![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
No i widzisz , tu sie myslisz , to auto nie ma tylko byc szybkie , to auto ma mi sie podobac . Jezeli chodzi o spawy , to pewnie masz racje , samochod nie bedzie przez to gorzej jechal ,ale jak placisz za fmic ponad 2tys pl to musi on tez jakos wygladac . Przynajmniej takie jest moje zdanie . Nie sklada ulepa na cwiartke , tylko samochod ktory ma mi sie tez podobac ![]() Oczywiście Rafał jest ziarno prawdy w tym co piszesz, cena rządzi rynkiem. Jeśli ktoś powie mi niezłą cenę za performance FMIC a spaw nie będzie klinicznym germańskim ideałem to i tak go pewnie wezmę, bo wiem z doświadczenia, że nawet jak wypolerujesz alu na lustro to po jakiś dwóch latach będzie wyglądać jak stara rura z piecyka na drewno, bo aluminium się zwyczajnie utlenia, no chyba że co dwa miesiące polera w dłoń i jazda. Tak więc prawda jest taka, że o te spawy nie ma się co napinać, bo cooler przypuszczam i tak pójdzie w czarny kolor bo wtedy łatwiej go utrzymać wyglądowo (co jakiś czas szlifnierz i odmalujesz), a spaw można delikatnie dotknąć szlifierką i wygładzić go, wtedy będzie igła. Jak to się mawia jednak: "Nie mój cyrk, nie moje małpki" -------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 26 June 2007 Skąd: Grudziądz ![]() |
Zeby mieć pewność w 100% jaki IC jest najlepszy to trzeba by zebrac kilka identycznych rozmiarów i pomierzyc temperatury i przeplywy. A tak to mozna tylko sobie gdybac. Podejrzewam ze firmowka bedzie lepsza od chin ale mysle ze wielkich roznic nie bedzie. W moim wypadku przy doladowaniu 2 bary i 500PS na chinolu o 650/230/90 temperatura byla srednio 15* wyzsza od otoczenia przy palowaniu. Faktycznie te rdzenie kolegi nie powalają na kolana ale czasami pozory mylą.
Co do spawów to nie zgodze sie ze tylko automat tak pospawa... Tu zdjecie zwyklego spawu takiego od niechcenia bez napinki na wygląd. Osobiscie wolę spawac aluminium... ![]() ![]() -------------------- corsa a c20... 11,1 ET
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Widząc nowe posty miałem nadzieje dowiedzieć się czegoś nowego na temat postępow w sprawie seata, a nie marketingowe przepychanki firm produkujących chłodnice
![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 06 June 2006 Skąd: warszawa ![]() |
spoko ale jak nie tu to gdzie , na stonach firmowych producentów ? Gdzie wszystko jest piekne i sa same pozytywne komentarze?!
-------------------- Mini r53....
sprzedam adapter 1jz/2jz - 350z 6speed . pw |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 30 December 2007 ![]() |
panowie czort z tymi spawami, jak juz wszystko ma byc takie piekne to ten kolektor mr motors wcale nie jest taki piękny;-)
ale to ma działać i zapewne kolektor mr motors spełni swoje zadanie w 101% ;-) PS:cały czas czekam na jakiś filmik ;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 30 April 2006 Skąd: Skarżysko-Kamienna / Warszawa Wawer ![]() |
Szacun za to, że nie tylko sam performance się liczy ale i wygląd. Ja sam osobiście nie trawie władowania worka kasy w silnik ale totalnej olewki na aspekt wizualny.
-------------------- VW 16V++ :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
panowie czort z tymi spawami, jak juz wszystko ma byc takie piekne to ten kolektor mr motors wcale nie jest taki piękny;-) ale to ma działać i zapewne kolektor mr motors spełni swoje zadanie w 101% ;-) PS:cały czas czekam na jakiś filmik ;-) o czym ty wogole piszesz ?? chyba ci sie tematy pomylily . Kolektor spawal Borys z VR SERVICE ,a on raczej ma malo wspolnego z mr motors , zreszta taka firma z tego co wiem to juz chyba nie istnieje (tzn moze istnieje ,ale bez Witak ). Wiec prosze przemysl dwa razy co chcesz napisac ,a pozniej pisz . Ps tak jak borys pospawal kolektor ssacy i to jak on wyglada w realu jest dla mnie bardzo wysoka poprzeczka . Zyczylbym sobie aby wszystkie spawane kolektory w pl tak wygladaly , wiec skoncz bredzic . pozdrawiam . ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
sory vr service nie mr motors mój bład ale nie w tym rzecz...
