![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 02 December 2008 Skąd: wuwua ![]() |
to moze jak się zrobi troszkę chłodniej, to zweryfikujemy trzy mocne ośki "gdzieś" na ulicy ? :]
-------------------- 206 S16T 300KM 400Nm by ital-performance
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
Najlepiej to jednak na zawodach weryfikowac.....choc czasami na ulicy mozna tez
![]() -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Ja moge stawac kiedy tylko trzeba, tylko ze i tak wiem ze nie mam szans bo sprzeglo, ale co tam o taczke hajsu nie jedziemy wiec przegrac mozna
![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 23 April 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Odświeżam temat, wydaje się że został ogarnięty problem wypadającego powyżej 1 bar zapłonu.
Seryjną cewkę zastąpiłem cewką MSD Blaster i po testach drogowych wygląda na to, że problem zniknął a auto idzie ogniem na każdym biegu. Podziękowania należą się Coobciowi, który załatwił cewkę i ogarnął jej poprawne podłączenie. Pozdr ![]() ![]() -------------------- IBIZA 2.0 16V TURBO --> 380 KM 404 NM
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 18 November 2009 Skąd: PodLasem ![]() |
Odświeżam temat, wydaje się że został ogarnięty problem wypadającego powyżej 1 bar zapłonu. Seryjną cewkę zastąpiłem cewką MSD Blaster i po testach drogowych wygląda na to, że problem zniknął a auto idzie ogniem na każdym biegu. Podziękowania należą się Coobciowi, który załatwił cewkę i ogarnął jej poprawne podłączenie. Pozdr ![]() ![]() No to będzie grubo ![]() -------------------- Nissan Primera P11.144
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 01 October 2006 Skąd: Wwa / Octane Squad ;) ![]() |
no to teraz mozna przyladowac do wybuchu w Lublinie
![]() -------------------- WWW.PROCUSTOM.PL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
Nie udało się na ulicy to stajemy w Lublinie !!!
Niech moc będzie z Tobą!!! ![]() -------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland
Powered by Niuton & Re5pect.pl & Penrite.pl & Syr Garage |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 July 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Specu ciekawy pojedynek może być:
-------------------- Pure driving, real racing...that makes me happy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 23 April 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Spróbujemy jeszcze troche więcej dmuchnąć, dużego marginesu nie mamy bo trzymają wtryski i sprężarka też nie ma za bardzo zapasu, a co do Lublina to dołoże wszelkich starań, ale nie wiem czy sie wyrobię z $$. Pozdr
-------------------- IBIZA 2.0 16V TURBO --> 380 KM 404 NM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
ZLOOOOO
![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 29 May 2007 Skąd: Cambridge/Skrzeszowice k.Krakowa ![]() |
Ja myśle ze i tak piersza klęknie skrzynia.Gratki projektu.
-------------------- Fabia vRS daily
Golf mk2 16v almost no progress... ,,If you no longer go for the gap that exists,you no longer a racing driver" |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 22 November 2002 ![]() |
To auto jeździ na podobnym setupie cały sezon, dmuchane już było 1.3 bara, więc czemu skrzynia nagle ma klęknąć ?
![]() -------------------- Ecu-Tune.Pl
|
|
|
![]()
|
|
Może jakby z 2ki ruszać to by klękło, ale narazie działa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 29 May 2007 Skąd: Cambridge/Skrzeszowice k.Krakowa ![]() |
Chodziło mi o to ze skrzynia klęknie zanim silnik powie dość . Swoją drogą ile kilometrów zrobił ten samochód od momentu uturbienia? Jestem pod wrażeniem wytrzymałości tego silnika ,przyrost mocy ponad 100% i nic.
Golf mk2 16v almost no progress... ,,If you no longer go for the gap that exists,you no longer a racing driver" |
|
|
![]()
|
|
Trudno powiedzieć ile, Ibiza wyjeżdża tylko wieczorami na miasto. Zaliczyła 2 ćwiartki w tym roku + wiele spotów i nigdy nie była oszczędzana. Narazie odpukać wszystko pięknie działa i poza wypadającym zapłonem nic złego się nie dzieje. Za taki stan rzeczy odpowiada na pewno należyte odprężenie i odpowiednia eksploatacja.
Dodam jeszcze, że została wycięta dziura w masce zaraz nad turbo i drastycznie obniżyło to temperaturę w komorze silnika. -------------------- Pure driving, real racing...that makes me happy.
|
|
|
![]()
|
|
W jaką moc będziecie celować po zakuciu?
|
|
![]()
|
|
Silnik działa bez awarii i nie ma planów na jego dalszą przebudowę. Dopiero jak coś klęknie Jemioł będzie się zastanawiać co dalej. Na pewno z tego turbo już dużo się nie ugra, więc kolejny etap to spore koszta, o których narazie nie ma co nawet myśleć. Ostatnio nowe RS6 nie uciekało z rolki do 200, więc póki co mocy wystarcza.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
Chodziło mi o to ze skrzynia klęknie zanim silnik powie dość . Swoją drogą ile kilometrów zrobił ten samochód od momentu uturbienia? Jestem pod wrażeniem wytrzymałości tego silnika ,przyrost mocy ponad 100% i nic. Ziom to poczytaj o vag-ach na forum i wtedy zobaczysz ze wiekszosc silnikow wytrzymuje przyrost mocy o tak zwane 100% , a jak nie chce ci sie szukac to ci pomoge ... nikolas 2,7bit seria 265km u niego jest 550km , Daniel 2,8 24v seria 204km na seryjnym slupku bylo ok 450km , 25jahre GTI 20vt 179km , obecnie ok 350-360km i w dalszym ciagu seryjny slupek . Wiec nie wiem co widzisz tak nie wiarygodnego w uturbionym ABF-ie ktory radzi sobie z moca 300-310km , wydaje mi sie ze na duzej sprezarce ( tzn takiej ktora bedzie wstawala pozno) silnik jest w stanie wytrzymac ok 330-350km ps co do cewek to mozna tez bylo sprobowac zrobic adaptacje cewek z AUQ lub innego 20vt ( tzn na kazdy cylinder osobna cewka) trzymam kciuki za dobry czas -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
Nie zaczynać mi tu kłótni, kolega lukey nie napisał nic w kontekście niedowierzania w wytrzymałość silnika. Sam właściciel jest też zdziwiony, że wszystko tak dobrze działa od pierwszego wyjazdu. Dobry silnik, dobrze skręcony po odprężeniu to i działa bez zarzutu. Jest plan żeby sprawdzić czy podoła przy 1,5 bar i zobaczymy wtedy hehe.
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie tak jak kolega kenet napisał. Fajnie ze ten motor taka moc przyjmuje bez zajakniecia( zwłaszcza ze mam taki sam u siebie). Co do innych vagów to przegladam forum regularnie i znam te tematy.Czytałem tez o innych uturbionych ABF- ach z mocą ok 300 koni. Życzę 350 koni na seryjnych bebechach. Peace
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 23:36 |