnie ty masz miarkę w oczach.
3. Rozumiem że od teraz muszę zastanawiać się jak mam ubrudzić / umyć "motorownie" zeby jakis baran z takim hitem nie wyjechał ? Osobiście lubię mieć przesadnie czysto pod maską, ale widzę że to oznacza że coś jest kombinowane...ok
4. Widziałem fotele po przebiegu 100k w gorszym stanie. Ale widzialem też po 200k w stanie jak nowym. Zgadnij od czego to zalezy ? Poza tym na tych zdjęciach nadal gówno widac. Od oceny przebiegu jest weryfikacja VIN, nie twój "patrz".
5. W klapce od aku czesto lamia sie łapki. Nie wiesz o tym ?
6. Teraz bedę pamiętał że wystawiając auto na allegro, muszę robić zdjęcia z jednego miejsca i ciurkiem, zeby mi ktoś nie zarzucił że coś kombinowałem. No cóż...

Twój post przypomina mi opisy z forum audi , gdzie kazde a4 jest w dramatycznym stanie. Jak mi kiedyś jakiś przyjedzie ogladac auto to go pogonie kijem normalnie.....

Edit: Sprawdziłem VIN. W systemie jest "zero danych". Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Coś jest zakombinowane z numerem.

"pojechał" heh:
1. jak gówno widzisz to twoja sprawa. od 15 lat przerabiam takie tematy wiec wiem o czym piszę.
2. znowu ślepota
3. czytaj ze zrozumieniem do końca mój punkt
4. hmm od czego to zależy? hmm ..każdy debil wie że moze to być waga/ wymiary dupy kierownika, dbanie o skórę itd. durne pytanie
5. nie ma maskownicy i tyle. to było stwierdzenie
6. złap trochę doświadczenia w handlu autami (nic nie zarzucam sprzedającemu)
może kiedyś kupię auto od ciebie to mnie pogonisz kijem. zawsze można próbować

człowiek coś pisze, dzieli się jakimiś spostrzeżeniami a ty smieci jakieś tu wciskasz. rozumiem że kupując auto ślepo patrzysz na weryfikację vin`u i nie ma w twojej opcji "patrz". czasem z tego "patrz" dużo można wywnioskować.
echh stary tekst: 10 letnie auto jak nowe. i przytaczanie kwestii z a4. bezsens. jak dajesz kupę siana za stare już auto (w końcu nieco wyjątkowe) to chyba zależy ci na jego stanie (jak najlepszym?)

--------------------
www.wspinaczka-sportowa.pl

+Quote Post
simpson
post Thu, 30 Sep 2010 - 10:40
Post #474

Forum Homee

CYTAT(lagadula @ Thu, 30 Sep 2010 - 08:29) *

Dot. serwisu czy specyfikacji pojazdu? Bo serwis np z włoch też będzie czysty, a dane dot. specyfikacji pojazdu mam i są poprawne.

--------------------
www.audiklub.org
Pozdrawiam
Mirek

+Quote Post
rychu
post Sat, 02 Oct 2010 - 10:21
Post #475

Frequent User

Zna ktos ta sztuke?

Wlasciciel twierdzi ze silnik byl wymieniany bo kupil z zajechanym.

--------------------
www.facebook.com/rotiformpolska

+Quote Post
artwawa
post Sat, 02 Oct 2010 - 19:25
Post #476

Rookie

witam,

Ktoś oglądał?

http://otomoto.pl/audi-rs4-serwis-do-konca...-C15443856.html

Artur

+Quote Post
simpson
post Sat, 02 Oct 2010 - 19:27
Post #477

Forum Homee

CYTAT(artwawa @ Sat, 02 Oct 2010 - 19:25) *

Właściciel jest na forum:
http://www.racingforum.pl/Audi-RS4-B5-2000...oca-t80846.html

--------------------
www.audiklub.org
Pozdrawiam
Mirek

+Quote Post
designer
post Sat, 02 Oct 2010 - 22:05
Post #478

Forum Killer

Tu jest ciekawa dyskusja na ten temat

http://www.sportaudi.pl/forum/viewtopic.php?t=405

--------------------
M57N xd
JZDA

+Quote Post
lagadula
post Sun, 03 Oct 2010 - 20:24
Post #479

Forum Homee

Tak się właśnie sprzedaje auto w PL. Kij mi rośnie coraz większy... bo moje auto też miało malowane elementy....

--------------------
5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P

+Quote Post
Just
post Sun, 03 Oct 2010 - 23:24
Post #480

Forum Homee

CYTAT(lagadula @ Sun, 03 Oct 2010 - 20:24) *
Tak się właśnie sprzedaje auto w PL. Kij mi rośnie coraz większy... bo moje auto też miało malowane elementy....

Amen.

Bede malowal lub wymienial blotnik i zderzak, bo ktos zarysowal na parkingu.

Juz widze jak przy sprzedazy sie naslucham od roznych madrali, ze pewnie caly przod byl przekoszony.

+Quote Post

105 Stron V  « < 22 23 24 25 26 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 01:55