nie zmienia to faktu że te spawy za piekne to nie są, i moim zdaniem te na IC które robi kolega rafciu wiele gorsze nie są. jak ten kolektor jest ładny to apr jest dziełem sztuki. Swoje zadanie spełni ale jesli to mialoby byc piekne to te spawy trzeba by zeszlifować i całość albo polerka albo jakies malowanie czy cos a nie pozostawienie tego w takim stanie. Nie odbierz tego jako krytykę bo sam chciałbym taki kolektor jak Ty masz tylko przyczepiliście sie spawów na ic który i tak mniej widac niz kolektor...a co najwazniejsze Ty masz inny ic ;-) Twój leon od samego poczatku był dla mnie wzorem i chciałbym kiedykolwiek to auto na żywo zobaczyć;-) |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 29 August 2006 Skąd: Szczecin ![]() |
CYTAT i moim zdaniem te na IC które robi kolega rafciu wiele gorsze nie są. nie gorsze, tylko w ch&j gorsze ! ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 17 January 2010 Skąd: z Garażu... ![]() |
sory vr service nie mr motors mój bład ale nie w tym rzecz... nie zmienia to faktu że te spawy za piekne to nie są, i moim zdaniem te na IC które robi kolega rafciu wiele gorsze nie są. jak ten kolektor jest ładny to apr jest dziełem sztuki. Swoje zadanie spełni ale jesli to mialoby byc piekne to te spawy trzeba by zeszlifować i całość albo polerka albo jakies malowanie czy cos a nie pozostawienie tego w takim stanie. Nie odbierz tego jako krytykę bo sam chciałbym taki kolektor jak Ty masz tylko przyczepiliście sie spawów na ic który i tak mniej widac niz kolektor...a co najwazniejsze Ty masz inny ic ;-) Twój leon od samego poczatku był dla mnie wzorem i chciałbym kiedykolwiek to auto na żywo zobaczyć;-) pomyliles chyba fotki wrzucone przez "Rafciu" z fotka wrzucona przez "sebek-c20xe"... ![]() -------------------- Ibiza Cupra R Powered by DIGITUN.PL - sold...
350z - sold A8 D3 4.2 Scirocco 2.0TSI |
|
|
![]()
|
|
orzesz qr!@#$ wybaczcie ale ostatki były wczoraj...
to ja ide pić dalej bo musze sobie umysł rozjasnić ;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 25 July 2007 Skąd: Grudziądz ![]() |
Co do spawów to nie zgodze sie ze tylko automat tak pospawa... Tu zdjecie zwyklego spawu takiego od niechcenia bez napinki na wygląd. Osobiscie wolę spawac aluminium... ![]() ![]() Ja Ci dam bez napinki ![]() ![]() ![]() -------------------- Abarth Punto `12 1.4MA 165 horspałerów oraz CC 007 agent w trakcie tuningów :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
To Rafałowi nie pozostaje nic innego, jak kupić po prostu rdzeń Nissens-a i zawieźć go do Borysa
![]() -------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 14 October 2010 ![]() |
A może by tak wydzielić posty o coolerach i spawach do nowego wątku... ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Mon, 07 May 2012 ![]() |
Rafał,
Biorąc pod uwagę moc jaka będzie w Leonie:) będziesz robił coś z napędem, szpera tylnego mostu?? sterownik Haldexa seria czy wkładasz zewnętrzny sterownik i spinasz na stałe ![]() |
|
|
![]()
|
|
Dzisiaj do GTO dotarl taki ciekawy wynalazek do mojego ulepa
![]() ![]() ![]() Komora jest juz przygotowana ... pewnie za jakis czas beda pierwsze przymiarki nowego silnika ps jak widac na zdjeciu blotnik jest juz nowy , pomalowany i bez literek ![]() ![]() -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Gdzie i za ile można kupić taki komplet wskaźników EGT+AFR? W komplecie jest termopara i sonda? Wskaźnik ma kontroler sondy?
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
Gdzie i za ile można kupić taki komplet wskaźników EGT+AFR? W komplecie jest termopara i sonda? Wskaźnik ma kontroler sondy? Zestaw jest kpl , zalatwial GTO , koszt takiego wskaznika czyli EGT plus AFR z wszystkim co potrzeba do montazu 320e . W razie pytan trzeba atakowac Krzyska z Digitun.pl -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 April 2009 Skąd: zabrze ![]() |
Fajna sprawa:) I jednak sie skusiles na bierzace kontrolowanie AFR. Cena jak za innovate. Ciekawi mnie trwalosc sondy z tego zestawu i czujki EGT. Trzymam kciuki za projekt
-------------------- <tu była sygnatura komercyjna>
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 29 August 2025 - 14:51 |