![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 09 April 2004 Skąd: Ząbki ![]() |
podejrzewam, że nawet jeśli miałbyś gaśnicę to zbyt wiele byś tam nie zdziałał samemu...
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Współczuję, bo doskonale wiem co to znaczy :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Kondolencje, ja dlatego jak kupuje gasnice to zawsze biore ta wieksza nie takiego malego srajdka, kilka lat temu juz sie przydala bo gasilismy z kumplem busa T4. Masakra domyslam sie jak sie cieszyles tym autem i tu mega chu... :/
-------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 February 2012 ![]() |
Kondolencje! Najlepiej pomodzony 2.0T na forum
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Rafałek wklei fotki, bez spamu proszę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
![]() ![]() Tak wygladal samochod odrazu po przywiezieniu go na nasza hale . Odechcialo mi sie wszystkiego ... przesiedzialem caly poniedzialek w domu nie robiac kompletnie nic . Po czym we Wtorek od rana zabralem sie juz za resztki ktore zostaly ,aby sprawdzic czy da sie cos uratowac. Juz po paru minutach wiedzialem doskonale co sie stalo ,ale do teraz nie rozumiem jak moglo sie to stac( wiele osob probowalo mi powiedziec ze wibracje , praca motoru itp ) wiec zaznacze odrazu ze mialem najtwardsze dostepne na rynku lapy silnika i silnik byl praktycznie nie ruchomy , malo tego przewody w stalowym oplocie mialy ok 3-4cm luzu ,aby mogly ewentualnie delikatnie sie przemieszczac . ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To co jest jeszcze do uratowania to turbina , najprawdopodobniej glowica, walki , zawory , tloki , korbowody, wal , kolektor wydechowy , dp , no i moze WG. -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 23 January 2007 Skąd: Wawa ![]() |
wiec zaznacze odrazu ze mialem najtwardsze dostepne na rynku lapy silnika i silnik byl praktycznie nie ruchomy , Do czasu, dopuki któraś z tych łap/poduszek nie puści co przy takiej mocy nie jest wykluczone. Ja u siebie tak miałem, niby wszystko wzmacniane/poluretanowe, ale jak puściła poduszka dolna od skrzyni biegów to motor mało nie wypadł z komory. Wtedy takie 3-4cm zapasu w przewodzie mogą nie wystarczyć. Samo się na pewno nie ułamało, jakieś naprężenia musiały być. ![]() -------------------- TP 1:49,856 FWD
Focus 1.6 100 km - Daily Focus 2.0T 370 km - Track |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 15 August 2006 Skąd: POMORZE ![]() |
to niewygląda ze zdjęć na urwane tylko wypadło bo zmiękło aluminium, , przyczyna musiała być inna, taki kruciec nie jest tak prosto wyrwać
-------------------- Usunięto komercyjną sygnaturę.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 03 January 2010 ![]() |
Qr......a to jest coś strasznego tyle czasu, pieniędzy, pasji ehhhh współczuje
Ale są tacy których powidziwiam bo mówią "rece do góry" i dalej trzeba działać powodzenia i niepoddawaj sie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 04 April 2009 Skąd: 3Miasto ![]() |
Moim zdaniem wylamalo krociec z pompy przez zbyt maly luz na laczeniu pompa/listwa. Zapracowal silnik na poduszkach kilka razy i pompa sie poddala.
![]() -------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
![]()
|
|
Też jestem tego zdania, po tej focie to widać.
-------------------- TP 1:49,856 FWD
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 27 December 2009 Skąd: Łomża ![]() |
Nad czym sie tu zastanawiać. Widać ewidentnie jak mało luzu ma wąż paliwowy. Takie przewody powinny iść łukiem 90st albo "S". Współczuje Ci w ch, ale sami jesteście sobie winni, bo daliscie dupy po oporze! To jest paliwo i jak sam widzisz nie ma z tym żartów
-------------------- Fabia 1.8T 300+
Leon R30T EFR9180 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 02 January 2004 Skąd: Zambrów (woj. Podlaskie) ![]() |
Pewnie macie rację tylko, że wszyscy mądrzy po fakcie, a jak Rafał wcześniej wrzucał fotki to nikt nie napisał...
-------------------- Pozdrawiam Rapix
|
|
|
![]()
|
|
a wy qurwa jak zwykle filozofy jestescie ,a ty mss to juz wogole skoncz mi tu pierdy puszczac bo gowno masz a nie pojecie . Pokazujecie zdjecia z jakichs tam przymiarek a nie z finalnie poskrecaneo set up-u . Moderator mial racje , zamknac to w cholere bo qurwa niektorych sie nie da czytac . W ubieglym roku waz byl tak naciagniety ze trzeba bylo na hama go dokrecac do listwy i nic sie nie wyrwalo , w tym roku weze byly wydluzone i mialy sporo luzu wiec przestancie mi tu gadac glupoty .
