![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 16 September 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Ale wtopa, nie zauważyłem. My bad.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
cytat ze sportaudi.pl: "ciężarówka przerobiona za granicą, rozmawiałem z UC, w razie W, po akcyzę przyjdą do aktualnego właściciela auta, poza tym auto GIT " |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 29 July 2003 Skąd: Niedaleko...całkiem niedaleko ![]() |
Bardzo istotna informacja, dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 29 July 2003 Skąd: Niedaleko...całkiem niedaleko ![]() |
cytat ze sportaudi.pl: "ciężarówka przerobiona za granicą, rozmawiałem z UC, w razie W, po akcyzę przyjdą do aktualnego właściciela auta, poza tym auto GIT " Jest to auto sprowadzone jako ciężarowe (w związku z tym nie płacona akcyza) natomiast w Polsce przerejstrowane na osobowe. Dzwoniłem do UC i zapewnili mnie, że nie będę miał w zwiazku z tym zadnych problemów, tzn. nie bedę musiał zapłacić akcyzy, kar, itd. |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
niech Ci dadza na pismie, bo na gebe to wiesz...
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 21 July 2011 ![]() |
Z doświadczenia powiem, że opowieści o bezproblemowym przerabianiu aut na ciężarowe i robieniu potem z tych samych aut osobówek bez płacenia akcyzy między bajki można włożyć. Mają 5 lat, żeby się doczepić i masz 50%, że przyjdą a ostatnimi czasy coraz częściej się zgłaszają i przychodzą do obecnego właściciela - nie ma przebacz. Nawet jak tego nie przerobisz i będziesz miał fotele i pasy z tyłu to płacisz. Potrafią się nawet do renault clio czepić, które fabrycznie wyjechały jako dostawcze.A dostaniesz nie tylko wyższą akcyzę i to policzoną od wartości auta z dnia wprowadzenia do kraju ale i mandat. Nie muszę chyba mówić ile to wychodzi przy RS6.
|
|
|
![]()
|
|
Ja czegoś w tym kraju nie rozumiem. Firma sprowadziła auto, zarejestrowała, potem sprzedała mi. Logicznie to UC powinien się zgłosić do tej firmy po akcyzę, nawet jeśli już sprzedali auto...
Najgorsze jest to, że większość droższych aut jest zarejestrowana jako ciężarówki.... |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 17 January 2003 Skąd: WROCŁAW ![]() |
Ja czegoś w tym kraju nie rozumiem. Firma sprowadziła auto, zarejestrowała, potem sprzedała mi. Logicznie to UC powinien się zgłosić do tej firmy po akcyzę, nawet jeśli już sprzedali auto... Najgorsze jest to, że większość droższych aut jest zarejestrowana jako ciężarówki.... Pierwsze co robi US to zabezpiecza przedmiot sprawy czyli twój samochód jako zabezpieczenie , później zgłasza się do firmy która auto sprowadziła, znając życie to firmy już niema, a jak jeszcze firma funkcjonuje to zazwyczaj szef niema pieniędzy czyli totalny golas (oficjalnie). -------------------- BMW
|
|
|
![]()
|
|
Czyli mogą mi zabrać to auto???? A jak firmy już nie ma lub nie ma komu zapłacić to co? Nie oddadzą mi auta?
Mam dwie opcje teraz. Auto jest ciężarowe i takie mogę kupić, lub sprzedający może je przerejestrować na osobowe i wtedy dokonam zakupu. W pierwszym przypadku teoretycznie nikt nie będzie prosił o zapłacenie akcyzy. W drugim o akcyzę mogą poprosić. Pytanie czy auta ciężarowe się lepiej sprzedają od osobowych czy nie? Chodzi mi o temat odsprzedaży za 2 lata. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 27 October 2008 Skąd: okolice Breslau ![]() |
Przepisy UC i US nie są spójne. Znajomy para lat sprzedał jakąś osobówkę w wersji ciężarowej bez tylnej kanapy Jakiemuś gościowi który go wziął sobie w leasing, spłacił go, wykupił i przerobił na osobówkę. W zeszłym roku UC/US zapukało do znajomego i kazali mu zapłacić akcyzę za tamten samochód, kare i jeszcze sprawę mu chcieli założyć. Istny Meksyk
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: CH / PL ![]() |
niestety ale niezapłacona akcyza wisi na towarze a nie osobie/firmie która auto sprowadziła więc każdy obecny / przyszły posiadacz takiego pojazdu będzie mógł mieć problem.
-------------------- 996 tt / M. Gransport
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Tue, 27 October 2009 Skąd: Kraków ![]() |
-------------------- allroad 2.7 T quattro '05
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 15 March 2005 Skąd: Bełchatów ![]() |
Kolega szuka S4 .. ogladał ktoś tą? http://otomoto.pl/audi-s4-3-0-tfsi-quattro...-C20551472.html
Wiem ze stoi bardzo dlugooo .. -------------------- Było A3:152KM->S3:272KM->EvoIX:391KM->EvoX:403KM->F10->A6 C7 BiT 370KM@770NM
Jest: S1000XR || E63s W212: 701KM@1002NM |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 18 May 2007 Skąd: Białystok ![]() |
Roczne auto za połowę ceny.
Mimo najszczerszych chęci już ta kombinacja do mnie nie przemawia ![]() -------------------- Szczęśliwi paliwa nie liczą ;)
Chipped by MR Motors |
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
Kolega szuka S4 .. ogladał ktoś tą? http://otomoto.pl/audi-s4-3-0-tfsi-quattro...-C20551472.html Wiem ze stoi bardzo dlugooo .. oglądałem w tym komisie kiedyś ze znajomym dwa m3 e92. obie miały być super igłami a wróciliśmy bez auta.. cena za właściwie nowe auto poniżej połowy wartości bazowej - c' mon? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 03 August 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 26 March 2005 Skąd: wr ![]() |
Przepraszamy - ogłoszenie jest nieaktywne. Tyle razy było mówione żeby wklejać screeny ..
-------------------- diesel power
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 30 January 2006 ![]() |
to chyba ten:
![]() -------------------- Sklep przeniesiony poza forum.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 03 August 2009 ![]() |
no dokładnie to.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
bylo o tym na sport audi, moim zdaniem masakra, motor cofniety, naprawa z 10-15k, oplaty i nie wiadomo czy to jezdzi.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 12:20 |