![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
rennen stana bmw ma sie dobrze
![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 21 December 2002 Skąd: Płock ![]() |
Problem jest i roboty też sporo ze wzgldu choćby na małą ilość miejsca pod maską.
Ale co z wystrojeniem za sensowne pieniądze (sensowne - do 2tyś zł)? -------------------- Wicemistrz Polski i Mistrz Pucharu PZMot na 1/4 mili w klasie Profi+ 2003r.
Ostatnie projekty :2 X BMW M3 3.0 Turbo ,Audi A3 1.8T,Seat Ibiza 1.8T, 2XBMW 325 Turbo, 2xAudi S3, 6xBMW E46 330i + 325 Supercharged by MTG wiecek1@neostrada.pl gg 5424844 Sportowe układy wydechowe,uturbianie aut,instalacje kompresorów... |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 27 November 2003 Skąd: Plateau/Warszawa ![]() |
... Uturbic bmw .... nie ma problemu Stan poprostu wpakowal sie glupio i dlatego to tak wygladalo . Normalnie daloby sie to zrobic 10 razy szybciej. Seeing is believing. Bez podtekstów, ale wciąż to słyszę, a jeszcze nigdzie nie widziałem. Do autora topicu: Zestawy ESS, choć OK, też nie są zawsze idealne. Mogą występować problemy z brakiem deklarowanej mocy, czy przegrzewaniem auta... Jeśli to Twoje jedyne auto, lepiej odpuść i poszukaj czegoś doładowanego w serii. Zaoszczędzisz masę nieprzewidywanych teraz nerwów i pieniędzy. -------------------- BMW M3T by VTG - ET 10.2s
Shelby GT500 - 12.1s |
|
|
![]()
|
|
Piotr przyprowadz mi takiego drugiego rabnietego jak ty to ci udowodnie
![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
jaki jest problem z głowicą?
|
|
|
![]()
|
|
notorycznie zawor spotykal sie z tlokiem poprostu pekaly sprezynki/talezyki . W sumie 3 razy auto krecilismy 7200 o ide dobrze pamietam . Jaklby wzmocnic ten problem to wszystko byloby gut. Raz chyba kolega stana zrobil miss shifta
-------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=QGnbCH6pImE
Jeżeli ten film pokazuje prawdę to TS1 jest już naprawdę fajnym zestawem. Dość optymistyczne ale na wszystkich filmach z 330 kompresor w okolicach 320-330km wygląda to podobnie. Wg autora auto z filmu ma właśnie zestaw ESS Tuning Stage 1. Dodatkowo M54 ma bardzo mocny dół a kompresor wg wykresów bardzo to potęguje i robi się jazda jak dieslem. Na codzien bardzo wygodne. Dziwi mnie brak intrcoolera przy TS1 przynajmniej tak mi się wydaje,że nie ma go w zestawie. |
|
|
![]()
|
|
mozna go przeciez zalozyc
-------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
Można kwestia kosztów bo za 1000E więcej można mieć już zestaw TS2 z intercoolerem +30KM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 25 July 2004 Skąd: radzymin ![]() |
ic plus rury za 1k ojro?lol
-------------------- e36 320iA coupe -> 329iT by SLG - 400+
e36 325i convertible golf |
|
|
![]()
|
|
Nie zrozumiałeś kolego. 1000E to koszt rozbudowy zestawu TS1 (3700E 320KM) na TS2(4700E 350KM) w tym również dołożenie intercoolera.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
to ile niby można max wyciągnąć bezpiecznie na tym silniku bez wymiany tłoków i korb?
|
|
|
![]()
|
|
Ess podaje 380KM dalej już jest grzebanie motoru ale czy to jest bezpieczne nie wiem nie miałem takiego zestawu póki co.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 20 November 2006 ![]() |
Znajomy Kiedys Zalozyl duzy IC do uno turbo + zwiekszyl troche doladowanie seryjnego turbo i hamownia maha wyplula 176 Km
![]() Wiec calkiem mozliwe ze to 1000E to koszt samego IC , ktory daje dodatkowe konie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 05 February 2006 Skąd: Poznań ![]() |
Zapewne dołożenie IC, mniejsze kółko na kompresorze i remap DME - i tak przyrost 30KM to niewiele
![]() -------------------- Maleckis Motorsport
www.maleckis.com |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 15 January 2007 Skąd: warszawa ![]() |
Stana turbo jakoś sie poruszało widziałem na własne oczy ale szału nie robiło, kompresor może bardziej sprawdzony ale uważam że turbo atrakcyjniejsze i działa kilka BMW poturbowaliśmy co prawda starsze modele ale ze sporymi efektami, pewne modele silników są bardzo wymagające pod katem precyzji wykonania począwszy od kolektora po dolot. Ale tak jak sam mówisz że turbo to turbo i ja też jestem tego zdania myślę że warto troszkę poczekać i ogarnąć to na turbo bynajmniej ja jestem zwolennikiem turbo i bym tak zrobił.