Malo tego , co niektorym zlosliwym swinia zrobie nazlosc i zbuduje samochod od nowa , a wy dalej zostancie zasranymi teoretykami i tworzcie jakies tam teorie wyssane z palca. Poszukajcie finalnych fotek i dlugosci przewodow , poznie gadajcie glupoty!!! -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
Pewnie macie rację tylko, że wszyscy mądrzy po fakcie, a jak Rafał wcześniej wrzucał fotki to nikt nie napisał... Gwono maja ,a nie racje , na tych zdjeciach to nie bylo nawet jeszcze poskrecane , pozniej doszly dwa regulatory i trzeba bylo przedluzyc waz bo przeszkadzal . Wiec najgorsze jest to jak ktos nie ma pojecia a wypowiada sie w toniek eksperta . -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 04 April 2009 Skąd: 3Miasto ![]() |
Ja sie przyznam, ze dopiero teraz doglebnie przejzalem zdjecia systemu paliwowego. Poza tym, ciezko stwierdzic cokolwiek ze zdjec, na ktorych widac zazwyczaj 50% prawdy, bo zdjecia nie sa 3wymiarowe - ja zawsze dochodze do wniosku, ze ten kto buduje, widzi wszystko dokladnie i wie co robi. Chlopaki nie sa tutaj amatorami, wiec tym bardziej ciezko sie o nich martwic.
Trudno. Nie myli sie tylko ten, kto nic nie robi. Zesralo sie, trzeba odbudowac i zaczac tam gdzie sie skonczylo. Powodzenia ![]() P.S. I nie ma co sobie podwyzszac cisnienia przez komentarze, gdybania ludzi na forum. Fokazales foty, ludzie wypowiadaja swoje zdanie - zawsze tak bylo, jest i bedzie. Wiadomo, ze jestes wkoorwiony cala sytuacja, ale wiecej dystansu by sie przydalo ![]() -------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 02 January 2004 Skąd: Zambrów (woj. Podlaskie) ![]() |
Rafałek114 nie bawię się w eksperta i nie podałem żadnej przyczyny, napisałem pewnie bo się właśnie nie znam na tym... Ja tylko zauważyłem że nikt jakoś wcześniej nie zwrócił uwagi jak dawałeś fotki, a co do auta szkoda go i to bardzo, byłem bardzo ciekawy co z tego wszystkiego finalnie wyjdzie.
-------------------- Pozdrawiam Rapix
|
|
|
![]()
|
|
Rafałek114 nie potrzebnie się tak denerwujesz, tylko zasugerowałem co mogło by być przyczyną ale to nie znacy, że musiało tak być. Sam mam takiego surge tank'a jak ty miałeś tylko, że na jednego bosha więc temat mnie ciekawi.
-------------------- TP 1:49,856 FWD
|
|
![]()
|
|
Otaku Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
Wspolczuje.
Od razu mowie, ze nie ogladalem watku i dostalem linka wczoraj. Nie wiem jak ogolne pojecie jest w tym temacie, ale takie aluminiowe chinskie elementy mozna wykonczyc na wibracjach po kilkunastu godzinach z niezbyt duzym obciazeniem. A to, ze byly twarde (chinskie) lapy to tylko moglo spowodowac, ze na te elementy dzialaly wibracje o wysokiej czestotliwosci, ktore zwykle najbardziej mecza takie elementy. Nie czuc ich zbytnio, ale energia jaka przenosza przy malym przemieszczeniu jest naprawde duza. Mozna jeszcze wiecej w tym temacie powiedziec, ale uprzedzam, ze to co hamerykanie robia i opisuja na forum nie koniecznie jest dobre. PS. Licze ze jakies ubezpieczenie odratuje chociaz finansowa strone tej tragedii. -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
Rafałek114 nie potrzebnie się tak denerwujesz, tylko zasugerowałem co mogło by być przyczyną ale to nie znacy, że musiało tak być. Sam mam takiego surge tank'a jak ty miałeś tylko, że na jednego bosha więc temat mnie ciekawi. Panowie wiec jeszcze raz na spokojnie... Weze mialy sporo luzu , motor byl zamocnowany na bardzo sztywno. Jezeli sie nie myle to Rapix mial tylko jedna zmieniana lape i to na czerwonym poliuretanie i motor byl sztywniejszy , u mnie byly wszystkie zolte. Prosze tylko o jedno ...teksty dypu "daliscie dupy" itp , zachowajcie sobie na inna okazje , jak nie macie pojecia jak auto bylo poskladane finalnie . Nie mam do nikogos pretesji , doszlismy do tego , ze byc moze pompa byla juz oslabiona od poprzedniego set up-a gdzie waz paliwowy byl rzeczywiscie mocno naprezony . Tu bylo to zrobione zupelnie inaczej . Nie oczekuje wspolczucia ,ale drazni mnie jak ktos wypisuje glupoty . Gdybym znal dokladna przyczyne , chetnie bym wam ja przedstawil . -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 30 August 2025 - 01:36 |