POZRDRO ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 27 May 2010 Skąd: Oświęcim ![]() |
I jak koledzy.. Zrobił ktoś w końcu to 330 z turbo softem? Niby znalazłem coś takiego http://www.######.pl/produkty/7115,montaz-turbo-soft.html więc cena kształtuje się bardzo akceptowalnie:-) Jacyś spece coś doradzą?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 21 December 2002 Skąd: Płock ![]() |
Na mforum pytałeś o kompresor.
Jak chcesz to wpadnij a zamontujemy ![]() Z turbo bym sobie odpuścił ale i z tym nie ma problemu tylko to droższy temat. -------------------- Wicemistrz Polski i Mistrz Pucharu PZMot na 1/4 mili w klasie Profi+ 2003r.
Ostatnie projekty :2 X BMW M3 3.0 Turbo ,Audi A3 1.8T,Seat Ibiza 1.8T, 2XBMW 325 Turbo, 2xAudi S3, 6xBMW E46 330i + 325 Supercharged by MTG wiecek1@neostrada.pl gg 5424844 Sportowe układy wydechowe,uturbianie aut,instalacje kompresorów... |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 27 May 2010 Skąd: Oświęcim ![]() |
Na mforum pytałeś o kompresor. Jak chcesz to wpadnij a zamontujemy ![]() Z turbo bym sobie odpuścił ale i z tym nie ma problemu tylko to droższy temat. No właśnie.. A w tym linku co puścilem turbosoft jest za ok 9k.. To dla mnie bardzo dobra cena:-). Z kompresorem to jakaś trudniejsza sprawa.. Nowy można oczywiście zawsze kupić ale ceny mają jak na mój poziom spontaniczności i szaleństwa za wysokie.. Z wydatkiem rzędu 10k powiedzmy się się liczę i się pogodzę, żeby mieć autko do zabawy ale 20-2x k to już za dużo żeby od czasu do czasu mieć frajdę:-) Z tego co dostawałem oferty to za 1000zł gotowy kit zamontują.. Dostałem też jedną ofertę montażu szpery do mojej buni za 2800zł.. Jak jest gdzieś konkurencja to chętnie usłyszę inne propozycje:-) Potrzebuję tylko albo aż wyhaczyć ten kompresorek z drugiej ręki Widzę, że nie jest to jakieś mega popularny towar w sprzedaży.. Tak czy inaczej ebay śledzę na bieżąco. Jakby ktoś z PL chciał sprzedać to można do mnie pukać śmiało.. Nie jestem opowiadaczem, że bym chciał tylko na prawdę chcę:-) Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 13 August 2006 ![]() |
No właśnie.. A w tym linku co puścilem turbosoft jest za ok 9k.. To dla mnie bardzo dobra cena:-). Z kompresorem to jakaś trudniejsza sprawa.. Nowy można oczywiście zawsze kupić ale ceny mają jak na mój poziom spontaniczności i szaleństwa za wysokie.. Z wydatkiem rzędu 10k powiedzmy się się liczę i się pogodzę, żeby mieć autko do zabawy ale 20-2x k to już za dużo żeby od czasu do czasu mieć frajdę:-) Z tego co dostawałem oferty to za 1000zł gotowy kit zamontują.. Dostałem też jedną ofertę montażu szpery do mojej buni za 2800zł.. Jak jest gdzieś konkurencja to chętnie usłyszę inne propozycje:-) Potrzebuję tylko albo aż wyhaczyć ten kompresorek z drugiej ręki Widzę, że nie jest to jakieś mega popularny towar w sprzedaży.. Tak czy inaczej ebay śledzę na bieżąco. Jakby ktoś z PL chciał sprzedać to można do mnie pukać śmiało.. Nie jestem opowiadaczem, że bym chciał tylko na prawdę chcę:-) Pozdrawiam byly na allegro uzywane zestawy kompresora gpower asa za ok. 7k zl, nawet ktos z forum sprzedawal edit: jeszcze taka promocja byla ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 05 September 2025 - 08:59 |